Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Шарки,миналата седмица го тествах с 7-8 нови буби, бях чекнал всички възможни квадратчета на тоя хипс на макс.

Резултата бе тотално наакана система, мързеше ме да преинсталирам, почистих с хитман про колкото можах,сега системата ми едва крета,но не искам да занимавам колегите от почистващия отдел. 

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 306,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

на 30.07.2019 г. в 17:46, NIKISHARK написа:

Изключвайки Comodo(въпреки,че не би трябвало) наличието на Windows Defender редом до Kaspersky и Norton ми идва малко в повече....и теста си е пълен ....

Между другото ако забеляза версията на Defender е тази от Windows 10. Склонен съм да потвърдя, че имам доста добри впечатления от нея (като изключим, мудността) в последно време. В подраздела беше спряла навреме дори зараза със Sality/ Може да е стара гад и всички да го засичат, но все още доста съвременни решения допускат заразяване на системата с него.

https://www.kaldata.com/forums/topic/288754-няколко-вируса/

Единствено ме учуди факта от нулата фалшиви тревоги...преди време беше лидер по този показател, но и засичаше по-малко неща от конкурентите си като цяло, после се вдигна нивото, но се вдигнаха и фалшивите тревоги и сега пак са на 0. Може и рекламен трик да е за да изглежда 10 по-съблазнителна за новите потребители, но мисля, че програмата върви в правилната посока. Аз лично я тествах пак след няколко години в изключено състояние (ползвам я като втори скенер) и намери два скрипта (зловредни и спрени от NoScript, така че нямаше как да направят нещо де), но бяха останали в кеша на браузъра и Касперски ги беше пропуснал. Трябваше да дам Quarantine и да им ги пратя, но явно съм ги изтрил, защото папката LocalCopy е празна. Здраве да е. ;)

на 31.07.2019 г. в 9:07, Станислав Маринов написа:

Шарки,миналата седмица го тествах с 7-8 нови буби, бях чекнал всички възможни квадратчета на тоя хипс на макс.

Резултата бе тотално наакана система, мързеше ме да преинсталирам, почистих с хитман про колкото можах,сега системата ми едва крета,но не искам да занимавам колегите от почистващия отдел. 

То трудно мога да нарека точно HIPS това, което предлага програмата...по-скоро ми приличат на готови правила на behavior blocker малко в стил Emsisoft. Но все пак програмата е нова и ще и трябва дълъг път да извърви докато стане конкурентна. Ако искаш пусни една тема да огледаме за какво иде реч.

• 3 седмици по-късно...

Та, както казах WD продължава да ме изненадва приятно.

Разочарован съм обаче от Appcheck напоследък. Явно в момента KART е по-доброто решение срещу ransowmare.

https://www.youtube.com/channel/UCQnBRNNSqPRIhPwEN3YTXow

на 24.08.2019 г. в 19:07, B-boy/StyLe/ написа:

И все пак не оставяйте WD или друга антивирусна сама никога. :)

https://www.youtube.com/watch?v=sE-xdb9hTqY&t=1s

Колко много е прав Георги...

Всички тестове са измислици и стъкмистики!      Такива като мен им изпращат съобщения и поздрави от реалния живот!  

• 3 седмици по-късно...

Теста на AV-Comparatives за месец Юли-Август. Bitdefender-a е отличника този път:

https://www.av-comparatives.org/comparison/?usertype=consumer&chart_chart=chart2&chart_year=2019&chart_month=Jul-Aug&chart_sort=1&chart_zoom=2

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Теста на AV-Comparatives за месец Юли-Август. Bitdefender-a е отличника този път:

виж ся, аз не съм спец като теб, но си мисля, че тоя голям процент фалшиви реакции на микромеките се дължи на многобройни активатори които по същество не са вредни за системата ми, но нарушават  правила за ползване на платен софтуер
искам да кажа, че голяма част от антивирусните програми защитават нечии интереси, а не моите

• Автор
преди 47 минути, дръндю написа:

виж ся, аз не съм спец като теб, но си мисля, че тоя голям процент фалшиви реакции на микромеките се дължи на многобройни активатори които по същество не са вредни за системата ми, но нарушават  правила за ползване на платен софтуер
искам да кажа, че голяма част от антивирусните програми защитават нечии интереси, а не моите

Може ли по - конкретно? 

