Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

[off] И да ми инсталираш Компютър и Замундата на декстопа [/off] В превод: Сложи ми икона на My Computer и линк към zamunda на десктопа.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

[off] И да ми инсталираш Компютър и Замундата на декстопа [/off] В превод: Сложи ми икона на My Computer и линк към zamunda на десктопа.

Неее, това е ужас просто. Няма оправия.

Инстаирах си пусната от майкрософт версия с тримесечен лиценз. За сега съм изключително доволен въпреки че няма особени разлика от седмицата (изключавам старт менюто). Незнам защо има хора които плюят толкова много върху осмицата, но аз минах на нея директно от Линукс тъй като ползвам и двете ОС и не мога да кажа че Windows 8 ще спъне работа или ще обърка тотално лаптопа ми. Ако продължава да се държи добре през останалите дни през които има лиценз накрая може и да го купя.

Инстаирах си пусната от майкрософт версия с тримесечен лиценз. За сега съм изключително доволен въпреки че няма особени разлика от седмицата (изключавам старт менюто). Незнам защо има хора които плюят толкова много върху осмицата, но аз минах на нея директно от Линукс тъй като ползвам и двете ОС и не мога да кажа че Windows 8 ще спъне работа или ще обърка тотално лаптопа ми. Ако продължава да се държи добре през останалите дни през които има лиценз накрая може и да го купя.

Погледни Task Manager-a  и ще видиш за какво иде реч. Това е само началото. Започно да копираш голям файл. Ще видиш, че имаш опция да паузираш процеса. Удобно. Има и още екстри де. За какво ще даваш луди пари за Windows, като можеш да му пуснеш едно активаторче и да си работиш без проблем.

Погледни Task Manager-a  и ще видиш за какво иде реч. Това е само началото. Започно да копираш голям файл. Ще видиш, че имаш опция да паузираш процеса. Удобно. Има и още екстри де. За какво ще даваш луди пари за Windows, като можеш да му пуснеш едно активаторче и да си работиш без проблем.

И това си е вариант, но има време :) .

Редактирано от ProfessorX (преглед на промените)

И това си е вариант, но има време :) .

Само като му видя цената, вече се отказвам да купувам. Иначе е адски стабилен, да му се невидяло. А и както споменах някъде по-горе, зарежда ми за 30-35 секунди(благодарение на хибридното зареждане), на фона на 7-цата, която връткаше за 1 минута и 30 секунди. :shock11:

И на какво точно трябва да се обучи един човек, вече ползвал ХР и/или 7, че да може пълноценно да работи с 8? Как да натисне една икона за да отиде от Метро в десктоп среда ли?

Людмил(който не харесва Уин8) също спомена, че ако човек за първи път сяда пред компютър с Уиндоус ОС, то ще се научи да я ползва 8 по-бързо отколкото предните версии. Това е и моето мнение. Ако работиш на специализиран софтуер ще ти трябва да пуснеш Уин-а, да си стартираш приложението, което ползваш и... кога ще ти остане време да се ровичкаш в метро и не знам си къде още? Работата с explorer-a е същата като в 7. Заради рибона, който доста беше оплюван още преди да се появи читава версия на 8, прави нещата още по-лесни. Да, потребителите, които отдавна ползват ХП, Виста, 7 най-вероятно си ползват клавишни комбинации за повечето от нещата по преместване, копиране, преименуване и т.н, но има и такива, на които като им кажеш Ctrl+C и Ctrl+V и те питат на какъв език им говориш. От друга страна на обикновените потребители в сериозните коропрации не се дават администраторски права, че да могат да правят каквото си искат, независимо каква ОС ползват. Домашните потребители си дават каквито права си искат, стига да им трябват.

С какво уин8 в десктоп среда е по-шарена от 7,Виста, ХР?

И да повторя - имаш ли коментар, че продажбите на Windows8 са едни от

най-ниските спрямо всички версии на Windows? Ако беше толкова добър, тия

прости глупави хора защо не го купуват, как мислиш?

Някакъв коментар за невъзможността за пълноценен мултитаскинг с MetroUI приложенията имаш ли?

Някакъв

коментар за невъзможността потребителят да избере изглежда на системата

му и дали иска MetroUI, както и все по-сериозните ограничения, които се

налагат имаш ли?

Имам коментари по всички въпроси, които изразяват личното ми мнение. Но съм сигурен, че няма да ги харесаш. :)

Това защо продажбите са едни от най-ниските вече е коментирано във форума, а и навсякъде в нета. Сигурен ли си, че причината е, че уин8 е калпава ОС? АЗ мога да се сетя и за други причини, без да знам коя е най-голямата.

Невъзможността за пълноценен мултитаскинг с метро приложения -  от първият път не винаги нещата се получават както трябва и както на всеки би му се искало. И ХР и 7 започнаха наистина да ги хвалят след сервизните пакети.

