Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Някакъв вирус ли ходи по хората само да спамят, не знам! Ами аджеба, как моите програми работят без да съм ги преинсталирал? Хайде да говорим от опит! Даже не си си направил труда или умишлено отговаряш - инсталира се и то как, при наличието на вече инсталиран такъв! Но хората, които предявяват претенции че знаят много, само пишат празни приказки!

Отговор на въпроса ти за лицензираните продукти, ще го така... от Windows Me имам всичките лицензирани ОС на Microsoft Corp. (единствено изключение прави Vista), антивирусна ползвах BitDefender(лицензиран отново), а другия комп ползваше Kaspersky, докато не пуснаха Security Essentials, мога да кажа, че работи в пъти по-добре от BitDefener и Kaspersky взети заедно, а пък да не говорим за големите ресурсни изисквания на тези програми, а сега Microsoft са "внедрили" тази антивирусния си продукт в windows8, както и да е това не е темата на разговора.

Правя забележка, като редовен потребител на Kaldata, на който му омразна, да чете теми със стотици страници, а пряко целенасочените постове с темата се броят на пръсти. Казвам го на теб най-малкото, защото човека единствено той се опита да ти помогне, а ти се заяждаш по този начин, не мисля, че е коректно от колегиална гледна точка!

А относно с този ъпгрейт, дето го правиш, сега ще ти кажа, защо не се правят така ъпдейти, за да си знаеш за напред!

Не е препоръчително да се правят такива ъпдейти поради простата причина, че когато има нов продукт на пазара( в случая win8), не е сигурно дали всичките ти програми, които имаш на 7цата, ще проработят по абсолютно същия начин. Някои ще тръгнат ДА! но други като Kaspersky в този случай, НЕ, дори ще попречат на нормалната работа на ОС-а, както в твоя случай.

Попитай всеки експерт в тази област и ще ти каже абсолютно същото нещо!

И само още нещо да добавя преди да приключа този спам от моя страна:

Обзалагам се, че за няколко дни работа с Metro-то, ще ти стане много по-удобен отколкото 7цата... Честно казано вече почти не отварям Desktop апликацията...

При всеки един нов продукт(главно) на Microsoft в първите няколко седмици, може би месеци - винаги има мрънкачи, но много малко сядат и почват да разучават и да видят, кое как е направено, в последствие ще разберат, че нововъведението е за добрата кауза и винаги е по-удобно от пи.редшественика с..

Пробвай MINE for Facebook.

Благодаря ще я погледна :)

Поздрави

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отговор на въпроса ти за лицензираните продукти, ще го така... от Windows Me имам всичките лицензирани ОС на Microsoft Corp. (единствено изключение прави Vista), антивирусна ползвах BitDefender(лицензиран отново), а другия комп ползваше Kaspersky, докато не пуснаха Security Essentials, мога да кажа, че работи в пъти по-добре от BitDefener и Kaspersky взети заедно, а пък да не говорим за големите ресурсни изисквания на тези програми, а сега Microsoft са "внедрили" тази антивирусния си продукт в windows8, както и да е това не е темата на разговора.

Правя забележка, като редовен потребител на Kaldata, на който му омразна, да чете теми със стотици страници, а пряко целенасочените постове с темата се броят на пръсти. Казвам го на теб най-малкото, защото човека единствено той се опита да ти помогне, а ти се заяждаш по този начин, не мисля, че е коректно от колегиална гледна точка!

А относно с този ъпгрейт, дето го правиш, сега ще ти кажа, защо не се правят така ъпдейти, за да си знаеш за напред!

Не е препоръчително да се правят такива ъпдейти поради простата причина, че когато има нов продукт на пазара( в случая win8), не е сигурно дали всичките ти програми, които имаш на 7цата, ще проработят по абсолютно същия начин. Някои ще тръгнат ДА! но други като Kaspersky в този случай, НЕ, дори ще попречат на нормалната работа на ОС-а, както в твоя случай.

Попитай всеки експерт в тази област и ще ти каже абсолютно същото нещо!

И само още нещо да добавя преди да приключа този спам от моя страна:

Обзалагам се, че за няколко дни работа с Metro-то, ще ти стане много по-удобен отколкото 7цата... Честно казано вече почти не отварям Desktop апликацията...

При всеки един нов продукт(главно) на Microsoft в първите няколко седмици, може би месеци - винаги има мрънкачи, но много малко сядат и почват да разучават и да видят, кое как е направено, в последствие ще разберат, че нововъведението е за добрата кауза и винаги е по-удобно от пи.редшественика с..

