Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Може ли скрийшот на грешката която ти излиза ?

Просто излиза черен екран.

Четох,че е нещо с резолюцията опитвах но не става.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имаш ли всички последни драйвери и последните библиотеки на DirectX ?

Това с Линукс не го споменавай, въобще не сравнявай.

Така, благодарение на това, че много малко хора са отворени да опитват нови неща все още болшинството ползва Уиндоуси всякакви версии. От къде на къде хората няма да искат да пробват една друга ос, а уиндоус 8 с нейният изкилифирчен фейс ще ги привлече неудържимо?

Остави ги, няма да разберат.

а снимката тотално противоречи на изказването ти........

http://imageshack.us/f/577/011rm.png/

всичко е изтеглено

http://imageshack.us/f/4/012hz.png/-само не мога да разбера тези иконкин с знака на Windows- какво означават...

всичко е изтеглено

Ето от тук си изтегляш липсващият ти dll файл. Копираш го в папката на играта и в WindowsSystems32 папката, но говоря по спомени, та затова по-добре провери в нета дали е в systems32 или директно в Widnows папката. След това стартирай играта отново.

тези иконкин с знака на Windows означават, че приложението трябва да го стартираш като администратор или се стартира с администраторски права всеки път. Ако не е така някой да ме поправи, че да не лъжа човека. :)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

..приложението трябва да го стартираш като администратор или се стартира с администраторски права всеки път. Ако не е така някой да ме поправи, че да не лъжа човека. :)

Не, не лъжеш човека, точно така е!

всичко е изтеглено

Напълно противоречи на това, което казваш! Липсват ти DirectX библиотеките!

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

Сваляш и инсталираш и проблема заспива по век и веков  :)

Остави ги, няма да разберат.

Само този път ще си позволя този офтопик за да ви обясня някой работи, ако все още не сте ги разбрали!

Операцинна система като Linux има добра и красива идея, но никога няма да й стане .... работата!

Войната между Windows и Linux много ми прилича като на тази между Intel и AMD ... само фенбойчета си купуват AMD на пук на другите, защото не се кефят на монопола, който Intel се опитват да наложат с рушветите към производителите!

Има няколко вида Linux(desktop) потребители!

1. Фенбойчета, които се правят на протестанти, за хора които обичат "свободата" под формата на Open Source!

последици:

а) хора, които искат да се учат да програмират(тук съм с двете ръце ЗА!), но тези хора публикуват своите "разработки" или пък променят няколко скрипта и сменят облика на грубото дърво с облик на лакирана даска и се мислят за гоУеми!!!

б) недъгави програмисти, които не познават дълбоко и достатъчно основите на ОС-а, почват да променят или някой както го наричат "надграждания", които са толкова добри, че направо нямам думи, системи се сриват, забивания, бавна работа и тн

в) приложения(апликации, програми и тн) създавани от същите "добри" програмисти, че карат така и така дървената ОС да стане още по-дървена и я збозват бозата!

2. Хора, които не могат да си позволят да си купят продуктите на Microsoft или Apple или да спестят някой друг лев(в 99.9% тези хора ползват пиратски версии на платените ОС)

тук дори няма и да коментирам!

3. Хора, които се мислят за велики(хора, които искат да покажат, че са различни/газария)

Винаги е имало част от обществото, които винаги са искали да бъдат различни, казвайки "Linux е много по-добра, пълна свобода, никой не следи всяка твоя стъпка, пълна свобода на къстамизиране на облика и въобще на всичко и дори няма вируси за нея!" ! Но за сметка на тази "свобода" хората се лишават с адски много(програми и игри) и понеже някои се усетиха и намериха нов терен за изява създадоха и развиват това Wine, което работи пак с windows-ки файлове, само и само, за да може поне игрите да си играт хората. Но как да играеш, като от nVidia и Radeon отказват(или не могат, незнам) да създадът качествени и работещи драйвери... 

Предпочитам да си платя и да ползвам елементарна за ползване ОС, отколкото да се срещам с тъпотиите на Linux и когато искам да, копирам/поставям файлове в системните папки като ненормален да се логвам всеки път през команден ред и да пиша като откачен, вместо всичко да става с два клика на мишката! Хора света върви към опростяване, а тази ОС от толкова "защити" прави тамън обратното!

Извод!

Операционни Системи като Windows и OSX са се наложили като стабилни(не перфектни разбира се :) ) и надеждни(надеждни за тези, които си плащат лиценз и получават последните ъпдейти)!