Потребителят да избере как да изглежда системата - пак говоря от личен опит - като човек, който пише "приложения" под един или друг вид, които много често имат потребителски интерфейс мога да ти кажа, че съм се убедил в следното - колкото и да се старая да направя интерфейса удобен и да разширя възможностите на приложението, винаги се намират потребители, на които дадено нещо не им харесва, като започнем от големината на бутоните, разположението им, защо един бутон върши две неща вместо да има два бутона и т.н, и стигнем до това какво пише в tooltop-a на бутона. И много често получавам съвети за това какво да добавя или променя и осъзнавам, че съветите са ценни и се съобразявам с тях.  Така е с всеки един софтуер. Винаги има хора,на които нещо не им харесва, защото просто не им харесва или защото са работили на друго приложение, в което нещата стават по друг начин и искат и в това приложение всичко да е както в другото. Угодия на и за всички няма и едва ли някога ще се появи какъвто и да бил сериозен софтуер, който като интерфейс да се хареса на всички.

В ХР, ВИста, 7 имаш ли възможност да избираш как да изглежда системата ти? Не напразно хората правят пари от желанието на други хора да променят и украсят(според разбиранията им за красиво и удобно за работа) ОС-а си. Аз самия ползвам добавки и за ХР, и за Уин7 и за уин8, които ми улесняват работата.

И пак това метро - колко пъти се написа, че никой никого не задължава да го ползва, и че трябват 5 минути за да се прескочи и то без допълнителен софтуер. Ти ползваш ли всичко, което ОС-а ти дава и ако не, то нещата които не ползваш да се премахнат ли?

Тази версия не е за фирми а за домашните потребители. Новите възможности на дадена ОС не е задължително да се правят със смяна на графичната среда.Спокойно можеха да ги добавят тия неща като сервизен пакет но нали са Майкрософт и при смяната на  2 картинки и разместването  на 2-3 менюта веднага лепват  името на тотално нова  ОС. Една друга  фирма от както е създадена не си е променяла визията на десктопа  и амо добавя нови екстри,функции и нововъведения към вече  солидната база. Никой директор на фирма няма да се засили да си купи тотално нова техника само и само да покрие  изискванията  за визита на новия Windows . Това  ми прилича на  фантазията на куп графични дизайнери и програмисти  колко футуристично може да изглежда една ОС. Когато един работник или служител е свикнал дадено меню или функция  да е на едно място той е концентриран  само и единствено в това което работи а не да мисли къде е  бутона който прави еди си какво. Окъкаха пейзажа с тоя хибрид  в желанията си да направят нещо ужким ново а то си е същото старо  ма с 5 менюта повече.

Само като му видя цената, вече се отказвам да купувам. Иначе е адски стабилен, да му се невидяло. А и както споменах някъде по-горе, зарежда ми за 30-35 секунди(благодарение на хибридното зареждане), на фона на 7-цата, която връткаше за 1 минута и 30 секунди. :shock11:

Бях любопитен и реших да засека с хронометър на мен за колко време ми зарежда при условие че нямам SSD и резултата бяха страхотните 19 секунди в които слагам и времето през което си пиша паролата :no-no: :no-no: :D

Тази версия не е за фирми а за домашните потребители. Новите възможности на дадена ОС не е задължително да се правят със смяна на графичната среда.Спокойно можеха да ги добавят тия неща като сервизен пакет но нали са Майкрософт и при смяната на  2 картинки и разместването  на 2-3 менюта веднага лепват  името на тотално нова  ОС. Една друга  фирма от както е създадена не си е променяла визията на десктопа  и амо добавя нови екстри,функции и нововъведения към вече  солидната база. Никой директор на фирма няма да се засили да си купи тотално нова техника само и само да покрие  изискванията  за визита на новия Windows . Това  ми прилича на  фантазията на куп графични дизайнери и програмисти  колко футуристично може да изглежда една ОС. Когато един работник или служител е свикнал дадено меню или функция  да е на едно място той е концентриран  само и единствено в това което работи а не да мисли къде е  бутона който прави еди си какво. Окъкаха пейзажа с тоя хибрид  в желанията си да направят нещо ужким ново а то си е същото старо  ма с 5 менюта повече.

Би ли посочил коя е тази друга фирма?

А и както споменах някъде по-горе, зарежда ми за 30-35 секунди(благодарение на хибридното зареждане), на фона на 7-цата, която връткаше за 1 минута и 30 секунди. :shock11:

Бях любопитен и реших да засека с хронометър на мен за колко време ми зарежда при условие че нямам SSD и резултата бяха страхотните 19 секунди в които слагам и времето през което си пиша паролата :no-no: :no-no: :D

Чакайте като дойдат СП и да видим дали ще е още така. То и ХР и 7 като са чисти без СП са бързи при стартирането, но със СП нещата стават други.

Чакайте като дойдат СП и да видим дали ще е още така. То и ХР и 7 като са чисти без СП са бързи при стартирането, но със СП нещата стават други.

Глупости. Аз като имам и трите сервизни пакета на WindowsXP и единият сервизен пакет на Windows7 да не би да ми е станал по-бавен компютъра? Не, не мисля.

Тссс, нема да има сервизни пакети нито за 7(sp2), нито за 8. Всичко ще идва под формата на ъпдейти, които ще  бъдат пускани по-често. Нова политика на MS.

