Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Гадините пълзят, но ако не кликваш на линковете, няма страшно. ;)

Такива, които кликат, под път и над път се намират. Ходи се оправяй после с поразиите. :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

^Този ключ за Windows 8 Enterprise, дето завършва на xxxK7 е от миналата година. Мисля, че първите две цифри са 32xxx. Едва ли ще оцелее, има го на стотици места в нета. Може би Microsoft ще го блеклистнат съвсем скоро.

^Този ключ за Windows 8 Enterprise, дето завършва на xxxK7 е от миналата година. Мисля, че първите две цифри са 32xxx. Едва ли ще оцелее, има го на стотици места в нета. Може би Microsoft ще го блеклистнат съвсем скоро.

Ключа не съм го слагал, а активатора. С предишния активатор имах 181 дена, а с този, се активира перманентно.

Ти май не ме разбра...

Както се вижда, шота е от този месец. Активатора прави така, че номера да не се гледа. Активатора на DAZ как работи според теб?  Да не мислиш, че има милион серийни номера? Има няма 10 кода и това е, останалото са някакви модификации на системните файлове и прочие.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Както се вижда, шота е от този месец. Активатора прави така, че номера да не се гледа.

Да, така е.

Имах предвид че ако Microsoft блеклистнат ключа, твоят Windows 8 може да има проблеми. Точно този месец Microsoft зажулиха маса ключове за Windows 7 и 8. Предполагам, че другия месец ще продължат със същото темпо. Затова внимавай с ъпдейтите. :)

Да не мислиш, че има милион серийни номера? Има няма 10 кода и това е, останалото са някакви модификации на системните файлове и прочие.

Това просто не важи за Enterprise, ако щеш ми вярвай. Аз съм дотук, приятна вечер!

Колега, това се отнасяше за активатора на DAZ. А не колко серийни номера има принципно.

О.К. По-горе писах за блеклистване на ключа, но явно не съм прав. Сега проверих където трябва, става дума за нещо по-различно: KMS Client Setup Keys (официално от Microsoft). Съжалявам, не използвам активатори за Windows 8, затова не се разбрахме. :)

Ок, иначе активаторите правят т.нар. метод "инжекция". По този начин модифицират системни файлове и си слагат какъвто и да е сериен номер, независимо, че е блеклистнат.

Днес се наложи да модна Windows 8 заради един приятел, който иска да има проклетия старт бутон. Имам въпрос към колегите, които използват Classic Shell. Има ли в контекстното меню опция за превключване, нещо такова (виж 8 Metro UI):

Публикувано изображение

Хм.... имам следния въпрос: защо иска да имитира 7-цата, като е сложил 8-ца? :eek:  И като е сложил старт меню , за какво му е да минава на MetroUI? :(

Иначе липсата на адекватно стар меню си е автогол за MS. За това и даунгрейднах към 7. Чакаме Blue пакета да го видим що за стока е. Обещават да върнат старт-а.

Купи си лаптоп с Windows 8, дълга и широка е за обясняване. Иска опция за превключване, за да свиква полека-лека с модерния десктоп.

P.S. Уффф, май ще се наложи да инсталирам Classic Shell, само да видя как изглежда...

ами напишете %appdata% в адресното поле на explorer и навигирайте от там и превод не се ли избираше от менюто и после да си се сваля автоматично? кому са нужни подобни гимнастики

Написал съм се, че инсталирам стара версия там превода не се инсталира автоматично.

Купи си лаптоп с Windows 8, дълга и широка е за обясняване. Иска опция за превключване, за да свиква полека-лека с модерния десктоп. P.S. Уффф, май ще се наложи да инсталирам Classic Shell, само да видя как изглежда...

аз лично не видях такава опция като я ползвах.... но има опции ако не се лъжа за настройки за ъглите, тъй че ще трябва да изследва кой вариант го удовлетворява

Това ми трябваше, благодаря. Спести ми доста усилия, защото вероятно след Classic Shell ще трябва да връщам всичко от image. Хич не обичам такива програми. :)

Купи си лаптоп с Windows 8, дълга и широка е за обясняване. Иска опция за превключване, за да свиква полека-лека с модерния десктоп.

