Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Защо почти всички метро - app не ми работят а ме пращат в магазина за поправка :D Е омръзна ми :D 1 месец бях на linux сега включих Windows 8 и веднага с проблемите :mad: ( е не го включих сега още в 15 часа беше днешното му включване )

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

дефинирай "не работят" и "праща ме в магазина за поправка" да уточня че при това издание на windows, колкото и да е малкa, ИМА разлика между RTM и GA +за правилната работа на апликациите е необходимо сървиза на защитната стена на уин да е стартиран (дори и самата стена да е спряна)

'' GA '' Какво е това ? от каде да проверя този сервиз на защитната стена дали е спрян . А и Windows 8 не ми е активиран релииза е WIndows 8 Pro + With Media Center :D Още няма активатор и ключове за него :D

ga е версията достъпна от 26-ти октомври (макар че не се води ga) winkey+r > services.msc > и търсиш windows firewall и не каза какво точно не работи и как не работи

Колеги ,някой сблъсквал ли се е със следния проблем.

Инсталацията на 8цата мина нормално записа се в боот селектора но когато се опитам да избера при буутване уин8 ми дава грешка winload.exe error ..... , ако вляза в биоса и избера диска ръчно от който да буутва си стартира нормално. Преинсталирах 8цата на ново , фиксвах боот рекорда , и нищо не помага.

Ако някои има някаква идея да сподели.

Инсталирах WIN 8 като втора операционна.Софтуера е легален и активиран.Впечатленията ми са по-скоро положителни.Интерфейса с блокчетата може и да е удобен за таблети,но за мишка и клавиатура-не.Наличния стандартен интерфейс не е на ниво-качеството на образа е като при 98,няма анимирани ефекти,старт бутона се добавя с допълнителна програма,медиа плеера не работи с DVD.Постоянно ми губи настройките са звуковата карта,скайпа работи само на плочковия интерфейс.За бързото зареждане-може само ако е само той.При рестартиране времето е доста дълго.Не може да се изключи контрола на достъп-спират да работят някои приложения.В общи линии оставам с впечатлението,че е още недовършена система и има какво да се подобрява.Спокойно може да не се бърза с обновяването.

wmp никога не е работил коректно с двд, не виждам това защо ви учудва за звуковата карта си инсталирайте драйвър скайп гарантирано работи под windows 8 с всички верси от 3.х до 6.х (просто ме домързя да търся 1.х и 2.х) какво имате предвид под "контрол на достъпа"? банални са вече подобни анализи в стил "за лисицата гроздето е кисело, щото не може да го стигне"

Някой да е имал проблем с Windows 8 и Optimus-a на NVidia ? NVidia-та не ползва нейната си памет а само споределена от системата, което намалява производителността (при Win 7 нямах този проблем). Windows 8 е оригинален. Конфигурация - Лаптопа от подписа :) Пробвам с 2 игри които играя NFS World и Battlefield Play4Free и двете игри са безплатни за игра т.е. не са пиратски, по време на игра пускам GPU-z и в графата за собствена памет показва 0MB. Друг признак е че лаптопа издухва доста по студен въздух от преди (при win 7) т.е. NVidia-та не работи на макс. GPU-то си работи и всичко останало само не ползва нейната си VRAM. Пробвах разни работи но нищо не помага, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е намерил решение ще се радвам ако го сподели. От Control panel-a на NVidia-та и на двете игри е зададено да ползват NVidia-та И друг проблем - с IE10 не мога да пиша във facebook и тук ... то мога да пиша но не мога да публикувам :P Edit: Справих се с проблема на видеото - проблема бил в Lenovo Energy managemant-а за Windows 8. Деинсталирах го и после инсталирах този за Windows 7. Всичко работи ок :)

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

... А и Windows 8 не ми е активиран релииза е WIndows 8 Pro + With Media Center :D Още няма активатор и ключове за него :D

Има, има :D Активира ми се, преди още да бях завършил инсталацията, след като настоих Интернета. Когато стартира вече беше всичко ОК! ;) От тук ключе: http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows-8/feature-packs

от няколко дни съм с него и съм доволен, но имам малък проблем с графиката, който не знам как да оправя. С последната версия на catalyst съм, като търся за драйвер за видео картата казва, че съм с последния............... http://postimage.org/image/jy6v3gtlh/

здравейте, пиша за да разбера какви са вашите мнения за новия Windows 8 спрямо Windows 7 или Vista и по-добри ли са спрямо XP, защото аз честно смятам че ХР е най-добрият Windows.