Това е една от не малкото причини, големи корпорации като Adobe, са седнали и написали уникални софтуери за какво ли не! Защото хората искат нещо просто елементарно! Съответно аз като си изкарвам хляба с софтуерите писани за Mac и Windows и съм свикнал да работя с тези ОС, защо ми е да имам различни ОС вкъщи и в работа при положение, че алтернативата Linux не е удобна! Да можете да си кажете, че трябва време да се свикне с дадена ОС или програма, за да ти стане сгодно да я използваш, ама по-лесно се свиква с Windows и Mac взети заедно, отколкото с Linux!!! Казвам го от личен опит!

Защо Linux третират Microsoft, всички техни продуктови формати(например Office пакета или NTFS). Защо те ги третират като ги добавят в поддръжката си, а Microsoft не ??? Защото, ако Linux се изолира както Apple и Microsoft и си създаде собствени формати и не поддържа тези на другите, ще загубят и този 1% от световния пазар дето го имат! Може да кажете: "идеята на Linux е да е свободна за всички и е отворена към всичко и всички формати и фирми" .... е да ама не, защото нямат избор!

Майка ми, като седне пред компа едвам си копира файловете, а аз съм тръгнал да я уча как да се логна през конзолата и как да пише команди за да копира файлове или да променя права на дадени папки, всеки път да пише парола или нз какво си!

Linux сега са там, където Microsoft бяха преди 10 години!

Не искам да прозвуча лошо, но хора които не плащат лиценз, нямат право да се оплакват, защото хем ощетяват фирмите, с това че не си плащат! Аз примерно както съм с лиценз от XP SP2 на сам, никога не съм имал проблеми с вируси и тн! Microsoft си имат антивирусна + постоянните ъпдейти, които правят и нито един път не ми се е налагало да преинсталирам заради вирус! ама НИКОГА!!!

Мисля, че нямам какво повече да добавя по темата... и повече няма да я коментирам, особено в тази тема!

Поздави :)

ПС:. От Open Source-а в 96% от случаите не излиза нищо сполучливо включвам и линукс в тази бройка!

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Само този път ще си позволя този офтопик за да ви обясня някой работи, ако все още не сте ги разбрали!

Операцинна система като Linux има добра и красива идея, но никога няма да й стане .... работата!

Войната между Windows и Linux много ми прилича като на тази между Intel и AMD ... само фенбойчета си купуват AMD на пук на другите, защото не се кефят на монопола, който Intel се опитват да наложат с рушветите към производителите!

Това мнение ми хареса много! Истината е че жестока, но си е така. Linux може би е подходяща за сървъри, за хора, които се занимават активно с програмиране, за тези които искат да опитат нещо ново, но като цяло Linux не може да се възползва от ресурсите на една съвременна ОС. 

Винаги съм подкрепял използването на оригинален лиценз и то точно поради един случай, който преди време ме сполетя. Оригинално закупен Windows 7 Ultimate с невалиден ключ понеже някой "хакер" си го беше взел безплатно от някой торент сайт.

Сега искам да изкажа и моите впечатления от Win8!

1. Цената! Ами 200лв. за PRO версията не мисля че би затруднила всеки, още повече че тези пари отиват за развитието на продукт, който използваме всеки ден. С тези 200лв - плащат се заплати, инвестира се в развитие на продукта. Сега някой ще каже много са 200лв! Аз лично спестявам! И да ще си го закупя! Пробвах Бетите, които бяха безплатни допадна ми, а и от ревютата, които гледам с нетърпение очаквам този момент! А и Windows не се заменя всеки ден!

Тук ще вметна и това, че повече от половината потребители не познават допълнителните безплатни опции на системата. Ако бяха по-запознати съм убеден, че по-голямата част биха си го закупили!

2. Дизайна Най-накрая нещо ново, което решава проблемите на три устройства. Шарено, пъстро и просто! Стария Desktop си е на място. Но именно тези допълнителни безплатни функции са изложени на преден план. Не знам тези които не го харесват дали някога са го изпробвали! Но нека се върнем в годината когато излезе 7! Ако не забравяте и тогава имаше много негативни мнения относно новата операционна система и това как работи тя. Е сега от MS решиха да минат едно ниво нагоре, за което ги поздравявам, но май обикновения потребител се уплаши от опциите които предлага ОС-то. 

Така или иначе бъдещето е в touch технологиите ( което не значи че PC-то ще умре! ). 

Всичко се развива! То няма как да седи на едно място. Е да Win8 е по-добър за touch, но и старата  мишка и клавиатура вършат чудесна работа в Metro

И да не забравяме, че това което върви на 7, спокойно си тръгва и на 8!  

