Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

NikitoY, въпроса не е 7 vs. 8, а и защо да е мазохизъм да се набутва 8 на дедктоп/лаптоп?

Просто искам Viiipeer да обясни кое е малоумното в интерфейса на уин8 в сравнение с интерфейса на уин7, както и какво означава, че уин8 не е оптимизирана за десктоп? Ако по-красивия интерфейс е мерило за това колко е оптимизирана една ОС, то...

Може той да се окаже прав и аз да започна отново да ползвам Уин7 заради изброените от него предимства в оптимизацията при работа в десктоп среда.

Нямам време да ти ги описвам, човек наистина интересуващ се от тези неща е достатъчно да прочете в мрежата!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

с уиндоус 8 съм от ок. 4 месеца.Честно да кажа не искам вече да поглеждам седмицата.Никакви проблеми съм нямал нито с програми, нито с активацията.Метро интерфейса също ми харесва.За 2 дена работа с него съм сигурен, че и вие ще му свикнете

кажи ми сигурен начин за активиране на win 8, но да не е по телефона.аз качих win 8 да го пробвам , активирах го с тези които вървят в нета сега, но след ъпдейт отново искаше активация.

Кой знае защо никак не ми се иска да се разделям с тези неща :

http://picbg.net/u/47526/53004/677835.png

Когато една машина работи както трябва , тя не се поправя ! :nono:

Здравейте, съфорумци! Имам проблем, на който надявам се да успеем да намерим решение. Опитвам се да инсталирам Уиндоус 8, но без успех. Независимо дали чрез флашка или диск. Стартира се, показва ми логото, минава известно време, долу в средата започват да се въртят топченцата и край, тук приключва всичко. Нищо не се случва. Оставих компютъра да работи цяла нощ и на сутринта нямаше промяна. Опитах и през неговия асистент, но след рестарт пак същото. Когато стартирах асистента и той стартира проверка за това, кое е съвместимо и кое не ми откри следните три несъвместимости: І - Може би ще имам нужда от приложение, за да гледам ДВД-та. ІІ - Няма да мога да ползвам "Snap" опцията, понеже монитора ми не поддържа резолюция 1366 х 768. ІІІ - Фримуера на компютъра ми не поддържа Secure boot и той няма да може да се използва в Уинодус 8 Конфигурацията ми е следната: Дъно Elitegroup RS482-M754 Процесор АМД Семпром работещ на 1,75 Гхц. Видео карта Nvidia GF 8400GS - 256 Мб. Рам памет - 1,25 Гб. Въпросът ми е, възможно ли е този секюр буут да е проблема, който пречи на инсталацията да стартира? Забравих да спомена, че ползвам Уиндоус 7 като ОС.

Редактирано от LuckyBsd (преглед на промените)

чисто ли е копието или е някоя самоделка? както и откъде е? с какво записахте Iso-то и по време на записа самото iso било ли е отворено в друга програма (например/конкретно торрент клиент)? след сваляне направена ли е hash проверка от торрент клиента? off-topic: с тоя 1,25 рам комфортно ли работи уиндоус 7 и приложенията които използвате? доб.: secure boot не ви бърка

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

направете една проверка за всеки случай (за utorrent taka > http://www.smithstorrents.co.uk/forum_files/start_torrent_03.jpg) и опитайте пак на флашката (да не забравите да си изключите клиента) да сте правили нещо по настройките в биос? другото което ми идва на ум е да махнете всички несъществени периферни устройства и да оставите само мишка и клавиатура (за предпочитане ps/2) иначе си признавам не виждам причина да не тръгне, засега

Не, не съм пипал нищо по БИОС, дори върнах настройките по подразбиране. Ще последвам съвета ти да видим какво ще се случи. Благодаря за отделеното време. Нещо друго, което се сетих е, че четох, че Уиндоус 8 изисква някакви поддръжки на процесора. PAE, NX и SSE2. За последната съм сигурен, че я поддържа, но за другите две не знам. Не съм толкова навътре в тези неща.

съветника също щеше да каже ако липсва някоя от инструкциите, така че няма място за паника

Кой знае защо никак не ми се иска да се разделям с тези неща :

http://picbg.net/u/4...3004/677835.png

Когато една машина работи както трябва , тя не се поправя ! :nono:

А ти защо въобще си минал на Уин7 след като и ХР се справя по същия начин с разкрасяването на интерфейса. Ето ти пример:

Публикувано изображение

А притурки за Уин8 има толкова колкото и за Уин7.

Aquaris, впечатленията в темата са:

-Viiipeer: С "дървения" дизайн, неизпипана за Desktop, както и предлагане на нищо революционно спрямо 7. Заради малоумния интерфейс, премахване на най-удобната функция, а именно старт меню. Downgrade на Aero интерфейса, както и малоумния Metro UI...

NikitoY: За мен е пълен мазохизъм да се набутва Win 8 на десктоп/лаптоп. Тази ОС си е за тъч устстройства.

И нито един от двамата не иска да защити думите си с аргументи.

А сега и моето мнение; Уиндоус 8 се представя по-добре от Уин7 при работа в десктоп среда. Windows Explorer е променен, но към по-добро. Някой не харесват риббон-ите, ама според мен с добавения рибон работата с WE е много по-лесна, и както казах и преди, ако някой в момента седна и за пръв път започне да работи с Уиндоус, то най-лесна и достъпна ще му се види точно Уин8. Това е лично мнение разбира се. TaskManager-a също е подобрен. Почти всички настройки на ОС са по-лесно достъпни и разбираеми.

