Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Инсталирах си го вчера /10.6.2013/ и нямах проблеми до днес...

Какъв ми е проблема? Ами отивам на "лентата на задачите" и цъкам върху "Диспечер на задачите" показва ми го за малко и след 1-2 секунди изчезва, пробвах и с Ctrl + Alt + Delete но резултата е същият... Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен! Версията ми е x86 bit.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кога ще ми препоръчате да си сложа Windows 8 като основна ОС ? 

Кога ще ми препоръчате да си сложа Windows 8 като основна ОС ? 

Седи малко, докато не излезе Blue ъпдейта, да видим какво ще направят. Аз си стоим на 7. Кат видим тия плочки и charm bar-а, направо ми се повръща от тях.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Седи малко, докато не излезе Blue ъпдейта, да видим какво ще направят. Аз си стоим на 7. Кат видим тия плочки и charm bar-а, направо ми се повръща от тях.

На мен плочките ми харесват, но чета, че 8-цата има доста бъгове. Ще чакам Blue ъпдейта :) 

Тсс, то има нешо кат правило: чакаш да излезе първия голем ъпдейт и тогава туряш. Мен ме дразни най-вече чарм бара. Много досадно изкача. Искам да мръдна на долу страницата и се показва проклетия бар. Отделно UI  е толкова грозен, че нямам думи.

На мен плочките ми харесват, но чета, че 8-цата има доста бъгове. Ще чакам Blue ъпдейта :)

това с бъговете къде го четете, да прочета и аз, да знам ще се опитам да не бъда много ироничен но тая "мода" с чакането може да се проточи до догодина най-рано - нали не мислите че другата седмица като пуснат публичната бета на 8.1 тя ще е идеална? Финала ще е пак около ноември и след това колко ще чакате, че да изчистят и нейните бъгове? да обобщя - 90% от питащите и пишещите тук намират интерфейса за "....." следователно уиндоус 8 е грозен и пълен с бъгове.

И какви са тия бъгове, аз съм 4 месеца с нея и не съм открил никакви до сега?

това с бъговете къде го четете, да прочета и аз, да знам ще се опитам да не бъда много ироничен но тая "мода" с чакането може да се проточи до догодина най-рано - нали не мислите че другата седмица като пуснат публичната бета на 8.1 тя ще е идеална? Финала ще е пак около ноември и след това колко ще чакате, че да изчистят и нейните бъгове? да обобщя - 90% от питащите и пишещите тук намират интерфейса за "....." следователно уиндоус 8 е грозен и пълен с бъгове.

Аз го ползвам от 7 месеца и да уточня оригинален, а не замундиански! Досега бъг не съм открил, по стабилен win не съм срещал! И се свиква много бързо с нововъведенията! Трябва да се гледа напред, 21ви век сме все пак :)

И аз съм ползвам 8-цата около 2 месеца. Не ми харесва, че влизането в акаунта става само с парола. Не мога да си овърклокна видео картата под 8-цата. Сега с бъговете: Metro приложенията не искаха да се отварят като например скайпа беше се бъгнал много яко, натискам плочката на скайпа за да се включи и ми седи само на син прозорец, така е и със други приложения. Не ми харесва, че някой Metro приложения не могат да се изключват а си седат на заден план ( Пестя RAM въпреки, че имам 3GB ) 

И аз съм ползвам 8-цата около 2 месеца. Не ми харесва, че влизането в акаунта става само с парола. Не мога да си овърклокна видео картата под 8-цата. Сега с бъговете: Metro приложенията не искаха да се отварят като например скайпа беше се бъгнал много яко, натискам плочката на скайпа за да се включи и ми седи само на син прозорец, така е и със други приложения. Не ми харесва, че някой Metro приложения не могат да се изключват а си седат на заден план ( Пестя RAM въпреки, че имам 3GB ) 

1.Това за паролата не го разбрах :( ! 2.За видеокартата не виждам причина да не може да се клокне. 3. С неотварянето на приложения го отдавам на връзката със сървъра - и при мен се е случвало и след 5 мин. примерно се оправя! 4. Кои метро приложения стоят на заден план?

П.П  Препоръчвам ви да не ползвате Skype за Win8, а друга версия - работи си перфектно :)

Забравих вече кои приложения стояха на заден план, защото 8-цата отдавна я махнах .

windows 8.1 preview вече е наличен за изтегляне като ъпдейт, както и като msu файл линкове нем е карайте да давам, просто щото ме мързи да копирам, не щото ще са пиратски а и не сте малки, може си ги намерите и сами

колко пъти през тия 5 години в които съм активен "мембър" на общността "калдата" си ме виждал да подтиквам мързела? инсталацията ще я правя ако не тази вечер (че съм 129872982976348713648723 бири) то утре по някое време и тогава ще изкажа вчепатления

