Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Аз има един въпрос. Защо като запишеш Win 8 на диск и тръгнеш да го инсталираш не те пита искаш ли да разделиш твърдия диск на дялове или не. И как може да се раздели диска преди инсталация. Освен това ако имаш вече инсталиран линукс, как можеш да накараш инсталацията да преформатира С-то в NTFS, за да започне инсталацията на Windows и съответно премахване на Линукс?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Избираш Drive Options:

Публикувано изображение

И имаш опциите за форматиране:

Публикувано изображение

Аз има един въпрос. Защо като запишеш Win 8 на диск и тръгнеш да го инсталираш не те пита искаш ли да разделиш твърдия диск на дялове или не. И как може да се раздели диска преди инсталация. Освен това ако имаш вече инсталиран линукс, как можеш да накараш инсталацията да преформатира С-то в NTFS, за да започне инсталацията на Windows и съответно премахване на Линукс?

Не те пита,защото имаш дялове разделени вече!Ако изтриеш всички налични дялове,ще излезне опция за разделяне.Правиш дял за уиндоус поне 50 гб. за по-сигурно,форматираш го и инсталираш в него.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Там е работата, че ми излиза съобщение, че уиндоус не може да се инсталира, тъй като дяловете са форматирани в неизвестен файлов формат. и не ми дава опция да ги изтрия или преформатирам, а когато няма налични дялове и целия хард е един голям дял, не пита за разделяне а директно тръгва да се инсталира. Аз успях да го разделя на дялове чрез линукс, но сега искам или да направя dual boot или да оставя само уиндоус, т.е. искам да преформатирам единия дял в NTFS  системата и да инсталирам Уиндоус 8.

Редактирано от Poxpuc (преглед на промените)

Здравейте, сложих Windows 8, много съм доволен-всичко върви без проблем, но има две неща, с които не мога да се справя.

1. Не съм инсталирал антивирусна, а съм  с вградения Windows Defender, който доколкото разбрах е равностоен на Microsoft Securiy Esential, затова не искам да инсталирам друга антивирусна. Но понеже на Windows Update съм задал да изтегля ъпдейти, но да позволи аз да реша, кои да бъдат инсталирани, всекидневно получавам дефиниции за Windows Defender, така някак си се получава, че понякога съм със стари дефиниции, ако не съм ги инсталирал и че един вид имам антивирусна,която трябва да обновявам ръчно,което на днешно време си е безумие,още на XP всичките ми антивирусни са се ъпдейтвали автоматично. Та питането ми е как да реша този проблем,да задам на ъпдейтите да се инсталират автоматично ли? Няма ли друг вариант?

2. Когато съм писал на български,ако не превключа на английски,клавиатурата си остава на БГ. дори след изключване на компа и при повторното му включване има проблем при писане на паролата за влизане в Windows. Има ли решение?

Благодаря.

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Здравейте, сложих Windows 8, много съм доволен-всичко върви без проблем, но има две неща, с които не мога да се справя.

2. Когато съм писал на български,ако не превключа на английски,клавиатурата си остава на БГ. дори след изключване на компа и при повторното му включване има проблем при писане на паролата за влизане в Windows. Има ли решение?

Благодаря.

За втория проблем отиваш в езици - advanced settings - override for windows display language посочваш английски език.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Windows  е на български и не мога да се ориентирам :((

В езици - Разширени настройки - променяш първата опция горе за избиране на език да е английски.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Да но по този начин целия Windows  се обръща на английски, а аз бих желал да е на български :)

http://i.imgur.com/YdLbtGp.png

http://i.imgur.com/Zcydrkg.png

тези два екрана (или поне първия) трябва да изглеждат така и при теб - превода си е твой проблем, аз само обяснявам

така настроена езиковата лента (вторият падащ списък на снимка №2) показва езиците според подредбата им в снимка №1

ако при теб снимка №1 е с различна ;подредба на езиците променяш същият този падащ списък или променяш подредбата на езиците

и мислете малко върху менютата които виждате на екрана, колкото и недодялан да е превода

Здравейте! Ползвам Windows 8 Enterprise. Направи ми впечатление, че след всяко изключване и последвало включване на Windows буфера за намалени изгледи/миниатюри се изтрива и започва наново да си ги кешира. Това е след всяко изключване. След рестарт не наблюдавам този проблем. Лично мен тома ме дразни защото искам да виждам съдържанието на папките при режим на изглед - големи икони. Някой може ли да внесе яснота по въпроса?

Да не би случайно да ползва CCleaner или някоя подобна програма?
Иначе, гуглето ме доведе до http://www.youtube.com/watch?v=JK7hB5u_VvA.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Да не би случайно да ползва CCleaner или някоя подобна програма?

Иначе, гуглето ме доведе до http://www.youtube.com/watch?v=JK7hB5u_VvA.

Благодаря ти A.com! "Windows 8 Stop Deletion of thumbnail cache" ми свърши работа и засега си работи! А иначе не съм ползвал CCleaner или някоя подобна програма.

Здравейте 

Инсталирах Windows 8 и сега искам да се върна към Windows 7 обаче имам някакъв проблем с bootvane не мога да стартирам windows 7 незнам защо така става.Някой може ли да ми помогне

Здравейте    Инсталирах Windows 8 и сега искам да се върна към Windows 7 обаче имам някакъв проблем с bootvane не мога да стартирам windows 7 незнам защо така става.Някой може ли да ми помогне

Здравей. не, не знаем защо става така, просто защото нашата врачка отиде да боядисва великденски яйца от по-рано. Съжалявам!!!! Ако искате да ви помогнем ще трябва да ни предоставите НЯКАКВА информация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Поздрави!

Пробвай с друг диск или с флашка.

Или да се научи как се записва диск/флшака за да е буутваща или да си настрои First boot устройство или да си изтегли свестен релийз или да не опитва да "преинсталира" от системата или един бог знае какво точно прави... Много обичам такива недодялани въпроси... Оставя те да гледаш на кристално кълбо..........................

Който го дразни т.нар. Charm bar(левия и десния ъгъл, както и горния край на десктопа), да сложи http://skip-metro-suite.en.softonic.com/ Накрая рестарт и изчезват тези глупости.

PS: Charm bar-a всъщност не е много чаровен.

Проблема с Deletion of thumbnail cache си остана. Пробвах и с други начини, но уви без резултат. 

Проблема с Deletion of thumbnail cache си остана. Пробвах и с други начини, но уви без резултат. 

Опита ли с Media Preview? На мен ми реши проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.