Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Здравейте, Опитвам се да инсталирам Windows 8 x64, но след като видя надписа Press any key to boot from CD/DVD... и натисна някой клавиш се показва логото на Windows 8 започва да чете от DVD-то, и след кратко изчакване спира да чете от диска, клавиатурата забива (калавиша Num Lock не реагира) и компютъра си остава така, нищо повече не се случва. Пробвах от DVD и флашка - резултът е един и същ. Пробвах диска на друг компютър и там работи, а на моя не иска. Ако някой е срещал подобен проблем и знае как може да се подкара инсталацията моля да пише какво да направя. Блатодаря предварително! Конфигурацията ми е следната:

След като работи на друг компютър най-вероятно проблема е в оптичното ти устройство. Смени го(вземи това от другия компютър) и опитай отново.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
Здравейте, Опитвам се да инсталирам Windows 8 x64, но след като видя надписа Press any key to boot from CD/DVD... и натисна някой клавиш се показва логото на Windows 8 започва да чете от DVD-то, и след кратко изчакване спира да чете от диска, клавиатурата забива (калавиша Num Lock не реагира) и компютъра си остава така, нищо повече не се случва. Пробвах от DVD и флашка - резултът е един и същ. Пробвах диска на друг компютър и там работи, а на моя не иска. Ако някой е срещал подобен проблем и знае как може да се подкара инсталацията моля да пише какво да направя. Блатодаря предварително! Конфигурацията ми е следната:

Я провери в биос дали диска не в IDE mode. Ако е на IDE, го сложи на AHCI, и пробвай да инсталираш отново.

След като работи на друг компютър най-вероятно проблема е в оптичното ти устройство. Смени го(вземи това от другия компютър) и опитай отново.

Обясних,че съм пробвал и от флашка и резултатът е същия!

Я провери в биос дали диска не в IDE mode. Ако е на IDE, го сложи на AHCI, и пробвай да инсталираш отново.

Опитах - същия резултат не помага!

Обясних,че съм пробвал и от флашка и резултатът е същия!

Опитах - същия резултат не помага!

Можеш ли да споделиш откъде сваляш образа на диска/инсталатора?

Можеш ли да споделиш откъде сваляш образа на диска/инсталатора?

от замунда е свален и се инсталира на виртуална машина (VirtualBox) без абсолютно никакви проблеми. Повтарям, че диска РАБОТИ на друг компютър така че няма как проблема да е в записа на диска. Прочита се и от компа на който не иска да се инсталирано стига до логото на windows 8 и забива и си седи така ( записвачката спира да свети не е като да се тормози когато диска е надраскан и не може да го прочете. освен това клавиша NumLock не реагира, което значи, че клавиатурата е забила. Това става САМО НА ТОЗИ компютър с посочената конфигурация в първия ми пост.  на всички останали компютри на които пробвах /а именно виртуална машина и стария ми компютър/ диска който записах днес РАБОТИ без проблеми!

Редактирано от edelvai (преглед на промените)

от замунда е свален и се инсталира на виртуална машина (VirtualBox) без абсолютно никакви проблеми. Повтарям, че диска РАБОТИ на друг компютър така е няма как проблема да е в записа на диска. Проита се и от компа на който не иска да се инсталирано стига до логото на windows 8 и забива и си седи така ( записвачката спира да свети не е като да се тормози когато диска е надраскан и не може да го прочете. освен това клавиша NumLock не реагира, което значи, че клавиатурата е забила. Това става САМО НА ТОЗИ компютър с посочената конфигурация в първия ми пост.  на всички останали компютри на които пробвах /а именно виртуална машина и стария ми компютър/ диска който записах днес РАБОТИ без проблеми!

Пусни инсталцията докато си заредил друга ОС и би трябвало да стане, ако проблема не е в компа ти(HDD)

Също така, не е препоръчително да се обсъждат пиратски версии във форума!

