Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против Европейския съюз?

За или против влизането ни в ЕС? 190 гласували потребители

1. 1. За или против влизането ни в ЕС?

• Твърдо "ЗА"
      60%
      108
    • Твърдо "ПРОТИВ"
      29%
      52
    • Все ми е едно
      10%
      19

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Великите сили Германия и Франция като страни с най-голямо население и територия наливат най-много кинти в бюджета на ЕС и в това отношение са най-прецаканите, кажи кое им е изгодата от нас, за кое ще ни въртят на малкия си пръст? Долна класа - такава класа сме каквато се представяме, или каквото сам си направиш няма кой друг да ти го направи - малко ли излъгации имаме, тва е все едно да кажеш ей тая е кучка защото не иска да ми пусне - ами може да си има причини нали?

Преди да се въведе еврото имаше какви ли не дебати - сега май за всички е ясно че беше добро попадение

Ами Англия, какво прави тя. Според мен въобще не му е мястото в ЕС на това островче. Само се дели от другите, като някой си ЦАР и внася разделение сред съюза. Германия и Франция си имат кинти и ги наливат в бюджета на ЕС, явно не им е проблем. А икономиката на България отдавна е станала плачевно зависима от чуждите фирми, които в скоро време ще изкупят и последните български предприятиица на безценица ...

• Отговори 87
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Преди време гласувах в тази анкета с против, сега не съм си променил кои знае колко мнението..

Против съм не защото не харесвам европа, а защото не сме дорасли за там.

Само да попитам колко от гласувалите "за" ползват НОД и колко са пратили смс за активация?Не е кои знае колко- няколко кафета, ама ние сме си с друго мислене...

И тук е грешката на политиците - вместо да дадът пример за европеско поведение, във форума има теми от типа на "накои политик вярвате" или "Има ли некорумпиран политик".

Или като идем в европа и тях ще ги прекараме....

Само да попитам колко от гласувалите "за" ползват НОД и колко са пратили смс за активация?

Аз. И не е защото не мога да си намеря хакнат, естествено. Даже мисля да си взема двегодишен лиценз, че с смс-и е гадно.

Аз гласувах с "Все ми е едно".

Иначе искам да влеземе в европейският съюз,но съм на мнение че не сме готови,когато се вдигнат стандартите в България,тогава да ни вземат.

А сега ще ни приемат и ще ни видят още по добре кирливите ризи и простотията,която е навсякъде при нас sad.gif

Ако имаше начин да си завишиме стандарите,качеството на това което произвеждаме и въобще качеството на всичко,с което ще се представяме пред Европа,съответно и стандарта на живот на обикновения човек,ей тогава щях да гласувам с "ДА".

Просто не сме готови и това е,но на кой му пука от това,така и така ще ни приемат,затова гласувах с "Все ми е едно"

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

за европейският съюз защото не сме швейцария-да бъдем независими.за ЕС защото икономически така или иначе гравитираме към страните в обединението.за ЕС защото каква обединена европа ще е след като ще има изключения(коментира се включването на турция в съюза ,така че ние за какво говорим)

иначе след като видим как приобщаването се отразява на новите членки може да се каже ,дупе да ни е яко.амин. cool.gif

Е както гледам повечето сме "ЗА" така,че правелно правиме,че влизаме в ЕС! cool.gif

Е както гледам повечето сме "ЗА" така,че правелно правиме,че влизаме в ЕС! cool.gif

опцията избор не съществува,ще ни приобщят такива,каквито сме(и след 200г години няма да сме изпълнили изискванията им ),така че ТАМ СМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!горко ни.

• 2 седмици по-късно...

Ам не знам...като че ли по-скоро съм против или по-точно мнението ми е че още не сме готови за там. Нещата ще се променят, но ще ни е много трудно да достигнем стандарта на живот на останалите страни от ЕС. Цените ще се повишат, да не говорим като официална парична единица стане еврото...Нооо заплатите няма да се увеличат с темпото на цените и ще стане една... Мисля, че икономиката ни не е готова за такива промени ... И най-лошото е, че потърпевши ще сме пак ние - обикновения български народ.

• 2 седмици по-късно...
Нека и аз дам моят глас в това гласуване .

Твърдо "ЗА" влизането в Евросъюза .

Дано дългогодишното ни чакане за приемането ни се окаже благополучно .

Заслужаваме го след толкова много години МИЗЕРИЯ .

"За" влизането на България в Европейския съюз. :wors:

E, пробвахме без Евросъюз, сега да пробваме и с него :P В СИВ беше добре, дано и в евросъюза да е така :) Поживьом, увидим ;)

Темата направо е излишна.Както се казва в една пиеса "Жребият е хвърлен ..................."

Темата направо е излишна.Както се казва в една пиеса "Жребият е хвърлен ..................."

