Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правене на сайт - ръчно или с визуален редактор?!

Featured Replies

Покажи сайта все пак :).

Опитай с Macromedia Flash MX 6.Тя е по-така добра програма за разработка на сайтове,но единственото нещо,което има че не е толкова проста.Иначе е много добра.

А относно темата:

Мисля,че в началото всеки се е занимавал с Notepad и HTML.От там съм тръгнал аз поне,докато стигна до програмата по-горе,3D Modeling и други по-сложни програмки.Та мнението ми е,че едното без другото не може.

Ами аз имам сайт ама се срамувам от него закото тои се базира изцяло на хипер връзки към други сайтове. А нема нещо мое. но ще го дам: тук е сайта! А относно програмата WYSIWYG как се сеифа в html че, като сеифам в html ми излизат страниците с пълни бесмислици? sad.gif

Ако можеш да направиш сайт с текстов редактор, значи си програмист, а не дизайнер. Разликата е от небето до земята!

Да речем знаеш перефектно как да напишеш кода, владееш php, mysql, запознат си със всички стандарти на уеб програмирането, НО - никакво понятие си нямаш от цветове, композиция и да речем графичен дизайн. Какво става тогава - владей си notepad-а пък бълвай сайтове от рода на "черен фон с бели букви и линковете са сини или яркозелени - много красиво"

Аз например от самото начало работя на Dreamweaver - много по-удобно ми е, но ако се наложи да променя нещо набързо мога да го променя и с текстовия редактор, защото знам как.

И Notepad хич не е текстов редактор за предпочитане.Последно ползвам UltraEdit32 - който е перфектен.

Предимствата на Dreamweaver са в това, че позволява, ако имаш сайт с 20 страници да речем да ги синрхонизираш по един шаблон, което отнема адски много време при обикновен редактор.

Според мен няма смисъл да се хаби цял един ден за правена на сайт с текстов редактор при положение, че същото става по-бързо с Dreamweaver - при което един човек, който разбира какво и как прави винаги постига добри резултати. Аз малко ползвам WYSIWYG функциите на DW, защото по никакъв начин не ми помагат. Също работата с няколко външни CSS файла е много по-лесна.

Аз смятам, че използването на CP-1251 при правена на кирилски сайт е напълно задоволително и не се налага четирикратното повече чакане пред монитора => потребителите ви имат по-здраво зрение :nono:)

Иска ми се да се похваля с новия си сайт, но той не е изцяло мое дело - използвал съм CMS, защото нямам възможност да ъпдейтвам чистия HTML толкова често. Това е сайта - дизайна си е мой, само скелета е joomla!.

• 2 седмици по-късно...
Опитай с Macromedia Flash MX 6.Тя е по-така добра програма за разработка на сайтове,но единственото нещо,което има че не е толкова проста.Иначе е много добра.

А относно темата:

Мисля,че в началото всеки се е занимавал с Notepad и HTML.От там съм тръгнал аз поне,докато стигна до програмата по-горе,3D Modeling и други по-сложни програмки.Та мнението ми е,че едното без другото не може.

Аз в началото си изгубих много време с един куп WYSIWYG редактори и постепенно стигнах до извода, че вместо да изучавам кое копче на някоя програма за какво служи е по-смислено да се образовам в използуването на HTML, Javascript, PHP. Това не е програмиране, а начин на записване.

Използвам Crimsoneditor не защото е по-добър от другите редактори, а защото му свикнах. Имам колекция от браузъри.

Добрият дизайн не е следствие от използуването на сложни програми, а от способностите на хората, които правят сайта.

Редактирано от tizian (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Добрия дизайнер за мен е човек който разбира от адски много неща и от нищо като хората. Програмистите пък са обратното - трябва да знаят перфектно тяхната си област и от тях не се иска нищо друго. В тая връзка мнението ми е, че правене на сайт се прави с много инструменти, ако го правите само с един - или сте ултра закоравял консерватор или сте неудачник. В последния случай конкуренцията ви ще ви прескочи в пъти преди да се осъзнаете.

Notepad ползвам само когато изпитвам кандидатите си за нови работни места. cool.gif

• 3 седмици по-късно...

Аз си пиша ръчно кода във Frontpage 2003,защото ми е по-удобно-излизат ти подсказващи тагове,можеш да видиш веднага резултата и т.н.

• 1 месец по-късно...

ммм да.мислех ,че ще науча нещо ,но като във всички български форуми група "кучета се джафкат"кой е по по най.

