Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Screenshot.png

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Леко съм разочарован...в някои тестове не се премахват файлове в пясъчника,тук пък включват защита,която по подразбиране е изключена...

По тази логика...да направят тест и на антивирусите  на максимални настройки...до колкото позволява антивируса,без добавяне на потребителски правила ....Почти съм сигурен кои 2 продукта ще са в челото....

Специално за Huorong..добре тръгнаха в началото...и после...нищо......имах надежди ,че до някаква степен ще се доближи до Comodo...ама ...не....жалко...

Screenshot.png

Да, и техните тестове в последно време не са особено обективни за съжаление. Има явно манипулиране на резултатите. Други път тестват с по-стари версии на продуктите. Наскоро тук бе проведен тест с 21.16, а вече беше налична 21.17 (както му писах и в коментарите). Не, че реално има разлика в защитата между 21.16 и 21.17 и все пак...

https://www.youtube.com/watch?v=iidzwmSLPlE

Поне вече MS след последния Patch Tuesdaу четох, че са оправили проблема с VPN-ите. И се сетих за проблема с VPN-а между Касперски и Opera и се говори, че в 21.18 този проблем също ще бъде оправен.

преди 2 часа, Proshark написа:

Леко съм разочарован...в някои тестове не се премахват файлове в пясъчника,тук пък включват защита,която по подразбиране е изключена...

Специално за Huorong..добре тръгнаха в началото...и после...нищо......имах надежди ,че до някаква степен ще се доближи до Comodo...ама ...не....жалко...

Варанчовите модули  също понякога ги лъжат успешно.      Иначе всички сега щяха да са с дефендерчо и стената на Комодо.    Това е отличен избор,  обаче идеалният избор е пред очите ми.    Още не мога да намеря буба да се справя със 7-8 настроени модула.    За преодоляване им са много 4-5, а следващите им идват невъзможно в повече.    Разбира се -трябва да ги проучваш модулите и настройваш един по един.  Това би забавило и затруднило дори Ностромо.    

Тя и баба знае  само с  2-3-4 модула,      Друго е при 7-8.        Бубите са с предварително изчерпана активност!      И за нищо не стават.      

на 24.05.2024 г. в 19:58, attj написа:

Тя и баба знае  само с  2-3-4 модула,      Друго е при 7-8.        Бубите са с предварително изчерпана активност!      И за нищо не стават.      

Баба ти много знае......чак до 7/8 ми.......:indoorplants:

Леля Станка все не е разбрала и е винаги готова сама да се блокира.   Има много подобни хора.    

:offtopic_s:

Лично мнение:

Спрях да вярвам на тестове-следя ги само информативно и по тази причина ги пускам в темата. Респект към момчетата,които следят тестовете и ги правят достояние на всички ...Вярвам на програми,които съм ползвал и сам съм проверявал с времето...а те са по-малко пръстите на едната ми ръка....и знам, че комбинацията им е желязна....

https://odysee.com/@Shadowra:f/COMODO-Internet-Security-2025-Premium:1

Тест и ревю на една от най-известните антивирусни програми

COMODO Internet security Premium  2025 г.

преди 5 часа, Лудият Учен написа:

Този тест веднага да се обяви за невалиден!!! Няма нито един пробив на пясъчника. При Тошко щеше да са десетки! Какви са тези работи сега!!! Хайде малко по-сериозно!!! :)

PS: Както винаги перфектен резултат!

преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

перфектен резултат!

Пред очите ми е вече доста месеци.   Обаче без антивируса на Комодо и  с добавени модулите на  360 TS,  вместо същия.     И аз не зная доколко си влияят  два сандбокса и два хипса при едновременна работа.   И двата пясъчника понякога все едно липсват.   Рядко,  но се случва.  Тогава се задействат хипснастройките.   Последен е модула на защитната стена.  През същия все още не съм установил преминала буба.   Стената си е финалната версия от 2020 година и няма причини да я сменям.

на 2.06.2024 г. в 6:03, Лудият Учен написа:

Относно Comodo:

Screenshot.png

преди 1 час, Proshark написа:

Относно Comodo:

Screenshot.png

Това да го прочете Тошко...Той смята,че пясъчник и HIPS са достатъчни и без антивирусна база данни и точни дефиниции...Което според мен не е вярна и точна оценка...

преди 19 минути, Лудият Учен написа:

Това да го прочете Тошко...Той смята,че пясъчник и HIPS са достатъчни и без антивирусна база данни и точни дефиниции...Което според мен не е вярна и точна оценка...

Затова, когато се комбинират продукти се избират такива с най-добрите модули без да се припокриват. Комодо има по-слабо сканиране по репутация и затова KSN, по-слаби дефиниции и затова Kaspersky Free/Bitdefender Free/друга, липсва му rollback - затова System Watcher или Appcheck и т.н. А не да накачулиш 5 хипса и 5 пясъчника и да се чудиш кой пропуска заради конфликт, кой заради друго. Да не говорим, че пясъчника на 360 TS не е автоматичен. Т.е. за да тества и двата трябва винаги пробата първо да я пуска ръчно в пясъчника на 360 TS и ако той изтърве вече да го закове автоматичния на Comodo, защото иначе ако директно я стартира, тя въобще няма да стигне до пясъчника на 360 TS дори ако Comodo пясъчника я изтърве (което е малко вероятно, но все пак съществува като опция) и това напълно обезсмисля два такива модула. Затова трябва да се подбира внимателно и тук не става въпрос за фенщина. Дори да не се харесват Kaspersky Free или Bit-a пак може да се измисли адекватна комбинация покриваща нуждите. Да, някои програми станаха платени като OSArmor, CyberLock и т.н., други изчезнаха като Wise Vector StopX (жалко, защото беше феноменална програма - истински gem), но избор има. Дори вградения Defender е ок с подходящите подпомагащи. Сега няма лошо да си се ползва 360 TS и Comodo, но лично аз бих спрял ненужните модулите от едната и от другата и може би бих добавил още нещо в зависимост от слабите места на combo-то. Скоро не съм ползвал 360 TS и нямам впечатления къде да му слабостите, но подозирам в anti-ransomware-a и не до там задоволителния behaviour blocker. А да...и в рекламите по интерфейса и ненужните почистващи модули, които предлага... Ама въпрос на вкус.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Затова, когато се комбинират продукти се избират такива с най-добрите модули без да се припокриват. 

Кихчо е антивирус,  а Варанчо е стена.  И двете са с някои  сродни модули.  Не им пречи да се припокриват.  Те са си различни самите им модули.  Бубите са като зашеметени и не се ориентират в каква среда са.  И да стартират поливариантно - пак нещо ги спира.   И аз се чудя с активен антивирус или без такъв да съм.    Обаче китайският облак все е активен като облачно сканиране.  Ползва дефиниции от облака.  Дори при изключен активен антивирус в режим "Бързодействие".    Може и някой друг да ги инсталира,  интересни са.    Че са и безплатни.   Има два хипса за обучаване и трябва да се внимава с настройките.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.