Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Вайпъре, погледни от страна на обикновения потребител, който няма идея кое какво е и как да го извика. Ако е човек, който никога не е работил с компютър(да, има и такива) и му дадеш направо 8 с Метро ще свикне така и няма да му прави впечатление, но на хора лаици, работили дълго време с 2000, XP, 7 изведнъж като им плеснеш Метро-то и ще се почувстват в небрано лозе. Аз след едномесечни мъки да се разберем с 8-ицата не я изтраях и се върнах на 7. Не заради интерфейса - с него се свиква, но открих една камара дразнещи неща, които ги няма при 7. Явно ще се чака Blue(или както там нарекат 8.1).

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мен пък лично в Уин 7, при всичките й достойнства, ме дразнеше това,че не показваше gif изображенията,за разлика от ХР с вградената Windows Picture & Fax Viewer.В Осмицата за моя радост отново я има тази функция. 

Мен пък лично в Уин 7, при всичките й достойнства, ме дразнеше това,че не показваше gif изображенията,за разлика от ХР с вградената Windows Picture & Fax Viewer.В Осмицата за моя радост отново я има тази функция.

Има си програми за преглеждане на изображения всякакви. Това е в общи линии.

Естествено,че има.Но вградената в Уин ХР ми вършеше идеална работа,за да слагам и друга програма със същата функция.

Вайпъре, погледни от страна на обикновения потребител, който няма идея кое какво е и как да го извика. Ако е човек, който никога не е работил с компютър(да, има и такива) и му дадеш направо 8 с Метро ще свикне така и няма да му прави впечатление, но на хора лаици, работили дълго време с 2000, XP, 7 изведнъж като им плеснеш Метро-то и ще се почувстват в небрано лозе. Аз след едномесечни мъки да се разберем с 8-ицата не я изтраях и се върнах на 7. Не заради интерфейса - с него се свиква, но открих една камара дразнещи неща, които ги няма при 7. Явно ще се чака Blue(или както там нарекат 8.1).

Любопитен съм какво точно те е дразнело в уин8 спрямо уин7. Би ли споделил?

Иска ми се най-после някой да каже, че не харесва уин8 заради причини(и да ги посочи, или поне част от тях), различни от modernUI и липсата на старт меню. Ще съм ти благодарен ако го направиш.

Най-вече ограничението на администраторските права. Да, успях да се преборя и да придобия такива, ама пък тогава спира да работи Метро-то. Ако си с ограничен акаунт, който е уж администраторски има проблем с копиране, местене и дори търсене на файлове в системните папки като Program files, Windows и Users, проблеми с работата на някои програми, ако не си стартирал специално като администратор. Дразни ме и начина за влизане в safe mode, дразнят ме тъпите файлови асоциации, уж подобрен таск мениджър, а липсват елементарни неща като броя активни процеси, забелязах някои доста странни своеволия на лаптопа, когато работи на батерия и особено при събуждане от хибернация. Отварям капака, включвам лаптопа и в момента в който цъкна някъде за да започна работа преминава към shut down и се гаси. На 7 това го няма. Друга гадост е, че понякога ми гаси WiFi донгъла на настоланата машина и единствения начин да се събуди е рестарт или да се завирам под бюрото да го извадя и включа пак в USB порта. Забелязах и гадно забавяне при селектиране на голям брой файлове и опит за изтриване, бавене при копиране от дял на дял и още много други, които вече не си спомням.

Това за копирането на файлове и по-точно забраната, как се оправя? Защото имам няколко дяла на които каквото и да правя - не мога да копирам, но имах и преди подобен проблем под 7.

P.S.

Липсват стартираните процеси в task manager?

Публикувано изображение

Най-вече ограничението на администраторските права. Да, успях да се преборя и да придобия такива, ама пък тогава спира да работи Метро-то. Ако си с ограничен акаунт, който е уж администраторски има проблем с копиране, местене и дори търсене на файлове в системните папки като Program files, Windows и Users, проблеми с работата на някои програми, ако не си стартирал специално като администратор. Дразни ме и начина за влизане в safe mode, дразнят ме тъпите файлови асоциации, уж подобрен таск мениджър, а липсват елементарни неща като броя активни процеси, забелязах някои доста странни своеволия на лаптопа, когато работи на батерия и особено при събуждане от хибернация. Отварям капака, включвам лаптопа и в момента в който цъкна някъде за да започна работа преминава към shut down и се гаси. На 7 това го няма. Друга гадост е, че понякога ми гаси WiFi донгъла на настоланата машина и единствения начин да се събуди е рестарт или да се завирам под бюрото да го извадя и включа пак в USB порта. Забелязах и гадно забавяне при селектиране на голям брой файлове и опит за изтриване, бавене при копиране от дял на дял и още много други, които вече не си спомням.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Благодаря. Най-после едно, подкрепено със смислени аргументи, мнение против уин8.