Шукар, джъст шукар повече малко по късно като конфигурирам всичко, .......но първото изречение е достатъчно адекватно резюмв на това което ви очаква на пръв поглед в 8.1 доб. 1: кое е първото нещо което очаквате да не "работи" както се очаква на един току що инсталиран Windows? точно така, инсталацията на драйвъра на ATI...................................версията за старите hd2xxx и нагоре просто отказа да инсталира драйвъра (сякаш ще речеш, че минавам от хр на 8.1, а не от 8 на 8.1) което поражда неудобството да не мога да включа 1366х768 (HD2400 Pro)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Зависи може и като ъпдейт, може и с чиста инсталация аз лично предпочитам чиста инсталация по ред причини добавено: а сега малко по-пространно: 1. инсталация - начини и +/-  а)ъпгрейд: наличен  през Windows 8 Store с предварително изискване този MSU : http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=302157 *не губите лична информация и документи, настройки и т.н. (заб.: важи само за ползващите локален акаунт, тези с мс акаунт се синхронизират) *Windows 8 Pro + Media Center ще запази Media Center-а наличен и готов за ползване *не изисква сериен номер за инсталация *единствения начин за преминаване обратно от 8.1 към 8 в последствие е чиста инстлация на 8 *след излизането на финалната версия на 8.1, ако отново решите да ъпгрейднете (от превю към финал) ще загубите всичкия не-майкрософтски софтуер и apps *ъпдейта се инсталира на езиково локализирани системи със следните езици: Arabic, English (US), Chinese (Simplified and Traditional), French, German, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), Russian, Spanish, Swedish and Turkish. - в останалите случаи излиза съобщение:

Windows Update Standalone Installer The update is not applicable to your computer.

в такава ситуация просто ще трябва да смените езика на някой от гореспоменатите и тогава да инсталирате (т.е. ъпдейтнете) б) чиста инсталация: не мисля че тук има какво повече да се каже - стандартна инсталация на windows 8 (добре де 8.1)

в) инсталационен процес - нищо по-различно от този в 8. настройките след инсталацията са почти същите  

2. конфигуриране на различни опции, които повечето от вас не харесват в 8

нарочно го написах така:

- забрана на лентите в ъглите: *десен бутон на таскбар-а > Properties >таб navigation: махнете (или сложете ако желаете) отметки на първите две опции

*през метро: settings > change pc settings > PC & devices > Corners & edges и сложете съответно на off или On

-"прескачане" на старт екрана директно към десктоп:

*десен бутон на таскбар-а > Properties >таб navigation: слагате (или махате) отметка на опция № 4

-десктоп "тапета" като фон за старт екрана: същото като горното но вече отметка на опция № 5. да, ако сте сложили повече от един тапет се въртят и на десктопа, и на старт-а

*start > settings > personalize - тук можете да направите същото или да изберете от галерията, както и да смените цветовата схема

-shut down, restart, sleep (и hybernate - изключен по подразбиране): *WinKey+X - в долната част ще видите менюто

*settings > power > .....

*как да включите Hybernate открийте сами

-за тези които са свикнали explorer да им отваря libraries (Или пък обратното): отворете explorer, десен бутон в празното пространство на навигационния панел в дясно и изберете show libraries

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ето малко от предисторията:

Ами аз още не ползвам 8-цата на моя компютър. Въпросната инсталация беше на служебен лаптоп, но точно заради тези проблеми я върнахме отново на 7-ца. Така, че вече не може да се помогне. След време ще пробвам пак. Прерових в контролният панел, но опция за смяна не открих.

Човек за ключовете няма. От МОМН се изтеглят свободно исо образ на софтуера със сериен легален номер.

Публикувано изображение

Поздрави и весели празници :)

Все още е много нова ОС и има доста несъвмвстимости на софтуер с нея. За това не е време още за масовото ползване на 8. След някой и друг месец може би ще се пробвам. Аз нямам сензорен екран, така че 7 ми е напълно достатъчен, поне за момента.

Речено - сторено, но на друг вече настолен, чисто нов на същия човек с легално ползване, понеже е преподавател. Но проблемите остават. Един се реши, друг не.

Днес ми остана време и пробвах Windows-a от сайта на МОМН (а не МОН, както пише в цитата ;-) ) - да уточня: на виртуална машина. Наистина по време на инсталиране не става и дума за вкарване на сериен номер/ ключ (Windows-a е английска версия- английски интерфейс). След инсталиране дава, че е неактивиран. С чисто Windows- ки средства (имам предвид, че като си инсталирах моя реален Win8 показа диалог за смяна на сериала) не можах да стигна до положение да поиска вкарване на нов сериен номер. Ползвах метода с команда в DOS прозорец, стартиран с администраторски права: slmgr.vbs -ipk YOUR-ACTIVATION-KEY-HERE - ключа, даден в сайта на МОМН сработи моментално и резултата е следния:

Публикувано изображение

http://img585.imageshack.us/img585/9227/win8virt.jpg

Т.Е. напълно активиран- така, че ключа е на 100% редовен. Офиса още не съм пробвал, но мисля, че и при него няма да има проблеми. Това е от мен.

