Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Какво е мнението Ви за Windows 8 ?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вижте аз пък какво намерих за Windows 8 . "В частност, предполага се, че в новата програмна платформа на Microsoft ще бъде реализирана функция за автоматично разпознаване на потребителя по лицето с помощта на уеб камерата, а така също поддръжка на сензор за осветеност и 3D изображения." Ако това не са просто предположения ще е супер :clap:

Вижте аз пък какво намерих за Windows 8 . "В частност, предполага се, че в новата програмна платформа на Microsoft ще бъде реализирана функция за автоматично разпознаване на потребителя по лицето с помощта на уеб камерата, а така също поддръжка на сензор за осветеност и 3D изображения." Ако това не са просто предположения ще е супер :clap:

Че то и сега има такава програма. http://rohos.eu/index.php?page=RohosFaceLogon

не ме радва.....

Toва са поредните тъпни. И определено не са новост, под линукс това се предлага от години и то безплатно.

и понеже е ясно как ще отпразнуваме високосната 2012 година (29.02) ето и списък на (някои?) от игрите налични в Store-то за Windows 8 CP:

• Hydro Thunder
  • Toy Soldiers
  • Reckless Racing
  • Angry Birds
  • Ilomilo
  • Rocket Riot
  • Full House Poker
  • Tentacles
  • Crash Course
  • Ms Splosion Man
  • Wordament
в добавка добре познатите Pinball и Solitaire ще идват инсталирани в CP

А къде остана моят любим паяк?

Toва са поредните тъпни. И определено не са новост, под линукс това се предлага от години и то безплатно.

Кой казва, че под Windows ще е платено. Всяко нещо идващо с ОС Windows е безплатно!

С какво Уйндоус 8 е по-добър от Уиндоус 7? Какви са промените и подобренията при 8-мицата? Като системни ресурси? Ще бъде ли оптимизиран за работа с повчето процесорни ядра?

Windows 8 идва с ново лого

Публикувано изображение

Може би вече знаете, че Windows 8 ще бъде по-различен от предшествениците си по много начини. Ще работи с ARM процесори например. Също му липсва и старт бутона. И явно има различно лого. От ранните дни на Windows е имало много малко промени по емблемата на операционната система. Когато Windows XP пристигна, дебелата черна рамка на „прозореца” вече я нямаше/ В Windows Vista беше променена малко, като Microsoft беше добавил малък ефект за блясък по средата. Но за Windows 8, вече ще е напълно в стила на Metro.Познатата цветна система я няма. Ефектът на развяващ се флаг също. Това е най-простата емблема на прозорец, която можете да получите: просто е една правоъгълна фигура, разделена на четири с бели кантове. Перспектива обаче има, тъй като са го направили по-малко статичен.Точно този вид синьо е малка изненада, тъй като не съвпада с логото на Windows Vista или с никое друго синьо, използвано досега. Доста интересно е, че е различно от първоначалното лого за системата, което беше показано скоро на Windows 8 прегледа.Докато цветът се променя и Charm малко се изплъзва. Windows 8 е все още в работна фаза, но какво става там? Защо имаме дев различни емблеми за Windows? Може би Charm си запазва запомнящата се форма и напомня потребителите, че това е съвсем друг вид Windows, далеч от десктоп версията. Логото в Metro стил няма да дойде като изненада, когато Windows 8 показва стартиращия си екран, но така май ще се вписва повече с липсващите икони.

източник: http://talantix.com

не ми се вярва много да променят логото, но на доста места го пише

доколкото първоизточника cnbeta.com са изтрили собствената си връзка към "новината", мисля че е доста показателно

Публикувано изображение

Официално-това е новото лого на Windows 8

Microsoft се подготвя за премиерата на първата бета версия на Windows 8, която ще бъде достъпна за изтегляне от 29 февруари и преди това да стане факт представи официално новото лого на операционната система. В него прозорците претърпяват нова промяна и вече наистина приличат на такива, а не на развят флаг, както изглеждат от Windows 3.1 насам. Трансформацията следва визуалният език на интерфейса Metro, който започва да заема основно място във все повече от продуктите на компанията - след като дебютира в Windows Phone ще го видим и в Windows 8. Според компанията логото е едновременно класическо и модерно и ще променя цвета си в зависимост от избраната тема на Windows 8.

