Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

по-скоро е софтуерен проблем отколкото хардуерен при хардуерните обичайно "бумтят" сини екрани и изключвания

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямам дуал буут след като инсалирах. За да тръгне трябва да сложа диска с 8.

Кога излиза официално Windows 8 и вярно ли е, че е по "лек" от 7-цата, заслужава ли си да премина към 8-ца?

Доста добри впечатления имам аз... освен това, че Chrome не дава на uTorrent да отваря магнитните линкове автоматично, друг проблем не съм забелязал... Учудващо стабилна е!

Нямам дуал буут след като инсалирах. За да тръгне трябва да сложа диска с 8.

ми оправете си boot настройките по същия начин по които сте ги правили някога

Кога излиза официално Windows 8 и вярно ли е, че е по "лек" от 7-цата, заслужава ли си да премина към 8-ца?

по-лек трудно, по-добре използва системните ресурси, ако 7 ви върви добре (за вас) и 8 ще е същата работа

Доста добри впечатления имам аз... освен това, че Chrome не дава на uTorrent да отваря магнитните линкове автоматично, друг проблем не съм забелязал... Учудващо стабилна е!

ами то това е проблем на куция хром....по-точно на куцата версия на хром - в новите това (ще) е оправено

Няма никакви настройки, няма нищо. Инсталирал съм го на същия хард на който е и 7. msconfig няма втора ос. 5 пъти инсталирах вече тази боза и нищо не става.

Няма никакви настройки, няма нищо. Инсталирал съм го на същия хард на който е и 7.

msconfig няма втора ос.

5 пъти инсталирах вече тази боза и нищо не става.

http://neosmart.net/EasyBCD/

може би това ще ти помогне

Според информацията на Wzor - септември излиза официално, а на Юли излиза версията RTM - тоест официалната.

1. Какъв е срока на валидност на Windows 8 Release Preview, т.е. до коя дата ще може да се ползва. 2. Windows 8 Release Preview ще може ли да се надстрои до финалната версия като излезе или ще трябва да се изтрива и чиста инсталация.

До 16.01.2013 02:59 минути.

1. Какъв е срока на валидност на Windows 8 Release Preview, т.е. до коя дата ще може да се ползва.

2. Windows 8 Release Preview ще може ли да се надстрои до финалната версия като излезе или ще трябва да се изтрива и чиста инсталация.

И да може - не е препоръчително!

Някой имал ли е следния проблем. Компютъра си върви и след известно време "увисва" и трябва да го рестартирам. Гледам че нищо не товари, но все пак "увисва". С по-предната версия нямах този проблем. P.S.: Скайпа също много ми товари процесора е i7 4 ядрен с 8 нишки, а скайпа ми товари процесора на 15%. Това е и на двата ми компютъра.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

признава се с половин уста, че скайп има проблем с RP но да се оплаквате при 15% е нищо увисването е локален проблем

признава се с половин уста, че скайп има проблем с RP

но да се оплаквате при 15% е нищо

увисването е локален проблем

15 процента от целия процесор като едното ядро винаги е на 100%.

но този проблем го реших като сложих по-стара версия 5.1.0.112 и сега няма проблеми.

ето и нещо неочаквано за мен Dungeon Siege Legends of Aranna, за която е известно че има неразбирания с w7, тръгва свободно под w8 без режими за съвместимост и т.н. гимнастики недостатък: самото стартиране на играта - времето между двоен-клик на шорткъта и появата на splashscreen-а и старта на играта отнема някъде около минута и това не се дължи на хардуера

За тези които имат проблем със замръзване на Windows 8: Проблема се дължи на Goolge Chrome смених с Opera и сега нямам никакви проблеми вече 24 часа компютъра не е забивал. А за проблема със скайп има пусната нова версия, която оправя този проблем.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте , наскоро погледнах в замунда и открих Windows8-ReleasePreview-32bit-English. Записах го на диск , инсталирах го с формат на С.Всичко е перфектно , системата е безупречна и компа лети . Обаче имам 2 проблема които не мога да разреша и които нямах докато бях със 7. От настройките в контрол панела добавих Bulgarian Phonetic което ми даде възможност да пиша на БГ , но остана проблема с прочитането на файлове с БГ текст в тях. Например .srt файл който КМ плейъра прочита като йероглифи . Отварям го с notepad и word , променям encodin-га , но отново не мога да разчета съсържанието. Мой приятел който само е надградил 8 върху 7 със запазване на настройките няма такива проблеми , но аз с чисто нова инсталация не мога да оправя нещата.Другия проблем е със звука. Имам 6 канална вградена саунд карта и с нея под win 7 нямах проблеми да пусна в единия жак 2 колонки , в другия жак - система от 2 колонки с буфер и в третия жак вградения в монитора говорител. Сега сигнал се предава само в един жак . Инсталирах драйвъри на Realtek и приложих показаното в

, но и с драйвъри и без тях при конфигурирането на каквато и да е система звук има само от 1 жак. Всичко останало е перфектно , не искам да се връщам към 7 само защото не се разчитат subs при гледане на филм и , защото не мога да пусна звук от всички налично колонки . Ако някой е имал подобни проблеми и е намерил решение .... ще съм много благодарен да сподели .

оправете си настройките за non-unicode, тая настройка не е променяна сигурно още от windows 95 и не очаквайте чудеса от система в бета версия с драйвъри писани за съвсем друга ОС, при това само вие знаете дали драйвърите на reatek са правилните за вас най-малкото контролния панел на реалтек по презумпция има приоритет пред настройката показана на видеото - ако там е нахакан стерео изходящ поток ще изкарате 6 канала на 36-ти март, кликнете и на жаковете и вижте дали имате опцията за ипромяна вида на устройството асоциирано с този жак а и realtek не се инсталира в режим за съвместимост тъй като си работи и без него и най-много да се сбози от подобно насилване

някой знае ли дали вече има достъп до дефрагментатора,на предишната версия не искаше да стартира

кое не е искало да стартира? дисковете/дяловете се оптимизират и дефрагментират автоматично веднъж седмично

• 3 седмици по-късно...

Не мога да вляза в F2, F12 на биос. Win 8 някакси ги прескача, как да се оправи това ?

Рестартираш и помпиш непрекъснато.Ако не-рестарт от копчето.

Рестартираш и помпиш непрекъснато.Ако не-рестарт от копчето.

Да така стана, но не може ли да се настрои без рестартиране ?

Не може,трябва рестарт-софтуерен/ръчен.

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI system, windows can only be instaled to GPT disk. Това ми се появява като опитам да инсталирам уиндоус 8. Какво ще да рече това? 64 битовата версия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.