Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

преди 10 минути, attj написа:

Какво му е интересно?   Все лъжат по поръчка.   Аз каквото и да прикача на стената на Комодо - безплатните антивируси на Касперски, Панда, Рисинг, Аваст, Кихчо - 360 TS или който и да е друг.   Все съм с най-добрата защита.   Че тя е и безплатна.

Тоше,не съм казал,че са напълно достоверни,написал съм,че са интересни...😄

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

преди 11 часа, attj написа:

Какво му е интересно?   Все лъжат по поръчка.   Аз каквото и да прикача на стената на Комодо - безплатните антивируси на Касперски, Панда, Рисинг, Аваст, Кихчо - 360 TS или който и да е друг.   Все съм с най-добрата защита.   Че тя е и безплатна.

Чичо Тодоре, съвсем скоро най-добрата ти защита ще стане платена и тогаз ще видиш кон боб яде ли....

преди 10 часа, Станислав Маринов написа:

Чичо Тодоре, съвсем скоро най-добрата ти защита ще стане платена и тогаз ще видиш кон боб яде ли....

Условно безплатните американски програми и безплатните китайски и европрограми са ми подръка. Мога и без Комодо.

Някои искат да се откажат от комплексните антивирусни програми и да преминат към вградения Уиндоус 10 Дефендер.

Да изгледаме видеото, как защитава сандбокса на този мощен страж...

https://www.youtube.com/embed/sE-xdb9hTqY

Все си мисля, че върви в правилна посока. А и обикновено тестовете се правят с настройки по подразбиране. Не съм се заглеждал в клипа, но специално в WD под 10 могат доста да се затегнат настройките (Особено с ConfigureDefender). Иначе имат още да догонват останалите, но според мен с една прилична стена като тази на Comodo ще си подхождат добре.

https://www.microsoft.com/security/blog/2019/10/08/in-hot-pursuit-of-elusive-threats-ai-driven-behavior-based-blocking-stops-attacks-in-their-tracks/

Според мен стената на Комодо може да се ползва и сама -  без никакъв инсталиран антивирус.   Това си е интегрираният пакет на Комодо без антивируса им.  Като отказвам да инсталирам техния антивирус, нe виждам причина задължително да инсталирам друг.

преди 14 часа, attj написа:

Според мен стената на Комодо може да се ползва и сама -  без никакъв инсталиран антивирус.   Това си е интегрираният пакет на Комодо без антивируса им.  Като отказвам да инсталирам техния антивирус, нe виждам причина задължително да инсталирам друг.

Е разбира се, Comodo може и сам, WD не, но пък едни дефиниции никога не са излишни, пък и без това идва вградена.

AV-Comparatives

https://www.comss.ru/page.php?id=6565

И какво искат да ми кажат тия, че 9 семпъла са заразили системата с КИС. Програмния контрол спи ли, Систем уатчера също ????

:angry22:

преди 46 минути, Станислав Маринов написа:

AV-Comparatives

https://www.comss.ru/page.php?id=6565

И какво искат да ми кажат тия, че 9 семпъла са заразили системата с КИС. Програмния контрол спи ли, Систем уатчера също ????

:angry22:

Каждый антивирус получил последние обновления и был протестирован с настройками по умолчанию.

Демек е нормално, защото такива тестове обикновено се провеждат с настройки по подразбиране. ;)

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

такива тестове обикновено се провеждат с настройки по подразбиране

Защото масовият поребител обикновено така ползва AV продуктите. ;) 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Това е ясно Жоре, но по дефолт, Уочера и Програмния контрол са включени и непознатите файлове автоматично се мятат в "слабо ограничени", но дори и така трудно системата ще бъде компрометирана.Тестовете на Ностромо с настройки по дефолт го доказват...

преди 1 час, DarkEdge написа:

Защото масовият поребител обикновено така ползва AV продуктите. ;) 

разбира се, но програмистите винаги забравят масовия потребител с някои изключения разбира се

Тестовете са стъкмистики. Пак се увличаме след руски изводи и заключения, че Касперски са най-добри. Това просто не е вярно. Проспиват някои заплахи, но има и друго. Три пъти например аз инсталирам през  последния месец безплатната им версия на  Win 8.1 - да прави компания на стената на Комодо.  Уж ги съвместявам добре взаимно - обаче след ден два руската програма спира да се ъпдейтва заради някакви си грешки.  Деинсталирах я, защото повече не ми се занимава с глупости.  Само при мен ли е това?    Върнах си безплатната Панда, колкото да има антивирус при стената.  Испанката е по-лека и не мърморясва за несъвместимост със софтуера на Комодо.

