Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

https://odysee.com/@Shadowra:f/Qihoo-360-Total-Security-Free-2024:6

Тест и Ревю на Qihoo 360 Total Security 2024 г.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 306,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

преди 7 часа, Лудият Учен написа:

https://odysee.com/@Shadowra:f/Qihoo-360-Total-Security-Free-2024:6

Тест и Ревю на Qihoo 360 Total Security 2024 г.

Доста повърхностно представяне. Не е тест,  не е и ревю .   Има много настройки в  360 TS и различни глобални режими на работа , при които китаецът се държи като различна програма.  Останалите програми направо ми изглеждат като бедни откъм възможни настройки.

преди 6 часа, attj написа:

Доста повърхностно представяне. Не е тест,  не е и ревю .   Има много настройки в  360 TS и различни глобални режими на работа , при които китаецът се държи като различна програма.  Останалите програми направо ми изглеждат като бедни откъм възможни настройки.

Ааа,виждаме...всички виждаме....как си с останалите програми....:wub:

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 5 часа, Proshark написа:

Ааа,виждаме...всички виждаме....как си с останалите програми....:wub:

Полиползвател обикновено всичките ги харесва.   Втора година съм ползвател и на  CrowdStrike Falcon.    Защото били последния писък на модерното развитие.    В петък ядосаха не само мен. Създадоха бъркотия в половината свят.

преди 1 минута, attj написа:

Полиползвател обикновено всичките ги харесва.   Втора година съм ползвател и на  CrowdStrike Falcon.    Защото били последния писък на модерното развитие.    В петък ядосаха не само мен. Създадоха бъркотия в половината свят.

Тоше...ти си цар човече...:wors:

И защо на този крадец въобще му е позволено да стартира?   Има по-затегнати възможни настройки,  които водят до пълно блокиране от автосандбокса или хипса.  Понякога едновременно и от двете.

преди 44 минути, attj написа:

И защо на този крадец въобще му е позволено да стартира?   Има по-затегнати възможни настройки,  които водят до пълно блокиране от автосандбокса или хипса.  Понякога едновременно и от двете.

Хайде да гледаш клипа преди да коментираш небивалици. Пясъчника го прибра. Напълно виртуализиран без достъп до самата ОС. Самите папки, които са създадени са в пясъчника в C:\VTROOT! След почистване на съдържанието на пясъчника същите ще изчезнат. И преди ти обясних - не е нужно пясъчника да блокира файлове за да си свърши работа, както и не е сигурно, че като блокираш нещо същите няма да дропнат неща във фонов режим. Тънкия момент тук (който е дъвкан години наред) е да не се позволи достъпа на гадините през стената, защото дори изолирани същите пак може да си пращат данни навън. Някой може да се подлъже по името на процеса svchost.exe и да разреши достъпа, но реално трябва да се обърне внимание, че този има икона неприсъща за оригиналния процес. Отделно може да се провери през стената и пътя до файла (а той ще е извън C:\Windows\system32) и оттам следва да се кликне блокиране на изходящата връзка. Друг рисков момент е, че гадината има цифров подпис на MS. Затова в Comodo е добре да се забрани сканирането по репутация (също дъвкано доста години).

Иначе малко да даваш наклон на CruelSister как да си настрои пясъчника е малко неуместно. Сега, аз също може да не съм бил съгласен с някои нейни решения, но това е защото нейните настройки са по-скоро към начинаещи потребители. И все пак същата знае Comodo наизуст и отделно пише и тестови зловредни файлове с които да тества защитните програми. С други думи си е напред с материала.

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хайде да гледаш клипа преди да коментираш небивалици. Пясъчника го прибра. Напълно виртуализиран без достъп до самата ОС. Самите папки, които са създадени са в пясъчника в C:\VTROOT! След почистване на съдържанието на пясъчника същите ще изчезнат. И преди ти обясних - не е нужно пясъчника да блокира файлове за да си свърши работа, както и не е сигурно, че като блокираш нещо същите няма да дропнат неща във фонов режим. Тънкия момент тук (който е дъвкан години наред) е да не се позволи достъпа на гадините през стената, защото дори изолирани същите пак може да си пращат данни навън. Някой може да се подлъже по името на процеса svchost.exe и да разреши достъпа, но реално трябва да се обърне внимание, че този има икона неприсъща за оригиналния процес. Отделно може да се провери през стената и пътя до файла (а той ще е извън C:\Windows\system32) и оттам следва да се кликне блокиране на изходящата връзка. Друг рисков момент е, че гадината има цифров подпис на MS. Затова в Comodo е добре да се забрани сканирането по репутация (също дъвкано доста години).

Иначе малко да даваш наклон на CruelSister как да си настрои пясъчника е малко неуместно. Сега, аз също може да не съм бил съгласен с някои нейни решения, но това е защото нейните настройки са по-скоро към начинаещи потребители. И все пак същата знае Comodo наизуст и отделно пише и тестови зловредни файлове с които да тества защитните програми. С други думи си е напред с материала.

Изпревари ме за секунди...Ако позволиш да те поправя..в последното изречение..разбирайки иронията.......Изобщо не е наред с материала...без ирония..и в някои случаи е по-добре да си трае...:hush:

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе малко да даваш наклон на CruelSister как да си настрои пясъчника е малко неуместно. 

