Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против Европейския съюз?

За или против влизането ни в ЕС? 190 гласували потребители

1. 1. За или против влизането ни в ЕС?

• Твърдо "ЗА"
      60%
      108
    • Твърдо "ПРОТИВ"
      29%
      52
    • Все ми е едно
      10%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Твърдо за ЕС. Там е оправията.

• Отговори 87
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Мястото ни е твърдо в Европа! Нагледал съм се на европеици и спокойно мога да кажа че средностатистическия българин е с класи над италиянци, германци, холандци и т.н. И за каква икономика ми говорите - ние не произвеждаме почти нищо и купуваме всичко прескъпо. Говоря за ежедневните разходи - храни, дрехи. Тук всичко вече е на европейски цени и дори отгоре. Сега сме надъното и пътя е само един - към ЕС. И без това имигрантите поддържат икономиката. Без парите които идват отвън отдавна да сме затворили държавата.

Ами ние и сега сме си в Европа и винаги сме били (географски погледнато).

Против-ако сам не можеш да се оправиш,никой не може да те оправи.Щом в Австрия след влизането в ЕС 75% от малките и средни предприятия са претърпели сериозен финансов трус,на нас ни остава само да се надяваме да не се спазват толкова сериозно тия изисквания.

Според мен влизането ни в ЕС стана самоцел и не мисля,че нещо се промени към по-добро.

Естествено, че трябва да сме в Европа, за да може да се оправи България. Аз съм "ЗА" Европейския съюз.

• 2 седмици по-късно...

Бих искал да чуя аргументите на тия които са против?

• 2 седмици по-късно...

Аз съм нямам нищо против да влезем в Европейския съюз, но не и така, както е сега. Те искат да ни смачкат от всички страни. В момента ни унижават с тези условия, вместо ние да ги поставяме, те правят това. Ние българите нямаме съмочувствие, а това е срашно важно, особено сега. Все пак ние найстина сме една малка и бедна държава, но сме първо на много стратигическо място, а и природата ни е прекрасна. :)

• Администратор
Аз съм нямам нищо против да влезем в Европейския съюз, но не и така, както е сега. Те искат да ни смачкат от всички страни. В момента ни унижават с тези условия, вместо ние да ги поставяме, те правят това. Ние българите нямаме съмочувствие, а това е срашно важно, особено сега. Все пак ние найстина сме една малка и бедна държава, но сме първо на много стратигическо място, а и природата ни е прекрасна. ;)

Толкова бедна, че имаме повече мерцедеси и баварци от немците

Толкова бедна, че въпреки че имаме най-скъпите телефонни услуги, всеки има мобилен телефон, а доста народ по два-три, и сметки от по 100 лв малко хора ги притесняват

Толкова бедна, че не можеш да си намериш място по заведенията, включително не можеш да влезеш да хапнеш в МакДоналдс и KFC, а това определено не спада в категорията евтин обяд ;)

А за малка - спор няма :)

Толкова бедна, че имаме повече мерцедеси и баварци от немците

Толкова бедна, че въпреки че имаме най-скъпите телефонни услуги, всеки има мобилен телефон, а доста народ по два-три, и сметки от по 100 лв малко хора ги притесняват

Толкова бедна, че не можеш да си намериш място по заведенията, включително не можеш да влезеш да хапнеш в МакДоналдс и KFC, а това определено не спада в категорията евтин обяд ;)

А за малка - спор няма ;)

да това е несъмнено така ,но колко процента от бългрите не могат да си позволят тези неща?И са даже много по зле, а държавата прави ли нещо по този въпрос. НЕ. Напротив, крадът като не видяли или се оправдават, че нямат пари. Бедна държава не означава само самите жители да са бедни, а и самата държавна структора - а това неможеш да отричеш.

• Администратор
да това е несъмнено така ,но колко процента от бългрите не могат да си позволят тези неща?И са даже много по зле, а държавата прави ли нещо по този въпрос. НЕ. Напротив, крадът като не видяли или се оправдават, че нямат пари. Бедна държава не означава само самите жители да са бедни, а и самата държавна структора - а това неможеш да отричеш.

