Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

А пробва ли да пуснеш инсталацията например от win7 пускаш диска или флашката и стартираш от там инсталацията ?

Да, пробвах и през асистента, същата работа. Стига до сто процента, рестартира се компютъра и дотам. Показва се логото, отдолу се въртят топченцата и нищо друго не се случва.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, пробвах и през асистента, същата работа. Стига до сто процента, рестартира се компютъра и дотам. Показва се логото, отдолу се въртят топченцата и нищо друго не се случва.

Другото, за което се срещам, че имаше един период след като бях на DP версията, опитах се да върна към 7ца и ставаше със седмицата същата работа, а лаптопа, беше чисто нов и няма как да го прави тоя номер при положение, че ми е продаден с 7цата.... Затова направих пълен формат на целия хард като изтрих всичките дялове и ги направих един и то взе, та че стана. След което преинсталирах отново с форматиран и разделен хард...

Играчка си е доста, но ако си нямаш работа и не ти е болка да форматираш целия, не е лошо да пробваш :)

Хора искам да ви попитам има ли някаква новина за нещо като facebook metro app ??? За сега използвам People апп и от нея си проверявам фейса, ама се чудех дали има нещо баш си facebook :D ? Поздрави

не, при толкова дълбока интеграция, за какво ти е отделно приложение

не,

при толкова дълбока интеграция, за какво ти е отделно приложение

Де да знам, свикнал съм си от Таблета .. :)

Реших да пробвам и аз Windows 8, но направих видео с проблема, който веднага се появи, въпреки че при първоначален старт на Metro Apps, всичко беше наред. Някакви идеи?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Този видеоклип е частен...

видео драйвъри? някакви? никакви? стари? а и на другия ти въпрос, че го видях мимоходом а не ми се отваря пак - мисля че не - но пък когато (ако) се счупи все ще има нещо по-сигурно измислено

видео драйвъри? някакви? никакви? стари?

а и на другия ти въпрос, че го видях мимоходом а не ми се отваря пак - мисля че не - но пък когато (ако) се счупи все ще има нещо по-сигурно измислено

Преинсталирах видеодрайвъра и нищо... Интересното е, че в началото когато всичко работеше ме попита дали искам да ме локализира и аз махнах отметката, да не е заради това?

едва ли пускал ли си ъпдейтите от сторето? доб. изгледах го ама пиша по инерция да не е някое бърникано копие

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

едва ли

пускал ли си ъпдейтите от сторето?

Ако изгледаш видеото, ще видиш че нямам достъп дори до него, веднага щом кликна върху него и може екрана да стои с часове и да "лоадва"...

едва ли

пускал ли си ъпдейтите от сторето?

доб. изгледах го ама пиша по инерция

да не е някое бърникано копие

RTM MSDN

като вземем предвид факта че току-що си инсталирал що не му пуснеш един рефреш? отнема същото време като преинстала

като вземем предвид факта че току-що си инсталирал що не му пуснеш един рефреш? отнема същото време като преинстала

Да нямаш предвид опцията, където изисква да се слага диска? Пробвах я, но инсталнах Win8 през Daemon Tools, като ъпгрейд от Win7, понеже имам страшно много програми и нямам празен диск по ръка за да го запиша. Та въпроса е - ще се прецапа ли активацията по този начин?

мисля че току що сам си отговори какъв е проблема

мисля че току що сам си отговори какъв е проблема

Е, че какво лошо е да се ъпгрейдне, според мен няма логика да е работило първия път, а след това да не!

http://upload.wikime...use_FRA_001.JPG

http://www.3dkingdom...-tuning_4c8.jpg

откъдето и да го погледнеш двете снимки са едно и също нещо в основата си - същото е и с ъпгрейда от 7 към 8

принципно няма нищо лошо, и в голяма част от случаите не би трябвало да има проблеми - но рискът винаги съществува

всъщност дори и чистия инсталл не е застрашен от счупване, както на мен ми се случи един-два пъти да го прецакам докато бързах

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

http://upload.wikime...use_FRA_001.JPG

http://www.3dkingdom...-tuning_4c8.jpg

откъдето и да го погледнеш двете снимки са едно и също нещо в основата си - същото е и с ъпгрейда от 7 към 8

принципно няма нищо лошо, и в голяма част от случаите не би трябвало да има проблеми - но рискът винаги съществува

Откъдето и да го погледнеш - пак се изказваш неподготвен и досега почти никога не си помагал поне в моите случаи - това не го казвам като нападка, а просто като наблюдение.

Оказа се че пак Касперски е причината! Недей да даваш мнение, ако не си наясно!

жив и здрав, ползвай със здраве хинт: не ме цитирай всеки път, научете я малко тая форумна култура най-накрая

Оказа се че пак Касперски е причината! Недей да даваш мнение, ако не си наясно!

