Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Интересен провал на Emsisoft (след като BB модула е специализиран точно в защита от ransomware и от MBR рууткити). Лично аз смятам, че има нещо гнило в теста (защото дори и без BB повечето пропуснати гадини са в дефинициите на Bitdefender във VirusTotal, а неговия енджин се ползва в Emsisoft), но както и да е. Може да е някакъв бъг в самата програма и предполагам ще го закърпят. Иначе перфектен резултат за WiseVector StopX (отново!!!)!

https://www.youtube.com/watch?v=GlLVw4j0ypU

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 306,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

• 4 седмици по-късно...
преди 5 часа, Proshark написа:

Тест на Kaspersky Internet Security 21.3.10.391

Интересно под safe mode, дали ще ги зачисти?

преди 49 минути, S197 написа:

Интересно под safe mode, дали ще ги зачисти?

Интересното е защо са допуснати да стартират.

преди 18 минути, attj написа:

Интересното е защо са допуснати да стартират.

А коя антивирусна не допуска грешки?

Не, че защитавам Касперски, но на мен лично теста не ми допадна. Не видях да показва настройките на TAM модула. Обикновено там е силата на KIS когато няма дефиниции или програма за подпомагане. Отделно, когато се появи прозорец за рестарт за да бъде почистена системата с advanced disinfection модула е добре да се направи, а той го игнорира. А точно тогава най-често се задейства System Watcher rollback-a. Що си мисля, че с настройките на @nikssi нямаше да бъде пробит. :)

• Автор
преди 22 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Що си мисля, че с настройките на @nikssi нямаше да бъде пробит. :)

Те не са мои , а препоръки на Димитрий Мягчин. Трябва някой файл да се промъкне като доверен в KSN но и за това има решение.

image.png.02761c44fc559ceb0b9a8c85cf032cd2.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 23 часа, nikssi написа:

Те не са мои , а препоръки на Димитрий Мягчин. Трябва някой файл да се промъкне като доверен в KSN но и за това има решение.

image.png.02761c44fc559ceb0b9a8c85cf032cd2.png

Във версия 21.6, горните две настройки са наврени на кучето в гъз@. Intrusion prevention

преди 1 час, S197 написа:

Във версия 21.6, горните две настройки са наврени на кучето в гъз@. Intrusion prevention

Докато свикнеш... Всяка промяна на интерфейса на която и да е програма изисква привикване...

на 11.07.2022 г. в 22:14, B-boy/StyLe/ написа:

Не, че защитавам Касперски, но на мен лично теста не ми допадна. Не видях да показва настройките на TAM модула. Обикновено там е силата на KIS когато няма дефиниции или програма за подпомагане. Отделно, когато се появи прозорец за рестарт за да бъде почистена системата с advanced disinfection модула е добре да се направи, а той го игнорира. А точно тогава най-често се задейства System Watcher rollback-a. Що си мисля, че с настройките на @nikssi нямаше да бъде пробит. :)

Тук нещата загрубяват още повече....накрая се стига до неработеща система...Звука е малко кофти,но и така се разбира за какво става дума....

ESET NOD32 Internet Security 15.2.11.0

p.s. Няма да коментирам теста...то е ясно...и не съжалявам ,че съм подпрял EAV с Comodo...знам им възможностите...особено на гущера....:fly2:

Хипса на гущера е труден за прогноза и разчет, както и за настройки.    За същия е обичайно да лови свои модули и да блокира ползваната ОС.  Това си е непрепоръчително за много ползватели.  Леля Станка е щастлива със стената на Комодо - само със автосандбокса при изключен хипс с години.   Никакви проблеми няма на нейния лаптоп с Win 8.1.  ESET имат хубав безплатен сканер -може скоро да и го пусна за проверка варанчо без хипс и без антивирус дали въобще нещо е пропуснал.

преди 2 часа, Proshark написа:

p.s. Няма да коментирам теста...то е ясно...и не съжалявам ,че съм подпрял EAV с Comodo...знам им възможностите...особено на гущера....:fly2:

И аз затова съм с combo Comodo Firewall + Kaspersky Free. Алтернатива на Kaspersky би ми бил може би WiseVector StopX пак редом до Comodo разбира се.

Прави ми впечатление много се набляга на руски тестове тук. Ще направя малко разнообразие.

https://www.av-comparatives.org/awards/eset/

https://cybernews.com/best-antivirus-software/eset-antivirus-review/

преди 2 минути, Gangosa написа:

Прави ми впечатление много се набляга на руски тестове тук. Ще направя малко разнообразие.

https://www.av-comparatives.org/awards/eset/

Липсват Сепчо, Кихчо и Комодко !   Точно най-добрите.  

Ползвам служебно и у дома корпоративна версия на  SEP 14.   Би трябвало да отчитате реалната  разлика спрямо обикновените антивируси.

преди 1 час, Gangosa написа:

Прави ми впечатление много се набляга на руски тестове тук.

Грешно си разбрал. В темата се пускат актуални тестове от различни източници. Просто comss си е руски сайт и е нормално тестовете там да са руски.

Но въпроса е да са актуални, защото при програмите за защита е безсмислено да се гледат стари резултати. Това е динамична сфера.

Тест на Comodo срещу Comodo. Според теста има леки разлики в крайното представяне на двата (може би е заради повечето възможности на платената версия), но според мен нищо, което да не може да се компенсира с по-затегнати настройки на безплатната версия:

https://www.youtube.com/watch?v=ugWDhYZwsI8

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.