Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Напиши си какъв е проблема. Иначе - от опит глава не боли. :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
Напълно противоречи на това, което казваш! Липсват ти DirectX библиотеките!

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

Сваляш и инсталираш и проблема заспива по век и веков  :)

Само този път ще си позволя този офтопик за да ви обясня някой работи, ако все още не сте ги разбрали!

Операцинна система като Linux има добра и красива идея, но никога няма да й стане .... работата!

Войната между Windows и Linux много ми прилича като на тази между Intel и AMD ... само фенбойчета си купуват AMD на пук на другите, защото не се кефят на монопола, който Intel се опитват да наложат с рушветите към производителите!

Има няколко вида Linux(desktop) потребители!

1. Фенбойчета, които се правят на протестанти, за хора които обичат "свободата" под формата на Open Source!

последици:

а) хора, които искат да се учат да програмират(тук съм с двете ръце ЗА!), но тези хора публикуват своите "разработки" или пък променят няколко скрипта и сменят облика на грубото дърво с облик на лакирана даска и се мислят за гоУеми!!!

б) недъгави програмисти, които не познават дълбоко и достатъчно основите на ОС-а, почват да променят или някой както го наричат "надграждания", които са толкова добри, че направо нямам думи, системи се сриват, забивания, бавна работа и тн

в) приложения(апликации, програми и тн) създавани от същите "добри" програмисти, че карат така и така дървената ОС да стане още по-дървена и я збозват бозата!

2. Хора, които не могат да си позволят да си купят продуктите на Microsoft или Apple или да спестят някой друг лев(в 99.9% тези хора ползват пиратски версии на платените ОС)

тук дори няма и да коментирам!

3. Хора, които се мислят за велики(хора, които искат да покажат, че са различни/газария)

Винаги е имало част от обществото, които винаги са искали да бъдат различни, казвайки "Linux е много по-добра, пълна свобода, никой не следи всяка твоя стъпка, пълна свобода на къстамизиране на облика и въобще на всичко и дори няма вируси за нея!" ! Но за сметка на тази "свобода" хората се лишават с адски много(програми и игри) и понеже някои се усетиха и намериха нов терен за изява създадоха и развиват това Wine, което работи пак с windows-ки файлове, само и само, за да може поне игрите да си играт хората. Но как да играеш, като от nVidia и Radeon отказват(или не могат, незнам) да създадът качествени и работещи драйвери... 

Предпочитам да си платя и да ползвам елементарна за ползване ОС, отколкото да се срещам с тъпотиите на Linux и когато искам да, копирам/поставям файлове в системните папки като ненормален да се логвам всеки път през команден ред и да пиша като откачен, вместо всичко да става с два клика на мишката! Хора света върви към опростяване, а тази ОС от толкова "защити" прави тамън обратното!

Извод!

Операционни Системи като Windows и OSX са се наложили като стабилни(не перфектни разбира се :) ) и надеждни(надеждни за тези, които си плащат лиценз и получават последните ъпдейти)!

Това е една от не малкото причини, големи корпорации като Adobe, са седнали и написали уникални софтуери за какво ли не! Защото хората искат нещо просто елементарно! Съответно аз като си изкарвам хляба с софтуерите писани за Mac и Windows и съм свикнал да работя с тези ОС, защо ми е да имам различни ОС вкъщи и в работа при положение, че алтернативата Linux не е удобна! Да можете да си кажете, че трябва време да се свикне с дадена ОС или програма, за да ти стане сгодно да я използваш, ама по-лесно се свиква с Windows и Mac взети заедно, отколкото с Linux!!! Казвам го от личен опит!

Защо Linux третират Microsoft, всички техни продуктови формати(например Office пакета или NTFS). Защо те ги третират като ги добавят в поддръжката си, а Microsoft не ??? Защото, ако Linux се изолира както Apple и Microsoft и си създаде собствени формати и не поддържа тези на другите, ще загубят и този 1% от световния пазар дето го имат! Може да кажете: "идеята на Linux е да е свободна за всички и е отворена към всичко и всички формати и фирми" .... е да ама не, защото нямат избор!