90% от оплакванията са, че метро е грозно и неудобно, и че го няма старт бутона, както и, че нямало да може да инсталираме програми, които не минават през AppStore(или както там му беше името). Дори и част от гейм индустрията се оплакваше от това, но до сега не съм имал никакъв проблем с инсталирането на който и да било, ползван от мен софтуер. На два пъти се случи Уин8 да ме предупреди, че приложението, което се опитвам да инсталирам е от непроверен източник, но аз избрах да продължа с инсталацията и нямах никакви проблеми. Метро е грозно за някои, не и за мен, но както и преди споменах точно този проблем се оправя за 2 минути ровене в нета и 1 минута работа с ОС-а след това. Пък и така всеки ще научи нещо ново. Старт бутона липсва, но лично аз и в ХР и в 7 го ползвах за две неща - да си пускам рядко ползвани програми и да си гася компютъра когато ме мързи да натисна Power клавиша на клавиатурата. От друга страна безплатни приложения като Classic Shell създават много, ама много по-функционално старт меню. В сравнение с ClassicShell старт менюто на ХП, Виста и 7 си е "куцо". Това си е пропуск на Майкрософт, както и липсата на двупанелен(три-,четири- и нагоре) windowsExplorer. И затова хората ползва TotalCommander и други подобни. Ама тези неща липсват при всички версии на Уиндоус.

В крайна сметка може да се окаже, че Уиндоус 8 е всъщност леко префасониран Уин7 с премахнато аеро и старт бутон и оптимизиран за таблети и touchscreen устройства. Аз лично го избрах защото, както казах и преди, за сумата от 0, 30 или 60лв(кой какъвто начин намери) се сдобиваш с легална ОС, която по нищо не отстъпва на всички предишни ОС на Майкрософт.

Ще съм благодарен на всеки, който обясни защо Уиндоус8 не е оптимизирана за десктоп и е лоша ОС.

:)

съветника също щеше да каже ако липсва някоя от инструкциите, така че няма място за паника

Е, не ще и не ще, и това е. Въртят си се ония топченца и направо ме докарват до психично разстройство... Побеснявам! :D

Редактирано от LuckyBsd (преглед на промените)

хмм, защо не пробваш с друго копие?

A.com ако искаш да ти нарисувам че това е важна тема за важни дискусии? - ако някой иска да спами и да троли (аз също троля понеже ме забавляват) има тема в която да си чеше езика

противно на това което пише наД аватара ми, аз съм обикновен потребител, но дори и като такъв не желая да виждам важна тема с 80 страници дърления между потребители - подобна ситуация не допринася с нищо на никого

Пробвах, даже и със 64 битово копие, същата работа. Явно проблема е неоткриваем. И май ще се налага да сменям цялата щайга.

LuckyBsd ако можеш пробвай с друго оптично устройство. Аз онзи ден си играх да иснталирам ХР на един компютър и всичко забиваше накъде в "Instalation in progress". Смених оптичното устройство и нещата се оправиха.

Aquaris, аз затова в последното си мнение(вече е предпоследно) си казах мнението за Ос Уин8.

LuckyBsd ако можеш пробвай с друго оптично устройство. Аз онзи ден си играх да инсталирам ХР на един компютър и всичко забиваше накъде в "Instalation in progress". Смених оптичното устройство и нещата се оправиха.

Е, по тая логика трябва да си сменя дъното на компютъра, защото се опитвам да го инсталирам от флашка, но идеята все пак не е лоша.

Единственото, за което се сещам е проблем с дяла на който се опитваш да инсталираш. Отдели 1 час и инсталирай Уин7 или Хна същия дял. В системните изисквания за 8 пише, че за 64 битовата версия ще ти трябват 2 гб РАМ, ама при теб и двете не работят.

Нямам проблем с инсталацията на 7 или ХР. А и аз не стигам до момент, в който да си избера на кой дял да си инсталирам системата. Изобщо не се стартира нищо освен логото и въртящите се топченца отдолу.

Нямам проблем с инсталацията на 7 или ХР. А и аз не стигам до момент, в който да си избера на кой дял да си инсталирам системата.

Изобщо не се стартира нищо освен логото и въртящите се топченца отдолу.

А пробва ли да пуснеш инсталацията например от win7 пускаш диска или флашката и стартираш от там инсталацията ?

Или инсталирай Уин7 още веднъж на дяла на който искаш да инсталираш Уин8 и после ъпгрейдни до уин8.

Здравейте, реших да си инсталирам Windows 8 Release Preview на виртуална машина, но нещо не се получава.

Ето какво ми излиза като пробвам да го инсталирам:

Публикувано изображение

Някой знае ли от какво може да е проблема?

да, боза 8 иска процесор с поддръжка на виртуализация (Vt-x) и тя да е разрешена в биос... не всички процесори на м-Intel имат такава поддръжка - много от старите лаптопски процесори нямат, са също и десктопските (е сериите) до pentium dual core e5200 включително, след е5300 вече има Vt-x, без келешроните. ако процесора няма виртуализация, виртуланата машина също няма такава на виртуалния процесор (по същата причина не може на 32 битов хост във виртуалната машина не може да се инсталира 64 битова о.с.)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

някой хора до края няма да се научат да не са инати магарета:

http://ark.intel.com...GHz-800-MHz-FSB

Публикувано изображение

или аз имам няква фантастична бройка с VT-x

някой хора докрая няма да се научат да не са инати магарета:

http://ark.intel.com...GHz-800-MHz-FSB

или аз имам няква фантастична бройка с VT-x

машинката не ти ли е малко слабичка за уиндоус 8?

не, работи си прекрасно иначе бих се върнал на хр или на линукс, колкото и да не ми се иска

не, работи си прекрасно

иначе бих се върнал на хр или на линукс, колкото и да не ми се иска

това е добре, особено при индексна оценка 3,4 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.