Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

всичко което е работило на windows 7 (ще) работи и на windows 8 - игри от последните 4-5 години дори не се поставят под въпрос

CS имаше проблем (ако това въобще е проблем) с opengl под win7, ако се вярва на съобщенията на "професионалните" геймърчета ;), иначе играта си върви - не я играя вече и нямам данниза 8, но предполагам че няма никакви проблеми

Дано си прав за това, че щом работи на 7 ще бачка и на 8. Отново благодаря. :)
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

Проявявам интерес да изпробвам Windows 8 на лаптопа си - Dell N5030 (конфигурацията може да бъде видяна тук ).

Малко е старичък, но се надявам, че все пак има възможности за тази ОС.

Притесняват ме драйверите. В сайта на Dell не открих дори пробни такива, а в интернет не намирам конкретни резултати за този модел и Windows 8 (признавам все пак, че не търсих най-усърдно...).

Не мисля да рискувам да инсталирам на сляпо.

Бих се радвал да изкажете мнение/препоръка, а защо не и линкове за разглеждане :P

Предварително благодаря! :)

Редактирано от Калински (преглед на промените)

...

Windows 8 ще върви нормално на машината ти. Стига с притеснения относно драйвери, аз на моето PC бях сложил Developer Preview, както и Consumer Preview. Не забелязах особено големи проблеми, въпреки липсата на драйвери. И е съвсем нормално и логично, все още да няма драйвери. Все пак финалната версия излезе преди около 10 дни. А GA се очаква чак към 26 Октомври.

успех

от така изброените единствено realtek имат официален драйвър за 8 мрежата на 99% ще работи и без драйвъри, виж за видеото не гарантирам, но не очаквай сериозни проблеми

Windows 8 ще върви нормално на машината ти. Стига с притеснения относно драйвери, аз на моето PC бях сложил Developer Preview, както и Consumer Preview. Не забелязах особено големи проблеми, въпреки липсата на драйвери. И е съвсем нормално и логично, все още да няма драйвери. Все пак финалната версия излезе преди около 10 дни. А GA се очаква чак към 26 Октомври.

успех

от така изброените единствено realtek имат официален драйвър за 8

мрежата на 99% ще работи и без драйвъри, виж за видеото не гарантирам, но не очаквай сериозни проблеми

Предполагам скоро ще надделее любопитството и ще инсталирам 8 като втора ОС, дано наистина няма сериозни проблеми.

Благодаря и на двама ви за мненията. :)

AMD скоро обявиха, че спират поддръжката на HD4000 и по-старите серии видеокарти, но обещават поне един драйвер за Windows 8. За сега обаче такива няма, а драйвера за Windows 7 отказва да се инсталира по нормалния начин. И понеже вчера най-накрая намерих време и желание да инсталирам 8 като основна ос, а не на виртуална машина, разбира се срещнах проблем с инсталирането на драйвера на видеокартата на лаптопа, понеже е от старата 4-та серия. По точно HD4570 512MB DDR3. Все пак се оказа, че има начин да се инсталират драйверите за Windows 7, но с някои условия. Първо, от Контол панел-а, Programs and Features, Turn Windows Features on and off, се инсталира .NET Framework 3.5(включва 3.0 и 2.0), понеже 8 идва само с 4,0, а CCC иска и по-стара версия. После от дивайс мениджъра избирате Update Driver за видеокартата, browse my computer for drivers, let me pickup a list... и от появилия се прозорец се избира Microsoft Basic Display Adapter, инсталирате го и видеокартата става все едно неразпозната. Сваляте(ако вече не сте свалили) последния драйвер за Window 7 от сайта на AMD(в момента 12.6 x64 и 12.6 x86) стартирате инсталатора по нормалния начин, но след като драйвера се разархивира(по подразбиране в C:AMD) прекъсвате инсталацията. Отивате в папката където драйвера е разархивиран, по подразбиране C:AMDSupport12-6-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql и пускате setup.exe като администратор в Windows 7 Compatabily mode. Тоест първо с десен бутон върху файла, properties, compatability, Run this program in compatibility mode и избирате Windows 7 от падащото меню. После с отново десен клик върху setup.exe и натискате върху Run as administrator.. После инсталацията протича по обичайния начин, рестартирате и volia! имате работещи CCC и AMD драйвери за HD4xxx.