Това мнение ми хареса много! Истината е че жестока, но си е така. Linux може би е подходяща за сървъри, за хора, които се занимават активно с програмиране, за тези които искат да опитат нещо ново, но като цяло Linux не може да се възползва от ресурсите на една съвременна ОС.  Винаги съм подкрепял използването на оригинален лиценз и то точно поради един случай, който преди време ме сполетя. Оригинално закупен Windows 7 Ultimate с невалиден ключ понеже някой "хакер" си го беше взел безплатно от някой торент сайт. Сега искам да изкажа и моите впечатления от Win8! 1. Цената! Ами 200лв. за PRO версията не мисля че би затруднила всеки, още повече че тези пари отиват за развитието на продукт, който използваме всеки ден. С тези 200лв - плащат се заплати, инвестира се в развитие на продукта. Сега някой ще каже много са 200лв! Аз лично спестявам! И да ще си го закупя! Пробвах Бетите, които бяха безплатни допадна ми, а и от ревютата, които гледам с нетърпение очаквам този момент! А и Windows не се заменя всеки ден! Тук ще вметна и това, че повече от половината потребители не познават допълнителните безплатни опции на системата. Ако бяха по-запознати съм убеден, че по-голямата част биха си го закупили! 2. Дизайна Най-накрая нещо ново, което решава проблемите на три устройства. Шарено, пъстро и просто! Стария Desktop си е на място. Но именно тези допълнителни безплатни функции са изложени на преден план. Не знам тези които не го харесват дали някога са го изпробвали! Но нека се върнем в годината когато излезе 7! Ако не забравяте и тогава имаше много негативни мнения относно новата операционна система и това как работи тя. Е сега от MS решиха да минат едно ниво нагоре, за което ги поздравявам, но май обикновения потребител се уплаши от опциите които предлага ОС-то.  Така или иначе бъдещето е в touch технологиите ( което не значи че PC-то ще умре! ).  Всичко се развива! То няма как да седи на едно място. Е да Win8 е по-добър за touch, но и старата  мишка и клавиатура вършат чудесна работа в Metro И да не забравяме, че това което върви на 7, спокойно си тръгва и на 8!  

По природа и работа и аз съм програмист и си предпочитам 1000 пъти повече Visual Studio-то ...

А относно тия 200лв ... прочетах, че имаш оригинален Ultimate... просто ъпгрейдни за 30 лв и мирна ти главица :)

По природа и работа и аз съм програмист и си предпочитам 1000 пъти повече Visual Studio-то ...

А относно тия 200лв ... прочетах, че имаш оригинален Ultimate... просто ъпгрейдни за 30 лв и мирна ти главица :)

Е аз казах реалната цена за останалите да им направя едно сравнение с 7 Ultimate, които беше от порядъка на 500лв  :dollars: Няма лошо да разполагате с оригинална OS! Така хем ще се фукате на приятелите си  :D

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Е аз казах реалната цена за останалите да им направя едно сравнение с 7 Ultimate, които беше от порядъка на 500лв  :dollars: Няма лошо да разполагате с оригинална OS! Така хем ще се фукате на приятелите си  :D

То фукането, не е че я имам, а затова, че не преинсталирам заради вирусчета :D Защото чесно казано в момента си ползвам win8 с вградения Defender или с по-известното му име Security Essentials и от както излезе на белия свят винаги само нея позлвам и просто проблеми нямам с вируси !

Windows 8 наистина издига Microsoft на едно ново ниво, което показва развитието им! Трябват му на човек точно 2 дни да свикне с нея и още някой друг час ръчкане за да види, кое как работи, за да успее да се приспособи по-бързо и да му е по-удобно за ползване :)

Най-якото е че Microsoft този път не са сложили 5 разновидности на ОС-а а само 3: Win8, Win8 Pro и Win8 RT, което много ми харесва, защото за тези 500 лв за Ultimate аз получавам, същата функционалност за 30 лв :) От известно време на сам, много ми харесва политиката им!

Но уви, света видя нещо по-различно от Desktop и Start Menu и почна да пищ като малко момиченце, вместо да седне да погледна да опита, да се поинати да види кое, как защо ...

И аз използвам Security Essentials от както съм с Win7 сега след миграцията сигурно ще си остана отново с нея.  Колкото за политиката нещо се промени в Microsoft. Явно разбраха, че е по-добре да направят една ОС евтина и достъпна от колкото да бъде теглена пиратски, но явно и това не се хареса на потребителите. В крайна сметка стигам до изводите че едно 90% от потребителите не знаят какво искат, което е доста притеснителен факт. Аз лично много обичам да изпробвам нов Софтуер и се старя при излизането на ново OС да съм един от първите докоснал се до нея.

И аз използвам Security Essentials от както съм с Win7 сега след миграцията сигурно ще си остана отново с нея.  Колкото за политиката нещо се промени в Microsoft. Явно разбраха, че е по-добре да направят една ОС евтина и достъпна от колкото да бъде теглена пиратски, но явно и това не се хареса на потребителите. В крайна сметка стигам до изводите че едно 90% от потребителите не знаят какво искат, което е доста притеснителен факт. Аз лично много обичам да изпробвам нов Софтуер и се старя при излизането на ново OС да съм един от първите докоснал се до нея.

