Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

В момента 7-та е най-стабилната ОС....

Към този момент 8-цата няма аргументи спрямо 7-та, с които да ме накара да премина на новата ОС.

Нито е по-стабилна, нито е по-лека, нито хардуера е по-оптимизиран да работи с нея.

Единственият ми аргумент против Windows 8 е метро интерфейса, но и за това има решение с Explorer.exe от 7-цата.

Работи доста по-пъргаво и по-леко (яде ми по-малко RAM) от Windows 7 - сравним е с ХР.

Забелязвах по-равномерно натоварване на ядрата на процесора.

Нямах никакви проблеми с драйверите, по-точно след като му включих ъпдейтите си изтегли почти всички необходими. Останалите ги прие (за Windows 7) и функционират нормално

Имам го на бекъп (активиран с ключ от M$) и когато остане повече време ще го дооборудвам с програмите, които ползвам.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имах предвид, че до към този момент 7-цата е най-стабилната ОС на Майкрософт, а не комплексно. Линукса е тинтири-минтири...не може да се нарече ОС.Там трябва да си програмист.Линукса не е масов...не е за всеки, така че него въобще няма да го обсъждаме. Иначе Mac OS - кърти отвсякъде.Всеки който е работил с Mac OS може да го потвърди. При Mac OS въобще не чакаш някое приложение да се зареди...още като кликне върху иконката му и програмката вече е пред очите ти - стартира се на секундата, няма мислене, туткане, забиване и часовничета разни.Това е така щото там хората, които пишат софтуер за Mac OS го оптимизират с хардуера.За оптимизацията - грешка на езика точно така софтуера се оптимизира за хардуера, както е при Mac OS.Та исках да кажа, че новата ОС на Майкро не е с нищо по-добра от 7-цата за десктоп машини говорим.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Имах предвид, че до към този момент 7-цата е най-стабилната ОС на Майкрософт, а не комплексно.

Линукса е тинтири-минтири...не може да се нарече ОС.Там трябва да си програмист.Линукса не е масов...не е за всеки, така че него въобще няма да го обсъждаме.

Иначе Mac OS - кърти отвсякъде.Всеки който е работил с Mac OS може да го потвърди. При Mac OS въобще не чакаш някое приложение да се зареди...още като кликне върху иконката му и програмката вече е пред очите ти - стартира се на секундата, няма мислене, туткане, забиване и часовничета разни.Това е така щото там хората, които пишат софтуер за Mac OS го оптимизират с хардуера.За оптимизацията - грешка на езика точно така софтуера се оптимизира за хардуера, както е при Mac OS.Та исках да кажа, че новата ОС на Майкро не е с нищо по-добра от 7-цата за десктоп машини говорим.

Има и доста потребителски дистрибуции на линукс. с MAC OS не съм работил и нямам впечатления.

Относно 7-цата и 8-цата, седмицата се оказа доста сполучлив уиндоус, особено на фона на виста. 8-цата е повече оптимизирана за таблети и други у-ва с touchscreen. За съжаление има проблеми при много други устройства (поне пиратските версии, оригинален уиндоус 8 още не съм докопал), като например проблеми с метро интерфейса и интернет експлорер при ниска резолюция на екрана на малко 8.9" лаптопче (резолюция 1024х600).

Като цяло, поне за момента не бих препоръчал 8-ца, докато не му пооправят бъговете. Незнам само кога ще се наканя да си сложа линукс на компа за постоянно...

Windows XP - и да му спре поддръжката който си го ползва и му върши работа ще си е с него докато не му се наложи да мине на по нова версия. Windows 7 - ще се поддържа 10 години с ъпдейти и освен от газария не виждам друга причина дяа минеш на 8-ца Windows 8 - metro интерфейса е опит да се наложат тъч устройствата на пазара . Дори в телевизорите вече има опция за жестове и глас . Много отдавна заеманото количество памет не е от значение защото при цени от по 20 лева за 2 GB едва ли някой ще се затрудни с покупката на такава.

Не е проблема с Update на Windows 8, просто има още какво да се прави по него. Да не говорим, че и драйверите от производителите дават грешки, а за някой модели хардуер все още се пишат.