Днеска попаднах на един видео клип в YouTube, правен от българин. И се замислих докато  го гледам дали да мина на Win8! Ето го и клипа: 

Та така, като гледам Windows-a не е чак толкова лош. Само трябва да му се свикне.

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Някой знае ли как и дали изобщо може този метро стил да се изключи без допълнителна програма ?

не или поне не без огромна загуба на функционалност/и

Някой знае ли как и дали изобщо може този метро стил да се изключи без допълнителна програма ?

За какво ти е win8, без Metro UI ?

Стой си на ХР :)

Днеска попаднах на един видео клип в YouTube, правен от българин. И се замислих докато  го гледам дали да мина на Win8! Ето го и клипа: 

Та така, като гледам Windows-a не е чак толкова лош. Само трябва да му се свикне.

Тук малцинство от хора сме се събрали и се опитваме да обясним на мнозинството(повечето от тях дървени философи), че 8 е много по-добър от към функционалност и бързодействие спрямо всички предни ОС взети заедно(включително и Linux-базираните ОС) и то точно заради известното Metrо UI дет всеки се плаши и реве като го види! Но много малко хора са отворени да опитат нови неща, защо така, честно казано не мога да си го обясня!

Поздрави

Това с Линукс не го споменавай, въобще не сравнявай.

Така, благодарение на това, че много малко хора са отворени да опитват нови неща все още болшинството ползва Уиндоуси всякакви версии. От къде на къде хората няма да искат да пробват една друга ос, а уиндоус 8 с нейният изкилифирчен фейс ще ги привлече неудържимо?

Така, благодарение на това, че много малко хора са отворени да опитват нови неща все още болшинството ползва Уиндоуси всякакви версии. От къде на къде хората няма да искат да пробват една друга ос, а уиндоус 8 с нейният изкилифирчен фейс ще ги привлече неудържимо?

И какво му е изкилифирченото на фейса на Уин8?

Ето ти една картинка за да те улесня(в ляво е Уин7) в изброяването/показването(ако имаш желание де) на изкилифирчените неща:

Публикувано изображение

Сори ама за да ползваш Linux на моменти ти трябва Магистърска степен.... Просто не става... Тия глупости с отворения код бла бла бла... точно това прави линукс ши*ав!

Не са цветовете това, което плаши публиката... а именно новото "старт меню", на което трябва да се отдадат около 30 мин да се разучи!

И какво му е изкилифирченото на фейса на Уин8?  Ето ти една картинка за да те улесня(в ляво е Уин7) в изброяването/показването(ако имаш желание де) на изкилифирчените неща:

...

Него го плашат плочките :D и го сърбят пръстите!

На този клип гледам, че лентата на задачите (taskbar) e прозрачна, като при Aero на Windows 7. Как се прави за да е така? Не намерих такава опция, поне не и при моя Windows 8 Pro with media center.  Някой може ли да ми изясни този момент?

Ползвайки насоки от http://www.redmondpie.com/enable-hidden-aero-lite-theme-in-windows-8-for-slightly-improved-performance/ този сайт получих Aero

Публикувано изображение

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Този клип е правен с DP версията, а не с финалната. В DP е имало доста неща, които бяха забранени/изключени във финалната версия на Уин8. Таскбар-а си е прозрачен, но не точно като на Уин7.

Него го плашат плочките :D и го сърбят пръстите!

Ами да не ги ползва. :)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Този клип е правен с DP версията, а не с финалната. В DP е имало доста неща, които бяха забранени/изключени във финалната версия на Уин8. Таскбар-а си е прозрачен, но не точно като на Уин7.

Чесно казано, така повече ми харесва като не са прозрачни ... някак си е по-готино ... не знам но радва ....

За да активираш аеро при осмицата ,но ти трябва допълнителен софтуер,който не е за препоръчване ,че се получават странични бъгове .