В случая не това, че съм ъпгрейндал е причината с Kaspersky! Аз я дръпнах и я преинсталирах отново! По повод Metro UI, което даже официално не се нарича така от MS, няма как да се използва само то без десктоп среда, ако ти в случая го използваш така, то значи не използваш пълноценно Windows 8.

В случая не това, че съм ъпгрейндал е причината с Kaspersky! Аз я дръпнах и я преинсталирах отново! По повод Metro UI, което даже официално не се нарича така от MS, няма как да се използва само то без десктоп среда, ако ти в случая го използваш така, то значи не използваш пълноценно Windows 8.

P.S. Която и програма да стартираш от Metro UI, например winamp, директно те праща в десктоп среда!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

P.S. Която и програма да стартираш от Metro UI, например winamp, директно те праща в десктоп среда!

Това, което исках да ти кажа е дали проблема е от нея или не е от нея, е че може някоя програм да ти прави такъв проблем и ти в същото време да си мислиш, че е от компютъра ти, а в същото време да е от някакъв софтуер, който си искал да запазиш с този ъпгрейд :)

Напротив :) Ползвам Music, Video, Skype, те не се стартират в Desktop средата... както и Google Chrome-a :)

Много са малко, но също така и важни, програмите, които ползвам под Desktop-а ... и това е само защото се стартират в него, ако не се стартират по този начин, ще го ползвам от дъжд на вятър. Много по-лесен е направен за ползване, вместо старт меню, просто натискам windows-кия бутон и директно почвам да пиша името на програмата или на това което искам да отворя, ако ви мързи с клавятурата има опцията и с мишката!

Искам My Computer -> натискам windows button -> comp -> enter Елементарно...

Поздрави

Искам My Computer -> натискам windows button -> comp -> enter Елементарно...

Поздрави

Би ли пояснил това, или просто си имаш някаква "твоя" схема? Или може би трябва някакво допълнително приложение?

Благодаря!

Би ли пояснил това, или просто си имаш някаква "твоя" схема? Или може би трябва някакво допълнително приложение?

Благодаря!

Да, моя схема, ето видео по въпроса :)

http://www.youtube.com/watch?v=92wl2wC2Zzg

Поздрави :)

Да, моя схема, ето видео по въпроса :)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=92wl2wC2Zzg

Поздрави :)

Благодаря за видеото!

Дано да помогне :)

Някакъв вирус ли ходи по хората само да спамят, не знам! Ами аджеба, как моите програми работят без да съм ги преинсталирал? Хайде да говорим от опит! Даже не си си направил труда или умишлено отговаряш - инсталира се и то как, при наличието на вече инсталиран такъв! Но хората, които предявяват претенции че знаят много, само пишат празни приказки!

Не е вирус а цяла епидемия. Говоря от личен опит - да. Аз си инсталирам на чисто и нямам проблеми. И все пак ще си направя труда да ти кажа, че за Modern UI нещата са различни относно графиката и може да не се стартират определени приложения заради невидими с просто око проблеми с драйвърите.

Здравейте! Появи ми се един много странен проблем. След като инсталирах Windows 8 и след премахването на Kasperksy, поради проблем с Metro apps, реших да го инсталирам отново, но при опит ми даде грешка, при което ми изписа за рестартирам системата. Веднага след рестарт, буут екрана стига до едно ниво, при което хард диска от "стържещ" режим изведнъж не се чува, което индикира за проблем, като същевременно буут екрана си стои постоянно на позицията, където е бил и няма прогрес. Опитах да вляза в safe mode, но не знам дали се дължи на моето дъно, но понеже откакто излезе новия Windows 8 - комбинацията за влизане в safe mode се промени и сега вместо с F8, се влиза с shift+F8, но това извиква меню, което е явно вградено от BIOS, да ме пита кое устройство да е буутващо и ми дава избор да превключа между двата харда, които имам.... Докато ако натисна Windows бутона + R, директно минава в automatic repair и ситуацията е същата! Доста си мислех къде е проблема, докато не реших да откача втория диск, който е 1TB и да остане само диска с надеждата, че като е само той и при натискане на комбинацията Shift + F8 ще изведе менюто за safe mode, отново показва избор за диск, като този път логично се показва само основния HDD. При което последва поредния рестарт от моя страна и най-накрая при Automatic Repair, който до преди това зацепваше, веднага след него се появи Diagnosing PC след което магически се зареди Windows 8. Зарадвах се и веднага изключих компа, като закачих отново втория хард, но проблема веднага се появи - Windows 8 boot стига до едно място и не зарежда...Засега съм откачил втория хард, питах един познат и той ми вика нямаш драйвъри за дъното, което за мен не е причината понеже как досега съм карал с Windows 7, дори съм инсталнал Windows 8 и е работило без проблем и сега изведнъж неще. Моля за някакви идеи, като междувременно ще инсталирам драйвърите за дъното, които си вървят към него. Благодаря!