Защо да е излишна? Първо темата е доста стара и второ това е най-дискутирания въпрос напоследък. Значи аз ако ти открадна портомнето със заплатата в него, ти ще кажеш че темата е излишна, защото вече е откраднато? А и в Европа постоянно се води тая дискусия. От анкетата която гледам, виждам че голямото мнозинство от българите са за Евросъюза, за разлика от подобни статистики в Европа! Интересно е кога ли ще се изравнят силите, защото това неминуемо ще стане в скоро време ;)

Aз съм против влизането ни в ЕС , защото когато станем членки на ЕС всичката тяхна стока ще я вкарат в България и ще унищожат нащо производство.Ще подбият пазара на много български фирми и тогава се чудя как ще се развива наща икономика.Другото което е те ще дават субсидий но ще искат нещо в замяна.Последния материал който четох се говореше ,че България първо ще трябва да даде пари на ЕС а те в продалжение на години да ни ги връщат под формата на помощи и субсидий.Това било задължително за да станем членки.Каково стана с АЕЦ "Козлодуй" накараха ни да затворим 3 и 4 блок до края на годината.И защо?Отговора беше че наща АЕЦ не е ефективна и замърсявала.Ами тогава 12-те АЕЦ във Франция , защо работят? Те са същите като наща АЕЦ.И докато сега изнасяхме електрически ток за нашите съседки чрез далекопроводи то след влизането ни ще стане така че ще трябва да внасяме.А каква ли ще е цената на киловатчас?В България ще има инвестиции но за направата на какво?Мислите ли дали няма да си построят фабриките във България и така да замърсяват околната ни среда?Аз се радвам че ще открият нови работни места , но се чудя дали в тяхните фабрики и заводи няма да работях хора от съответната държава.Дали ще се позволи на нас Българите да се докажем че можем и на ръководни постове да работим.Или ще станем роби във собствената си страна?Това си е мое мнение , не че може да повлияе на развитието на присъединяването ни но мисля че "минусите" са повече от "плюсовете".Така виждам аз нещата , който не е съгласен с мен може да ми каже , защо не е съгласен с мен.

Aз съм против влизането ни в ЕС , защото когато станем членки на ЕС всичката тяхна стока ще я вкарат в България и ще унищожат нащо производство.Ще подбият пазара на много български фирми и тогава се чудя как ще се развива наща икономика..Така виждам аз нещата , който не е съгласен с мен може да ми каже , защо не е съгласен с мен.

Ами аз да ти кажа, работя 50% за Евросъюза и 50% за евреите :wors:. Докараха отровите от Европа тук, ама сега а да ги видя с новите закони кво ша правят . Голяма отрова при мен, дето на австрийците не им оттърва - даже не могат да плащат заплати на гастарбайтерите ( турци, босненци...) Ама ние сме големи гяволи и пак ще заобиколим законите :) Много български фирми работят главно за износ и не мисля, че това ще попречи на българската икономика. Това, което ми харесва в Европа е ЕКОЛОГИЯТА, на която се държи! Дано най-сетне се оттървем от гадните комини, 20 годишните барутници по пътищата и дървата за огрев :wors: Ама най ми се иска некадърните люде да заминат да берат портокали в Испания, та белким се сетят чорбаджиите, че тряба се плаща за добре свършена работа :wors:

Защо да е излишна? Първо темата е доста стара и второ това е най-дискутирания въпрос напоследък. Значи аз ако ти открадна портомнето със заплатата в него, ти ще кажеш че темата е излишна, защото вече е откраднато? А и в Европа постоянно се води тая дискусия. От анкетата която гледам, виждам че голямото мнозинство от българите са за Евросъюза, за разлика от подобни статистики в Европа! Интересно е кога ли ще се изравнят силите, защото това неминуемо ще стане в скоро време :)

[/quote

Поправям се !!! ТЕМАТА вече е излишна-поради това че вече е взето решение.По-добре да видим от тук на татък как,ще вървим.Под натиска на ЕС поне ще се реформорат съда и полицията,щото без ЕС щеще да стане както при ТАТО ''Да се снишаваме'' та белким ""бурите"" ни прескочат и пак да си караме по-старо-сиреч ДАЛАВЕРА за родните политици и депутати.

В предприятието в което работя шефа ни е ШВЕД -вече научи български и е много по-човечен и отзифчив от колкото всички останали българи на ръководни постове.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Сенатът на Франция ще ратифицира договора ни за присъединяване към ЕС

На заседание на френския Сенат днес ще бъде ратифициран Договора за присъединяване на България и Румъния в Европейския съюз. С това процедурата по ратификация на Договора във Франция завършва.

Първият етап беше ратификацията на документа в Националната асамблея на Франция, която се състоя на 27 юни т.г. На заседанието на висшия френски законодателен орган ще присъства вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.

