Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

ми то море,поркане и жени....разконцентриран си Лансеее....а не бива така :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

по статията работиха пълни профани.........сайт за "инвестиции" разбира се че ще каже подобни простотии с оглед състоянието на пазара

а и работата на анализаторите е именно да критикуват

и една новина от (както се казва) последните минути: WIndows Blue официално публично превю (Public preview) ще видим още през юни и ртм есенес

и дай боже още по-дълбока интеграция между различните екосистеми и никакво старт меню

и дай боже ... и никакво старт меню

И ще загубят още потребители! Не, че едно старт меню е кой знай какво, но това предполага и още повече отделяне от света на нормалните компютри. Просто или трябва да се направят две отделни ОС или да е една, но да може адекватно да избира от потребителя коя от двете платформи да ползва в пълен размер, а не компромиси между двете.

п.п. Под нормални компютри визирам настолните машини и лаптопите. Хайде в България да оставим каква техника има, но и световен мащаб далеч не са толкова машините със сензорен екран. А таблетите са друго нещо.

само защото за вас "нормалните комютри" са "windows със старт меню....."

извинявай но това си е чист предразсъдък и стереотипно мислене

аз също нямам (и не искам) таблет или друго тъч устройство от подобен вид (изключвам нокиа-та си - 820), но това не ми е попречило в никаква степен да използвам до 90% от функционалностите на метро ui - и за това въобще не ми е необходим тъч

на мен лично старт-а ми е нефункционален "придатък" - събира 10-ина програми на кръст (с нормални икони), за всичко останало трябва да се ровиш по менюта и подменюта - сега вярвай ми, всичко ми е на максимум 2 клика разстояние. Не че и преди не беше, но трябваше да се правят еквилибристики

Windows 8 е поредната ГОЛЯМА ИЗДЪНКА на Microsoft. Също като Vista. Жалко, че това подобие на операционна система НЯМА НАЧИН да е тип "бета версия" за Windows 9, защото такава издънка няма как да има подобрение, освен ако не се смени всичко коренно.

Редактирано от swastica (преглед на промените)

Здравейте. Взех си лаптоп и на него имаше инсталирана 8цата. Искам да си премахна 8цата и да си кача 7цата. Тоест да си преинсталирам 7цата. Пробвах с флашка, с диск, не става. Дадох в биоса да ми стартира първо от сд-то после тот флашката, но въобще не ми се появява и стартира 7цата. А от този диск съм преинсталирал и е работещ. Може ли да ми помогнете, как да си инсталирам 7мицата? Не знам как да се оправя с тази 8ца. Искам да я изтрия и да си инсталирам 7цата.

Здравейте. Взех си лаптоп и на него имаше инсталирана 8цата. Искам да си премахна 8цата и да си кача 7цата. Тоест да си преинсталирам 7цата. Пробвах с флашка, с диск, не става. Дадох в биоса да ми стартира първо от сд-то после тот флашката, но въобще не ми се появява и стартира 7цата. А от този диск съм преинсталирал и е работещ. Може ли да ми помогнете, как да си инсталирам 7мицата? Не знам как да се оправя с тази 8ца. Искам да я изтрия и да си инсталирам 7цата.

Недей бе човек... Не, че подкрепям 8-цата, ама си дал пари, оригиналната ти е, ползвай я. Не разбирам защо някой ще иска да извхърли на улицата е така 200 лв, които е дал...

Недей бе човек... Не, че подкрепям 8-цата, ама си дал пари, оригиналната ти е, ползвай я. Не разбирам защо някой ще иска да извхърли на улицата е така 200 лв, които е дал...

Просто не мога да работя на 8цата. Когато влезна в 8цата и дам да ми се инсталира от диска 7цата, при копирането на файловете ми зиписва, че е възникнала грешка и да рестартирам. Опитвал съм всякакви известни за мен начини. Ако някой знае как мога да си инсталирам 7цата, моля да ми каже. Важно ми е. Благодаря ви предварително.

