Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

Мисля, че в началото а и по средата бях помолил да се следва идеята на темата, но кой да чете sad.gif. Както и да е, периодично се почиства оттук оттам.

Oldboy, e разцепващ в буквалния смисъл на думата. На моменти може да породи и отвращение. Финалът е убийствен. Има и няколко бойни сцени, които най-вероятно са си съвсем реални.

oldboy.jpg

http://imdb.com/title/tt0364569/

И още едно предложение, което всъщност е мини сериал, но е брутален :ph34r:

3040_8_Office_CompleteW.gif

http://imdb.com/title/tt0290978/

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Между другото Little children е добър. Нямах някакви специални очаквания, но ми хареса.

И аз го гледах. Това е вторият по-скорошен филм, след "The Holiday", с Кейт Уинслет, който ми прави много силно впечатление. И двата филма са страшно истински, близки до човека и поставящи въпроси, които вълнуват всекиго. А самата Кейт Уинслет ме изненадва много приятно, защото се убеждавам, че винаги избира роли на силни и борбени жени, които знаят как да отстояват себе си и правото да живеят, както те сметнат за добре. :ph34r:

Така като си разглеждам надве- натри тази тема, не забелязвам някой да е споменал важните Trainspotting и Pi. Предварително се извинявам, ако всъщност някое от тези заглавия е споменато по- рано.

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

Добавям и PERSONA на Bergman . 4ерно-бял,но много добър филм

http://imdb.com/title/tt0060827/

Аз вече съм го споменала 2-3 пъти:)

Но все пак браво, че се сети.

П.П: lpa, аз по едно време забелязах, че темата загуби първоначалната си идея и тъкмо се чудех, кога ще се появиш да вкараш малко ред и чистота:)

Мариса: Кейт Уинслет адски много я уважавам, защото е много смела актриса. Разбира се, много повече ми хареса в Little childen, особено в сцената, когато обсъждаха "Madame Bovary" на Gustave Flaubert.

The Missouri Breaks (1976)- Марлон Брандо тук ни представя един от най- колоритните (изродските) персонажи в киноиндустрията (или поне малката част от нея, попадала пред очите ми). Стабилно уестърнче, критикуващо американския начин на живот и изобщо поставящо под въпрос развитието на цялата човешка цивилизация, извратен хумор, Джак Никълсън и Марлон Брандо- ко повече му трябва на един филм

Не знам дали някой го е споменавал,но филма "The Pursuit Of Happyness" с Уил Смит и сина му за мен си остава един............ не знам как да определя филма. Просто го изгледайте и ще ме разберете. Ето линк към IMDB:ЛИНК. :speak:cool.gif

Така като си разглеждам надве- натри тази тема, не забелязвам някой да е споменал важните Trainspotting и Pi. Предварително се извинявам, ако всъщност някое от тези заглавия е споменато по- рано.

Споменати са и двата, но и още 2-3 пъти няма да е излишно. Невероятни филми :ph34r:

Pi - Кодът Пи

Още няколко предложения от мен. Считам филмите за доста известни, но няма как да ги подмина:

Криминале (Pulp fiction)

Глутница кучета (Reservoir Dogs)

Trainspotting

И едно педложение от мен, което не си спомням дали е споменавано:

Brazil

http://imdb.com/title/tt0088846/

brazil%20SPLASH.jpg

Изключително изчанчен филм. Автор: Тери Гилиъм.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Brazil е як филм, въпреки че към края става леко размит. Беше ми доста странно да видя Гилиамовата интерпретация на 1984- всички фенове на таз книга трябва да изгледат този филм. В него присъства почти всеки един аспект от нея, но предаден по един крайно... куриозен начин, с една супер изкривена по шутовски усмивка. Много хубав филм, който с един подобаващ завършек щеше да е гениален филм.

Въпреки, че много харесвам Brazil за мен шедьовъра в творчеството на Гилиъм си остава

Fear and loathing in Las Vegas. Не само заради самата история, актьорите (Деп и Дел Торо - мои любимци), а може би най-вече защото винаги много са ме радвали писанията на Хънтър Томпсън (мир на праха му, самоуби се и поредния луд гении).

От няколко дни ми се мотае и последния филм на Гилъм - Tideland, ама все нямам време и настроение да седна да го гледам. Дано с него да измие срама от "Братя Грим"".

The Missing- отдавна не бях попадал на толкова занимателно драматично уестърнче.

С Кейт Бланшет? Преди години го гледах и ми хареса - може би защото много харесвам Бланпет като актриса и за това ми хареса:clap:

Иначе препоръчвам Gegen die Wand - в края на крайщата намерих време да го гледам - заслужава си.

Въпреки, че много харесвам Brazil за мен шедьовъра в творчеството на Гилиъм си остава

Fear and loathing in Las Vegas. Не само заради самата история, актьорите (Деп и Дел Торо - мои любимци), а може би най-вече защото винаги много са ме радвали писанията на Хънтър Томпсън (мир на праха му, самоуби се и поредния луд гении).