Какво имаш предвид с това 

Цитат

се дължи на многобройни активатори

И каква връзка има с теста на AV-Comparatives. 

Благодаря

преди 31 минути, nikssi написа:

Може ли по - конкретно? 

Какво имаш предвид с това 

И каква връзка има с теста на AV-Comparatives. 

Благодаря

Цитат

Тестове за защита в реалния свят

Тези тестове оценяват възможностите за защита на комплектите „в реалния свят“ с настройки по подразбиране (вкл. Функции за защита при изпълнение). Нашата цел е да правим тези тестове стриктно. Поради това тези тестове са скъпи за времето и ресурсите, така че са включени само продукти, избрани за годишната основна тестова серия.

обърни внимание на "настройки по подразбиране"

Цитат

Подобрени тестове в реалния свят

Подобреният тест за реалния свят използва техники за хакване и проникване, които позволяват на нападателите да се насочват към конкретни външни компютърни системи и оценява доколко продуктите за сигурност защитават от подобни атаки.Резултатите ще бъдат включени в полугодишните доклади на Enterprise Main-Test Series и ще бъдат налични като самостоятелни отчети за потребителските серии от Q4 / 2019 

всички активатори, кей генератори и т.н. са по същество, хакерски инструменти
да не говорим за някои специализирани програми, които не ми вредят, но са "опасни" за антивирусните програми
не отричам, че предпазват до някаква степен машината ми, но тези резултати от линка не ги смятам за достоверни

пп
пак да повторя. че не съм специалист
искам да кажа, че това е моята гледна точка...на обикновен цъкащ потребител

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, дръндю написа:

Това никой не го знае!

Ама и няма независими тестове като цяло!Всичко е субективно!

Преди време имаше опити да направим такива тук!

Аз лично бих се радвал ако си направим пак такива.

преди 8 минути, URIEL написа:

Аз лично бих се радвал ако си направим пак такива.

форумните правила не допускат създаването на такава тема
например, как ще дадеш линк към KMS38, да се тества на различни антивирусни
предполагам, че тази безвредна по същество програма, почти всички антивирусни ще я засекат като опасна

преди 23 минути, дръндю написа:

форумните правила не допускат създаването на такава тема
например, как ще дадеш линк към KMS38, да се тества на различни антивирусни
предполагам, че тази безвредна по същество програма, почти всички антивирусни ще я засекат като опасна

Ами спри да мислиш за активатори и вникни в това което съм написал!

преди 6 часа, URIEL написа:

Ами спри да мислиш за активатори и вникни в това което съм написал!

Като обикновен потребител, мен ме интересува, като изтегля програма от нет пространството
антивирусната да хване вредителя който е вграден в някои програми, а не да ми хване инструмента за хакване,а вредителя да си остане в машината
Мен не ме интересува да тествам вируси в чист вид , защото аз няма къде да ги намеря.
Проявявам интерес само към тестване на заразен софтуер, снимки, документи...
А такъв се намира навсякъде в нет пространството и обикновено си харесвам точно тая антивирусна
дето ми хваща заразата без да ми пречи на машината
Тук във форума, няма как да споделяме впечатления от това, което написах в предишните редове
Вие се хващате за думите, а аз се опитах да дам само пример с KMS, в значителна част от софтуера има 
следящи програмки за дейността на потребителя, но антивирусните не ги хващат...въпрос на интереси
Не ми трябва да обсъждам вируси, дето не ги срещам в чист вид в практиката 
Този вид теми са полезни за специалисти, но на мен, като обикновен потребител са безполезни

пп

Приключих с темата, защото няма чуваемост и това е една от причините за ниската ефективност на антивирусните програми, другата причина са нечии интереси
Това е причината, да си мисля, че резултатите в посочения линк, не са достоверни

Цитат

в значителна част от софтуера има 
следящи програмки за дейността на потребителя, но антивирусните не ги хващат

И всички антивирусни се дънят в засичането на Уиндоус 10. 😂

Най-добра може и да е най-тежката и многослойна програма.

Антивируси само ли гледаме без стени?