Просто не мога да работя на 8цата. Когато влезна в 8цата и дам да ми се инсталира от диска 7цата, при копирането на файловете ми зиписва, че е възникнала грешка и да рестартирам. Опитвал съм всякакви известни за мен начини. Ако някой знае как мога да си инсталирам 7цата, моля да ми каже. Важно ми е. Благодаря ви предварително.

Би ли ми казал с какво толкова в десктоп режим Уин8 в по-различен/лош/неудобен от Уин7, че да не можеш да работиш с 8-цата?

Уин8 няма да ти позволи да инсталираш предишна версия на Уиндоус ОС ей така.. Във форума има теми, в които е обяснено как да си инсталираш уин7 или ХП на компютър(лаптоп), на който има инсталиран Уин8. Ще трябва да минеш през триене на дялове на твърдия диск и създаването на нови(един от които Уин7 ще си го направи сам).

Би ли ми казал с какво толкова в десктоп режим Уин8 в по-различен/лош/неудобен от Уин7, че да не можеш да работиш с 8-цата?

Уин8 няма да ти позволи да инсталираш предишна версия на Уиндоус ОС ей така.. Във форума има теми, в които е обяснено как да си инсталираш уин7 или ХП на компютър(лаптоп), на който има инсталиран Уин8. Ще трябва да минеш през триене на дялове на твърдия диск и създаването на нови(един от които Уин7 ще си го направи сам).

Аз бих попитал обратното - С КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, Windows 8 е по - добър от Windows 7? Windows 8 е пълен shit и всеки с малко елементарни познания и мозък, би трябвало да го знае. По - неудобна и зле измислена операционна система не е била измисляна досега. С удоволствие бих предпочел Windows 3.1, отколкото да ползвам този гейски опит за прогрес.

Митак, задай от биоса да ти буутва от СД или от флашката, ако имаш такава опция, но всяка една по-съвременна машина има опция за инсталация на ОС през флашка.

Та от биоса променяш устройството, от където искаш да ти зареди машината флашка или СД-то.Почва там машината да копира инсталационните файлове, да проверява твърдия диск, и като стигнеш до там, където те пита, на кой дял искаш да инсталираш седмицата.Тогава изтриваш дяловете, разделяш твърдия диск наново, форматираш дяла, на който искаш да направиш инсталация на седмицата, а той ще е C: и инсталацията си тръгва.По-късно след инсталацията отиваш в административните настройки и си форматираш другите дялове, които искаш да създадеш и тва е...

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Аз бих попитал обратното - С КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, Windows 8 е по - добър от Windows 7? Windows 8 е пълен shit и всеки с малко елементарни познания и мозък, би трябвало да го знае. По - неудобна и зле измислена операционна система не е била измисляна досега. С удоволствие бих предпочел Windows 3.1, отколкото да ползвам този гейски опит за прогрес.

ти пък, четейки поста ти си врял и кипял в средата на 3.1 - моля, моля като не ви харесва дадена версия на ос не я ползвайте, но имайте предвид една стара приказка: "Човек винаги мери с най-големия аршин - своя собствен" а и благодаря от името на много хора ползващи системата, за определението ти че явмо сме от тия дето и малко мозък нямат, да не говорим за познания

След като питаш - разходи се назад в темата и ще разбереш защо според мен Уин8 е по-добра от Уин7. 

Ето ти една снимка, която вече съм пускал:

Публикувано изображение

Би ли ми казал с какво Уин8 е по - неудобна и зле измислена? Ако покажа и рибона на 8 и нещата стават още по-зле за уин7. Като работиш с компютър какво точно правиш? "Сърфираш" си с/в експлорера и си разглеждаш/копираш/местиш/създаваш/триеш и т.н. файлове. Та пак да те питам, като гледаш снимката по-горе с с какво Уин8 е по - неудобна и зле измислена? Ако пък си пуснеш игра или някоя програма... играеш си играта на цял екран, работиш с с програмата на почти цял екран(някой скриват дори и task Manager-a) и в тези случаи с какво Уин8 е по - неудобна и зле измислена?