Windows 8 му трябва все още време за да се изчистят бъгове и грешки. В момента оригинален Windows 7 със SP1 е доста добра и стабилна ОС, но иска машини с добри параметри. Аз също си харесвам Windows XP, защото съм с него от 2001 година, но така или иначе след като му се спре подръжката ще стане неизползваем като навремето Windows 98 SE.

Не смятам, че XP е най-добрият Windows. Особено ако ще играеш игри- по-добре забрави... Да не говорим, че 7-цата има редица преимущества. Както и да е. Windows 8 има трески за дялане, чесно казано мисля, че не са успяли да го направят точно за Десктоп, но самите промени "под капака" са значими и мисля, че със SP1 ще стане читав и добър.

щото няма тема за уин 8 и щото няма раздел операционни системи с подраздел уиндоус......:

http://www.kaldata.c...леми-и-решения/

като си харесвате хр, стоите си на него - гарантирам че няма да сте доволен от 8

а ако чакате някой да ви дава наклон на х** и да ви казва "ползвай тва а не другото", значи има нещо много сбъркано

Jo, почти сигурно е че няма да има sp1 или какъвто и да е sp

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Jo, почти сигурно е че няма да има sp1 или какъвто и да е sp

В смисъл, че имаше идея да не се казват вече SP или нещо друго?

в смисъл че цялата политика се преориентира от големи сп към периодични ъпдейти....демек същото, просто официално няма да пакетират излезлите досега в общ пакет

Мерси. И аз го бях чул, но не бях сигурен в информацията. Все пак идеята е същата :) Поздрави!

Windows 8 му трябва все още време за да се изчистят бъгове и грешки.

В момента оригинален Windows 7 със SP1 е доста добра и стабилна ОС, но иска машини с добри параметри.

Аз също си харесвам Windows XP, защото съм с него от 2001 година, но така или иначе след като му се спре подръжката ще стане неизползваем като навремето Windows 98 SE.

здравейте, казаха ми, че ако не се дава да се ъпдейтва няма проблем. а случайно знаеш ли как мога да подкарам играта James Bond 007 Quantum of Solace за ХР, защото ми казва, че трябва да сложа по-стара версия на ИЕ - аз съм с 8 и не тръгва, а на Windows 7 го пробвах при един приятел и там тръгна.

Не е проблема с Update на Windows 8, просто има още какво да се прави по него. Да не говорим, че и драйверите от производителите дават грешки, а за някой модели хардуер все още се пишат.

За играта и за този проблем виж тук: http://www.gamefaqs.com/pc/947083-quantum-of-solace/answers?qid=77580

с уиндоус 8 съм от ок. 4 месеца.Честно да кажа не искам вече да поглеждам седмицата.Никакви проблеми съм нямал нито с програми, нито с активацията.Метро интерфейса също ми харесва.За 2 дена работа с него съм сигурен, че и вие ще му свикнете

здравейте, пиша за да разбера какви са вашите мнения за новия Windows 8 спрямо Windows 7 или Vista и по-добри ли са спрямо XP, защото аз честно смятам че ХР е най-добрият Windows.

В момента 7-та е най-стабилната ОС.Очаквам, обаче от M$ да започнат да пускат ъпдейти, които да я баталясат и да ни принудят да преминем на 8-та.

По този начин постъпиха с ХР-то и ето ни всички вече сме със 7-ца...с нея, обаче случиха щото взеха най-доброто от ХР и Виста и го внедриха в 7-та.Сега обаче няма, какво да вземат или да подобрят.