Майка ми, като седне пред компа едвам си копира файловете, а аз съм тръгнал да я уча как да се логна през конзолата и как да пише команди за да копира файлове или да променя права на дадени папки, всеки път да пише парола или нз какво си!

Linux сега са там, където Microsoft бяха преди 10 години!

Не искам да прозвуча лошо, но хора които не плащат лиценз, нямат право да се оплакват, защото хем ощетяват фирмите, с това че не си плащат! Аз примерно както съм с лиценз от XP SP2 на сам, никога не съм имал проблеми с вируси и тн! Microsoft си имат антивирусна + постоянните ъпдейти, които правят и нито един път не ми се е налагало да преинсталирам заради вирус! ама НИКОГА!!!

Мисля, че нямам какво повече да добавя по темата... и повече няма да я коментирам, особено в тази тема!

Поздави :)

ПС:. От Open Source-а в 96% от случаите не излиза нищо сполучливо включвам и линукс в тази бройка!

Моето момче ти изобщо си нямаш представа за какво говориш.

И не се мъчи да обясняваш неща, които изобщо не са ти ясни.

По малоумен коментар отдавна не бях чел.

Здравейте. Имам нужда от информация и съвет как да се справя с един досаден проблем. От повече от месец ползвам Windows 8 Pro на домашният си компютър. ОС ми е легален и активиран. Доста слушах за  Windows Media Center и това, че има промоция до края на януари и пратих заявка за безплатна инсталация. Почти бях забравил когато получих писмо с инструкция и код( значи бяха минали много повече от обещаните 72 часа срок за доставка).

Това не е толкова важно. Проблема дойде след като си инсталирах Медийния Център. Първо самата инсталация продължи изненадващо дълго и после ми светна грешка, че  операционната  ми системата не е активирана. Влизах в разни хелпове и пробвах доста неща - казва ми, че кодът работи, но не можело да ми активира системата ...да съм опитал по-късно . Вече минаха три дни и е доста досадно, а отделно при всяко стартиране ми пищи - Активирай си Window - са и като опитам подвива опашка и казва грешка try later . Надявам се да има хора, които са чували за подобни случаи и как се постъпва правилно? Благодаря!

П.П. Пропуснах да кажа, че инсталирайки ми WMC  Windows 8 ми затри всички точки за рестор на системата. Сигурен съм, защото винаги преди да инсталирам нещо си правя такава точка, за да мога да се върна назад , ако стане сакатлък И изведнъж ми казва - няма нищо спасено за рестор ?! Странно е - точно доставчика на софтуерната система да ми я застраши все едно е вирус? Иначе щях да се върна и да мина без Медиен Център. 

Редактирано от ilv323 (преглед на промените)

Здравейте. Имам нужда от информация и съвет как да се справя с един досаден проблем. От повече от месец ползвам Windows 8 Pro на домашният си компютър. ОС ми е легален и активиран. Доста слушах за  Windows Media Center и това, че има промоция до края на януари и пратих заявка за безплатна инсталация. Почти бях забравил когато получих писмо с инструкция и код( значи бяха минали много повече от обещаните 72 часа срок за доставка).

Това не е толкова важно. Проблема дойде след като си инсталирах Медийния Център. Първо самата инсталация продължи изненадващо дълго и после ми светна грешка, че  операционната  ми системата не е активирана. Влизах в разни хелпове и пробвах доста неща - казва ми, че кодът работи, но не можело да ми активира системата ...да съм опитал по-късно . Вече минаха три дни и е доста досадно, а отделно при всяко стартиране ми пищи - Активирай си Window - са и като опитам подвива опашка и казва грешка try later . Надявам се да има хора, които са чували за подобни случаи и как се постъпва правилно? Благодаря!

П.П. Пропуснах да кажа, че инсталирайки ми WMC  Windows 8 ми затри всички точки за рестор на системата. Сигурен съм, защото винаги преди да инсталирам нещо си правя такава точка, за да мога да се върна назад , ако стане сакатлък И изведнъж ми казва - няма нищо спасено за рестор ?! Странно е - точно доставчика на софтуерната система да ми я застраши все едно е вирус? Иначе щях да се върна и да мина без Медиен Център. 

