Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Аз да напомня да не се коментират методи за активация на Windows, който и да е той, освен легалният!!!

А той е?

Притежавам напълно легален 8 Ентърпрайз и Офис 2013 със съответните ключове от МОН. По време на инсталацията не поиска вкарването на ключа. Поразрових се из нета и разбрах как (от задна вратичка) да извикам екрана с въвеждането на ключа. Появи се съобщение, че ключа е превишил броя активации. Как да разбирам това, тъй като този тип лицензия е т.н. обемна и тя няма фиксиран брой активизации. Същия проблем със въвеждането на ключа и за офис пакета - не мога да намеря начина по който се прави. Има ли начин за смяна на клавишната комбинация за смяна на езика за въвеждане? Не че не мое да се свикне с win+интервал, но е някак си тъпо.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

старите клавишни комбинации не са променяни от хмм.......95 насам

и кво ва бърка ключа след като сте с оригинален - най-вероятно е по-линия на msdnaa а там са малко по-завъртяни

старите клавишни комбинации не са променяни от хмм.......95 насам

и кво ва бърка ключа след като сте с оригинален - най-вероятно е по-линия на msdnaa а там са малко по-завъртяни

Ами бърка ме, защото иска да го активирам. А с оригиналните ключове отказва да се активира. А по въпроса с клавиатурните комбинации бъркаш. Специално говоря за смяната на клавиатурните подредби - старите варианти не работят, има само един - win+интервал. Поне този е по подразбиране и не видях възможност за промяна.

Ами бърка ме, защото иска да го активирам. А с оригиналните ключове отказва да се активира. А по въпроса с клавиатурните комбинации бъркаш. Специално говоря за смяната на клавиатурните подредби - старите варианти не работят, има само един - win+интервал. Поне този е по подразбиране и не видях възможност за промяна.

Ми при мен работят ... и си сменям клавятурите с alt+shift, трябва да си погледнеш настройките в "езиковия панел"!

За ключовете не можем да ти помогнем, освен да ти предложим да се обърнеш към човека, който ти ги е дал.

Поздрави и весели празници :)

Ами аз още не ползвам 8-цата на моя компютър. Въпросната инсталация беше на служебен лаптоп, но точно заради тези проблеми я върнахме отново на 7-ца. Така, че вече не може да се помогне. След време ще пробвам пак. Прерових в контролният панел, но опция за смяна не открих.

Човек за ключовете няма. От МОМН се изтеглят свободно исо образ на софтуера със сериен легален номер.

Публикувано изображение

Поздрави и весели празници :)

Редактирано от еди (преглед на промените)

Преди няколко дни и аз се върнах от 8 на 7. Не ми разпознаваше телефона при свързване към компютъра, при все че има инсталирани драйвъри (със 7-цата няма такъв проблем); не искаше да се изключва, ако някое приложение работи във фонов режим или съм забравил да го затворя, преди да натисна бутона; ОС беше настроена да стартира всяко приложение с отделен език, но след няколко часа работа започваше всичките да ги пуска с каквото й дойде, в зависимост от това, с каква клавиатурна подредба е било затворено последното приложение; някои гаджети (макар да бяха инсталирани като програми с отделно .ехе) се стартираха, когато си искат (отново това при седмицата го няма); категорично отказваше да инсталира някои ъпдейти (след ровене в мрежата се оказа, че и при много други хора е така); започна стремително да "яде" място на дяла, в който беше инсталирана ОС, макар да я почиствах редовно от боклуците; някои приложения, докато работят, караха системата да се държи, все едно е потопена в мармалад - Tixati, например (при 7 това пак го няма), и т.н. Докато в един момент ми писна и се върнах на 7. И ще си седя на 7, докато тия недомислици не бъдат оправени. Май ще излязат прави тези, които твърдят, че Windows-ите вървят през един: става - не става - става - не става...

Преди няколко дни и аз се върнах от 8 на 7. Не ми разпознаваше телефона при свързване към компютъра, при все че има инсталирани драйвъри (със 7-цата няма такъв проблем); не искаше да се изключва, ако някое приложение работи във фонов режим или съм забравил да го затворя, преди да натисна бутона; ОС беше настроена да стартира всяко приложение с отделен език, но след няколко часа работа започваше всичките да ги пуска с каквото й дойде, в зависимост от това, с каква клавиатурна подредба е било затворено последното приложение; някои гаджети (макар да бяха инсталирани като програми с отделно .ехе) се стартираха, когато си искат (отново това при седмицата го няма); категорично отказваше да инсталира някои ъпдейти (след ровене в мрежата се оказа, че и при много други хора е така); започна стремително да "яде" място на дяла, в който беше инсталирана ОС, макар да я почиствах редовно от боклуците; някои приложения, докато работят, караха системата да се държи, все едно е потопена в мармалад - Tixati, например (при 7 това пак го няма), и т.н. Докато в един момент ми писна и се върнах на 7. И ще си седя на 7, докато тия недомислици не бъдат оправени. Май ще излязат прави тези, които твърдят, че Windows-ите вървят през един: става - не става - става - не става...

