Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Не ми допада само и единствено заради пренасянето в облака, което е такава простотия, че няма на къде.

Хубаво и удобно е за лапетиите, дето ползват ПК за забавление, но когато имаме намесени електронни подписи, документи и т.н. не мисля че е за предпочитане. А и без това и сега анонимността ни е под въпрос. А за пиратстването, ако трябва да съм честен, смятам че няма да може да се изпиратства на 100% както до сега 7, виста и ХР.

Някой да ви кара да си държите сертификата в облака? Да сте чували че има едни такива малки компютърчета, на които им казват смарткарти?
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

е след показването на windows 8 b8175 на CES 2012:

http://v.youku.com/v...QxNzg3Mjky.html

вече знаем и как ще изглежда инсталатора на beta build-а (предполага се че това ще е 8200):

http://www.win8china.com/html/380.html

вижда се колко много промени и по гуи-то на инсталатора са направени от DP насам....добавено:

http://img37.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=photo0024cr.jpg - личния ми албум от инсталцията на DP

както и първата тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145628&st=0

мисля че е по-добре двете теми да се обединят до излизането на финална версия

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ето на какво попаднах днес:

- Мултитъч от пет точки – едно от изискванията на Microsoft е новите устройства предназначени за платформата е техните сензорни екрани да могат да реагират на пет докосвания едновременно. Така потребителите няма да се чудят дали бъдещите таблети с Windows 8 ще поддържат мултитъч или не. По този начин може да се работи едновременно с пет пръстта (повечето мултитъчи поддържат между две и три точки) .

- Пет хардуерни бутона - Microsoft определено залага на числото 5. В новите насоки се посочва, че устройствата трябва да разполагат с пет физически бутона: за захранването, един за Windows функции, два за контрол на звука и един за заключване на изгледа при въртене.

- Нова комбинация за функцията Ctr+Alt+Del – популярната комбинация от едновременното натискане на бутоните Control, Alt и Delete ще изчезне. В момента при тяхното еднократно използване повикват Task Manager, а при бързо двукратно – рестартират машината. Те ще бъдат заменени с комбинацията от Windows бутона и този за захранването.

- Няма да е необходимо рестартиране при обновяване на драйвърите.

- Две секунди възстановяване от "спящ режим" - Макар тази опция да е почти стандартна за Windows 7, то тя няма да важи за конфигурации с процесори на ARM. Точната причина за липсата на тази функция за тези процесори е неясна. Предполага се, че най-вероятно Microsoft не разполага все още с точни данни за възможностите на мобилните чипове направени по архитектурата на британската компания.

- NFC маркер – това изискване е по-скоро за улеснение на потребителите, а няма кой знае каква хардуерна стойност. Идеята е производителите да маркират къде точно се намира NFC сензора за осъществяване на безконтактна връзка с друго устройство. Така потребителите няма да се чудят как да държат таблета, за да може да се свърже.

В документацията са посочени и конкретни технически изисквания за евентуалните таблети и хибридни компютри под Windows 8, които могат да ни дадат някаква насока какви ще бъдат бъдещите устройства базирани на тази платформа. Това са минималнтие изисквания:

- минимум 10 GB свободно дисково пространство

- UEFI системен софтуер

- мрежова връзка WLAN и Bluetooth 4.0+LE (Low Energy, ниска консумация на ток)

- графична карта поддържаща Direct3D 10 с драйвъри WDDM 1.2

- резолюция на екрана 1366х768 точки

- 5-точков мултитъч екран

- камера с разделителна способност 720p

- Ambient Light Sensor: 1-30k lux

- Магнитометър

- акселометър в трите равнини със скорост от опресняване поне 50Hz

- жироскоп

- Минимум един USB 2.0 контролер и външен порт

- колонки

Пробвах го,харесва ми това MetroUI. Не намерих опция за смяна на тапета му(но се сменя при стандартния). Абе добре си е,ама power options да бяха изнесени на някое по-лесно място.Бъгове не забелязах.

в DP (а най-вероятно и в бетата ще е така) няма опция за смяна на фона на Metro екрана - има външен софтуер за това, ако е много наложително и колеги, моля ви спрете да пускате постове с черен шрифт - има хора използващи тъмния скин на форума

Лично на мен изобщо не ми допадано. Аз лично си предпочитам вече така да се каже "старомодните" Виста,ХР пък и 7. Сега ако това се ползва на таблет е по - приемливо но на компютър и дума да не става.

Ще има и стандартен изглед за компютър. Утре трябвалод а излезне бетата. Ще видим скрииншотове и ще се докоснем от 1-ва ръка до новата 8-ца!

Ще има и стандартен изглед за компютър. Утре трябвалод а излезне бетата. Ще видим скрииншотове и ще се докоснем от 1-ва ръка до новата 8-ца!

Десктоп версията е досущ като този на 7-цата, само където експлорера е с "Ribbon" Interface.

Чудесно! Е, ще видим, дано всички обещания са верни, защото имам големи очаквания към 8-цата!

Утре ще видим за какво става.Дано да си оправдае всички писания в интернет.

Чудесно! Е, ще видим, дано всички обещания са верни, защото имам големи очаквания към 8-цата!

Само дано не се разочароваш, че за тази версия се говори че много трудно ще се пиратства, което ме съмнява, но да видим.;-)

Някаква нова информация за излизането на бетата има ли? Гледам, че сте писали нещо за днес?