преди 2 часа, NEY написа:

Тестовете са стъкмистики. Пак се увличаме след руски изводи и заключения, че Касперски са най-добри. Това просто не е вярно. Проспиват някои заплахи, но има и друго. Три пъти например аз инсталирам през  последния месец безплатната им версия на  Win 8.1 - да прави компания на стената на Комодо.  Уж ги съвместявам добре взаимно - обаче след ден два руската програма спира да се ъпдейтва заради някакви си грешки.  Деинсталирах я, защото повече не ми се занимава с глупости.  Само при мен ли е това?    Върнах си безплатната Панда, колкото да има антивирус при стената.  Испанката е по-лека и не мърморясва за несъвместимост със софтуера на Комодо.

Яко си спрел.

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

Яко си спрел.

Че аз за никъде не бързам!

преди 9 минути, NEY написа:

Че аз за никъде не бързам!

Не го схвана нали?

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

Не го схвана нали?

А ти какво си схванал?

преди 25 минути, NEY написа:

А ти какво си схванал?

Той няма да признае, че Касперски са с посредствени развиващи се програми като всички други. Обаче това е реалната истина.

• Автор

Тодоре , вече ставаш банално смешен с тия профили. Пиши си от един профил по-твой си избор и не си чати сам със себе си. 

преди 12 часа, Станислав Маринов написа:

Това е ясно Жоре, но по дефолт, Уочера и Програмния контрол са включени и непознатите файлове автоматично се мятат в "слабо ограничени", но дори и така трудно системата ще бъде компрометирана.Тестовете на Ностромо с настройки по дефолт го доказват...

По - подразбиране защитата на Касперски е доста рехава. В слаби ограничения не се ли направят допълнителни настройки според мене работата е лоша.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 30 минути, nikssi написа:

Тодоре , вече ставаш банално смешен с тия профили. Пиши си от един профил по-твой си избор и не си чати сам със себе си. 

По - подразбиране защитата на Касперски е доста рехава. В слаби ограничения не се ли направят допълнителни настройки според мене работата е лоша.

Напълно си прав. Имаше един случай в някакъв офис в Русия, всички компютри били с КИС по дефолт, по мрежата ги налазил някакъв крипто-бацил и всички изгорели щото на "слабо ограничени" няма спасение. Само една служителка се отървала тъй като си била инсталирала Комодо инт.секюрити и по дефолт "пясъчника" я спасил от криптона. Така, че при Касапа трябва ръчичка да бара чевръсто.

И по тихо, че бай Тодор ся ша каже, че Касперски са недоразвита програма...

• Автор
преди 5 минути, Станислав Маринов написа:

Той да ограничи пиенето,че да не почна с гумата. :wub:

преди 15 часа, nikssi написа:

Той да ограничи пиенето,че да не почна с гумата. :wub:

Не зная защо след няколко бири всичките програми ми изглеждат недоразвити.  А преди бирите те  ми се струват нормални.  Май бирата прави хората капризни, недоволни, недоверчиви и т.н.   При мен изглежда са несъвместими бирата и всякакви резултати от тестове.  А при липса на бира  - дори и форуми не ми се посещават...

на 17.10.2019 г. в 22:47, Станислав Маринов написа:

Напълно си прав. Имаше един случай в някакъв офис в Русия, всички компютри били с КИС по дефолт, по мрежата ги налазил някакъв крипто-бацил и всички изгорели щото на "слабо ограничени" няма спасение. Само една служителка се отървала тъй като си била инсталирала Комодо инт.секюрити и по дефолт "пясъчника" я спасил от криптона. Така, че при Касапа трябва ръчичка да бара чевръсто.

Няма да ти го каже!Аз ти го казвам и то не само за Касперски!

Няма как да е иначе

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.