И аз съм си мислил на същата тема ...

Много от познатите ми, казват: Защо ми е нещо ново, като и старото ми върши работа ?

А относно това, за неориентираните потребители, мога да кажа следното:

Маса хора, които не са в IT сектора ползват, това което им сложат, затова и IE6 се задържа на върха според мен... Сложат му го и той не знае, как да го ъпдейтне, защото Microsoft нямаха пряка опция Upgrade от 6 на 7-8 и тн ... пък и не беше добър IE до преди windows 8, а сега просто ползвам него 90% от времето си ...

Така, че потребителите наистина са "потребители", а не консуматори, защото ползват това, което им се сложи и щом ги устройва, са до там, за какво им е нещо ново и сега като видяха нещо ново като Metro UI и се шашнаха отвсякъде ...

Представи си Apple да направят квадратен iPhone да видиш каква война ще настане :D

бе кат са заговорихте за цени.......... цената на уина не се промени - е може би тази на 7 малко падна

но реално в момента цената за аналогичен лиценз на 7 и 8 е една и съща

а сега открийте липсващото парченце от пъзела и спрете да казвате че цената е паднала

бе кат са заговорихте за цени.......... цената на уина не се промени - е може би тази на 7 малко падна

но реално в момента цената за аналогичен лиценз на 7 и 8 е една и съща

а сега открийте липсващото парченце от пъзела и спрете да казвате че цената е паднала

В момента, цената на дребно на Windows 8 е 60лв. , която не включва Windows Media Center, но пък за сметка на това, те дават безплатни ключове за определен интервал от време :)

В момента, цената на дребно на Windows 8 е 60лв. , която не включва Windows Media Center, но пък за сметка на това, те дават безплатни ключове за определен интервал от време :)

Цената не е ли 60 лв. за ъпгрейд от лицензен Windows 7 ?

Цената не е ли 60 лв. за ъпгрейд от лицензен Windows 7 ?

Така е, но в момента на сайта на Microsoft други цени на са обявени или поне аз не успявам да намеря!

нормално, ms  рядко (поне засега преди да отворят собствени магазини) развиват ретаил търговия и още по-рядко обявяват такива цени на сайта си

и един съвет: абстрахирайте се от ...."термините" цени "на едро" и "на дребно" - конкретизирайте за различните видове лицензи така или иначе "уин на едро" е почти невъзможно да се намери в магазин

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Така е, но в момента на сайта на Microsoft други цени на са обявени или поне аз не успявам да намеря!

Да.

Иначе съм виждал Windows 8 OEM , към компютър,190 лв да върви от оторизиран доставчик ...

Да.

Иначе съм виждал Windows 8 OEM , към компютър,190 лв да върви от оторизиран доставчик ...

Извдка от сайта на MS

Посочените цени са приблизителни цени на дребно; действителните цени може да се различават в различните магазини на дребно.Ако закупите нов компютър с предварително инсталиран Windows 8 и по-късно надстроите този компютър до пакета Windows 8 Pro, пакета Windows 8 Media Center, издание с корпоративен лиценз или издание за продажба на дребно, вече няма да може да инсталирате приложения, които са предоставени изключително от производителя на вашия компютър чрез магазина на Windows

Много хора говоря за някаква Ultimate версия на Windows8, но никъде в сайта на MS не съм видял да се продава или коментира... както и тази OEM

Windows 8 има само три версии:

Windows 8, Pro, RT

Windows 8 Pro моментна цена 60лв. Ако искат в магазина и за 1000 лв ще ти го продадът, както се споменава в горната извадка!

Поздрави!

Извдка от сайта на MS

Много хора говоря за някаква Ultimate версия на Windows8, но никъде в сайта на MS не съм видял да се продава или коментира... както и тази OEM

Windows 8 има само три версии:

Windows 8, Pro, RT

Windows 8 Pro моментна цена 60лв. Ако искат в магазина и за 1000 лв ще ти го продадът, както се споменава в горната извадка!

Поздрави!

Версията е Pro, OEM  то е ясно че не е версия на Windows. 

Просто даваме ориентировъчна информация, която може да е полезна, защото така го беше написъл, че Windows струва 60 лв. и някой може да се засили да си вземе ъпгрейда, а после да види, че трябва и лиценз за предишна версия!

Версията е Pro, OEM  то е ясно че не е версия на Windows. 

Просто даваме ориентировъчна информация, която може да е полезна, защото така го беше написъл, че Windows струва 60 лв. и някой може да се засили да си вземе ъпгрейда, а после да види, че трябва и лиценз за предишна версия!

Системата не му дава да плати, преди да е въвел номера на продукта!

В момента, не виждам друга опция за закупуване на win8!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.