• 3 седмици по-късно...

според мен пък, с notepad не могат да се направат кой знае колко хубави сайтове.

ПП: Имам предвит, че то може ама трябва много бъхтане и много писане :ph34r: , но има много по удобни програми с който се правят по-хубави сайтове( и по-лесно ) Една такава е Web Page Maker , но с нея май не могат да се направят сериозни сайтове, а само някви прости.

ПП2: Но аз може и да не съм прав защото аз изобщо потни не съм се занимавал с WPM

• 4 седмици по-късно...

Dreamweaver 8 е програма с доста големи възможности и удобна за писане на код или дирекно в дизайна. Лично аз от нея съм доволен, преди време ми се наложи да я науча, за да направя сайт.Просто нямаше кой друг да го направи. Взех си и четиво за да ми помогне .. и ето и крайния резултат от 1-я ми опит http://alconnect.hit.bg/.

След това ми се наложи да правя още няколко домашни на мен и на моите съученици, по между другото biggrin.gif.. но все още не мога да кажа, че ползвам и познавам добре всичките му функции..

Ето и сайт с уроци на този продукт http://dw8.hit.bg - също правен от мен <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wink.gif' alt=';)'>, http://dw8forum.bulboard.com/ - форума към сайта.

Надявам се, че ще са полезни на интересуващите се Web-master-и.

• 6 месеца по-късно...

Аз пък си ползвам Notepad и с малко фантазия става всичко...

Честно казано от както започнах да се занимавам с изработката на сайтове ползвам notepad ...Доста често визуалните редактори не дават точният изглед .

Привет на всички !

Забелязох доста различни мнения по темата и реших и аз да изкажа моето. Преди 2 години, когато започнах да се занимавам с уеб дизайн ползвах Dreamweaver. Работата ми с него беше много, много по-бавна от тази в момента. Тази програма е претрупана с много ( за мен излишни ) джаджи. Когато ползваш визуалната част и поставиш някакъв елемент и после видиш какъв код е написан може да ти се пресере ( с извинения ).

В момента ползвам друг редактор, с който смело мога да кажа, че върша 200% повече работа. Всички знаем, че времето е най-скъпото ни нещо. Колкото по опростено е интерфейсът на програмата, толкова по-добре. Дори самата идея за визуална част не ми допада. Това, че редактора има визуална част не означава, че в браузъра ще изглежда по същия начин. За целта си имам инсталирани , IE6/7/8, FF, Opera, Safari и Chrome, с които веднага да проверя дали всичко, което съм написал е ОК.

Програмата, която ползвам се казва: Е - text editor. Тя е windows версията на Text Mate. Също, много добро първо впечатление имам от VIM , с която се надявам да науча да работя скоро.

Започнах да се занимавам със страници, когато изпробвах за пръв път Web Page Maker. Когато сметнах, че не е достатъчно добър, преминах на Dreamweaver и след като веднъж по погрешка го изтрих, реших да си пиша кода сам. Сега ползвам gedit, която, макар доста по-добра от уиндоуския Notepad, не е функционална като моя фаворит, Notepad++. Все пак съм доволен от резултатите - аз съм само любител и се занимавам с уебсайтове през част от свободното си време. Смятам, че писането е за предпочитане, но не е задължително по-добро. Ако човек има нужното въображение, то той или тя ще може да сътвори добър сайт, независимо какво ползва.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

Започнах да се занимавам със страници, когато изпробвах за пръв път Web Page Maker. Когато сметнах, че не е достатъчно добър, преминах на Dreamweaver и след като веднъж по погрешка го изтрих, реших да си пиша кода сам. Сега ползвам gedit, която, макар доста по-добра от уиндоуския Notepad, не е функционална като моя фаворит, Notepad++. Все пак съм доволен от резултатите - аз съм само любител и се занимавам с уебсайтове през част от свободното си време. Смятам, че писането е за предпочитане, но не е задължително по-добро. Ако човек има нужното въображение, то той или тя ще може да сътвори добър сайт, независимо какво ползва.

Пробвай Geany. :)

Пробвай Geany. :)

Определено ще я изпробвам. Благодаря!

Редакция: програмата изглежда и работи добре, но явно не разпознава кодировката на документите ми, когато тя е windows-1252. Дори да я задам като такава, кирилските знаци продължават да се показват погрешно.

Втора редакция: Проблемът е решен. Трябва да се зададе правилната кодировка от Документ > Задаване на кодировка. Ефектът е на лице след рестарт на Geany.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.