Да не започнеш пак да се оправдаваш с ModernUI, защото вече сме го дъвкали.

След като ти отговорих на въпсроса С КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, Windows 8 е по - добър от Windows 7, ти би ли ми отговорил на следния въпрос: Защо Уин8 е по - неудобна и зле измислена операционна система?

Ако решиш да отговориш ще те помоля отговора ти да е подкрепен с примери. Няколко потребителя в тази тема вече го направиха - казаха защо не харесват Уин8 и дадоха примери. Ако си се разходил назад в темата и си чел съм сигурен, че си обърнал внимание на техните мнения.

И един последен въпрос - явно не позлваш Уин8(поне така те разбрах). За да си толкова категоричен в мнението си за тази ОС колко време я ползва - няколко минути, няколко часа, няколко дни, няколко седмици, няколко месеца?

Прочетох го това там. Ти ли си Иван Ванков, който е споделил мнението си в онзи блог? Ако да, то пак да те питам колко време работи с Уин8 - минути, часове, дни, седмици, месеци? И нали ти казах да не подхващаш ModernUI, защото явно не е за всеки и обикновено хората вместо да се опитат да разбера защо и как работи почват да го плюят. Като ти се наложи да разучиш нов софтуер пак ли постъпваш по този начин - 3дс Макс не става, защото в Мая навигацията е по-лесна и интуитивна и еди какво си. Явно не си чел мненията назад в темата, затова няма да се повтарям и да те питам някой на сила ли те кара да позлваш ModernUI. И кое му е орязаното на Десктоп средата? Нямаш старт меню? Имаш, ама явно не занеш къде е.

Въобще, това което ми препоръча да прочета можеш да го намериш на 1001*1001 места в мрежата - седнал някой, инсталирал Уин8, поработил с нея 1-2 часа и вече е експерт и се изказва... неподготвен. Преди време един друг потребител ми показа видео, в което авторите осмиваха уин8 и ModernUI(за десктоп средата лошо не казаха, даже я похвалиха), и се оказа, че имат и следващо видео, правено след като са поработили повече време на Уин8 и вече не бяха толкова остри в критиките си.

Апо въпроса за дизайна - нали знаеш, че що се отнася до красота( и това какво харесвам аз или ти и какво не харесвам) нещата винаги са субективни. Не напразно има разни пакети и програми, които още от ХП трансформират дизайна на ОС-а в нещо друго(друга ОС или кавото ти си пожелаеш).

В цялото мнение на г-н Ванков няма нито една смислена причина, оправдаваще твърдението ти, че

По - неудобна и зле измислена операционна система не е била измисляна досега

А това:

...и всеки с малко елементарни познания и мозък...

гооставям без коментар.

Привет, така е Windows 8 не търпи други ОС и това е едно от многото  неща които ме отвръщават. За да инсталирате Windows7 ще се наложи да изтриете  дялът на  който е инсталиран Windows8 и да го създадете  отново по време на инсталацията. Ако виждате дял от 100 MB изтриите и него. Windows8 е малко по лек от Windows7, но пък е отвратителен в наглостта си да не приема друга ОС съществуваща на компютъра. За метро стила не ми се говори, това беше първото нещо което премахнах.След неговата инсталация  и разочарованието ми, естественно последва формат, но се наложи да оразмерявам създавам нови партишани за да мога отново да инсталирам OSX. Явно желаят  да наложат таблетите, което по мое мнение  е най-голямата простотия измисляна някога. За да ми пробутат подобна глупост, трябва /Те -производителите /  да ми платят, не аз да им плащам......