P.S. Пробвах и Office 2013 - за моя най- голяма изненада при инсталирането не поиска да се въвежда сериен номер- а такъв към инсталацията е даден- иначе офиса работи...

Ами и аз по същия начин (не помня точно командата, намерих я в интернет) вкарвах номера, но ми излизаше съобщение за превишен брой активации и съответно не искаше да се активира. В интерес на истината преди да вкарам номера, чрез обновяванията изтеглих и инсталирах българския езиков пакет, така че по време на активирането беше с български интерфейс. Не успях да намеря начин за вкарване на серийния номер на офиса. Както писах по-горе, при това положение плюс още 2-3 програми, които не искат да тръгват поради несъвместимост се отказах и го изтрих. Върнах 7-та.

Пропуснах да напиша за офис-а: след 3-4 стартирания излезе съобщение, че офис-а не е активиран и съответно излезе къде да сменя серийния номер- вкарах го и се активира и той, въпреки, че все още работеше и без активация. Обаче се оказа, че за офиса няма все още български езиков пакет и е само на английски (е може би го има и на няколко от големите европейски езици).

Така в крайна сметка ето какво се получи. Инсталирай 8Ентърпайз и с добре вече познатият метод (през команден прозорец) въведох легален номер, който беше приет, но активацията отново не стана. Ето и картинка:

Публикувано изображение

Този път ОС беше на английски. Това всъщност е и другият проблем с езика на ОС. Намерих опцията за изтегляне на български езиков пакет и го изтеглих, но след рестарт тази опция изчезна и никъде повече не я намерих, за да обърна ОС на български език. За проблема с офиса - той се реши. Серийният номер се вкарва през менюто Акаунт на някое отворено приложение (в случая беше Word)

Намерих в нета и български езиков пакет за Офис 2013 за 32 и 64 битов. Името на файла е: Office 2013 Single Language Pack (x86 and x64) - (Bulgarian).

Така сложих 8.1 доволен съм и ми харесва всичко си върви екстра,но ме интересува дали мога да изтрия папката Windows old, това ще навреди ли щото заема 4 и повече гигабайта, ако е не нужна да я трия? Или ще се скапе инсталацията? Бях с Windows 8 enterprice. Следвах тези стъпки Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Super, double backflip Freddie Mercury facepalm не мисля че мога да го кажа по-възпитано...........

Вече съм 3ти ден с Windows 8.1, ето няколко впечатления.

Положителни:

1. Чарм бара може да се премахва и в зависимост от ъгъла на извикване бутоните са преместени надолу или нагоре, което ги прави по-лесно достижими за мишка. :clap:

2. Възможност да стартиране направо на Dekstop-а (за потребителите, които така ги дразнят "умните" плочки).

3. Сега Start екрана е много по-красив, като можеш да сложиш фон като на декстопа и при превключване все едно Start екрана е прозрачен.

4. Добавен бутон в Start за бързо намиране на всички програми, което го прави по-удобно за мишка.

5. Добавен Start бутон за мрънкащите потребители.

Неутрални:

1. При преместване на Taskbar-а отляво, отдясно или отгоре стават 3 бутона Start, един в Taskbar-a, друг в Чармбара, трети се появява отново в долният ляв ъгъл. (Да се чуди човек кой да натисне :D, ама Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече"!

Негативни:

1. За всяко приложение има Metro и Декстоп вариант. Тоест има 2 калкулатора, 2 music плеъра, 2 видео плеъра. :no-no: Да се объркаш. Нали целта на Microsoft беше да обеденят всичко в 1ОС пък създават различни приложения. :huh: Сигурен съм, че ако разделят ОС на две, тоест за лаптоп и компютър махнат тея плочки и всичи функции за таблет, Windows-a ще заема по-малко място на хард диска и ще харчи по-малко ресурси, откъдето ще стане и по-лека ОС! :P

2. При затваряне на Метро приложенията, ако се отиде в TaskManager се вижда, че те работят и трябва да се спират от там. :ph34r:

3. Заради това, че се ОПИТВАТ да направят ОС за таблет и не-тъч устройство, трябва да сеправят много движения с мишката, които са излишни.

Ами общо взето е това. Според мен трябва да разделят Windows 8 на две части: таблетна и компютърна. Но няма спор, че в отношение на пройзводителноста и стартирането са направили скок в бъдещето. Единствено ми липсва красивото Aero, но именно заради липсата му Windows харчи по-малко РАМ!

До тук добре, но защо няма аеро! :mad: Не мога без него. И не ми ревете за рам. Стандарта като минимум е вече 4гб. А и самата рам вече стана евтина. Може да я кача като втора OS, само да излезе финална версия и да излезе читав активатор. :clown:

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

защото потребителите не го искат....очевидно

защото потребителите не го искат....очевидно

Тук много се лъжеш. Не напълно, защото има и такива, на които не им липсва. Лично на мен съвсем визуално това ми липсва и след глезотийката за очите в 7-та, все едно се връщам на ХР!

Редактирано от еди (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.