За играта и за този проблем виж тук: http://www.gamefaqs....swers?qid=77580

мерси за отговора. ще пробвам и ще кажа дали е помогнало

Да добавя, че и аз лично предвиждам Windows 8 да последва историята на Windows ME/Vista при Десктоп версиите!

Да добавя, че и аз лично предвиждам Windows 8 да последва историята на Windows ME/Vista при Десктоп версиите!

И аз споделям това наблюдение на други хора. Това по един или друг начин се е доказало, че Майкрософт редуват добра с лоша ОС.

В тоя ред на мисли - да живее Windows 9!!!

И аз споделям това наблюдение на други хора. Това по един или друг начин се е доказало, че Майкрософт редуват добра с лоша ОС.

В тоя ред на мисли - да живее Windows 9!!!

И с какво 8-цата в по-лоша ОС от 7-цата?

И с какво 8-цата в по-лоша ОС от 7-цата?

С "дървения" дизайн, неизпипана за Desktop, както и предлагане на нищо революционно спрямо 7.

откога личните предпочитания за художествено оформление на един единствен потребител са мерило за това колко "добра или лоша" е една операционна система? теб те знаем че мразиш сичко що е windows (без хр) & firefox тъй че не се напъвай

откога личните предпочитания за художествено оформление на един единствен потребител са мерило за това колко "добра или лоша" е една операционна система?

теб те знаем че мразиш сичко що е windows (без хр) & firefox тъй че не се напъвай

Не те знам какво знаеш, но аз знам едно и то е, че още от дата.бг а и тук - мнението ми не ти отърва, така че недей да СПАМИШ, както и да се правиш на интересен

Ако беше малко по-хитър, щеше да ти загрее лампата, че не става въпрос само за МОЕ мнение по темата...

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

дали ще разгледам потребителите като безлична маса или ще ги персонофицирам е без значение - ако искате да има поне малко по професионализъм в изказванията Ви, личните въжделения (не само за графичния интерфейс) трябва да останат на заден план да, с ръка на сърцето мога да кажа че използването на метро интерфейса на обикновен компютър е малко стряскащо и донякъде неудобно в началото и че интерфейса е оптимизиран по-добре за touchscreen екрани поради желанието на МС да обединят 3-те големи сегмента в които предлага ОС - и все пак същото беше при прехода между хр и 7 - същите неща, същото местоположение в диалоговата система/менютата, но с леко променен интерфейс а виждаме какъв е резултата 4 години след това нали

дали ще разгледам потребителите като безлична маса или ще ги персонофицирам е без значение - ако искате да има поне малко по професионализъм в изказванията Ви, личните въжделения (не само за графичния интерфейс) трябва да останат на заден план

да, с ръка на сърцето мога да кажа че използването на метро интерфейса на обикновен компютър е малко стряскащо и донякъде неудобно в началото и че интерфейса е оптимизиран по-добре за touchscreen екрани поради желанието на МС да обединят 3-те големи сегмента в които предлага ОС - и все пак същото беше при прехода между хр и 7 - същите неща, същото местоположение в диалоговата система/менютата, но с леко променен интерфейс а виждаме какъв е резултата 4 години след това нали

Добре е човек да приема мнения, било то и градивни, но не смятам че е добре да се заяждаме - визирам предходния Ви пост. Да сме живи и здрави пък ще видим на кого думите ще се окажат верни.;-)

Поздрави!

Когато фактите говорят - боговете мълчат !

Вместо да се заяждате кой е по-по-най , вижте фактите :

http://www.retropcma...-windows-8.html

и изводите които произлизат от тях.

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

С "дървения" дизайн, неизпипана за Desktop, както и предлагане на нищо революционно спрямо 7.

С ХП ползвах WindowsBlinds и различни визуални теми за да накарам десктоп средата да изглежда така както на мен ми харесва. Не съм твърдял, че дизайна на ХП е дървен, просто не ми харесваше и го смених. Също така и в ХП и в уин7 ползвах qttabbar, StEx и разни VBScript-ове за да добавя към winExplorer, това което ми липсваше като функционалност. В уин8 ползвам същите програми и скриптове. Нета е пълен с всякакви визуални теми и transformation pack за ХП, Виста, 7, защото колкото хора има, 10 пъти повече са мненията за това кое е красиво и кое не.