Ех, гледам и държавните служители са бедни

Всъщност държавата прави много по въпроса - да изглеждаме бедни и да имаме достатъчно голям процент бедни хора ( че иначе ЕС няма да отпуска милиони за усвояване ). Какво беше - 95% от парите в 5% от хората :yanim:

Само защо всеки чака друг да оправи проблемите. Държавата била виновна за това, държавата била виновна за онова... пък гражданите й - невинни :clap:

Бих искал да чуя аргументите на тия които са против?

Твърдо против-първо тока- би трябвало да се сетиш, че щом затворих ме 3и4 реактор на АЕЦа тези 75 киловат часа евтин ток се изпариха. Като влезем в ЕС(дай боже не според мен) ще ни надуют шушоните- първо ще си затворим 1и2 блок и що стана атанасе?- ще внасяме доста "ЕВТИН" ток защото европейския ток е с ПЪТИ по-скъп от нашия! това е първя ми аргумент, пък не ми се пише и следващите сщото ще стане много дълго. А ти защо си "Твърдо ЗА"?? Хайде сега ти се аргументирай :P

• 1 месец по-късно...

Твърдо съм против на този етап от развитието ни. Не мисля, че сме подготвени. Но вече е без значение, кой е За и кой Против, защото сме вътре .... Не че преди имаше значение, никой не се е интересувал от мнението на народа... Интересно ми е как така ни приеха вътре, ама много ми е интересно. И не мога да не скрия факта, че усмивката застана на лицето ми и не слезе доста време, когато чух, че преди да почнат отново да приемат държави в ЕС ще променят конституцията си и изискванита си спрямо тях. Дали, защото и ЕС се напълни с "боклуци" .... ?

Ееее, вече е все тая. Ние сме в Европа :) Започнахме да купуваме по-скъпата им европийска техника. До сега ни я даваха на по-тънка цена, нали бяхме с ниска покупателна способност. Ама, вече не сме :yanim: Вече, сме европейци и стандарта ни е по-висок, както се и очаква от едни европейци. Спряхме 3 и 4 реактор на АЕЦ. .... Едно лирическо отклонение - еми м**а му стара и на мен ми се доплака, като гледах как другите плачат в централата sad.gif . ...... Но както се казва "търпи бабо за хубост", ама тук май е по-правилно "търпи бабо, докато го слагат, и кат' свършат - пак търпи". Вече ще стоим на тъмно и ще плащаме повече за ток. Не че досега не плащахме много, ама сега още повече, винаги има още на къде. Ама няма как, нали нашите побратими европейците произвеждат ток - все някой трябва да им го купи. А кой, ако не ние? Но това, не трябва да ни плаши, докато студуваме сврени в панелните си апартаментмета, ще пием по една греяна ракия, барем тя да ни стопли. Опссс, забравих, че вече имаме акциз и на нея. Няма да пием домашна дедова, а ако пием ще бъде партизанска - произведена из гори и чукари, криейки се от европейците. Че да не ни видят, че стане ли обратното тежко angry.gif - горко ни. Ни пенсия, ни заплата ще ни стигне. Но имаме една надежда да ни крепи - паднаха границите!!! - Здравей, Европа, аз идвам при теб да работя! .... Но не би - и тук дърво - ще продължавали нашите побратими да гледат на нас с други очи. И трудно ще работим при тях, ще чакаме години, след години и пак няма да озаконят нашия труд....

И нека това не ни плаши, нека не ни плаши и кризата на Полша или Австрия, след влизането им в ЕС. Нека ни плаши и че Португалия, едва днес, слад 20 години членство бележи напредък. .... На нас ще ни трябват поне 40. И докато минат ви съветвам едно - затваряйте очите, стискайте зъби и се молете по-бързо да свършат :) , защото на никой не му е хубаво да му го слагат отзад.

... Но вече е без значение, кой е За и кой Против, защото сме вътре ....

Поради този неоспорим факт, темата вече е изчерпана и се затваря. Нека дискусията за ЕС продължи в тази тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.