Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

User Rating: ******____ 5.5/10 (13,113 votes)

imdb казват,че филмът е средна работа. Все пак не е нещо ужасно,гледа се,но не е някой шедьовър...

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Четох наскоро за този филм и звучи доста обещаващо. Било само заради идеята ;)

ето линк

torrent

Въпреки , че е трета част филма не се е изчерпал ни най-малко от към съдържание. На мен много ми допадна а пък най-хубавото е ,че "играта продължава".

Филмът, който на мен ми направи невероятно впечатление се казва "Remember the titans", препоръчвам го на всички. Имаше навремето един друг филм "Ангелско сърце" - Angel heart с Робърт де Ниро, много добър!!!

Еее, вярно. Накъде без него cool.gif

Сещам се за някой творения на Ланс Фон Триер:

1. Догвил - с кака Кидман и един мнго готин британски актьор на който не му знам името. Филма направо ми срути представите за всичко - акт. игра, декори (то не че имаше много де), лудница от всякъде.

2. Танцьорка в мрака - Бьорк в главната роля, просто не е истина как я е изнудил направо да участва. Адски тежък филм, трудно се гледа, но си заслужава.

До тук с Триер, давам нататък:

Сириана - Наскоро го гледах и с брат ми се впуснахме в размишления за това как един толкова явно показващ американската свинщина филм, може да бъде издаден от Холивуд, та чак и за Оскар да бъде номиниран. Много е заплетен, трябва внимателно да се гледа.

The Departed - I don't wanna be a product of my environment, I want my environment to be a product of me, първата реплика от филма казана от дядо Никълсън, който е такъв изрод в този филм, че направо ме уби. Такива лафове от много време не бях чувала. След като го гледах си вървях и си мислех, че този филм ме кефи повече и от "ДОбри момчета" и "Шофьор на такси", което за мен го прави най-добрия на Скорсезе. Актьорския състав не искам и да го коментирам, няма нужда ;)

Засега толкова, по-нататък, повече :)

мен преди време много ме впечатли Изкуствен интелект.чувала съм много противоречиви мнения за този филм ,но според мен това една от най-хубавите идеи които е родил чичо Спилбърг :)

Прегледах всички страници и не видях да се споменава един филм,който на мен лично много ми харесва-"Сълзите на слънцето"(с Брус Уилис),също и "Легенди за страстта"(с Брад Пит),това са два филма,които много ме развълнуваха(дори и разплакаха).Не мога да не спомена и "Леон"-това е класика(имаше го споменат по напред,ама си заслужава наистина)

Прегледах всички страници и не видях да се споменава един филм,който на мен лично много ми харесва-"Сълзите на слънцето"(с Брус Уилис),също и "Легенди за страстта"(с Брад Пит),това са два филма,които много ме развълнуваха(дори и разплакаха).Не мога да не спомена и "Леон"-това е класика(имаше го споменат по напред,ама си заслужава наистина)

Ау, вярно.

Еми то затова се подсещаме взаимно.

Филма наистина е добър, макар че в началото имах много големи предрасъдъци към него, но после се оказа, че повечето неща са действителни (включително и това, че режели гърдите на майките, за да не могат да кърмят бебетата си sad.gif ).

Аз харесвам БГ киното и бих ви препоръчал "Откраднати очи" с Весела Казакова, както и всички български класически филми: "Оркестър без име","Козият рог" и т.н.

А от чуждоземните продукции, "Hostel" e последният дето много ми хареса :ph34r:

Ще се опитам да възродя темата ведно с идеята, с която беше създадена а именно:

... да споделяме некомерсиални и малко известни филми, главно продукции на независимото кино, но не е задължително. Просто това е идеята ми. Знам че има доста добри и качествени филми, но поради една или друга причина не знаем нищо за тях. Няма значение година, жанр, националност идеята е да са интересни, до някаква степен некормерсиални и заслужаващи внимание. Филми като Армагедон, Транспортьора и Смело сърце например няма нужда да се споменават, тъй като се предполага че всеки ги е гледал, а и качествата им са безспорни-къде повече къде по малко. Нека се въздържаме от плоски комедии тип: How high и Little man, има някоя и друга смешка, но идеята (пак повтарям) на тази тема е различна.

Все пак оставям изборът на ваше усмотрение. Изтрих доста мнения, за което се извинявам, но те бяха доста далече от идеята на темата. Надявам се разбрахте какво имам предвид, за което ви благодаря :angry:

1. Match point

2. Spirited away

3. Volver

4. He Got Game

5. Fallen

За Match point съм напълно съгласна, да живее Уди Алън.