Защо да не е оптимизирана за десктоп? Ако сложиш един до друг winexplorer на 7 и 8 предимствата са за 8-цата, а приликите са повече от очевидни, което пак ме връща на въпроса - защо твърдиш, че не е оптимизирана за десктоп. Можеш да инсталираш всеки един софтуерен продукт, който си инсталирал и на 7-цата. Въобще, ако сега пусна някой, който още не е виждал уиндоус8 да работи с него, но му кажа, че е малко по-различен от уин7, защото ползвам тема от devianart, се обзалагам, че въобще няма да разбере, че не работи с уин7.

Прочетох и статията в retropcmania. ЦИтат от там

Неприятни особености на Windows 8 са липсата на Start бутон и свързаните с него възможности, както и задължителното преминаване през Metro интерфейса. Не мога да се върна в спомените си полкова назад да си спомня толкова недобра за управление с клавиатура и мишка операционна система.

Както вече писах може директно да се отиде в десктоп. И пак да попитам - защо в десктоп режим работата с мишката е толкова трудна и неудобна?

Уиндоус Виста и 7 какво революционно предложиха спрямо ХП?

За мен, ако мога така да се изразя, най-революционното нещо, което уиндоус 8 предложи е цената. В най-добрия случай напълно безплатно, с по-лошият случай(както направих аз) за сумата от 30 лв можеш да се сдобиеш с легална ОС.

Или да отговоря на by_chechi, за 30 лв си купуваш префасониран Уин7.

И на мен така ми се струва, дано се усетят навреме и го направят както трябва. Втора виста и Win ME не ми трябват.

С ХП ползвах WindowsBlinds и различни визуални теми за да накарам десктоп средата да изглежда така както на мен ми харесва. Не съм твърдял, че дизайна на ХП е дървен, просто не ми харесваше и го смених. Също така и в ХП и в уин7 ползвах qttabbar, StEx и разни VBScript-ове за да добавя към winExplorer, това което ми липсваше като функционалност. В уин8 ползвам същите програми и скриптове. Нета е пълен с всякакви визуални теми и transformation pack за ХП, Виста, 7, защото колкото хора има, 10 пъти повече са мненията за това кое е красиво и кое не.

Защо да не е оптимизирана за десктоп? Ако сложиш един до друг winexplorer на 7 и 8 предимствата са за 8-цата, а приликите са повече от очевидни, което пак ме връща на въпроса - защо твърдиш, че не е оптимизирана за десктоп. Можеш да инсталираш всеки един софтуерен продукт, който си инсталирал и на 7-цата. Въобще, ако сега пусна някой, който още не е виждал уиндоус8 да работи с него, но му кажа, че е малко по-различен от уин7, защото ползвам тема от devianart, се обзалагам, че въобще няма да разбере, че не работи с уин7.

Прочетох и статията в retropcmania. ЦИтат от там

Неприятни особености на Windows 8 са липсата на Start бутон и свързаните с него възможности, както и задължителното преминаване през Metro интерфейса. Не мога да се върна в спомените си полкова назад да си спомня толкова недобра за управление с клавиатура и мишка операционна система.

Както вече писах може директно да се отиде в десктоп. И пак да попитам - защо в десктоп режим работата с мишката е толкова трудна и неудобна?

Уиндоус Виста и 7 какво революционно предложиха спрямо ХП?

За мен, ако мога така да се изразя, най-революционното нещо, което уиндоус 8 предложи е цената. В най-добрия случай напълно безплатно, с по-лошият случай(както направих аз) за сумата от 30 лв можеш да се сдобиеш с легална ОС.

Или да отговоря на by_chechi, за 30 лв си купуваш префасониран Уин7.

За какво ми е да модифицирам вида на OS...? Това е като да караш москвич с табела на мерцедес...

За какво ми е да модифицирам вида на OS...? Това е като да караш москвич с табела на мерцедес...