източник: mobilebulgaria.com

На мен лично ми харесва :P

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Всеки ден всеки час, когато реша да попрочета малко за Windows 8 виждам хиляди въпроси от типа: ,,Windows 8 или Windows 7, Windows XP или Linux ще бъде най-добрата ос''... Е Ето ви изстината за Windows 8: Не съм гадател, но мога да позная бъдещето.Windows XP е преработен Windows ME (Millenium) - Най - успешната ОС на Маикрософт, Windows Vista беше започнат от самото начало - Вистата е боклук.;;; Windows 7 - преработен Windows server 2008 и Vista - много успешен.До колкото знам Windows 8 беше започнат и той като виста от самото начало - тогава по пътя на логиката --- боклук.И Microsoft са пед**ли.Мислят само за бъдещите си екрани с докосване и таблети.А хората с най - обикновен монитор с мишка и клавиатура ?! Те къде отиват? Карат ни и ние да си купуваме такива монитори. В случая АЗ и и 96% от хората с компютри остават на заден план.От Microsoft ще измислят някой тъп интерфейс, колкото ,,да не загубят клиентите си, както беше с Nokia 5530 и фърмуера й v40.0.003'' Просто нямам думи.Сигурен съм, че, когато излезе Windows 8 официално вече актуализациите на Windows XP, Vista, 7 няма да са по 30 мб а сигурно по 5-6 мб, само на Windows 8 ще са по 30-40 мб. Ако искате си изтеглете Windows 8 Developer Preview, от сайта на Мicrosoft.Ще се радвате един ден и после ще ви стане тъпа, защото с мишка е трудно да правите нещата за touch screen !!! Не наговарям никого! Всеки да каже мнението си.

Аз малко разбрах от поста ти, но в общи линии схванах, че недоволстваш срещу монопола. Сигурно и от Microsoft не са доволни от пиратите, ползвайки цяло десетилетие, че и повече, продуктите им безплатно. Нямам си на представа за какви тъчскрийни говориш, защото изобщо не съм чел и думичка за новата ОС, но ми се струва нормално нещата да се развиват. Който не иска, има още XP и 7. Сигурно може да изкара още 10 години с тях, докато събере парички за ОС. В крайна сметка, има и безплатни ОС. Има безплатни програмни продукти. Човек може да живее в нета и без една стотинка. Не мисля, че ще му липсва нещо.

Човек може да живее в нета и без една стотинка. Не мисля, че ще му липсва нещо.

Браво! А сега ми кажи кой е пича, който може да живе в нета и на всичкото това живеене да не плаща и за достъп?...Изоставил телесната си форма на паметника на мислителя и логнал се през някоя безплатна Wi-Fi мрежа, чрез лаптоп с безкрайна батерия. :lol6:

Windows XP е преработен Windows ME (Millenium) - Най - успешната ОС на Маикрософт

XP е наследник на 2000, с твои думи "преработен", докато Милениум е шарен Windows 98.

Браво! А сега ми кажи кой е пича, който може да живе в нета и на всичкото това живеене да не плаща и за достъп?...Изоставил телесната си форма на паметника на мислителя и логнал се през някоя безплатна Wi-Fi мрежа, чрез лаптоп с безкрайна батерия. :lol6:

Остроумно, но темата е за Windows 8, Linux и така нататък.

Остроумно, но темата е за Windows 8, Linux и така нататък.

Ами тая тема, тъй или иначе ще се закрива. Най-много да се прехвърли коментара на автора в оригиналната тема за Windows 8. Що да не поспамим малко?

Ами тая тема, тъй или иначе ще се закрива. Най-много да се прехвърли коментара на автора в оригиналната тема за Windows 8. Що да не поспамим малко?

:D

До автора : Аз също малко разбрах от поста ти. Та какво искаш да кажеш,че трябва да не се развиват технологийте и софтуера,защото не можеш да си го позволиш или ? След като компютъра ти е стар ще си използваш и стара ОС,не разбрах за какво мрънкаш ? Пък и освен това когато пишеш тема трябва да се замисиш малко над думите който пишеш ....

До автора :

Аз също малко разбрах от поста ти.

Та какво искаш да кажеш,че трябва да не се развиват технологийте и софтуера,защото не можеш да си го позволиш или ?

След като компютъра ти е стар ще си използваш и стара ОС,не разбрах за какво мрънкаш ?

Пък и освен това когато пишеш тема трябва да се замисиш малко над думите който пишеш ....

НЕ! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! Нека технологиите си се развиват, НО microsoft да поддържат и старите си ОС.Излиза Windows 8 и старите операционни системи все едно на боклука.Някаква минимална поддръжка...

НЕ! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! Нека технологиите си се развиват, НО microsoft да поддържат и старите си ОС.Излиза Windows 8 и старите операционни системи все едно на боклука.Някаква минимална поддръжка...

С легална ОС ли си ?

Просто някои нови софтуерни техники няма как да се сервизират на стари версии на ОС, освен чрез твърде сериозна и скъпа преработка на самата ОС. Иска ми се и на мен DirectX 11+ на ХР-то ми, ама ня`я начин! Пък и да имаше трябва да сменя видеокартата, която поддържа до "мижавата" 10-та версия. Е, до 10.1, но е все тая;) Иначе компота ми без проблеми може да бачка и с Уин 7(без някой лъскавини) и ще може и с Уин 8.

Само не мога да разбера защо Yoan Ignatov само спами. Пуска само безсмислени теми - явно е някое хлапе, което няма какво да прави по цял ден и бълва само глупусти или иска да си повишава ранга...

Темата 100% ще бъде премахната. Явно още никой от модераторите не я е видял...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.