Нямам  подобна идея.  Не виждам смисъл.   Напробвал съм се на стартиране на разни буби - някои някак прелитат при  двоен сандбокс контрол и после са блокирани от допълнителни настройки на хипса или стената.   Непробвали хора не виждам защо да убеждавам.   Пясъчниците също са недостатъчна защита. При мен съзнателно и нарочно са два.    А при  CrowdStrike Falcon  въобще нямам пясъчник -обаче на служебния компютър не стартирам нарочно буболечки.

току-що, attj написа:

Нямам  подобна идея.  Не виждам смисъл.   Напробвал съм се на стартиране на разни буби - някои някак прелитат при  двоен сандбокс контрол и после са блокирани от допълнителни настройки на хипса или стената.   Непробвали хора не виждам защо да убеждавам.   Пясъчниците също са недостатъчна защита. При мен съзнателно и нарочно са два.    А при  CrowdStrike Falcon  въобще нямам пясъчник -обаче на служебния компютър не стартирам нарочно буболечки.

Прелитат дръжки. Само при твоите настройки. Защото силата на Comodo е в това какви решения ще вземе потребителя на зададените предложения от защитната програма. Това е много по-важно от това, да направиш да блокира всички на автоматика и после да се жалваш за пробиви (които явно са само при теб). Непробващи хора (ако касаеш мен) в момента може и да е така, но когато съм тествал и чистил бацили ти въобще не си знаел колко е дълбока заешката дупка (образно казано). Човек, който ползва припокриващи модули и се гордее с това и една снимка, лог, клип и т.н. не е дал няма пък мен нетестващия какво да ме убеждава. :)

Става ми весело -защото не сте пробвали с два сандбокса и с два хипса.    А то си може и въобще без тях.

преди 7 минути, attj написа:

А то си може и въобще без тях.

Ами именно, защото си може (и дори е препоръчително) не съм мазохист да работя с 2. И напротив. Тествал съм припокриващи се модули, но само за "спорта". Аз всекидневна употреба и то на работна станция не е препоръчително. Твърдо не. На друг ги "пласирай" тея комбинации. При мен няма да хванат "декиш". :)

Аз ,без да искам да се намесвам много,ама знам че на Тошко акъл му се набива с два дървени и три гумени чука...Точно с 5 настройки на Комодо -една на стената,една за рейтинга и 3 за сандъка и си готов...Къде отиде с тез 2+сандъка,3 HIPS-a...и да разчиташ на автоматични настройки.. е все едно да очакваш робот да ти бърше за.дника  -никога не знаеш кой пръст в коя дупка може да влезе...Да ме прощавате за грубото и първично обяснение...ама си е така...

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

припокриващи се модули, но само за "спорта". 

То си е като мания.   Стартирам в китайския пясъчник и бубата е излъгана за работната среда.    После е като ошашавена и е лесна плячка на другите модули.  И с поливариантност не може да се справи и да се активира.  На  неманиак едва ли му биха удоволствие подобни щуротии.

преди 1 час, attj написа:

То си е като мания.   Стартирам в китайския пясъчник и бубата е излъгана за работната среда.    После е като ошашавена и е лесна плячка на другите модули.  И с поливариантност не може да се справи и да се активира.  На  неманиак едва ли му биха удоволствие подобни щуротии.

Тоше...това е мазохизъм...

преди 1 час, Proshark написа:

Тоше...това е мазохизъм...

А за бубата какво е?   Тя не е проектирана за подобен тероризъм.   Никоя не съумява да се активира.    Това го няма в никои тестове.    Някои все се промушват някакси.    После уж всички ги догонват.   А можеш просто да си ги пресрещнал.    

преди 2 минути, attj написа:

А за бубата какво е?   Тя не е проектирана за подобен тероризъм.   Никоя не съумява да се активира.    Това го няма в никои тестове.    Някои все се промушват някакси.    После уж всички ги догонват.   А можеш просто да си ги пресрещнал.    

Ти представител на някое секретно военно образование ли си..или световна банка....може би си пратен от извънземните!? ...Май си се вкарал във филм....със CrowdStrike Falcon..и не само  в главната роля....и като дойде време за бутона..с двойна верификация...плюс пръстов отпечатък,сканиране на ретината,номер на гащи и памперс...дай сигнал по BG-ALERT...за всеки случай....не че няма да разберем...така или иначе...

CrowdStrike Falcon  е най ненатрапчиво и незабележимо  защитно чудо - измежду всички,  които съм виждал. Добавили са ги и при Вирустотал.   Изключвам непредизвиканата им грешка през миналия петък.  Странно ми изглежда колко много ползватели са си добавили в света -за сравнително кратко време.  Иначе всяко хоби и всяка мания са си нещо временно.  Човек се развлича с нещо си там.  Кокич например се развлича с африканци, мекерета , десетолевки и т. н.

• 1 месец по-късно...

https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-july-august-2024-factsheet/

Real-World Protection Test.  Юли-Август  2024 г.

Тоя път тестът е бил сеч...Много отличници са се затруднили повече от друг път...

преди 15 часа, Лудият Учен написа:

Тоя път тестът е бил сеч...Много отличници са се затруднили повече от друг път...

Друго ми направи впечатление - Microsoft = ESET.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Друго ми направи впечатление - Microsoft = ESET.

Даже се е представил по-добре, защото има 1 фалшива тревога, срещу 3 за Есет. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.