По-точно е все едно да си купя мерцедес, но да му сменя озвучаването и седалките, защото така ще се почувствам по-комфортно. :) Защо ли хората го правят?

Би ли се обосновал защо уин8 не е оптимизирана за десктоп?

По-точно е все едно да си купя мерцедес, но да му сменя озвучаването и седалките, защото така ще се почувствам по-комфортно. :) Защо ли хората го правят?

Би ли се обосновал защо уин8 не е оптимизирана за десктоп?

Заради малоумния интерфейс, премахване на най-удобната функция, а именно старт меню. Downgrade на Aero интерфейса, както и малоумния Metro UI...

P.S. Откога си харесваш мненията сам?

Заради малоумния интерфейс, премахване на най-удобната функция, а именно старт меню. Downgrade на Aero интерфейса, както и малоумния Metro UI...

P.S. Откога си харесваш мненията сам?

Днес ми е за първи път сам да си харесам мнение. :) Уцелих погрешния бутон. А защо форума позволява сами да си харесваме мненията?

премахване на най-удобната функция, а именно старт меню.

С това съм съгласен, ама решения има, при това безплатни, дори познавам хора, които ги ползват и на ХР и на 7 вместо наличното старт меню.

както и малоумния Metro UI

Пак да кажа, че никой не задължава никого да го ползва. Писах и преди, че се премахва перманентно за 2 минути ровене в нета и още 1 минута след това.

Downgrade на Aero интерфейса

Ако не ме лъже паметта Уин7 Basic няма Аеро. Аз лично не виждам с какво това, че titlebar-a и рамката на прозореца са прозрачни прави Уин7 по-добър за работа в десктоп от уин8.

Заради малоумния интерфейс,

Виж тази картинка:

Публикувано изображение

Сигурен съм, че ще познаеш кое е Уин7 и кое Уин8. А би ли ми посочил кое е малоумното на интерфейса на Уин8 в сравнение с Уин7?

Ето ти и аеро на таскбар-а на Уин8.

Публикувано изображение

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Днес ми е за първи път сам да си харесам мнение. :) Уцелих погрешния бутон. А защо форума позволява сами да си харесваме мненията?

премахване на най-удобната функция, а именно старт меню.

С това съм съгласен, ама решения има, при това безплатни, дори познавам хора, които ги ползват и на ХР и на 7 вместо наличното старт меню.

както и малоумния Metro UI

Пак да кажа, че никой не задължава никого да го ползва. Писах и преди, че се премахва перманентно за 2 минути ровене в нета и още 1 минута след това.

Downgrade на Aero интерфейса

Ако не ме лъже паметта Уин7 Basic няма Аеро. Аз лично не виждам с какво това, че titlebar-a и рамката на прозореца са прозрачни прави Уин7 по-добър за работа в десктоп от уин8.

Заради малоумния интерфейс,

Виж тази картинка:

Публикувано изображение

Сигурен съм, че ще познаеш кое е Уин7 и кое Уин8. А би ли ми посочил кое е малоумното на интерфейса на Уин8 в сравнение с Уин7?

Разбира се, че ще позная по-красивия интерфейс на Win7! Това вдясно ми прилича на Xp с Vista Inspirat 1.0...

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Тук се е заформило нещо като Win7 vs. Win8. За мен е пълен мазохизъм да се набутва Win 8 на десктоп/лаптоп. Тази ОС си е за тъч устстройства.

нищо не се е заформило

просто използвам темата да троля, че да не спамим във важната

NikitoY - виждаш ли поста под моя, ей за тва обичам такива теми

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

NikitoY, въпроса не е 7 vs. 8, а и защо да е мазохизъм да се набутва 8 на дедктоп/лаптоп?

Просто искам Viiipeer да обясни кое е малоумното в интерфейса на уин8 в сравнение с интерфейса на уин7, както и какво означава, че уин8 не е оптимизирана за десктоп? Ако по-красивия интерфейс е мерило за това колко е оптимизирана една ОС, то...

Може той да се окаже прав и аз да започна отново да ползвам Уин7 заради изброените от него предимства в оптимизацията при работа в десктоп среда.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.