Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Да попитам:как да настроя езика за писане,на всяка нова отворена страница да е английски,защото ,когато превключа на бг и така остава за всички нови отворени страници....надявам се разбрахте.. :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Control PanelClock, Language, and RegionLanguageAdvanced settings как ще ви е най-удобно зависи от вас мен ме удовлетвряват и стандартните настройки

Принципно си ползвам през 95% от времето перфектната система (Линукс), но понякога засядам и на уинбозата, смених отново 7 със 8.

Не знам дали е случайно но за пример като пусна игрите Flatout 2 Flatout Ultimate Carnage и F1 2012 кадрите в секунда са почти двойно повече.

F1 2012 Windows 7 - 25 - 35 fps / Windows 8 35 - 50 fps

Flatout 2 Windows 7 - 85 fps / Windows 8 155 fps

Flatout Ultimate Carnage Windows 7 - 50 fps / Windows 8 110 fps

Снимки -> 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките които си сложил и двете са на 8-ца и не виждам защо си ги дал. Кой знае колко ти е била омазана 7-цата, преди да сложиш 8. Единствената разлика в бързината е зареждането и изключването на джама. При игрите е не повече от 5%

http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performance,3331-3.html

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Не стига,че нищо не направих,ами и маркирах нещо и сега уиндоуса е на английски и не мога да го върна на Бг..:)

Не стига,че нищо не направих,ами и маркирах нещо и сега уиндоуса е на английски и не мога да го върна на Бг.. :)

post-328547-0-15786300-1377703670_thumb.

Благодаря на Януш Павлов и на Касперски!

Снимките които си сложил и двете са на 8-ца и не виждам защо си ги дал. Кой знае колко ти е била омазана 7-цата, преди да сложиш 8. Единствената разлика в бързината е зареждането и изключването на джама. При игрите е не повече от 5% http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performance,3331-3.html  

7цата не беше омазана, тя беше от оригинален диск. Но... Не знам.

И най-малкото не съм споменавал никъде DX11 тъй като HD4670 е DX10.1

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

7цата не беше омазана, тя беше от оригинален диск. Но... Не знам.

Не съм споменавал сорса на операционната система. А самата 7ца е омазана в следствие на разните му програми за чистене на регистри, оптимизатори. Качването и махането на програми също води до затлачване. Стар факт. А дори да не си правил гореспоменатите операции, с времето се скапва. Не знам как става но също е факт.

Не съм споменавал сорса на операционната система. А самата 7ца е омазана в следствие на разните му програми за чистене на регистри, оптимизатори. Качването и махането на програми също води до затлачване. Стар факт. А дори да не си правил гореспоменатите операции, с времето се скапва. Не знам как става но също е факт.

Ем това го знам от опита през годините в сервиза.

Но система от оригинален диск и за 3 месеца моля ти се...

Машината е тази от подписа ми.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Но система от оригинален диск и за 3 месеца моля ти се...

Ти видя графиките от сайта, който дадох. А и лично аз съм тествал игри, макар и на лаптоп. Няма разлика.

Ти видя графиките от сайта, който дадох. А и лично аз съм тествал игри, макар и на лаптоп. Няма разлика.

Ами и аз си изказах наблюденията, сега на х.я си ли да вярвам или на тъпана (с извинение)...

Свалих си "Ubuntu 12.04 LTS" от официалния сайт и го инсталирах без проблеми. През неговия "Partition manager" си разделих харда, но понеже нямаше NTFS оставих partition - ите за Win 8 и данните без файлова система (зададох "do not use this partition"). "Ubuntu" се инсталира без проблеми, обаче като слагам 8 - цата стигам до момента, в който избирам дял. Първоначално не разпознаваше задалените през "Линукс" дялове, но аз ги изтрих и ги направих наново. Обаче като избера дял и дам "Next" излиза следната грешка:

post-287882-0-77962500-1377788423_thumb.

Четох, че дялът трябвало да е "Primary". Когато ги правих с "Линукс" ги задавах да са такива, но  "Drive options" на Win 8 не дава толкова подробна информация и не знам какво стана. Има ли начин да оправя нещата през терминала на "Убунту" или трябва да направя нещо друго?

...

И през тия години в сервиз (предполагам компютърен), не си осъзнал какво захранване имаш ?! То никак не подхожда на знаещ и разбиращ компютърен техник... :no-no:

И през тия години в сервиз (предполагам компютърен), не си осъзнал какво захранване имаш ?! То никак не подхожда на знаещ и разбиращ компютърен техник... :no-no:

Захранванията са такива каквито са. Работи си добре, не му чувам гласа, клокнал съм го в момента, всичко ми е добре, пък нека съм глупак в твоите очи че не ползвам някви там западни незнайни марки.

@Касперски, ето 2 снимки правени с фотоапарат.. Тъй като нещо с print не се получават като хората.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Вече е излезнал в нета финалния релийз.

Кога ще излиза Windows 8.1 RTM ? Вече сме средата на август месец :)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Виж ми подписа... От два месеца съм с него, а от днес съм с финалната версия!

Windows-a е много по-добър от 8!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Windows-a е много по-добър от 8!

Те от Микромеките говорят същото за всяка поредна версия на Windows - не им вярвам.

7-цата си е бомба от всякъде.

Прав си. Действително е бомба. Последният път като го пробвах, ето това се случи с лаптопа ми:

Публикувано изображение

Прав си. Действително е бомба. Последният път като го пробвах, ето това се случи с лаптопа ми:

Публикувано изображение

Това беше в преносен смисъл, а не буквален. А твоя лаптоп- проблема със сигурност е бил хардуерен. Lenovo-то добре се е поопържил. :D

Никой не те кара, стой си с Ubuntu, или Windows 95...

Иначе аз съм си активирал Windows-a по телефона и сега е без разни там кракове и съм много доволен!

Те от Микромеките говорят същото за всяка поредна версия на Windows - не им вярвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.