Ти пък като си наясно що питаш ? Колега се опитва да ти помогне, с малката информация, която предоставяш, той да не хвърля на боб и да знае, че имаш инсталирана антивирусна ? Някъде да си го опоменал ?

Не е коректно! Хем задаваш въпроси, той единствен ти отговаря в опит за помощ а ти накрая "недей да даваш мнение, ако не си наясно!", айде малко с уважение...

Не стига, че от предните страници, само правиш дразги колко бил зле, колко не знам си какво си и накрая го инсталираш по най-малоумния начин, който съществува пък и отгоре на всичко се оплакваш, та даше и скачаш...

Такива хора, като теб са фрашкани из форумите и сеят само п***я, като не ти харесва не слагай, като нямаш опит не коментирай!

Изказвания от рода "Заради малоумния интерфейс, премахване на най-удобната функция, а именно старт меню. Downgrade на Aero интерфейса, както и малоумния Metro UI..."

Колега по-скоро ти не разбираш и ще ти кажа и защо:

1. Windows 8 се "изработва" от компания наречена Microsoft под определено ръководство, а не под твоето, има хора които искат да го променят, с нещо интоитивно, иновативно и нещо, което не е правено до сега, а именно така наречение Metro UI

2. Интерфейса на win8 е много по-удобен от тези на предшествениците им, по не редица, а матрица причини!

3. Старт менюто е нещо, което съществува във всичките ОС- от-до под различна форма разбира се... както майкрософт му даде живот на това меню, така и ще го погребе, защото то не е необходимо, проблемът с него е решен с МНОГО ОПРОСТЕН ВАРИАНТ!.

4. win8 е структоритан и е направен много по-добре от 7

5. win8 има вградена антивирусна програма наречена - Microsoft Security Essentians - предполага се, че microsoft си познават по-добре продукта от която и да е антивирусна компания и ще може да го защити по-добре от тях... Но докато не почнете да ползвате оригинални продукти няма да стане тая работа, ще си краквате windows, kaspersky и тн ... 20 лв го направиха windows-а и пак ще се краква ей.... вместо да се дадат и да ползваш до живот без проблеми, българска му работа ей ...

6. Темата е "Windows 8 - впечатления, проблеми и решения", а не "Windows 8 - Искрено и лично" ... имаш проблем с нещо, което не може да се промени или реши ( в случая Metro UI и start menu) махаш, триеш и бозиш с 7,ХР, убунту,ксубунту,едубунту или там какво ти е присърце, а не спамиш в теми като тази...

Ще почна да репортвам за спам като този, просто не се понася вече, хората питат нещо а то се покрие със страници назад с извънредно количество спам...

Предполагам, че си по-голям от мен и мен лично ме е срам, че трябва да говоря така на човек по-възрастен от мен, уш тряя, да сте по-мъдри и вие да ни поучавате... срам и резил...

Поздрави

Редактирано от westony (преглед на промените)

.......................

Оказа се че пак Касперски е причината! ...................................

Би ли споделил как успя да се справиш,защото и при мен ситуацията е аналогична-ъпгрейд от W7,Касперски и неработещи приложения .

Деинсталирах Kaspersky.

Ти пък като си наясно що питаш ? Колега се опитва да ти помогне, с малката информация, която предоставяш, той да не хвърля на боб и да знае, че имаш инсталирана антивирусна ? Някъде да си го опоменал ?

Не е коректно! Хем задаваш въпроси, той единствен ти отговаря в опит за помощ а ти накрая "недей да даваш мнение, ако не си наясно!", айде малко с уважение...

Не стига, че от предните страници, само правиш дразги колко бил зле, колко не знам си какво си и накрая го инсталираш по най-малоумния начин, който съществува пък и отгоре на всичко се оплакваш, та даше и скачаш...

Такива хора, като теб са фрашкани из форумите и сеят само п***я, като не ти харесва не слагай, като нямаш опит не коментирай!

Изказвания от рода "Заради малоумния интерфейс, премахване на най-удобната функция, а именно старт меню. Downgrade на Aero интерфейса, както и малоумния Metro UI..."

Колега по-скоро ти не разбираш и ще ти кажа и защо:

1. Windows 8 се "изработва" от компания наречена Microsoft под определено ръководство, а не под твоето, има хора които искат да го променят, с нещо интоитивно, иновативно и нещо, което не е правено до сега, а именно така наречение Metro UI

2. Интерфейса на win8 е много по-удобен от тези на предшествениците им, по не редица, а матрица причини!

3. Старт менюто е нещо, което съществува във всичките ОС- от-до под различна форма разбира се... както майкрософт му даде живот на това меню, така и ще го погребе, защото то не е необходимо, проблемът с него е решен с МНОГО ОПРОСТЕН ВАРИАНТ!.