• Автор

Аз пък бях разбрал ,че бетата излиза в края на февруари и ще се казва "Consumer Preview'' . Може и аз нещо бъркам. ;)

Някой да ви кара да си държите сертификата в облака? Да сте чували че има едни такива малки компютърчета, на които им казват смарткарти?

Във всеки случай изнасянето на неща в облака ги прави недостъпни без интернет свързаност. Нека не забравяме, че не всички имат бърза интернет връзка, а в доста части на света е трудно да се сдобиеш с такава.

Също така, имам сериозни опасения относно анонимността и т.н и т.н, просто не ми допада идеята софтуера вместо на твърдият ми диск да се намира някъде другаде.

Ето на какво попаднах днес:

- Нова комбинация за функцията Ctr+Alt+Del – популярната комбинация от едновременното натискане на бутоните Control, Alt и Delete ще изчезне. В момента при тяхното еднократно използване повикват Task Manager, а при бързо двукратно – рестартират машината. Те ще бъдат заменени с комбинацията от Windows бутона и този за захранването.

- Няма да е необходимо рестартиране при обновяване на драйвърите.

Никой да не ми пипа Alt+Ctrl+Del!!!! Аз за това ползвам Windows :D

Kaто гледам каква боза е и с какъв ужасен интерфейс е, Windows7 ми се струва просто прекрасен. Аз имам силно отрицателни очаквания, особено като се заговори за облака и т.н

Аз пък бях разбрал ,че бетата излиза в края на февруари и ще се казва "Consumer Preview'' . Може и аз нещо бъркам. ;)

И аз такова нещо чух. :rolleyes:

Старият облик в Windows 8 се възвръща много лесно!

Отворете регистъра ( Старт - Run - regedit ), и навигирайте до HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer !

Натиснете два пъти върху ключа RPEnabled, и променете стойността му на 0 !

Рестартирайте, и воала - Windows 8 изглежда като Windows 7 !

Възвръща се и старт менюто, без да излизат банери!

Втори начин :

Влизаме в %WINDIR%\SYSTEM32, след което търсим файла shsxs.dll !

Преименуваме го на shsxs.dll.bak, и рестартираме!

Ефекта е пълен, като при първият начин!

Написах и една малка и семпла програмка за забраняване на метрото под отворен код на AutoIt за тези, които обичат нещата да стават с едно натискане! Може да се свали от тук !

Редактирано от programings (преглед на промените)

Във всеки случай изнасянето на неща в облака ги прави недостъпни без интернет свързаност. Нека не забравяме, че не всички имат бърза интернет връзка, а в доста части на света е трудно да се сдобиеш с такава.

Също така, имам сериозни опасения относно анонимността и т.н и т.н, просто не ми допада идеята софтуера вместо на твърдият ми диск да се намира някъде другаде.

....

На твърдия ти диск сертификата е на по-опасно място отколкото предполагаш, Нужни са много по-вече усилия и знания за да бъде изваден от смарткартата

На твърдия ти диск сертификата е на по-опасно място отколкото предполагаш, Нужни са много по-вече усилия и знания за да бъде изваден от смарткартата

Да съм говорил за сертификат? Говоря за всяка потребителска или лична информация, която може да се намира на облака, чиято защита недобронамерени хакери да пробият с цел да продават лична информация или друга изгода, също така остава съмнително дали политиката на защита на личните данни и информация ще се спазва абсолютно и дословно за информацията или ще е само параван и само на хартия.

Смятам, че компютърът ми, защитен от 2 защитни стени е достатъчно сигурен, че никой не може да проникне лесно в мрежата ми, защото първо трябва да знае кой съм и да има интерес да го направи, докато големите сайтове и услуги има доста по-голям мерак да се атакуват и да се изкопчи ценна информация.

Да съм говорил за сертификат? Говоря за всяка потребителска или лична информация, която може да се намира на облака, чиято защита недобронамерени хакери да пробият с цел да продават лична информация или друга изгода, също така остава съмнително дали политиката на защита на личните данни и информация ще се спазва абсолютно и дословно за информацията или ще е само параван и само на хартия.

Смятам, че компютърът ми, защитен от 2 защитни стени е достатъчно сигурен, че никой не може да проникне лесно в мрежата ми, защото първо трябва да знае кой съм и да има интерес да го направи, докато големите сайтове и услуги има доста по-голям мерак да се атакуват и да се изкопчи ценна информация.

АКо се върнеш назад по нишката ще разбереш че именно това беше темата на дискусията

А за атаките - всичко е въпрос на пари и време :)

Какво стана с бетата нали днес ще да види бял свят още я няма.

Какво стана с бетата нали днес ще да види бял свят още я няма.

" Microsoft on Tuesday confirmed that it will release a public beta of Windows 8 in late February, 2012."

Ами това е...

и понеже е ясно как ще отпразнуваме високосната 2012 година (29.02) ето и списък на (някои?) от игрите налични в Store-то за Windows 8 CP:

• Hydro Thunder
  • Toy Soldiers
  • Reckless Racing
  • Angry Birds
  • Ilomilo
  • Rocket Riot
  • Full House Poker
  • Tentacles
  • Crash Course
  • Ms Splosion Man
  • Wordament
в добавка добре познатите Pinball и Solitaire ще идват инсталирани в CP

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.