Още на втория ден откакто излезе 8 си го купих и честно казано, горе описаните проблеми при мен не са явление!

Това ме навежда на мисълта - със закупена бройка ли си или кракната версия от торент тракерите ?

ЕДИ опитът ми с политиката за масов лиценз на Microsoft води до това, че огранизации като МОН купуват лиценз да кажем за 100 или повече компютри с ЕДИН ключ, в твоя случай се оказва, че може би тези имагинерни 100 бройки са достигнали лимата... Ако МОН плащат за всеки отделен човек нов ключ, за тях ще излезе по-евтино, ако ти си направят собствена ОС :D

Поздрави и Весели Празници :)

Още на втория ден откакто излезе 8 си го купих и честно казано, горе описаните проблеми при мен не са явление!

Това ме навежда на мисълта - със закупена бройка ли си или кракната версия от торент тракерите ?

ЕДИ опитът ми с политиката за масов лиценз на Microsoft води до това, че огранизации като МОН купуват лиценз да кажем за 100 или повече компютри с ЕДИН ключ, в твоя случай се оказва, че може би тези имагинерни 100 бройки са достигнали лимата... Ако МОН плащат за всеки отделен човек нов ключ, за тях ще излезе по-евтино, ако ти си направят собствена ОС :D

С напълно легален ключ, отдавна не ползвам кракнати версии на операционни системи. Е, не ги и купувам, но ключовете са легални, и не са от тия, "имагинерните". А и всичко описано просто няма как да се дължи на ключа, още повече, че на опита за 101-вата активация сървърът просто ще изплюе грешка. Обновява се от сървърите на Microsoft без ограничения и дори драйвърите си тегли оттам. Може би зависи от конфигурация, други инсталирани програми и т.н., но пък със същата конфигурация и същите програми (които дори не са супер редки или специални) нямам проблеми с Windows 7. Нямам идея на какво точно се дължи, но е факт. Осмицата я сложих от чисто любопитство. Признавам, има и предимства - по-бързо стартира/зарежда, но пък дали ще чакам минута или минута и половина, ми е почти все едно.

Весели празници и на теб! :)

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Аз имам следния проблем, един Acer Aspare E1 ... с лицензен Windows 8   x64  искаха да му разцепя диска на две. Понеже беше за приятелката на един приятел не можах да откажа. Не исках да се занимавам  ( не ми остава време последно време от работа да се информирам достатъчно), но ми донесаха снощи късно да го правя. Сложих му EaseUS Partition Master, но щях да тегля последната версия и забравих,...... което се оказа голям проблем. Моята е някъде от към пролетта. След като програмата тръгна да си прави промените и компа се рестартира.... видях само един син екран и грешка (не я помня в момента, в къщи са нещата) и съобщение че Windows 8 не може да зареди, да сложа диск и да го репейна или ако нямам да се обърна към администратор или или сервиз. От долу да натисна F1 за влизане в биос, Esc за нешо си оше един ред и той не помагащ.  С клавишна комбинация Alt+F10 се извиква меню в което има и рипейване, но в този случай не иска да се покаже. Търсих решения в интеренет но се оказа че веротно MBR са променени от програмата ( която иска да се страртира и направи разцепването) и Windows8 не иска да тръгне. Всъщност след този син прозорец можеше да се изкара и един друг, на коийто пише че липсва някакъв файл в System(32 не помня).

Лошото е че момичето нарочно си е взела този лаптоп с лицензирана 8-ца.

Въпроса ми е, с какъв диск бих могъл да пробвам да го рипейна или направо да го преинсталирам и как ще се запази лиценза ( до колкото четох е в слик таблица в биоса някъде) ест на лепенката няма сериен номер.

Той е Windows 8 x64 и е на Български. А и от къде да намеря такъв диск. Изтеглих през ноща един RTM с всички версии дали ще стане.

Днес питах много хора, но никой не може да ми помогне.