4. win8 е структоритан и е направен много по-добре от 7

5. win8 има вградена антивирусна програма наречена - Microsoft Security Essentians - предполага се, че microsoft си познават по-добре продукта от която и да е антивирусна компания и ще може да го защити по-добре от тях... Но докато не почнете да ползвате оригинални продукти няма да стане тая работа, ще си краквате windows, kaspersky и тн ... 20 лв го направиха windows-а и пак ще се краква ей.... вместо да се дадат и да ползваш до живот без проблеми, българска му работа ей ...

6. Темата е "Windows 8 - впечатления, проблеми и решения", а не "Windows 8 - Искрено и лично" ... имаш проблем с нещо, което не може да се промени или реши ( в случая Metro UI и start menu) махаш, триеш и бозиш с 7,ХР, убунту,ксубунту,едубунту или там какво ти е присърце, а не спамиш в теми като тази...

Ще почна да репортвам за спам като този, просто не се понася вече, хората питат нещо а то се покрие със страници назад с извънредно количество спам...

Предполагам, че си по-голям от мен и мен лично ме е срам, че трябва да говоря така на човек по-възрастен от мен, уш тряя, да сте по-мъдри и вие да ни поучавате... срам и резил...

Поздрави

Добре че беше ти да ме светнеш под кое ръководство е "изработва" Windows, защото аз си мислех че се прави от Линус Торвалдс...Относно проблема, защо не се включи в темата по-рано, а сега пишеш празни приказни. Обвиняваш ме, че съм нападал - ами не, при отговор на колегата че ъпгрейда ми бил виновен аз отвърнах че не е и в случая ще съм помогнал на други хора, които имат подобен проблем. Най-малкото съм целял както ти казваш да се правя на интересен, ако беше така нямаше да отговарям! Относно антивирусната, пак удари греда колега, като се изказа неподготвен, от 3 години използвам лицензиран Kaspersky, не те знам ти какво ползваш и до колко е легално, но не съм почнал като теб навсякъде да тръбя по форумите, че това не им било на хората легално, при положение че не си запознат! Не съм бил инсталирал Windows както трябва... И как го измисли това? Защо според теб съществува ъгпгрейд от по-стари версии към най-нови програми, както е случая с Win7/8? Мога да ти кажа, че дали ще се инсталира Windows през диск или през монтирано виртуално устройство в случая няма никаква разлика, понеже се прави ъпгрейд и не се цели форматиране на партицията. Относно легалността на Windows, активирал съм го по телефона - нещо да ми кажеш и тук?

И сега какво се получава - крадеца вика,дръжте крадеца! Относно точка 8, в качеството си на какъв ми правиш забележка, че нещо не мога да разбера? Аз съм писал за проблем и при разрешаването му съм репортнал за него. Ако искаш да се изявяваш като мод без да имаш съответните права то това е по-лошо и от СПАМ. И като споменах СПАМ, то твоя пост за мен е спам!

Поздрави!

Хора искам да ви попитам има ли някаква новина за нещо като facebook metro app ??? За сега използвам People апп и от нея си проверявам фейса, ама се чудех дали има нещо баш си facebook :D ? Поздрави

Пробвай MINE for Facebook.

Да нямаш предвид опцията, където изисква да се слага диска? Пробвах я, но инсталнах Win8 през Daemon Tools, като ъпгрейд от Win7, понеже имам страшно много програми и нямам празен диск по ръка за да го запиша. Та въпроса е - ще се прецапа ли активацията по този начин?

Операционна система НЕ се (пре)инсталира от виртуални дискове!

Ако говориш за вече инсталирани програми, то със сигурност голяма част от тях после няма да тръгнат и трябва да се преинсталират. От личен опит знам, че Поправка на уиндоус (Рефреш) могат да послужат само да имаш някакъв работещ уин за да си запазиш някакви файлове. За да няма проблеми решението е чиста инсталация на чист дял.

Редактирано от etios (преглед на промените)

Пробвай MINE for Facebook.

Операционна система НЕ се (пре)инсталира от виртуални дискове!

Ако говориш за вече инсталирани програми, то със сигурност голяма част от тях после няма да тръгнат и трябва да се преинсталират. От личен опит знам, че Поправка на уиндоус (Рефреш) могат да послужат само да имаш някакъв работещ уин за да си запазиш някакви файлове. За да няма проблеми решението е чиста инсталация на чист дял.

Някакъв вирус ли ходи по хората само да спамят, не знам! Ами аджеба, как моите програми работят без да съм ги преинсталирал? Хайде да говорим от опит! Даже не си си направил труда или умишлено отговаряш - инсталира се и то как, при наличието на вече инсталиран такъв! Но хората, които предявяват претенции че знаят много, само пишат празни приказки!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.