А ето и оценката на лаптопа(Dual core T4300, 4GB DDR2 800, HDD 320GB 7200rpm, Radeon HD4570) от Windows 8 x64:

Публикувано изображение

Аз съм с 4250... Прекрасно... Нямам време и нерви за тези врътки в момента, по натам ще инсталирам да пробвам...

Искам да попитам на windows 8 Може ли да се ползва Google Chrome, защото не помня от къде бях чул, че това е невъзможно. и само IE ще бъде на лице. Сигурно и някой друг е питал преди мен това, но са доста страниците и не успях да прочета всички коментари.

Митове и легенди. Може да ползваш всеки браузър, който има версия за Windows, бил той Опера, Хром, Лисицата, Комодския Дракон, или какво там намериш за добре, даже веднага след инсталация Windows съвсем интелигентно пита дали да ползва новоинсталирания браузър по подразбиране.

а за да разясним: това което сте чули се отнася за другия режим на браузърите, а именно: ....ъъъ...Modern UI как (би) изглежда(л) този режим може да се види при стартиране на IE от Старт екрана, но само когато IE е браузър по подразбиране та последното което се знае е че MS не иска(ха) да позволят на други браузъри да стартират в подобен вариант, което нежелание в момента се проверява усилено от европейските антитръстови органи

а за да разясним: това което сте чули се отнася за другия режим на браузърите, а именно: ....ъъъ...Modern UI

как (би) изглежда(л) този режим може да се види при стартиране на IE от Старт екрана, но само когато IE е браузър по подразбиране

та последното което се знае е че MS не иска(ха) да позволят на други браузъри да стартират в подобен вариант, което нежелание в момента се проверява усилено от европейските антитръстови органи

Има Chrome за Modern UI (Metro повече ми допадаше). Който си изглежда по същия начин както при Desktop, само не се вижда лентата със задачите.

е той хром на това е залагал винаги - опростения (и в двата смисъла) интерфейс.... виж firefox ще предложат доста по-разчупено GUI за там

Мн. ме сърбят ръцете да я пробвам 8-цата. Но като й гледам интерфейса, ще се въздържа още ....

е метро екрана и lock-up screen-а винаги могат да се забранят и от логин веднага да препраща на десктоп (заб*: с минимално показване на старт екрана)

Повече от седмица, а АМД още не са извадили видео драйвъри :mad: Утре го пускат в МСДН, не разбирам как партньорите на Mайкрософт ще комплектоват системата без драйвъри ..

лесно,

при такова огромно хранилище от In-the-box драйвъри, кому са нужни от допълнителни софтуерни инструкции?

а и нали това е смисъла на RTM? "партньорите" да се запознаят с работещата версия на продукта и да съгласуват действията си спрямо нея....точно затова GA е края октомври - дотогава официално продукт Microsoft® Windows® 8 не съществува

а и AMD бяха конкретни - hd 2-a до 4-а серия ще имат драйвъри през 3 месеца и (поне) 1 за windows 8 (wddm 1.1) и минават на заден план, а те се фокусират върху 5-а серия и нагоре (wddm 2), и не виждам защо трябва да бързат, още повече че никой не е сложил масово новата ОС

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

първо за да тръгне инсталацията ви трябва процесор с XD или VT-x инструкция и да е разрешена в биос (за това не си мислете че всичко на което тръгва 7 ще тръгне и 8). лични впечатления - боза 7 без старт меню, но има стартова лента с интернет експлодер... много тромав, но не колкото боза 7. върти диска като луд при зареждане (както на 7, но не чак като на виста). на таблети може и да работи (ако се пипне да олекне още), но ако функцията за resart и shutdown се забранят (да зареди веднъж и да не се спира)... страшно изнервяща инсталация - незнам си колко пъти ме пита за поща... метро меню - като на gps от преди 4-5 години: едни цветни правоъгълници с надписи на програми... дървено, ама с аеро... с аеро ама дървено... инсталирах на виртуална машина и го затрих на 10-тата минута... като влязох в квадрата с пощата единствения начин по който успях да изляза е с таск мениджъра... инсталация на старт меню: http://www.makeuseof...lation-vistart/