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

Не знам какво имате против 8,за мен това е отлична операционна система, в пъти по-добра от XP  също и от 7. Идва си с вградена антивирусна защита, има си четец за PDF файлове, чудесни безлатни приложения от магазина, лекота и бързина. Метрото за мен е супер удобно, всичко с което работя най-често в операционната система ми е там на един клик разстояние, но както и да е,всеки си има мнение.

:offtopic_s: Как пък не търпи друга ОС .И в момента съм с dual boot -7/8,никакви проблеми.

Ми, като не ви харесва, не я ползвайте ,спрете да плюете по дадена ОС.

Разберете ,че нещата са индивидуални ,както при жените и музиката .

Ако на вас не ви харесва, дадена жена или някое парче ,това не означава ,че и на мен не ми харесва.

Относно ,това метро ,има софтуер с ,който може да създавате ваши плочки и десктоп приложения в Старт екрана .

С тоя рибон стана претрупано. Бутоните Back и Forward станаха по-малки. Не, че не мога да ползвам Backspace за да се върна една стъпка назад...ама все пак. A.com, това което си показал на снимката, не разбирам какво искаш да кажеш с това. Изгледа може да си го направиш както ти е кеф.

:offtopic_s: Как пък не търпи друга ОС .И в момента съм с dual boot -7/8,никакви проблеми.

Ако на вас не ви харесва, дадена жена или някое парче ,това не означава ,че и на мен не ми харесва.

Относно ,това метро ,има софтуер с ,който може да създавате ваши плочки и десктоп приложения в Старт екрана .

Байче, самия факт, че няма дяла, който 7-цата имаше това време, когато излезе и, че над 2/3 не го харесват зарад липсата на адекватно старт меню, ясно е, че има нещо. И защо да не я плюем? Нали това е форум. Всеки си казва мнението. Аз лично бях на 8-ца, около 4 месеца. Поиграх си с iPAD 15 мин. и се върнах да си свърша някаква работа на лаптопа и осъзнах, че GUI-я на 8 цата е мега грозен. Ръбат, без аеро. Дори и да имах тъч дисплей, щях да си седя на предната версия(както съм сега). Слуха се оказа верен:  

Windows XP - Good  

Windows Vista - Shit

Windows 7 - Good

Windows 8 - Shit

Познай на къде бия. ;) Сега ще видим тоя ъпдейт, като излезе...какво ще направят.  

С тоя рибон стана претрупано. Бутоните Back и Forward станаха по-малки. Не, че не мога да ползвам Backspace за да се върна една стъпка назад...ама все пак. A.com, това което си показал на снимката, не разбирам какво искаш да кажеш с това. Изгледа може да си го направиш както ти е кеф.

Нали знаеш,че тоя рибон може въобще да не го виждаш. А с негова помощ ще се справиш много по-лесно с доста дейности,например да покажеш скрити файлове и папки, файловите разширения и т.н. При всички предишни ОС на МС това не е лесна задача. Вече съм казвал и преди, че ако някой за първи път седна да работи с компютър уин8 ще му се види много по-лесна и достъпна отколкото всяка предишна ОС на МС. Това е мое мнение де. Не съм го проверявал на практика. Това, което съм показал на снимката са файловите експлорери на уин7 и уин8. За втори път я показвам с надеждата някой, който твърди, че десктоп средата на уин8 е орязана/скапана и т.н да ми обясни с какво толкова е орязана(и всички останали епитети). Нарочно съм ги сложил един до друг за да е по-лесно да се правят сравнения. Ама до сега никой не се е заел със задачата, пък доста народ твърди, че и в десктоп среда уин8 не по-зле от уин7. Иначе разните добавки, които се виждат и не са част от стандартния експлорер съм ги сложил за да си улесня работата. И в двата, в 7 и в 8, са еднакви, така че това не влияе на резултата.  

Байче, самия факт, че няма дяла, който 7-цата имаше това време, когато излезе и, че над 2/3 не го харесват зарад липсата на адекватно старт меню, ясно е, че има нещо.