We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold- още след началната реплика бях сигурен, че съм се натъкнал на култов филм. Толкова брутално развенчаване на мита за това как хипикултурата е оказала някакво реално въздействие върху обществения ред, устройството на света и т.н. не бях очаквал. Едва ли ще се хареса особено на феновете на Коса (Hair).

We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold- още след началната реплика бях сигурен, че съм се натъкнал на култов филм. Толкова брутално развенчаване на мита за това как хипикултурата е оказала някакво реално въздействие върху обществения ред, устройството на света и т.н. не бях очаквал.

Еми именно - и мене ме грабна с първите реплики :)

Деп обаче беше голям идиот в тоя филм - някакви супер запомнящу сцени като тази, където келнера му носи телефона и после чака за бакшиш, а той извади някакви стотинки и ги метна пред две маси ;) - или пък когато взимаше ЛСД какви неща му се привиждаха - абе лудница. Гилъм си е класика в жанра само дето предполседния му филм беше голяма излагация, ама му прощавам ;).

The missing

Изключително интересен филм. Общо взето по-доста интересен начин ни убеждава, че човек не може да избяга от природата си.

Мога да умра за теб, но не и да живея с теб.

Много добре си спомням един цитат:

There's an Apache story about a man

that woke up one morning...

...and saw a hawk on the wind.

Walked outside and never returned.

After he died, he met his wife in the

spirit world. She asked him why.

He said, ''Well, the hawk kept flying.''

Lonesome Jim- това филмче, режисирано от Стийв Бушеми, просто... офф не знам ко толкоз да кажа за него, освен че прозрях развитието на живота си след десетина години :shock11: . Общо взето става въпрос за това, че човек трябва да бъде здрав и корав, да показва сила и изобщо да се подчинява на всички природни закони, валидни за всички останали организми, за да има някакъв миниатюрен шансец да се докосне лекичко до щастието в живота. Отчайващо (в буквалния смисъл на думата) яка комедийка.

http://www.imdb.com/title/tt0077416/-Ловецът на елени 1978г.Може би много малко хора са го гледали,въпрекли,че е с Робърт де Ниро,филмът остава малко известен във времето,но пък си заслужава,даже бих казал,че заслужава е слабо казано.
http://www.imdb.com/title/tt0077416/-Ловецът на елени 1978г.Може би много малко хора са го гледали,въпрекли,че е с Робърт де Ниро,филмът остава малко известен във времето,но пък си заслужава,даже бих казал,че заслужава е слабо казано.

О, да. Наскоро го набарах в една плевенска видеотека и го гледах - добър е!

Доста се рових за някоя по-свястна космическа фантасктика в замундата, защото Съншайн ми развали вкуса, така да се каже. Попаднах на Мисия до Марс. Видях, че участва Тим Робинс и реших, че не може да е някоя глупост филмът. Така и се оказа. Доста ми хареса. Успя и да ме разплаче и да ме изненада, и да ме държи в напрежение какво ще стане накрая. Режисьор е Брайън де Палма.

Странно, но в imdb му дават оценка 4.9/10, което е адски малко. В крайна сметка дори теорията, която разглеждат за възникването на живота на Земята е най-малкото интересна и любопитна. На Съншайн оценката е 7.3/10 (Хм!).

Линк

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Снощи си пуснах пак Gegen die Wand - и този път го изгледах целия, без паузи.

От доста време на бях гледала толкова дълбок, модерен и пипнат филм. Беше много емоционално зареден, леко гротесков, но наистина ме грабна. Режисьора е турчин между другото, в началото си мислех, че е германец (по обясними причини).

Много многопластов филм, с много добра актьорска игра, атмосфера, сценарии и магнетизъм. Един романтично-драматичен филм с пипнати еротични сцени - хареса ми искреността по отношение на секса и неговите форми.

Голяма каша от чувства, емоции, желания, копнежи, мечти, разочартования, живот, смърт... Разказва много неща - пресъздава много ясно живота на турските емигранти в Германия - там те не са нито турци, нито германци...

Това, което също не е за изпускане е уникалния саундтрак - имаше го и едно от любимите ми парчета на Depeche mode - I Feel You, разни интересни рок-парчета и разбира се балканска музика. На няколко пъти по време на филма се появява сцена с оркестър, застанал на някакво турско пристанище, а една млада туркиня пееше различни песни, които са свързани с чувствата на самите герой и дори със събитията в самия филм (дори на края така завърши).

Препоръчвам ви го, филма определено си заслужава.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

"Спасителен отряд".

След като загубва екипа си във фатална катастрофа, легендарният морски спасител Бен Рандъл (Кевин Костнър) е изпратен като преподавател към елитна тренировъчна програма за морските спасители на Бреговата охрана.

Докато се бори да преодолее болката от смъртта на хората си, той се отдава напълно на преподаването, а с необичайните си тренировъчни методи обръща програмата им с главата надолу. Там се среща с младия, самоуверен шампион по плуване Джейк Фишер (Аштън Къчър), който гори от желание да е най-добрият.