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Днес реших и аз да го инсталирам на виртуалката да видя какво е :) Е такава боза като тоя интерфейс не съм виждал в никоя друга с-ма. от 17 години седя пред компютър и какво ли не съм инсталирал и ползвал но подобно извращение никога не бях срещал. Тоя интерфейс е всичко друго само не и удобен за ползване. Не ми пука толкова дали ми хаби 500-600 или 1600 рам памет стига да ми е удобно за ползване,и от тая гледна точка тази версия на Windows гаранция че ще пропусна :) Новия Гном 3 е поне 3 пъти по лесен за ползване в сравнение с това Метро . Оставам си на Windows 7 докато има потдръжка за него. Нито бюрото ми е тъч скриин нито масата а пък и монитор нямам с подобна функция.За мен това е най голяма издънка на микромеките от 20 години насам. няма да е лошо да питат потребителите някак преди да въвеждат тези извънземни и грозни интерфейси в продуктите си. Без пари да ми го дават го не искам тоя боклук неземен. Приятно ползване на който му харесва аз ще пропусна в следващите 10-на годинки да сменям версията :)

айде почна се.......... :mad: а професора ако дойде и ми намери къде е VT-x на intel e2140 има един камион с бира от мен

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Днес реших и аз да го инсталирам на виртуалката да видя какво е :) Е такава боза като тоя интерфейс не съм виждал в никоя друга с-ма. от 17 години седя пред компютър и какво ли не съм инсталирал и ползвал но подобно извращение никога не бях срещал. Тоя интерфейс е всичко друго само не и удобен за ползване. Не ми пука толкова дали ми хаби 500-600 или 1600 рам памет стига да ми е удобно за ползване,и от тая гледна точка тази версия на Windows гаранция че ще пропусна :) Новия Гном 3 е поне 3 пъти по лесен за ползване в сравнение с това Метро . Оставам си на Windows 7 докато има потдръжка за него. Нито бюрото ми е тъч скриин нито масата а пък и монитор нямам с подобна функция.За мен това е най голяма издънка на микромеките от 20 години насам. няма да е лошо да питат потребителите някак преди да въвеждат тези извънземни и грозни интерфейси в продуктите си. Без пари да ми го дават го не искам тоя боклук неземен. Приятно ползване на който му харесва аз ще пропусна в следващите 10-на годинки да сменям версията :)

Аз също май ще си карам на 7-мака.Хич,ама въобще не ме кефи Метрото.Това бих го преглътнал,ама липсата на Старт бутон-не.Тествал съм няколко програми,добавящи старт бутон,всяка функционална повече или по малко и май тая,дето Професора я дава,най върши работа.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Защо ли някои си мислят, че като е нова система би трябвало да работи по добре.Това е като с програмите,всяка нова версия е с повече функции и по бавна от предишната.Така ще е и тук.Както старите компютри не работят бързо с Уиндоус 7 ,така и тези дето са с 7 няма да могат да работят по бързо с 8 . Уж изискванията са като тези на 7-цата,но май ще си е нужен по бърз компютър,което си е нормално.

Айде тези които няма какво да кажат за Win 8 и не са го пробвали, да не се бъркат в темата и да тролят. Разбрали сме го Професора що за капацитет е и как плюе всичко без обосновка просто от чисто невежество. Ако искате си направете тема "Windows 95 vs. Windows 8 - коя ОС заема повече памет и е по-тромава" и плюйте на воля.

Публикувано изображение

Тук е отворен firefox с около 8 таба и само той заема около 180MB.

Убунту с xfce заема малко повече, но с firefox-14 таба( два от които са на отделен прозорец) + Aptana IDE(с няколко проекта) + ubuntu web developer tools. Прави си сметките.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Дай ми адекватна алтернатива на AutoCAD и building manager за Linux. Дай лесен начин(install, next, next, finish и пускам с два клика) в свободното време да цъкам с висок фреймрейт Battlefield 3, Diablo 3 и т.н. Темата е за Windows 8, моля не я обръщайте на Windows vs. Linux.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Windows8ConsumerPreviewDrivers.aspx честито на печелившите, останалите като мен явно ще почакаме до октомври месец или докато си вземем нов компютър

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.