Уин7 наследи оплюваната от 99% от потребителите Виста. Но познавам хора,които все още ползват Виста и не искат да я сменят, защото според тях е отлична ОС. Разбира се имат и нужния хардуер. Та уин7 се появи като наследник на една,по всеобщото мнение, неуспешна ОС и благодарение и на качествата си беше толкова добре приета. Но ми е странно защо се пропуска факта, че ако я нямаше Виста нямаше да има Уин7 във вида, в който го познаваме. А уин8 се появи след успешната ОС наречена уин7. Не може да се очаква да направи същия фурор. Със споменаването на старт менюто пак ме караш да споменавам за 3дсМакс, Мая,Блендер,Модо и още няколко други програми за 3д дизайн. Всяка програма има инструменти,които ги няма в другите, обаче когато на някой му се наложи да работи с нова програма(от изброените) се научава как да ползва нейните инструменти и да постига същия резултат. Лично за мен навигацията в Мая и Модо е много по-неудобна от тази в 3дсМакс поради простат причина, че първият софтуер, който овладях беше 3дс макс(сещашли се накъде бия :) ). Обаче не казвам, че Мая, Модо, Белндер не струват, че са най-зле измисленатите програми, които някога са измисляни(тафтологията я взех от един от коментарите на swastica) и още един куп отрицателни епитети. Включвам се в темата когато някой реши да съветва други потребители да не ползват Уин8 защото на него не му харесвал Интерфейса, не зане къде е старт менюто,нямало аеро,плочките били с с прави ъгли, а не заоблени и все такива оправдания.  

и осъзнах, че GUI-я на 8 цата е мега грозен. Ръбат, без аеро.

И пак идваме до субективността на всяко понятие за красота. :) Аеро има, само че е с помощта на външно приложение(също както и в ХР). На мен аеро-то не ми липсва. Ако се сетя за поне една причина, с която да ми улеснява работата може и аз да започна да твърдя, че това е минус на Уин8.  

Windows XP - Good   Windows Vista - Shit   Windows 7 - Good   Windows 8 - Shit   Познай на къде бия. ;) Сега ще видим тоя ъпдейт, като излезе...какво ще направят.

Тоя ъпдейт няма да е нова ОС ли ще бъде? Иначе защо не си започнал от Уин 3.1, та стане по-видни правилото good-shit? Като спомена за бутоните Back и Forward, нямаш ли 5 бутонна мишка та се налага да ги натискаш(или да натискаш backspace) или си на лаптоп без външна мишка? Уин8 търпи други ОС, само че трябва да се инсталирани преди да се инсталира уин8. И аз съм с Dual boot 7/8 и нямам никакви проблеми.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Не колега, нямам мишка със 100 бутона. Недоклатена си е, това е положението. Да не бяха бързали тия от MS. Ама таблети, та таблети. Ето ви последиците.

Не колега, нямам мишка със 100 бутона.

Чак пък 100.5-6 са достатъчни. Или да се върнем към великото изобренение на Епъл - мишка с 1 бутон. :tongue2:  

Недоклатена си е, това е положението.

Напълно доклатена си е, това е положението.

Да не бяха бързали тия от MS.

Че те кога не са бързали?

Привет, първо прочетете няколко пъти какво съм написал, осмислете го, ако разбира се имате нужния капацитет за това и след това пишете глупости. Къде съм писал,че има проблем с дуалбоот? Правите ли разлика между бутане и инсталиране на друг вид ОС? Или само си правете на интересн. Просто е,когато ви се наложи да преинсталирате Windows 7  ще го усетите. Инак е толкова хубав Windows 8 стига да имате време  да кликате с мишката в претрупаните менюта.  Мерси, не ми е нужен.

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

Баш пък този не ми го давай за пример... Ако му видиш глупавите разсъждения в тубата...

СУПЕР ДИЗАЙН... за детската градина.

Не ми се обяснява, чети тук: http://gatakka.eu/?p=1098

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.