Какво имаш предвид с "тъпите файлови асоциации"?

Това с копирането и търсенето на файлове в Program FIles, Windows, Users ще го проверя като се прибера от работа. До сега не съм забелязал подобен проблем, но пък и аз на системния дял държа само ОС-а и нужните ми програми и не го пипам почти за нищо останало.

За мен са достатъчно стойностни да пачна Windows-а с класическо старт меню и да минава директно от стартирането си в режим Десктоп.

Това трябва да го има като вградена функция! В крайна сметка тази ОС не е създадена само за нови устройства и то точно таблети, нали? Има много, ама наистина много други компютри (стационарни и лаптопи), които по технически показатели напълно покриват всички изисквания към ОС, но без един - т.н. тъчскрин. За такива устройства (включително и навика на работа на потребителя с досегашните версии на ОС) е много неудобно ползването на т.н. плочки.

Ще добавя и още нещо, но с уговорката, че то е само временен проблем, който го е имало към всички предишни версии, а именно проблема със съвместимостта на някои програми с новата ОС.

Не знаете само колко слаби ви са аргументите, нещо към което не искате да свикнете, не е обезателно лошо!

Не знам дали са слаби, но за мен са достатъчни, че да се върна на 7. Първият Windows, който съм ползвал беше 3.11 for workgroups, което си беше DOS с мишка, после 95 беше малка революция с новия интерфейс и т.н. като съм минал през всички версии и са ми били основна ОС докато са били актуални. С всички свикнах много лесно и бързо, и се радвах на нововъведенията, включително и на така плютите Windows ME и по-късно Vista. Е, само 8 ме дразни толкова много, че дори след като се насилих да я ползвам и то на два пъти, после се връщах на 7.

Публикувано изображение

Какво им пречеше да оставят тази информация?

Не знам дали са слаби, но за мен са достатъчни, че да се върна на 7. Първият Windows, който съм ползвал беше 3.11 for workgroups, което си беше DOS с мишка, после 95 беше малка революция с новия интерфейс и т.н. като съм минал през всички версии и са ми били основна ОС докато са били актуални. С всички свикнах много лесно и бързо, и се радвах на нововъведенията, включително и на така плютите Windows ME и по-късно Vista. Е, само 8 ме дразни толкова много, че дори след като се насилих да я ползвам и то на два пъти, после се връщах на 7.

Публикувано изображение

Какво им пречеше да оставят тази информация?

Тъпа работа общо взето.....и аз като тебе се опитах да свикна с новия интерфейс(само че 3 пъти), и не можах,колкото и да се опитвам.То добре, че си пазех 7цата на основния хард,та 8цата я слагах на един друг.Не беше пачване на експлоръра,не беше добавяне на старт меню чрез разни програмчета.... :ph34r:

Тъпа работа общо взето.....и аз като тебе се опитах да свикна с новия интерфейс(само че 3 пъти), и не можах,колкото и да се опитвам.То добре, че си пазех 7цата на основния хард,та 8цата я слагах на един друг.Не беше пачване на експлоръра,не беше добавяне на старт меню чрез разни програмчета.... :ph34r:

Какво и защо си пачвал на експлорера?

За всички почитатели на Aero Glass ефекта - ето го и за Уин8.

Четете внимателно какво пише и най-вече:

This is a preview version of Aero Glass for Windows 8.

!!! USE IT AT YOUR OWN RISK !!!

Аз лично не го ползвам, въпреки че го тествах и си работи.

Windows Aero е outdated вече... Няма смисъл според мен да се върви  срещу вятъра... Трябва да се посрещат новите неща.;-)

Windows Aero е outdated вече... Няма смисъл според мен да се върви  срещу вятъра... Трябва да се посрещат новите неща.;-)

Не виждам какво му е outdated на прозрачност на прозорците? Аз мислех, че е въпрос на вкус. Искаше ми се само в Windows да може да се имплементира по-лесно и да е с по-малък отпечатък върху производителността. В Linux можеш да имаш прозрачности и с 16MB видео.

Само не ми говори, че Linux бил по-красив от Windows...

Не виждам какво му е outdated на прозрачност на прозорците? Аз мислех, че е въпрос на вкус. Искаше ми се само в Windows да може да се имплементира по-лесно и да е с по-малък отпечатък върху производителността. В Linux можеш да имаш прозрачности и с 16MB видео.