Преди седмици ми се случи същото.Активирах отново операционната система по телефона.Всичко минава гладко и безпроблемно.И при тебе би трябвало да има опцията - активиране по телефона.

а кой ще прочете че тези ключове вече не могат да се използват за активация на целия windows 8 pro+WMC?

промоцията все още е валидна и полученият ключ ви дава възможност да инсталирате WMC, но не и да активирате така създадената windows версия

Преди седмици ми се случи същото.Активирах отново операционната система по телефона.Всичко минава гладко и безпроблемно.И при тебе би трябвало да има опцията - активиране по телефона.

Не я намирам тази опция за активиране по телефона. Не ми иска и да въвеждам кода, защото ми показва част от него и казва, че е валиден , но имало някаква грешка - цитирам я - Unable to find a detailed error description.

а кой ще прочете че тези ключове вече не могат да се използват за активация на целия windows 8 pro+WMC?

промоцията все още е валидна и полученият ключ ви дава възможност да инсталирате WMC, но не и да активирате така създадената windows версия

Това го знам и съм го споменал подробно в поста си, но явно ти не си прочел внимателно : "От повече от месец ползвам Windows 8 Pro на домашният си компютър. ОС ми е легален и активиран" А за Медийният център поисках ключ защото прекалено ми го рекламираха и сега като го гледам не виждам за какъв Дявол го инсталирах ...само ми скапа системата. Опитвам се да се свържа с онлайн съпорта на Майкрософт, но нещо не се получава. Затова потърсих помощ тук. 

Не я намирам тази опция за активиране по телефона. Не ми иска и да въвеждам кода, защото ми показва част от него и казва, че е валиден , но имало някаква грешка - цитирам я - Unable to find a detailed error description.

Това го знам и съм го споменал подробно в поста си, но явно ти не си прочел внимателно : "От повече от месец ползвам Windows 8 Pro на домашният си компютър. ОС ми е легален и активиран" А за Медийният център поисках ключ защото прекалено ми го рекламираха и сега като го гледам не виждам за какъв Дявол го инсталирах ...само ми скапа системата. Опитвам се да се свържа с онлайн съпорта на Майкрософт, но нещо не се получава. Затова потърсих помощ тук. 

Ключът,естествено е валиден,но системата трябва да бъде активирана отново,заради промените въведени с WMC.С това коригират и грешката си отпреди 2 месеца,когато беше възможно да се активира Windows 8,с ключе за WMC ,за постоянно.Активацията по телефона е точно за 2 мин.

Най-радикалното решение е да си преинсталираш на чисто уин8, да си я активираш с ключа, който имаш и да изтриеш WMC.

Ключът,естествено е валиден,но системата трябва да бъде активирана отново,заради промените въведени с WMC.С това коригират и грешката си отпреди 2 месеца,когато беше възможно да се активира Windows 8,с ключе за WMC ,за постоянно.Активацията по телефона е точно за 2 мин.

Може би ще го преинсталирам , защото нещо ми се бъгна системата и ми работи бавно всичко. Не ми се искаше , защото тъкмо съм си инсталирал всички потребителски програми и настройки , но пък да въртя манивелата ....не е гот. Хубаво е , че са коригирали грешката, но мисля че са се презастраховали - щом чак ми затриха всички "бекъп системни точки" - така прецакват нелицензираните, но покрай сухото гори и мокрото - сбъгнаха ми работеща активирана система. ...Сефте...

Най-радикалното решение е да си преинсталираш на чисто уин8, да си я активираш с ключа, който имаш и да изтриеш WMC.

Това ще направя, няма друг начин. WMC се оказа, че не ми трябва ...аз нямам тв платка и няма как да гледам телевизия на компа . А и като не преинсталирам няма как да го махна тоя Медиен Център - няма опция за деинсталация ..явно се е слял със ОС.

