Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Да, макар че MBAM вкараха технологиите на AdwCleaner и JRT в техния продукт, все още има разлики при нея и самостоятелния инструмент на AdwCleaner. Иначе Emsisoft от край време си е добър срещу PUP. Друга добра там е HitManPro. Останалите второстепенни скенери като RogueKiller и Zemana май не бяха добри срещу PUP. Не съм тествал скоро и NPE. Eset Online Scanner също е добър срещу PUP.

Срещу следящи бисквитки най-добрите може би са SAS и HitmanPro. Имаше и други, но ми изскочиха от главата в момента.

То като цяло проблема при PUP, е че всяка компания има различна политика за третирането на тези файлове и затова там има разминавания.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

преди 21 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Да, макар че MBAM вкараха технологиите на AdwCleaner и JRT в техния продукт, все още има разлики при нея и самостоятелния инструмент на AdwCleaner.

То ако вкарат всичко в AdwCleaner, няма да има смисъл от втория продукт.

преди 54 минути, Eclipse2G написа:

То ако вкарат всичко в AdwCleaner, няма да има смисъл от втория продукт.

Е то нали това е целта. Те затова го купиха. Вече е техен и могат да правят с него каквото си искат.

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Последните няколко години ползвам на различни устройства с различни ОС само автосандбокс програми като за защита. Те не са включени и не участват в подобни  тестове, обаче се справят много по-добре и по-ефективно от тези 17 вечно догонващи ""красавци""".

преди 3 часа, attj написа:

Последните няколко години ползвам на различни устройства с различни ОС само автосандбокс програми като за защита. Те не са включени и не участват в подобни  тестове, обаче се справят много по-добре и по-ефективно от тези 17 вечно догонващи ""красавци""".

Задай си въпроса защо не са включвани в тестовете.

PS: От години ползвам платен Касперски.  Никога не съм имал проблем с вирусите, нито със системните ресурси, както някои реват.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Задай си въпроса защо не са включвани в тестовете.

Как да ги включат в тестовете?  После кой ще купува новите версии на вендорите?  Има и безплатни автосандбокс програми. Defensewall 2.56 навремето се справяше по-добре от всички интегрирани пакети, включително и от KIS 2009.Руската програмка имаше една промоция с ключ с валидност 100 години -същият е още валиден.  Стената на Комодо блокира старт на всичко вредоносно.  Sandboxie  също отлично си работи. Тези трите не се усещат на слаби ОС.  Най-ми харесват в самостоятелен режим, въпреки, че те могат да се комбинират с много други програми.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Според AVLab   най-добрите антивирусни програми за 2020г. са   Avast Free Antivirus -според тестовете е блокирал 6713 от 6713 обекта  ,  Comodo Advanced Endpoint ProtectionComodo Internet Security и SecureAPlus Pro също са дали 100%-ов резултат.....

Резултатите от теста може да видите тук: https://avlab.pl/wp-content/uploads/2021/01/AVLab-Product-of-the-year-2020.pdf

p.s.

Както написаха в един коментар:

"Имам усещането,че всяка тестова лаборатория живее в свой ,собствен свят...който в повечето случаи,няма нищо общо с реалността...Интересно ми е поляците с какво са се напушили..и какво толкова са изпили...."

Avast блокира добре, но трябва да разкарат bloatware-а, с който я натъпкаха за да почна пак да я препоръчвам.

SecureAplus наскоро видях, че може да бъде заобиколен, макар че пак извади прозоред де:

https://www.wilderssecurity.com/threads/secureaplus-freemium.350914/page-90#post-2982952

Comodo е ясен, но капризен на доста системи.

360 TS е добра, но на моменти непостоянна (да не кажа посредствена). Ако задържат развитието и както беше в началото и премахнат bloatware-а с който я натъпкаха, цена няма да има.

Ясно е, защо не са тествали WiseVectorX, но аз продължавам да оставам само с положителни впечатления от нея. Тестваха и новата функционалност - Rollback и се справила безупречно;

https://malwaretips.com/threads/wisevector-free-ai-driven-security.87965/post-925968

Все по-често я препоръчвам нея дори не само като допълнение вече, но и като основна програма. Липсва и само един пясъчник и е бетон.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ясно е, защо не са тествали WiseVectorX, но аз продължавам да оставам само с положителни впечатления от нея. Тестваха и новата функционалност - Rollback и се справила безупречно;

https://malwaretips.com/threads/wisevector-free-ai-driven-security.87965/post-925968

Все по-често я препоръчвам нея дори не само като допълнение вече, но и като основна програма. Липсва и само един пясъчник и е бетон.

+1

Тази програма започва все по-лесно да си пробива път към местата на фаворитите...

преди 22 часа, B-boy/StyLe/ написа:

WiseVectorX   я инсталирам няколко пъти и все не успявам да я сработя с предпочитаните от мен пясъчници. Може и търпение да не ми достига.  Все им блокира драйверите с текущата работа и накрая ми писна, деинсталирах я.   Пък и 360 TS прекрасно работи заедно с автосандбокс програма.   Нивото на непробиваемост ми изглежда сродно на това като на стената на Комодо.   На този компютър сега все съм с небезплатния  SEP 14 и съм по-неуверен с корпоративния Сепчо, спрямо споменатите безплатни възможности, които са у дома.

Нов тест на Windows Defender. Не лошо представяне на функцията Controlled Folder Access. Иначе има още какво да се желае, но с настройки по подразбиране толкова. Поне е тествана с интернет и наличен облак.

• 1 месец по-късно...
преди 1 час, Proshark написа:

Тест на Microsoft Defender версия 21H1

Това "нещо" си остава пълна греда, подобно на IE. Чудя се за чий се напинят да го поддържат тоя боклук.

преди 53 минути, Eclipse2G написа:

Това "нещо" си остава пълна греда, подобно на IE. Чудя се за чий се напинят да го поддържат тоя боклук.

Глупости. WD отдавна не е това, което беше.

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.