Здравейте.Наскоро ми подариха лаптоп Sony Vaio,който е с Windows 8.Но при 1-2(засега) приложения,когато ги стартирам ми изписва,че приложението не е съвместимо с ОС. Въпроса ми е това има ли оправяне,или не.

Кажи кои са приложенията. Опитай като ги стартираш в Compatibility mode.

като за начало започнете с коментарите под самия торрент - разбирате ме за какво говоря, нали?

иначе единствения коментар по снимката е: купете си играта

след редакцията, поне споделете как други потребители могат да се натъкнат на същия проблем

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Направих каквото колегата ми сподели - смених съвместност на Windows 7. :)

Остави го, виж го, че дрънка колко да не заспи.

Касперски хал хабер си нямаш  що е то ОС  но си тръгнал да казваш кой спи и кой не.  Ейпъл е тая фирма и от Редмънт много ще има да я стигат що се отнася за качевство и комфорт на работа.Дефрагментирай си файловата система и си чисти регистрите с 5 програми  и спри да пишеш  неща дето са ти  далеко от капацитета. 

Като извадиш няколко десетки хляди лева за малка фира и няколко милиона за голяма фирма за нови машини,обучение и интеграция   ще ти станат ясни някой неща. Цъкай си на игрите и фейсбука и не се напъвай много. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Касперски хал хабер си нямаш  що е то ОС  но си тръгнал да казваш кой спи и кой не.  Ейпъл е тая фирма и от Редмънт много ще има да я стигат що се отнася за качевство и комфорт на работа.Дефрагментирай си файловата система и си чисти регистрите с 5 програми  и спри да пишеш  неща дето са ти  далеко от капацитета. 

Като извадиш няколко десетки хляди лева за малка фира и няколко милиона за голяма фирма за нови машини,обучение и интеграция   ще ти станат ясни някой неща. Цъкай си на игрите и фейсбука и не се напъвай много. 

И от един коментар стигна до извода, че нямам  идея какво е операционна система, ти си гений! Да те светна, че чистенето на регистри с разни програми, омазва windows-a. Никога не съм ползвал оптимизатори,няма и да ползвам.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Касперски хал хабер си нямаш  що е то ОС  но си тръгнал да казваш кой спи и кой не.  Ейпъл е тая фирма и от Редмънт много ще има да я стигат що се отнася за качевство и комфорт на работа.

Ейпъл дори не са измислили нищо сами. Техният MacOS си е чисто и просто моднат Unix.

Глупости. Аз като имам и трите сервизни пакета на WindowsXP и единият сервизен пакет на Windows7 да не би да ми е станал по-бавен компютъра? Не, не мисля.

Тссс, нема да има сервизни пакети нито за 7(sp2), нито за 8. Всичко ще идва под формата на ъпдейти, които ще  бъдат пускани по-често. Нова политика на MS.

Дрън-дрън казвате, хубаво тогава. Как ще обясните факта, че при инсталиране на свежа ОС (личен опит имам върху ХР и 7) даден компютър се зарежда много по-бързо отколкото след инсталирането на СП и обновленията. Това става в един и същ ден на една и съща машина. Не знам кое е мит, но това което го твърдя е факт! Какъв е механизъма аз не знам, но имам очи и го виждам.

Дрън-дрън казвате, хубаво тогава. Как ще обясните факта, че при инсталиране на свежа ОС (личен опит имам върху ХР и 7) даден компютър се зарежда много по-бързо отколкото след инсталирането на СП и обновленията. Това става в един и същ ден на една и съща машина. Не знам кое е мит, но това което го твърдя е факт! Какъв е механизъма аз не знам, но имам очи и го виждам.

Често не самият сервизен пакет забавя OS, а фрагментацията и затлачването по вина на потребителя. Обикновено обновленията се инсталират във времето, през което време потребителят може ефективно да си затлачи системата. Отделно свежата инсталация се записва в началото на диска, в нея затлачването от излишни инсталирани драйверчета, услуги и т.н на странични програми извън сервизните програми на OS, които се инсталират на компютъра просто не съществува.

Често не самият сервизен пакет забавя OS, а фрагментацията и затлачването по вина на потребителя. Обикновено обновленията се инсталират във времето, през което време потребителят може ефективно да си затлачи системата. Отделно свежата инсталация се записва в началото на диска, в нея затлачването от излишни инсталирани драйверчета, услуги и т.н на странични програми извън сервизните програми на OS, които се инсталират на компютъра просто не съществува.

Инсталирам ОС и веднага се захващам с драйверите. До тук забавяне при стартирането на ОС аз поне не забелязвам. Почвам  обновяванията и след всеки рестарт се забелязва по малко закъснение. След като съм инсталирал всички обновления системата вече значимо си забавя стартирането. Инсталирам останалия софтуер, пускам почистване на системният дял от ненужни и остарели файлове с вградените инструменти и CClener, проверка за грешки и поправката ѝм и накрая дефрагментиране на диска. Къде е тогава грешката. Ти как инсталираш без да се забави стартирането на ОС? Не че това ме бърка дали за 1 минута или 2 ще се стартира, а просто за моя информация?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.