тоест пакети.

Всякакви заключвания и особени защити прецакват уиндоуса.

На дръндю бих препоръчал да си инсталира моята любима комбинация - безплатния  Rising 23 заедно с безплатната стена на  Comodo.   Този китаец се държи с мълчаливо пренебрежение спрямо разни буби и троянчета-няма значение дали са налице или още не са се активирали. Докато стената реагира учудващо добре и май всичко,  което е реална заплаха, се  блокира.    Китайският антивирус толерира както реални буби, така и разни активатори, кейгени, патчове и тем подобни.Това е антивирус мечта - защото ползваната ОС лети без каквото и да е затормозяване.  Кеф! Иначе заради спорта могат всякакви тестове да се стъкмяват....

преди 23 часа, B-boy/StyLe/ написа:

https://www.av-comparatives.org/comparison/?usertype=consumer&chart_chart=chart2&chart_year=2019&chart_month=Jul-Aug&chart_sort=1&chart_zoom=2

От 2 месеца и половина съм с три месечен промоционален лиценз за BitDefender Total Security 2020, от Comss.ru.

Улучил съм най-доброто в момента...

Отличен комплексен продукт - пълен автопилот. Пълен комплект функции и екстри... Не ми тормози 10-та, не ми досажда. 

Иначе много ми е интересна темата за окомплектване на многопластова защита от безплатни продукти, например сглобяаването на CFW с KAV на ББой...

Но напоследък нямам време и съм минал на по-лесното...

Бих се радвал да "сбием" комплексен платен продукт, с безплатна сглобка в реален тест тук във форума, като едно време..., но.... пустото му време.

Носталгията ме настигна...😝

преди 18 часа, Мальчик Бананан написа:

И всички антивирусни се дънят в засичането на Уиндоус 10. 😂

За мен Windows 10 e най-добрата ОС излизала до момента.
За да създадеш добър продукт е необходимо да знаеш какво иска клиента, а това става със следене на клиента, да научиш, какво харесва най-много.
Не напразно "джамът" е най-популярната ОС сред цъкащите като мен потребители - консуматори на този продукт.
Смятам, че микромеките все повече научават, какво му трябва на клиента и създават все по-добър продукт.
Разбира се, че няма идеален продукт, но съм доволен от това което ползвам в момента.
Напоследък и Дефендъра се държи така, както аз бих искал
706816409_.JPG.ea42c40bf22d3f491f82da9effcb3e9f.JPG
пп

в момента ползвам версия LTSC

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, дръндю написа:

За мен Windows 10 e най-добрата ОС излизала до момента.
За да създадеш добър продукт е необходимо да знаеш какво иска клиента, а това става със следене на клиента, да научиш, какво харесва най-много.
Не напразно "джамът" е най-популярната ОС сред цъкащите като мен потребители - консуматори на този продукт.
Смятам, че микромеките все повече научават, какво му трябва на клиента и създават все по-добър продукт.
Разбира се, че няма идеален продукт, но съм доволен от това което ползвам в момента.
Напоследък и Дефендъра се държи така, както аз бих искал
706816409_.JPG.ea42c40bf22d3f491f82da9effcb3e9f.JPG
пп

в момента ползвам версия LTSC

В такъв случай най-добре да продължите да използвате това, което използвате. Относно защитата, много често чувството, че си защитен е по-добър съветник от самата защита, а параноята и смяната на решения постоянно - вредна. Така или иначе, когато си в Интернет, максимална сигурност няма.

• 2 седмици по-късно...
на 17.09.2019 г. в 20:40, viperdick написа:

Носталгията ме настигна...😝

И мен ме настигна ама няма желаещи вече!

преди 10 часа, Лудият Учен написа:

https://selabs.uk/download/consumers/epp/2019/jul-sep-2019-home.pdf

Много интересни резултати за Юли-Септември 2019 г. на SE LABS

Какво му е интересно?   Все лъжат по поръчка.   Аз каквото и да прикача на стената на Комодо - безплатните антивируси на Касперски, Панда, Рисинг, Аваст, Кихчо - 360 TS или който и да е друг.   Все съм с най-добрата защита.   Че тя е и безплатна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.