Може да видиш http://www.youtube.com/watch?v=kXp9Vm_gq8c и http://www.youtube.com/watch?v=V7cwgg_fnxw клип .

Не при всички се получават бъгове  ,но ги  има .Всъщност осмицата има аеро ,но го няма глас ефекта ,както при седмицата.

....Таскбар-а си е прозрачен, но не точно като на Уин7...

При мен не беше, докато не го направих. Иначе прозрачността наистина не е като при Win7. Например Title Bar  не е прозрачна като при "седмицата"

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За много години-весела и щастлива година,проблема е следният:имам лаптоп HP ProBook 4540s с Windows 8 нов закупен преди 1 месец и немога да намеря програма за съвместимост между операционни системи.

Интересуваме дали има такава програма.Имам Asus Pro 55GL(

Описание, детайли - ASUS PRO55GL-AP368L
Тип Ноутбук Памет   Размер на паметта 2 GB Памет тип DDR2 Екран   Размер на екрана 15.4" Видео карта тип Интегрирана 3D дисплей Не Твърд диск   Капацитет на твърдия диск 250 GB Връзка   Трансфер на данни
Публикувано изображение
Wlan

Виждаш грешка в описанието или таблицата? Сигнализирай ни!
Характеристики CPU: Intel Pentium Dual Core T3200 2.0 GHz 667MHz FSB, 1MB L2 Cache Chipset: NVIDIA GeForce 8200M G (MCP79MVL) LCD: 15.4" WXGA Color-Shine (Glare) Memory: 1 GB DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 4 GB SDRAM VGA: NVIDIA GeForce 8200M integrated graphics HDD: 250 GB SATA 5400rpm Optical storage: DVD Super-multi Dual Layer Communications: 802.11 b/g/n wireless, LAN, 4 x USB 2.0 Expansion slots: Card reader, Express card, VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor, HDMI Audio: Built-in Azalia compliant audio chip, with 3D effect & full duplex, Built-in speaker and microphone Camera: 1.3 mpx Keyboard: 19 mm full size 88 keys Battery: 6 cells Operating system: Linux Warranty: 2-year limited global hardware warranty, 1-year battery pack warranty

Продукт известен още и като PRO 55 GL AP 368 L, PRO55GLAP368L, PRO55GL AP368L, PRO 55GL-AP368L, PRO55G L-AP368 L) с операционна система Windows Xp
Как да инсталирам игри на новият лаптоп с Windows 8,
Старият работи без проблем с GTA,NFS,KRAZ,Uaz,и други подобни а новият неще ,
Каква програма да инсталирам?

За много години-весела и щастлива година,проблема е следният:имам лаптоп HP ProBook 4540s с Windows 8 нов закупен преди 1 месец и немога да намеря програма за съвместимост между операционни системи.

Тип Ноутбук Памет   Размер на паметта 2 GB Памет тип DDR2 Екран   Размер на екрана 15.4" Видео карта тип Интегрирана 3D дисплей Не Твърд диск   Капацитет на твърдия диск 250 GB Връзка   Трансфер на данни
Публикувано изображение
Wlan

Характеристики CPU: Intel Pentium Dual Core T3200 2.0 GHz 667MHz FSB, 1MB L2 Cache Chipset: NVIDIA GeForce 8200M G (MCP79MVL) LCD: 15.4" WXGA Color-Shine (Glare) Memory: 1 GB DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 4 GB SDRAM VGA: NVIDIA GeForce 8200M integrated graphics HDD: 250 GB SATA 5400rpm Optical storage: DVD Super-multi Dual Layer Communications: 802.11 b/g/n wireless, LAN, 4 x USB 2.0 Expansion slots: Card reader, Express card, VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor, HDMI Audio: Built-in Azalia compliant audio chip, with 3D effect & full duplex, Built-in speaker and microphone Camera: 1.3 mpx Keyboard: 19 mm full size 88 keys Battery: 6 cells Operating system: Linux Warranty: 2-year limited global hardware warranty, 1-year battery pack warranty

Продукт известен още и като PRO 55 GL AP 368 L, PRO55GLAP368L, PRO55GL AP368L, PRO 55GL-AP368L, PRO55G L-AP368 L) с операционна система Windows Xp

Някъде прочетох,че трябва да инсталирам(dxwebsetup)-имам го инсталиран!!!