Разбрах, че ще преинсталираш на чисто машината. Този път обаче си инсталирай истинска програма за резервен системен архив. Аз ползвам Акронис. На Windows и грам вяра и доверие нямам за това. Винаги инсталирам Акронис и после изключвам системното възстановяване на цяло и изтривам всички нейни точки, като напълно ненужни. Правя си снимката с Акронис и си свиркам. Ако имаше това на твоята машината, сега нямаше да пишеш тука. :wink12:

Моето момче ти изобщо си нямаш представа за какво говориш.

И не се мъчи да обясняваш неща, които изобщо не са ти ясни.

По малоумен коментар отдавна не бях чел.

тихо тихо стой си във форума на свободните :wink12:

Може би ще го преинсталирам , защото нещо ми се бъгна системата и ми работи бавно всичко. Не ми се искаше , защото тъкмо съм си инсталирал всички потребителски програми и настройки , но пък да въртя манивелата ....не е гот. Хубаво е , че са коригирали грешката, но мисля че са се презастраховали - щом чак ми затриха всички "бекъп системни точки" - така прецакват нелицензираните, но покрай сухото гори и мокрото - сбъгнаха ми работеща активирана система. ...Сефте...

Това ще направя, няма друг начин. WMC се оказа, че не ми трябва ...аз нямам тв платка и няма как да гледам телевизия на компа . А и като не преинсталирам няма как да го махна тоя Медиен Център - няма опция за деинсталация ..явно се е слял със ОС.

Това, което ще препоръчам на теб е да пуснеш една поправка на уина от Windows Button + I -> Settings -> Change PC Settings -> General -> и избираш някой от рефрешовете да делне всичко или просто да направи поправка ... но аз ти препоръчвам пълна за да можеш да излезеш на чисто да инсталираш WMC и след това да правиш каквото и да било :) Ще си пей сърце :)

Изтече ми trial-a на McAfee.... как да го направя free версия?

Здравейте!

Искам да помоля за малко помощ!Имам инсталнат Windows 8 Pro with WMC,който се държеше безупречно допреди няколко дни.Започна да изкарва сини екрани ей така от нищото...

Това е инфото от BlueScreen View :

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: ntoskrnl.exe KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode. Technical Information: *** STOP: 0x0000007a (0x0000000000000020, 0xffffffffc000009c, 0xfffffa80062017c8, 0x0000000000000000) *** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff802712fc340 base at 0xfffff80271281000 DateStamp 0x50ab0e64 Някакви идеи???

А този ключ за активация за самия Уин ли е или за Медия центъра?

А този ключ за активация за самия Уин ли е или за Медия центъра?

Ключът е от промоцията на Microsoft за активиране на Media Center :)

Ясно.Така и предполагах.Де факто Уина ти не е легален,а е активиран с ключа за Медията,когато се появи онзи бъг с активацията на Уина с него.И сега вече почват проблемите.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Ясно.Така и предполагах.Де факто Уина ти не е легален,а е активиран с ключа за Медията,когато се появи онзи бъг с активацията на Уина с него.И сега вече почват проблемите.

всъщност проблемите му нямат нищо общо с ключа, но пък кво ли разбирам и аз

Може да има лоши сектори по диска или да си заминава.Или паметта.

А също може да е проблем с някой драйвер.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Благодаря на всички!

Имах подозрения,че проблемът може да е от някой драйвър,който не се разбира с 8-та.Деинсталирах всички драйвъри,които съм слагал допълнително,въпреки че се поддържат от Windows-а,и всичко си дойде на мястото ;)

Някой знае ли дали в Windows 8 може да виждаш информация и по-скоро резолюцията на видео файловете. Имам предвид това:

Публикувано изображение

При Windows 7 тук има информация за резолюцията, а при осмицта не. Ако някой знае дали има някаква настройка, за да показва характеристиките на видеофайловете, да сподели.

Отиваш на View и включваш "Екран за подробни данни" или както там е написано на английски и ще видиш необходимата ти информация в дясно на експлорера. Можеш да използваш и Alt+Shift+P.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.