Само не ми говори, че Linux бил по-красив от Windows...

Имаш по-голям избор как да си го нагласиш там и най-вече - става с по-слаби компютри.Това е факт. Но не не е в контекста на темата, та да не се отклоняваме излишно.

съвсем в контекстта си е

за съжаление уин винаги е страдал от всички тия финтифлюшки и тук трябва да се съглася със симтек: щом unix базираните могат да изкарват ""красоти" и детайли без да "смучат" 9082375984759846594657465897465784 гигабайта рам, значи и уин би могъл евентуално да го прави

но нъцки дет са вика

А за какво Ви е мощния хардуер, ако не се използва...? Едно време плюеха Windows, че не използва всичката рам, както при Линукс, сега нещата се пооправиха и се почна - много рам взимал...

съвсем в контекстта си е

за съжаление уин винаги е страдал от всички тия финтифлюшки и тук трябва да се съглася със симтек: щом unix базираните могат да изкарват ""красоти" и детайли без да "смучат" 9082375984759846594657465897465784 гигабайта рам, значи и уин би могъл евентуално да го прави

но нъцки дет са вика

А за какво Ви е мощния хардуер, ако не се използва...? Едно време плюеха Windows, че не използва всичката рам, както при Линукс, сега нещата се пооправиха и се почна - много рам взимал...

Хардуерът е за да обслужва приложното програмно осигуряване, а не за да обслужва системното програмно осигуряване. Второто не може да заема повече място от първото. Все пак потребителят използва операционната система, за да му предостави условията, библиотеките и т.н, необходими за да си изпълни той задачите с приложният програмен софтуер. Никой не използва OS-та само за да я гледа какви нови картинки има. Погледни го така - ако имаш пари, това означава ли, че колата ти трябва да харчи 1000литра/100км понеже имаш пари или ще търсиш кола, която не харчи много, за да може тия пари да ги оползотвориш за друго? Да, Windows не взимаше всичката RAM, понякога дори когато има свободна физическа - почва да прехвърля на SWAP файла, която политика идва от системите с малко памет от рода на 64-128MB. За това всеки с над 1GB RAM може направо да си забрани SWAP файла. В интерес на истината част от ефектите на Windows Aero като прозрачности могат да се реализират дори и с 8MB видео карта, буквално с всяка видео карта - въпрос на желание беше да ги направят да не изисква наличието на толкова много системни ресурси.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тъй като навярно от мързел не ми се минават 40 страници писания, Я ми кажете струва ли си да инсталирам win 8 на машинката? По добър ли е от 7 и по- важното, колко повече "яде" от него. Случайно разбрах днеска, че заради това, което работя ми се полага напълно легален win 8 Еnt, както и новия Office пакет и сега се чудя дали да го инсталирам, Лаптопът не е кой знае какво, но всякак ще се справи с него: i3, 6gb ram, вграден HD3000+ gt540m. Опасенията ми са, че напоследък го товаря само с игрички и видео обработка и се чудя дали ще загубя ценни fps (въпреки, че игрите си ползват отделното видео) и производителност при тези процеси.И последно: Оffice 2013 нали пак може да си запаметява както  в docx., така и в doc. 

Мерси :)

Редактирано от petrov88 (преглед на промените)

Покриваш спокойно системните изисквания за Windows 8, така че това не е проблем. Поне за мен от опитът ми, мога да кажа че Windows 8 е малко по-бърз от седмицата. Като основни недостатъци му се изтъкват липсата на старт меню и метро интерфейса, но те се заобикалят. При зареждане на операционната система ми заема 800 mb ram, без никакви стартиращи се с уиндоуса програми. Поне при мен се справя по-добре с игрите от седмицата - говоря за Call of Duty - Black Ops, Fifa 13, Crysis 2. За Word  документите - Office 2010 записва във по-стари формати,  и би трябвало и с Office 2013 да е така.

Оffice 2013 също позволява да се записва в формати docx и уърд 97-2003.

Относно проблемите с копиране и местене на файлове в Program files, Windows и User, за които споменаваш - освен един прозорец, който ми казва, че трябва да имам администраторски права за да го направя друго не ме спира да копирам и местя.

Търсенето на файлове в същите места - виж прикачената картинка.

post-20921-0-71746600-1360705915_thumb.p

Явно си се сблъскал с други проблеми, свързани с посочените от теб действия. Акаунта ми е локален(не съм се регнал в МС).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.