Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Хехе, едно време инсталирахме драйвери за Vista на Windows 7. Обаче сега е малко по-различно, особено за AMD платформи, които по незнайни причини се осират с драйверите...

прав си и за двете, но звук, двете мрежи и (донякъде) скапания видео драйвър може да си инсталира и без да минава през дел, а това му е повече от достатъчно даже атерос-а (вифи) няма нужда да го инсталира, там може да си ползва тия от хранилището
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти четеш ли темата? Става дума за Dell inspiron M5030 и Windows 8, виж предишната страница. Ако обичаш не ме намесвай с подкарването.  P.S. Ще дадеш ли линк за драйвери за Dell inspiron M5030 и Windows 8? Или ще продължиш да пишеш глупости?

На сайта на AMD има драйвер за HD4200 серията. Според търсенето няма за Windows8, но ако се избере за Windows7 32bit - в описанието на драйвера, който се появява в търсенето фигурира и Windows8 32bit. Нямам лаптопа да проверя дали няма да се спусне и някакъв Microsoft-ски драйвер. Обаче честно казано тонът ти не ми харесва, не сме всички хора, които не сме богоизбраните в HJT абсолютно слабоумни. Да, представи си, че за 12години в училище и университет съм се научил и да чета, освен да пиша. От друга страна колкото време и да мине, никога няма да ми е по вкуса някой да ми размахва пръстче и да ми обяснява колко съм прост. Мисля, че за толкова време във форума съм демонстрирал нещо различно откъм познание. Да дам и пример от практиката - производител пише, че модул над 512MB не може да се сложи в модел лаптоп, а лаптопът de facto може да си работи с 2 модула по 1GB.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На сайта на AMD има драйвер за HD4200 серията. Според търсенето няма за Windows8, но ако се избере за Windows7 32bit - в описанието на драйвера, който се появява в търсенето фигурира и Windows8 32bit. Нямам лаптопа да проверя дали няма да се спусне и някакъв Microsoft-ски драйвер.

Това съм го проверил, преди да дам мнение. Няма ефект.

Обаче честно казано тонът ти не ми харесва, не сме всички хора, които не сме богоизбраните в HJT абсолютно слабоумни. Да, представи си, че за 12години в училище и университет съм се научил и да чета, освен да пиша. От друга страна колкото време и да мине, никога няма да ми е по вкуса някой да ми размахва пръстче.

Абе дай линк към драйверите за този лаптоп за Windows 8 или не пиши глупости. Ако обичаш, не намесвай мен, HJT Team и пр. Що за човек си ти? Кога съм ти размахал пръст или съм споменал, че си слабоумен? Ми не си точен, съжалявам...

P.S. Aquaris, пробвах на подобна AMD платформа, няма особен смисъл. Има лагове и пр. По-стабилна е Se7en, за съжаление...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Това съм го проверил, преди да дам мнение. Няма ефект. Абе дай линк към драйверите за този лаптоп за Windows 8 или не пиши глупости. Ако обичаш, не намесвай мен, HJT Team и пр. Що за човек си ти? Кога съм ти размахал пръст или съм споменал, че си слабоумен? Ми не си точен, съжалявам...

Не знам какво си пробвал, но на сайта на AMD има драйвер в чието описание фигурира Windows8. Не съм пробвал Windows8 на конкретният лаптоп, за да кажа има ли вградена поддръжка в Windows за графичната картa. Основният проблем между версиите е не друго, а графичните драйвери. За останалото често има подръжка с по няколко версии на Windows или най-малкото може да бъде подкарано.

Публикувано изображение

Аз съм човек, който не обича някой да го изкарва неграмотен и некомпетентен. Не знам какво си пробвал, но на сайта на AMD има драйвер в чието описание фигурира Windows8. Не съм пробвал Windows8 на конкретният лаптоп, за да кажа има ли вградена поддръжка в Windows. Основният проблем между версиите е не друго, а графичните драйвери. За останалото често има подръжка с по няколко версии на Windows.

Факт: човекът има лаг на Windows 8 на старинен лаптоп, който има няма драйвери за Windows 8.

Факт: ти не посочи слисък с драйверите за Dell inspiron M5030 и Windows 8

Факт: не си пробвал драйвери, сам го написа.

Факт: не си точен, а клинчиш и се опитваш да заблудиш потребителите на този форум.