Много лошо! Стартирах Ubuntu 10.10 LiveCD и видях че диска, който не ми се показва под Windows, а само в BIOS, се показва в Ubuntu и имам достъп до него, но в Ubuntu пише това за въпросния диск: The partition is misaligned by3584bytes. This may result in very poor performance. Repartitioning is suggested. Въпреки всичко имам достъп до датата през Live CD. Да не би да се показва това съобщение, понеже диска е с 4K sector? И въпроса е, дали ако преинсталирам, ще мога да виждам диска?

Извинявам се, че бъмпвам темата ако може някой запознат да ми отговори. Каква е причината Live CD да вижда "подозрителния" hdd, а Windows не? Вече ме притеснява факта, че въпреки че не се вижда харда под Windows, HDD Pro ми изписа, че харда си е заминал...?!?

Извинявам се, че бъмпвам темата ако може някой запознат да ми отговори. Каква е причината Live CD да вижда "подозрителния" hdd, а Windows не? Вече ме притеснява факта, че въпреки че не се вижда харда под Windows, HDD Pro ми изписа, че харда си е заминал...?!?

Това, което аз бих направил в описаната по-горе ситуация е следното:

1. Щом Linux дава достъп до дяла, спаси важната информация на друг сигурен носител, било то диск, флашка или на здравия хард,

2. Форматирай диска

3. Стартирай Windows...

4. WindowsButton + C -> Settings -> Change PC Settings(долу в дъното) -> General -> Refresh PC without effecting the filles - това ще преинсталира Windows-a сам, без да ти е необходим диск или друг носител с Windows 8

Според мен проблема, е че таблицата с информацията някъде е сгафена и windows не може да прочете, някъде нещо и увисва, след пълно форматиране на харда, той ще си ги създаде на ново и всичко ще бъде пей сърце :)

Нещо не ми се връзва това да е решението на проблема... Как ще засече харда, след като сега не го засича? И как да форматна харда, при положение че не се вижда?

Пробва ли да го сложиш този хард на друга машина ?

Пробва ли да го сложиш този хард на друга машина ?

Нямам друга такава... Не виждам за какво ми е, при положение че от Live CD се разпознава...

Нямам друга такава... Не виждам за какво ми е, при положение че от Live CD се разпознава...

И все пак, бих го форматирал :)

Пусни си RUN(Win+R) и напиши diskmgmt.msc. След това повери дали ти се вижда проблемния твърд диск.

Когато си сложих 2ТБ-овия твърд диск точно през диск менаджмънта(под уин7 е почти същия) го намерих, разделих на две и форматирах(иначе Уина намираше само първите два твърди диска).

П.С. Ако имаш два достатъчно големи твърди диска, защо не си оставил Уин7 и да си инсталирал 8-цата на другия диск. Аз така направих. Сега имам две ОС, и ако едната се скапе ще ползвам другата докато намеря и отстраня проблема или докато не преинсталирам. И LiveCD-тата вършат работа(понякога ползвам едно XP live cd), но според мен вариянта с две ОС на два отделни харда не е за подценяване.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Пусни си RUN(Win+R) и напиши diskmgmt.msc. След това повери дали ти се вижда проблемния твърд диск.

Когато си сложих 2ТБ-овия твърд диск точно през диск менаджмънта(под уин7 е почти същия) го намерих, разделих на две и форматирах(иначе Уина намираше само първите два твърди диска).

П.С. Ако имаш два достатъчно големи твърди диска, защо не си оставил Уин7 и да си инсталирал 8-цата на другия диск. Аз така направих. Сега имам две ОС, и ако едната се скапе ще ползвам другата докато намеря и отстраня проблема или докато не преинсталирам. И LiveCD-тата вършат работа(понякога ползвам едно XP live cd), но според мен вариянта с две ОС на два отделни харда не е за подценяване.