Публикувано изображение
Wlan

DirectX End-User Runtime Web Installer-и него го имам инсталиран

Публикувано изображение
Wlan

DirectX End-User Runtime Web Installer-и него го имам инсталиран

За много години :)

Да питам, каква е тая програма за съвместимост между операционни системи, че ми стана интересно ?

И като цяло от поста ти абсолютно нищо не разбрах.... ама грам ...

Поздрави

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Все още е много нова ОС и има доста несъвмвстимости на софтуер с нея. За това не е време още за масовото ползване на 8. След някой и друг месец може би ще се пробвам. Аз нямам сензорен екран, така че 7 ми е напълно достатъчен, поне за момента.

За много години :)

Да питам, каква е тая програма за съвместимост между операционни системи, че ми стана интересно ?

И като цяло от поста ти абсолютно нищо не разбрах.... ама грам ...

Поздрави

Интересуваме как да инсталирам и играя старите игри под Windows XP на Windows 8 Не мога да играя игрите посочени по-горе под Windows 8 Като ги инсталирам на лаптопа и излезат иконките на работният плот с десен ботон на мишката върху иконката на играта-съвместимост (отстраняване на проблеми със съвместимост) излиза прозорец с операционни системи.

Влизам в Windows XP - и от там нов прозорец за тестване на програмата-нов прозорец за допитване до Майкрософт за отстраняване наб проблема... и всичко до тук....няма тръгване на игрите

Благодаря  

Интересуваме как да инсталирам и играя старите игри под Windows XP на Windows 8 Не мога да играя игрите посочени по-горе под Windows 8 Като ги инсталирам на лаптопа и излезат иконките на работният плот с десен ботон на мишката върху иконката на играта-съвместимост (отстраняване на проблеми със съвместимост) излиза прозорец с операционни системи.

Влизам в Windows XP - и от там нов прозорец за тестване на програмата-нов прозорец за допитване до Майкрософт за отстраняване наб проблема... и всичко до тук....няма тръгване на игрите

Благодаря  

За кои игри става дума, защото аз нямам проблем с нито една !

GTA,NFS,KRAZ,UAZ-старите версии(Минимальные системные требования
Операционная система: Windows XP/Vista/7
Процессор: Intel/AMD 1.7 ГГц
Память: 256 МБ
Видеокарта: 128 МБ, DirectX 9.0c
Аудиокарта: Совместимая с DirectX 9.0c
Свободное место на ЖД: 4.7 gb
DVD-привод: 8x
(това са основните изисквания почти за всички посочени игри)

Операционная система: Microsoft® Windows® XP/Vista
Процессор: Intel Core 2 Duo с тактовой частотой 3 ГГц или AMD Athlon 64 X2 4200+
Память: 2 Гб оперативной памяти
Видеокарта: 3D-видеоадаптер с памятью 256 Мб, совместимый с DirectX® 9.0с
Аудиокарта: Звуковое устройство, совместимое с DirectX® 9.0с
Свободное место на ЖД: 6 Гб

Операционная система: Microsoft® Windows® XP/Vista
Процессор: Intel Core 2 Duo с тактовой частотой 3 ГГц или AMD Athlon 64 X2 4200+
Память: 2 Гб оперативной памяти
Видеокарта: 3D-видеоадаптер с памятью 256 Мб, совместимый с DirectX® 9.0с
Аудиокарта: Звуковое устройство, совместимое с DirectX® 9.0с
Свободное место на ЖД: 6 Гб

Може ли скрийшот на грешката която ти излиза ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.