По време на тренировките Рандъл помага на Джейк да изгради своя характер, като комбинира необработения талант със сърцето и всеотдайността, които се изискват от морските спасители. След завършването на школата, Джейк следва Рандъл в Кодиак, Аляска, където се сблъсква отблизо с присъщите опасности на Берингово море. В първото си солово спасяване Джейк научава от Рандъл истинското значение на героизма и саможертвата, звучащо в девиза на спасителите - "За да живеят другите!"

######

Братлето го даде да го гледам, а аз все не се доверявам на неговия вкус. Страшно много ми хареса. Три пъти ме разплака. Това не би трябвало да ми е критерий, защото е често срещано явление, но наистина е въздействащ.

http://www.imdb.com/title/tt0406816/ Гледам, не е чак толкова висока оценката, но аз много го харесах. А и Кевин Костнър си залужава да се гледа. Също и изобщо необичания досега от мен Аштън Къчър. Тук ми направи много добре впечатление.

Dead Man Walking (1995)

Филмът е на Тим Робинс и е с Шон Пен и Сюзън Сарандън.

http://www.imdb.com/title/tt0112818/

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Габи, Dead man walking наистина си заслужава, дори само и заради прекрасната актьорска игра.

Докато си прелиствах филмчетата се сетих за едно документално филмче, което гледах преди години. Става въпрос за 11'09'01 - September 11 - това е един филм-пъзел. Събрани са 11 кратки филмчета на 11 режисьора (между който и Шон Пен). Припомних си го във връзка с една иранска режисьорка - Самира Макмалбаф, която също участва като режисьор в този филм.

Трябва обаче човек да е в правилното настроение - все пак не вски ден ти се гледа документален филм за ужасите на 9/11.

Други режисьори участващи в този проект са имена като - Алехандро Гонзалес Иняриту ("21 грама" и "Вавилон") Danis Tanovic ("No man's land") и други имена от евопейското и световно кино.

Преди малко приключих с гледането на When a Man Loves a Woman. Знам, че филмът е старичък и че отново откривам топлата вода :super: , но наистина е невероятен филм. Плакала съм от началото до края. Сигурно си изтормозих бебчето. :super:

Спокойно миличка, те бременните жени са чувствителни и лесно се разплакват;)

Аз снощи си направих труда да се разходя до видеотеката и си взех два филма - Blood Diamond и Elizabethtown и останах доволна и от двата:)

Blood Diamond исках да го гледам още на кино, но пропуснах поржекциите и затова го изчаках да излезе на DVD. Обичам историите за Африка, особено когато те се доближават малко или много до истината. Спомням си, че в "Хотел Руанда" основната тема беше свързана с ужасното положение в което се намира Африка и това, как никой нищо не прави. В "Кървавия диамант" нещата са сходни, но там не само никой нищо не прави, за да промени нещата, а и разни коорпоративни интереси се намесват и подсрекават тази кървава война за пари (или диаманти).

И преди бях чела разни неща за "мръсните" диаманти от Африка, но никога не си бях представяла как стоят точно нещата. Разбира се, далеч съм от мисълтта, че този филм разказва истината, но определено въздейства и си струва човек да го гледа.

Хареса ми и историята разкрита във филма. Играта на Леонардо ди Каприо все повече задобрява (още едно време, когато започна да се снима със светни режисьори като Дани Бойл - "Плажът" започна да задобрява като актьор, а откакто започна да работи със Скорсезе не мога да го позная). Много добре го беше докарал западно-африканския акцент, а играта му от актьорска гледна точка беше доста забележителна. Неговия герой минава през една много...как да кажа...сложна транформация. В началото той е нахален и безкрупулен контрабандист, но накрая все пак се оказва човек , който е готов на саможертва, оценявайки ценните неща в живота, по пътя на смъртта.

Знам, че това са вече клиширани от Холивуд стериотипи, но все пак ми харесаха представени по този начин и в тази зловещо-брутална ситуация.

Колкото до Elizabethtown - чух много противоречиви мнения, дори самата аз бях скептично настроена поради актьорския състав (нямам в предвид Алек Боулдуин или Сюзън Сърандън) - Кристин Дънст и Орландо Блуум. Мацката съм я засичала и в добри филми, но Орландо Блуум ми е ужасен:)

И все пак изгледах филмчето поради следните съображения: знам стила на Камерън Кроу, умее да те пренесе в атмосферата (което ми напомня на филмите на София Копола) и друго много ценно нещо в неговите филми е саундтрака. Много държи на музиката (и във "Ванила Скай" и "Елизабеттаун" именно той прави компилацията), която допълнително създава определена атмосфера, а в този филм дори може да те накара да затанцуваш.

Филма беше оптимистичен, не захаросан, както очаквах, а просто оптимистичен. Показва как в най-невероятния случай, на най-невероятното място и в най-неподходящия момент можеш да срещнеш човек, който да промени живота ти и да го обърне на 360 градуса - да го направи от скучен и сив, в шарен и вънлуващ. Много приятен филм.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.