Срещата ми с 8-цата беше за първи път и не съм очарован, за работа не ми допада изобщо.

Ако някой е информиран за моя проблем да помага, че виждам как не само няма да взема пари ами и ще трябва да давам ако не успея :-)

Редактирано от gubarcho (преглед на промените)

Здравейте,защо лаптоп HPProBook 4540s,не може да бъде преинсталиран с Windows XP Pro,лаптопа е с оригинален Windows 8.

Нещо не ме пуска BIOS-а за преинсталация. Искам да бъде с две ОС.

странно, и мен не ме пускат във фитнеса на Марешки на кабакум. що така?

Аз също не съм запознат с тази политика, но проблем с ХР и 7 съм нямал досега със същите тези ключове и същата тази политика. Виста само веднъж съм инсталирал, но и тя мина без проблем. А повярвай ХР и 7 са много повече инсталирани копия и на компютри, които нямат права според лицензното споразумение, но проблем е нямало.

Редактирано от еди (преглед на промените)

На лаптопа бях с Уиндоус 7 Ултимейт 64-битова нелицензиран. Закупих онлайн Уиндоус 8 Про и след ъпгрейда Уиндоус 8 не е 64 битовата,а 32 битова. Някой може ли да ми каже защо се получи така.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Защото си купил 32 битова версия

сигурно; няма как да знаем какво е нормална работа за твоя компютър

на мен например не ми изглежда добре, сравнявайки с моя, но от друга страна ти си със селерон аз съм с интел е2140 - няма място за сравнение въпреки това процесите ми изглеждат твърде много

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Как да се направи, да не иска пароли за всичко??? Хем махнах тикчето от netplwiz....  Сега при влизане не ми иска парола, но например при влизане в Store или Skype... ми иска паролата на Microsoft mail :(

а с live/hotmail/otlook/msn акаунт ли сте или със стандартния такъв какъвто е в windows-ите преди 8?

при мен не иска парола за апликациите

winkey+c>settings>change pc settings>users виж дали случайно не ти иска последна актуална парола

но пак казвам, при мен никога не е искало парола за апликациите

Ми мисля, че има логика ... ако не ти иска парола при влизане (демек автоматично) и да кажем, че си си оставил данните на кредитната карта и на останалите платежни данни и накрая някой ти открадне лаптопа и влиза в магазина и почва да пазарува до дъно(било апликации, музика или филми) с ТВОЯТА кредитна/дебитна карта, понеже теб те е мързеяло да въвеждаш парола всеки път и си изключил защитите(ако въобще е възможно!)!

Трябва да го приемете, че оттук на татък Microsoft ще произвежда все по и по-облачни услуги, което означава, че магазина с апликации, музика и филми ще е нещо нормално както и началото на тази ера... Поради, което защитите от този вид с парола за всяка крачка са нужни не за Microsoft, а за самите Вас, за да се защитите!

Поздрави и Чеситита Коледа :)

На лаптопа бях с Уиндоус 7 Ултимейт 64-битова нелицензиран. Закупих онлайн Уиндоус 8 Про и след ъпгрейда Уиндоус 8 не е 64 битовата,а 32 битова. Някой може ли да ми каже защо се получи така.

Единственият начин това да стане е да не сте били с 64 битова 7ца, а именно 32, защото когато се прави ъпгрейд, асистента си намира колко битова е ОС-ът Ви и го заменя с еквивалентна 8ца...

Поздрави и весели празници

...От МОМН се изтеглят свободно исо образ на софтуера със сериен легален номер.

Чак свободно не е: иска се специална регистрация. Специално аз още не съм теглил "осмица" от тоя сайт

Публикувано изображение

, но в скоро време след празниците ще инсталирам и ще видя как стоят нещата. Засега ползвам

Публикувано изображение

http://img707.imageshack.us/img707/4357/myw8.jpg

В power option съм изключил това при затваряне на монитора на лаптопа компа да заспива, обаче, когато затворя монитора и го отворя ми изписва часовника и някаква картинка и угасва как да го настроя да не угасва когато го затворя? Както казах  v power option e настроено но?

Здравейте фенове на Windows 8.Имам проблем с видео драйвера.Ati radeon x600.По подразбиране ми е качен стандартен драйвер.Обърнах нета да търся за Виста или Win7.Без успех.Като си качвам Win7 и пусна Windows update,сам си намира драйвера без проблем,но на осмицата не ще!Ако някой има идея ще съм безкрайно благодарен.Много ме кефи този Windows но без видео кофти!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.