P.S. Уффф, май ще се наложи да инсталирам Classic Shell, само да видя как изглежда...

8-цата я пробвах за около 4 месеца и се върнах на 7.

Касперски ако искаш старт бутон ползвай startisback в Гугъл ще го намериш пробен период има за 30 дни но старата версия която е не по лоша от новата се намира и преактивейтед  като при мен има опции за всичко което ти е нузжно за 8 ето и пик

Публикувано изображение

Виж най горе в менюто това те вкарва в метро значи това мисля ти трябва

П.п. 8 няма разлика от 7 освен че 7 е по тромава не търсете кусури а хубавото в новото

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Това ми трябваше, благодаря. Спести ми доста усилия, защото вероятно след Classic Shell ще трябва да връщам всичко от image. Хич не обичам такива програми. :)

http://www.askvg.com/win-x-menu-editor-freeware-to-tweak-and-customize-win-x-menu-in-windows-8/ - програмата едва ли ще ти е интересна толкова, по-скоро обърни внимание на свързаните статии

това може да е компромисен вариант за твоя приятел

само не знам как се казва шорткъта за старт екрана

http://www.askvg.com/win-x-menu-editor-freeware-to-tweak-and-customize-win-x-menu-in-windows-8/ - програмата едва ли ще ти е интересна толкова, по-скоро обърни внимание на свързаните статии

това може да е компромисен вариант за твоя приятел

само не знам как се казва шорткъта за старт екрана

Благодаря ти отново. Приключих с тунинга и върнах всичко в изходна позиция. Успях да убедя човека, като му показах как се работи без старт бутон. На всичкото отгоре лаптопа му има сензорен екран, баси...

Успях да убедя човека, като му показах как се работи без старт бутон. На всичкото отгоре лаптопа му има сензорен екран, баси...

То и моят телефон има сензорен екран, но работя с клавиатурата и тук-таме дълбая с писалката. Мисля си, че на човека ще му е по-лесно с класическият шел, новият си е леко объркващ за потребителите, а пък преминаването от класическият в metro - още повече.

То и моят телефон има сензорен екран, но работя с клавиатурата и тук-таме дълбая с писалката. Мисля си, че на човека ще му е по-лесно с класическият шел, новият си е леко объркващ за потребителите, а пък преминаването от класическият в metro - още повече

Това вече няма никакво значение, вече му е по-удобно с Windows 8 без разкрасявания и класики. Както споменах, върнах всичко в начално състояние.

P.S. Може би си прав, в първия момент има сериозно объркване с новия изглед. Има сума ти нови детайли по системата, например едно просто превключване от ENG на BGR е проблем. Ама кой да чете подсказката, че вече не е с Alt+Shift...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

ъ? при мен още си е с алт и шифт.....а или то става дума само за сензорни и таблети? аз тва със спейса са сещам веднъж годишно че съществува

Хм.... имам следния въпрос: защо иска да имитира 7-цата, като е сложил 8-ца? :eek:  И като е сложил старт меню , за какво му е да минава на MetroUI? :(

Иначе липсата на адекватно стар меню си е автогол за MS. За това и даунгрейднах към 7. Чакаме Blue пакета да го видим що за стока е. Обещават да върнат старт-а.

Ето

повече по въпроса. Не храни големи надежди за този бутон.

Това вече няма никакво значение, вече му е по-удобно с Windows 8 без разкрасявания и класики. Както споменах, върнах всичко в начално състояние.

P.S. Може би си прав, в първия момент има сериозно объркване с новия изглед. Има сума ти нови детайли по системата, например едно просто превключване от ENG на BGR е проблем. Ама кой да чете подсказката, че вече не е с Alt+Shift...

А някой откри ли начин как да се сменя тази комбинация, и въобще за какво им беше нужна тази промяна?

ъ? при мен още си е с алт и шифт.....а или то става дума само за сензорни и таблети? аз тва със спейса са сещам веднъж годишно че съществува

Абе и аз ги пиша едни. Alt+Shift бачка, разбира се. Тамън научих човека да сменя с Win + Space, за да визуализира смяната на езиците. Редактирах си коментара по-горе...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.