Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Аз ги издърпвам до долу, иконката става малка и я пускам.. Уж затворено, никъде не ми излиза вече, ама като се отвори таска и ги виждам при активните процеси!!!

....и задържаш долу докато се промени иконата в начално състояние.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

....и задържаш долу докато се промени иконата в начално състояние.

Пфф. жалко, че си махнах Windows 8.1 и немога да пробвам. Ама тва е пълна простотия да изчакваш. Само губене на време като изключим имногото движения с мишката.. Ужс.

Пфф. жалко, че си махнах Windows 8.1 и немога да пробвам. Ама тва е пълна простотия да изчакваш. Само губене на време като изключим имногото движения с мишката.. Ужс.

Донякъде е хубаво ,защото при повторно отваряне не се бави,но за слаби компютри сигурно няма да е добре.

Сложих си Windows 8.1

Обаче не иска да се свързва с Windows Store, въпреки, че нета си върви идеално, ето влизам си във форума, всичко е ОК.

Но вляза ли във Store и ми дава,че не мжое да се свърже и само бутон try again. 

Идеи?

Здравейте!

Отдавна исках да си сложа win8 и едва вчера го направих. Очарован съм! Има разбира се разни неща за дооправяне, но предполагам в 8.1 ще стане и това.

Нещото, което ми се случи и не ми хареса е това: Публикувано изображение - защо, когато направих 3 нови папки ми сложи снимката, която съм задал като thumbnail на основната папка (в случая Timeline) ? Не може ли да си избира само thumbnail-и като на всички останали папки? Благодаря предварително!

Аз нямам подобен проблем. Да не би случайно да ти е включено оцветеното в жълто на картинката?

Публикувано изображение

Аз нямам подобен проблем. Да не би случайно да ти е включено оцветеното в жълто на картинката?

Публикувано изображение

Не, няма такова нещо... а и сега като натиснах да видя и се оказа, че вече всяка папка, която има клипче в нея не и се показва thumbnail-а... ;D ...направо ужас........

Публикувано изображение

Редактирано от browneyed (преглед на промените)

8.1. RTM идва август месец, дръжте се. Ама то пак опираме до активатора. Седим си на 7-ца тогава. :clown:

Версията на ОС-а няма значение. Проблеми от подобен род възникват и в ХР и в 7. Аз нямам проблем като посочения от browneyed, а съм с уин8.

Имам още един въпрос.. не ми разчита субтитрите - излизат ми разни знаци, когато си пусна филм.

Знам как да оправя проблема на XP, 7, но на 8-цата е променено всичко и нямам представа как става..

Изтеглих си language pack на български, защото си мислих, че е от това, но явно не е..

п.п. справих се! Ето как за тези, на които не знаят: Публикувано изображение

И все пак искам да разбера как да оправя thumbnail-ите!

Редактирано от browneyed (преглед на промените)

Опитай с тези:

1

2

3

4

Някой са за файлове, не за папки, но знае ли човек. Иначе отваряш google/bing и караш наред.

Здравейте,имам следното питане компютъра ми е стар на 5 години носих го за преинстал на Уиндоуса и ми качили Уиндоус 8 .На първо четене добре върви ама не знам 2 гб.рам ,интел селерон процесор 2.66 ,дали е добре???

Добре е. За игри много не разчитай обаче. Не си казал и каква ти е видеокаратата.

Имам още един въпрос.. не ми разчита субтитрите - излизат ми разни знаци, когато си пусна филм.

Знам как да оправя проблема на XP, 7, но на 8-цата е променено всичко и нямам представа как става..

Погледни си регионалните настройки в Control Panel-a. Tова се прави на всеки windows.

Добре е. За игри много не разчитай обаче. Не си казал и каква ти е видеокаратата.

Погледни си регионалните настройки в Control Panel-a. Tова се прави на всеки windows.

Н видиа 7 серия 

Здравейте,имам следното питане компютъра ми е стар на 5 години носих го за преинстал на Уиндоуса и ми качили Уиндоус 8 .На първо четене добре върви ама не знам 2 гб.рам ,интел селерон процесор 2.66 ,дали е добре???

преди да ми качат Уиндоус 8 бях с Убунту 10.04 кое от двете е по леко за системата според вас?????Видео картата е Нвидиа 7 серия.

преди да ми качат Уиндоус 8 бях с Убунту 10.04 кое от двете е по леко за системата според вас?????Видео картата е Нвидиа 7 серия.

По добре да беше останал с Ubuntu.Относно лекотата процедирам така-слагам едната,слагам и другата и която покаже по добри резултати в работата,тя остава.Пробвах новия Windows 8.1 и да ти кажа,направи ми много добро впечатление.Не мога да кажа същото за чистата 8ца,3-4 пъти все я слагам и не мога да я изтрая повече от 2-3 дни,а 8.1 вече работи към 2 седмици на единия компютър.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

По добре да беше останал с Ubuntu.Относно лекотата процедирам така-слагам едната,слагам и другата и която покаже по добри резултати в работата,тя остава.Пробвах новия Windows 8.1 и да ти кажа,направи ми много добро впечатление.Не мога да кажа същото за чистата 8ца,3-4 пъти все я слагам и не мога да я изтрая повече от 2-3 дни,а 8.1 вече работи към 2 седмици на единия компютър.

еми на първо четене еднакво вървят,ама кат се има впредвид че на Уиндоуса няма антивирусна и затова си мисля е така!!!

Уиндоус-а има антивирусна. :)

Колко пъти в месеца се обновява BIOS ??? А след него и Windows-8 ???

http://prikachi.com/images/96/6345096G.jpg

Редактирано от invinoveritas (преглед на промените)

Биоса не се обновява на няколко месеца, а когато бъде направен ъпдейт от производителя на дъното. Може и година да мине. Ъпдейтите на 8-цата пък всеки втори вторник на месеца. Понякога пускат критични ъпдейти, няма определен ден или час.

8.1. RTM идва август месец, дръжте се. Ама то пак опираме до активатора. Седим си на 7-ца тогава. :clown:

С активатор ли си? Не помня от кога не съм бил с пиратски Windows & Office. Винаги съм се чудил какъв е този мазохизам

С активатор ли си? Не помня от кога не съм бил с пиратски Windows & Office. Винаги съм се чудил какъв е този мазохизам

Никакъв мазохизъм не е, ако имаш Remover за Genuine съобщенията в XP и RemoveWAT за Windows7 :D Еднократно решение на проблема.

Няма значение Интерисува ме отностно Skype Metro След като инсталирам драйверите за видео картата - ATI 3850 Моята Web Camera спира да работи в Skype и Camera Metro приложенията. Някакви идеи отностно това?

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.