В 18.00 часа той ще се срещне с председателя на Сената Кристиан Понсле. По-късно министър Калфин ще участва в официална вечеря, давана от председателя на Комисията по външна политика, отбрана и въоръжени сили на Сената Серж Венсон, съобщиха от пресцентъра на външно министерство.

Източник: News.bg

• 2 седмици по-късно...

Твърдо ЗА,защото ако и те/там не могат да ни "вкарат в правия път" .

ПРОСТО НЯМА КОЙ :wors:

А знаете ли, че в последните 10на години при всички държави, присъединили се към ЕС, е последвала икономическа криза? Най-пресния пример е Полша, които влязоха преди няколко години, при това в момента на присъединяването си бяха на много по-високо на иконом. развитие от сегашното на България, с което ще влезем. Знаете ли, че при влизането си преди години на Австрия в ЕС, държавата е разрушила 80% от предприятията си защото не отговарят на изискванията на ЕС и нямат право да фунционират без да са ги покрили, след което са били построени най-модерните на тяхно място... Знаете ли какъв е процента на тези предприятия, които не отговарят на изискванията в България ? Замислете се и без много познания за структурата и "законите" на ЕС ще стигнете до заключението - над 90%. А знаете ли какво означава това? Масово затваряне на предприатия, масово увеличение на цените, огромен брой съкратени работници и т.н. и т.н. А знаете ли, че за да функционира един хлебозавод, намиращ се в дъжава от ЕС, то едно от многото изисквания, които трябва да покрива е в този завод вътрешните стени да нямат прави ъгли в помещенията за обработка на хляба, защото така се събира много мръсотия и прах. Само заради това изискване над 90% от хлебозаводите в България ще трябва да бъдат престроени.. А знаете ли още колко такива изисквания има към различните предприатия, фирми и т.н...?

Не казвам, че съм против влизането. Напротив.. Но ако продължаваме по български да не се влагат 100% от приходите от ЕС по предназначението им, то скоро идващата иконом. криза няма да отшумее.. И само да ви информирам(за тези които не знаят)-Дадена дъжава в ЕС до един момент се финансира, а след това тя е длъжна да дава огромни средства за ЕС(приетите по-рано финансии+допълнителни огромни суми, които се дават в момента от най-развитите страни в ЕС). По официални, но неоповестявани особено данни, България е използвала едва ~10% по предназначението на приетите 10-ки милиарди евро от ЕС.

Твърдо "ЗА" влизането в Европеийския съюз.

Твърдо "Против" влизането на България в ЕС при сегашната социална и икономическа реалност в страната. Искам да влезем с една стабилна и работеща икономика и да ни смятат за напреднала държава, а не да останем в историята на ЕС , като една от най-бедните приемани страни. Мисля , че трябва да се оправим преди включването в ЕС . Много ще ни дойде едновременно да ни оправят и САЩ и Европа.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Твърдо ЗА и от мен - за бъдещето на България. :speak:

Твърдо "Против" влизането на България в ЕС при сегашната социална и икономическа реалност в страната. Искам да влезем с една стабилна и работеща икономика и да ни смятат за напреднала държава, а не да останем в историята на ЕС , като една от най-бедните приемани страни. Мисля , че трябва да се оправим преди включването в ЕС . Много ще ни дойде едновременно да ни оправят и САЩ и Европа.

Преди време и аз мислех като теб, но си промених решението, поради простата причина, че ако щом сега икономиката ни не е готова, то кога по дяволите ще бъде? Колкото повече чакаме, толкова по-зле става. Ако сега не влезем в ЕС, никога няма да получим втори шанс.

ЕС, няма за цел толкова да ни "оправи", колкото да спечели пари от нас, а от нас могат много пари да се спечелят, не само с хубавите ни стоки (например бъгарското вино е едно от най-доброто), а и с природните ни дадености, но за да печелят от нас, трябва поне малко да заприличаме на останалите европейски държави. Аз съм "За", защото вярвам, че след няколко годинки, страната ни ще заприлича на страна и ще има повече възможности за младите хора, а не младежта масово да обикаля земното кълбо в търсене на по-добро бъдеще. Съгласна съм да понеса кризата след присъединяването ни към ЕС, защото искам един ден децата ми да живеят в една страна със светло бъдеще и да могат гордо да заявят, че това е тяхната родина.

Колкото до САЩ, виждайки и те как са се омазали в последно време с тази огромна грешка на природата Буш, сега хич не им е до оправяне точно на България :ph34r: .

ЕС, няма за цел толкова да ни "оправи"...

О, напротив... дори (като една добра европа) ще финансира масовото закупуване на смазочни материали, след което ще ни обясни точно в каква поза да застанем. После ще се почувства... оправянето...

Ми ние за Европата сме тръгнали от бол години с мускалите в пояса - ето, че сме на финапа. Дано ни е за добро! :whist:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.