Ще има някои подобрения, но те няма да се отразят толкова чувствително, че да ахнем по 8-та и да обърнем гръб на 7-та.

Предвиждам пълен крах на новата 8-ца и избързване на M$ да пуснат на пазара Уиндоус 9.

Към този момент 8-цата няма аргументи спрямо 7-та, с които да ме накара да премина на новата ОС.

Нито е по-стабилна, нито е по-лека, нито хардуера е по-оптимизиран да работи с нея.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

бе той и Нострадамус предвиждал некви работи ама.... аз не разбрах кво са му бъгясали на хр? той все още си е една отлична ОС

Инсталирах WIN 8 като втора операционна.Софтуера е легален и активиран.Впечатленията ми са по-скоро положителни.Интерфейса с блокчетата може и да е удобен за таблети,но за мишка и клавиатура-не.Наличния стандартен интерфейс не е на ниво-качеството на образа е като при 98,няма анимирани ефекти,старт бутона се добавя с допълнителна програма,медиа плеера не работи с DVD.Постоянно ми губи настройките са звуковата карта,скайпа работи само на плочковия интерфейс.За бързото зареждане-може само ако е само той.При рестартиране времето е доста дълго.Не може да се изключи контрола на достъп-спират да работят някои приложения.В общи линии оставам с впечатлението,че е още недовършена система и има какво да се подобрява.Спокойно може да не се бърза с обновяването.

Да, няма анимирани ефекти, защото няма съществена полза от тях; Няма старт бутон, защото е наличен нов много по удобен начин за достъп до програмите; Скайп работи както в десктоп, така и в Modern UI варианта си.

Не знам само защо под "Качество на образ" разбирате да има шаренийки и анимацийки. В крайна сметка 7 има още много живот пред себе си, върнете се на него за да имате "качествен образ" и старт бутон.

Някой да знае защо Метро приложението "камера" не ми засича камерата - CAM66U, на която и са инсталирани драйверите и си работи нормално. Съответно Скайпа от сторето също не "вижда" камерата. С обикновения Скайп няма никакви проблеми.

С каква видео карта си? Работят ли ти приложенията Audio и Video коректно?

Здравейте 8-цата ми дава постоянно сини екрани кога играя някоя игра.. Мисля си че е от драйвърите на видео картата, защото използвам такива за уиндоус 7.., но не съм сигурен! Ето и скриин:

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Със сигурност не е от това, че драйвърите са за 7.

В момента 7-та е най-стабилната ОС.

...............

Към този момент 8-цата няма аргументи спрямо 7-та, с които да ме накара да премина на новата ОС.

Нито е по-стабилна, нито е по-лека, нито хардуера е по-оптимизиран да работи с нея.

Не можеш да твърдиш, че Уиндоус 7 е най-стабилната ОС изобщо, при наличието на мощни Линукс дистрибуции, Mac OS X и други.

Няма как хардуера ти да е оптимизиран да работи с 8. По-скоро е точно обратното. Стабилността и оптимизацията са въпрос на точен избор. Да ъпдейтваш всеки път до последна версия драйвър, не значи, че всичко ще тръгне нормално и ще стане по-бързо, леко и т.н.

здравейте, казаха ми, че ако не се дава да се ъпдейтва няма проблем. а случайно знаеш ли как мога да подкарам играта James Bond 007 Quantum of Solace за ХР, защото ми казва, че трябва да сложа по-стара версия на ИЕ - аз съм с 8 и не тръгва, а на Windows 7 го пробвах при един приятел и там тръгна.

Ъпдейтите са нещо изключително важно за всеки софтуер и е много глупава идея да се изключат веднъж за винаги.

И нека не забравяме, че Майкрософт имат доста добра поддръжка и представителство в България, така че ако смятате, че определен ъпдейт или група такива ви е развалила системата спокойно можете да им потърсите сметка. Само, че тук идва подробността, че трябва да сте си платили за легален софтуер.

Редактирано от etios (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.