Защото нямах достатъчно място на другия хард и понеже не исках нещо да се скапе, но ето на... Сега си карам с първия хард, писах на Amazon, но там гаранцията за харда е 1 година, а моя е на 14месеца... Свързах се с WD, да видим какво ще ми кажат.

Дано да ти помогнат. Попаднах на същия проблем, като твоя, в този форум. Човека си е решил проблема като е сменил твърдия диск. Дано при теб не се стигне до там.

Аз заради BitLocker си бях съсипал диска и уиндоуса не искаше да се инсталира върху него, линуксите го засичаха като физически съществуващ, но не можеха да го маунтват. Бях го форматирал през сетъпа на уиндоус 8, но пак не искаше да се инсталира. Проблема го разреших с доброто старо XP. Ако можеш да спасиш по някакъв начин данните го направи, ако не опитай по моя начин. Опитай на въпросния диск да инсталираш XP, като избереш пълно форматиране и да не е quick. Изчакай и напълно да се инсталира и да тръгне. Надявам се да ти помогне това.

Поздрави

Излезе и Facebook Touch.

Излезе и Facebook Touch.

Да колега, видях днес, но нещо не ме радва, нещо колкото да отбият номера е ... незавършено.... благодаря все пак :)

Много досаден проблем... Вече се чудя защо изобщо го инсталирах този Win... От опит знам, че ако преинсталирам - няма да се оправи достъпа, моля да ми кажете кое да коригирам, като изгледате видеото. Наясно съм как се сменят правата.

Благодаря много!

Знам, че трябва да се направи това: но въпроса е в моя случай кое как да променям? This issue might occur permissions are not set properly for the C Drive. Make sure that you are logged in as Administrator. To take ownership of C Drive, follow these steps: 1. Right-click the C Drive and then click Properties. 2. Click the Security tab. 3. Click Advanced, and then click the Owner tab. 4. In the Name list, click your user name, or click Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group. 5. Click on Edit and then put a check mark against "Replace all existing inheritable permissions on all descendants with inheritable permissions from this object". 6. Click OK, and then click Yes when you receive the following message: This will replace explicitly defined permissions on all descendants of this object with inheritable permissions from C-Drive (C:). Do you wish to continue? 7. Once the permissions are replaced, click on Ok. 8. Check if you are able to copy, paste or delete any documents now. OR you can try the steps below If the above steps fail then you may also want to disable UAC and check if that helps. 1. Click Start, type msconfig in the start search box, and then press Enter. If you are prompted for an administrator password or for a confirmation, type the password, or click Continue. 2. Click the Tools tab. 3. Click Disable UAC and then click Launch. 4. A command window appears, and shortly thereafter, a notification bubble appears informing you that UAC is disabled. 5. Click Ok and restart your computer to apply the change.

Знам, че трябва да се направи това:

но въпроса е в моя случай кое как да променям?

This issue might occur permissions are not set properly for the C Drive.

Make sure that you are logged in as Administrator.

To take ownership of C Drive, follow these steps:

1. Right-click the C Drive and then click Properties.

2. Click the Security tab.

3. Click Advanced, and then click the Owner tab.

4. In the Name list, click your user name, or click Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group.

5. Click on Edit and then put a check mark against "Replace all existing inheritable permissions on all descendants with inheritable permissions from this object".

6. Click OK, and then click Yes when you receive the following message:

This will replace explicitly defined permissions on all descendants of this object with inheritable permissions from C-Drive (C:).

Do you wish to continue?

7. Once the permissions are replaced, click on Ok.

8. Check if you are able to copy, paste or delete any documents now.

OR you can try the steps below

If the above steps fail then you may also want to disable UAC and check if that helps.

1. Click Start, type msconfig in the start search box, and then press Enter.

If you are prompted for an administrator password or for a confirmation, type the password, or click Continue.

2. Click the Tools tab.

3. Click Disable UAC and then click Launch.

4. A command window appears, and shortly thereafter, a notification bubble appears informing you that UAC is disabled.

5. Click Ok and restart your computer to apply the change.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-security/windows-8-error-0x80070522-a-required-privilege-is/3930bf7b-0038-4d18-b99a-160d2b839cab

Я пробвай тези стъпки

Някак си се оправи, но преинсталирах наново Win8. За щастие, докато под Windows 7 стария диск го намери - работеше за много кратко и зацепваше. Сега учудващо под Win8 се вижда 1TB HDD, за който си мислех, че е умрял. Мисля си обаче с каква програма мога да проверя за лоши сектори, без да ми иде информацията, тоест само да сканира за тях?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.