Повлияна и изцяло опиянена от майсторската режисура на Мартин Скорсезе ви препоръчвам последния му филм: The Departed, че дори и саундтрака му си дръпнете. Невероятна режисура, страхотен сценарии, подбран актьорски състав (Ди Каприо, Шийн, Деймън, Боулдуин, Никълсън, Уолбърг...просто за какво си говорим?), да не говорим колко добре изиграват ролите си тези, как да ги нареча - ветерани в киното. Ако сте се отчаяли, че филмовата индустрия се е напълнила с безмислени комедии, лигави драми и филми на ужасите с главното участие на напълно непознати за нас лица под 20 годишна възраст, недейте. The Departed е един забавен и заплетен филм, истински шедьовър във филмографията на Мартин Скорсезе, който между другото днес има рожден ден и става на 64. Да е жив и здрав човека и още толкова филми му пожелавам да направи biggrin.gif

Жалко е,че сте гледали толкова много филми,а сте пропуснали най-добрият филм правен някога

"BEN-HUR"

дано поне сте чували,че има такъв филм!!?? :question::huh:

Жалко е,че сте гледали толкова много филми,а сте пропуснали най-добрият филм правен някога

"BEN-HUR"

дано поне сте чували,че има такъв филм!!?? :wors: :wors:

Най-добър според кого? Според теб или според академията, която му даде 11-12 оскара

а пък и целта на темата (май за сто и първи път го казвам) не е да се представят попуярни и комерсиални филми, макар че през 50-те трудно може да се говори за подобно понятие. Нищо лошо за филма, чувал съм и чел за него доста, не съм имал възможност да го гледам. Можем и да си направим една тема да представяме носителите на най-много оскари, ако имаш желание!

заглавиe от мен:

1. Company Man - дълго време живях със заблудата, че филмът е на Уди Алън (заради характерния стил на филма), но май се оказва, че само участва в него, както и доста добри актьори се включват с малки роли. Въпреки ниската оценка в imdb филмът е доста свежа комедия :)

На български филмът се казва Наусикаа - долината на вятъра невероятен филм в стил аниме.

Тъй като аз съм аниме фен ще ви кажа няколко анимета....

1-Appleseed

2-Gundam Wind-Endless waltz

3-Akira

4-Ghost in shell

5-Ghost in shell2

Ами това е засега от мен

Един филм който много ми хареса:

Знахар

## Режисьор : Jerzy Hoffman

## В ролите : Artur Barcis,Jerzy Binczycki,Bozena Dykiel,Anna Dymna,Andrzej Kopiczynski

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : Poland

## Година : 1982

## Времетраене : 126 минути

## Резюме : С гениалния хирург Рафал Вильчур се случва трагедия, която променя целия му живот. Отиват си жена му и дъщеря му. В същия ден, той се оказва на улицата без пари и документи. Предстои му да преживее няколко години на скитания и скръб. Но все пак съдбата му се преобръща. Приютен в къщата на един мелничар, той спасява болния му син и става част от семейството му. Мълвата за "знахаря" се разнася из целия окръг. А и скоро среща красиво момиче, което прилича на жена му.!

Редактирано от selia (преглед на промените)

Тъй като аз съм аниме фен ще ви кажа няколко анимета....

1-Appleseed

2-Gundam Wind-Endless waltz

3-Akira

4-Ghost in shell

5-Ghost in shell2

Ами това е засега от мен

Мога да допълня, че има сериал със два сезона Ghost in shell който не отстъпва по качества на пълнометражните филми. НИ за стжаление не мога да дам линк защото ми го предоставиха от лична колекция.

"Градът на загубените деца" / Cité des enfants perdus, La (1995)

Режисьори: Жан-Пиер Жьоне, Марк Каро

http://imdb.com/title/tt0112682/

Изключителен филм, който вероятно няма да хареса на всеки, но аз - лично съм голям почитател на съвместната работа на Жьоне-Каро.

"Кошмарът преди Коледа" /The Nightmare Before Christmas (1993)

Режисьор: Хенри Селик

http://imdb.com/title/tt0107688/

Обожавам този филм - може би една от най-добрите работи на Тим Бъртън (въпреки, че Селик е режисьор, проектът е основно на Бъртън).

"Денят на звяра" / Día de la bestia, El (1995)

Режисьор: Алекс де ла Иглесиа

http://imdb.com/title/tt0112922/

Това е комедия на ужасите, с брилянтен черен хумор, невероятна атмосфера, интересен сюжет...

Моят фаворит в категорията - "черна" комедия.

Като ученичка една от най-строгите ни преподаватели ни показа света през погледа на един учител.

Филм който никога няма да забравя:

На учителя с любов

to20sir20with20lovetu9.jpg

Резюме : Марк Такъри е чернокож издигнал се от низините. Докато очаква да намери работа по специалността си - инженер, той започва да преподава в третокласно училище в покрайнините на Лондон, където се сблъсва със стадо разхайтени подрастващи... и намира истинското си призвание

IMDB : Линк към IMDB

Значи според мен си заслужават:

1.Тетрадката (The notebook)

2.Секс игри (Cruel intentions)

3.Тринадесет(Thirteen)--->този е по тийн

"Градът на Бога" /Cidade de Deus (2002)

Режисура: Fernando Meirelles, Kátia Lund

http://imdb.com/title/tt0317248/

Този филм няма нужда от представяне - определян е като "един от великите филми на нашето време", но все - пак: динамична режисура, уникална визия, изключително присъствие на всички участници (повечето персонажи не са актьори) - задължително да се гледа!

"Гара Бразилия" / Central do Brasil (1998)

Режисьор: Walter Salles

http://imdb.com/title/tt0140888/

Един от любимите ми филми - по-бразилски откровен, от части сантиментален, но и суров, и тъжен...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.