Факт: обиждаш ме, без да ти мигне окото. След като в коментарите ти присъстват категориите "неграмотен", "некомпетентен", "слабоумен" и пр. Не съм споменал нищо подобно за теб, не ми слагай в устата такива думи!

Факт: човекът има лаг на Windows 8 на старинен лаптоп, който има няма драйвери за Windows 8. Факт: ти не посочи слисък с драйверите за Dell inspiron M5030 и Windows 8

Обиждам те с какво по-точно? На сайта на Dell драйвери няма. Добре. А ще направиш ли труда да потърсиш на сайтовете на различните производители на хардуерните компоненти или ще ми обясняваш как щом на сайта на DELL няма, значи не може? Няма списък на драйверите на сайта на Dell - търсиш си ги от хардуерните разработчици в такъв случай. Нещо сложно ли се опитвам да обяснявам? Пробвал съм различни конфигурации, точно тази не съм под Windows8. Обаче никак не съм сигурен, че и ти си пробвал посочената под Win8. Не знам защо се чувстваш обиден, но е факт, че ти отказваш да приемеш каквото и да е било друго, освен сайта на Dell. То и аз ако бях се ръководил от сайта на IBM, никога нямаше да мога да инсталирам Windows7 на лаптоп, чиято поддръжка е умряла с XP, който няма графичен драйвер за 7 и работеше с пачнат от трета страна. Но работеше и не лагеше, при това работеше относително стабилно. Седнали сме тук да изтъкваме очевидното или да кажем нещо извън него? Очевидното всеки го вижда.

Обиждам те с какво по-точно?

Написах в предишния си коментар, може да го прочетеш отново.

Обаче никак не съм сигурен, че и ти си пробвал посочената под Win8..

Това няма никакво значение.

На сайта на Dell драйвери няма

Благодаря за констатацията, писах за това по-назад в темата. :)

Написах в предишния си коментар, може да го прочетеш отново.

Това няма никакво значение.

Благодаря за констатацията, писах за това по-назад в темата.

Има голямо значение какво си пробвал и какво не си. Ако не си тествал с даден модел, то едва ли знаеш нещо повече за него, отколкото и аз. Нищо не констатирам, а посочих драйвер за един от ключовите компоненти, който драйвер ти отказа да приемеш, сигурно защото не идва от сайта на Dell, а от по-малко квалифитетният сайт на ATi/AMD. Официалната поддръжка не е единственият начин да се накара нещо да работи, макар и полезна - не е задължително условие. Ако се чувстваш удовлетворен в обидата си - добре. Аз пък усещам в тона лек намек за интелектуално превъзходство, иначе нямаше да се опитваш да подчертаваш очевидни неща, все едно сме слепци да не можем да ги видим.

Ако ще продължаваме с твърдоглавост, неглижиране на факти и подчертаване на очевидното, вместо да кажем нещо ново и полезно, считам дискусията за безсмислена и губене на време. Нямам време да го губя в безсмислени дискусии.

Не съм сигурен дали прочете това, което написа:

Официалната поддръжка не е единственият начин да се накара нещо да работи, макар и полезна - не е задължително условие.

Темата е за Windows 8, не знам дали забеляза. Нищо съществено по въпроса за драйверите, за съжаление. Пак общи приказки. Пусни си Windows 8 най-накрая, за да го видиш как изглежда...

Не съм сигурен дали прочете това, което написа: Темата е за Windows 8, не знам дали забеляза.

Не разбирам какво се опитваш да намекнеш и отново се опитваш да демонстрираш някакво интелектуално превъзходство. Много добре прочетох това, което съм написал и съм го написал по начина, по който съм го написал не без цел. Темата е за Windows8 - о, извинявай. Аз не знаех, благодаря че ми подчертаваш очевидното. Нещо друго? Защото до тук ми приличат на заучени фрази нещата. Намерих един драйвер - нищо съществено ли е това? Значи може все пак? Искаш останалите - размърдай се сам. А Windows8 много добре го знам как изглежда. И съм му обръщал предостатъчно от Метро да стартира директно на декстоп, че и меню старт да му слагам с различни програми. Да го ползвам на моят лаптоп, като си сменя XP-то което ползвам - и дума да не става. Не съм такъв мазохист да ползвам на лаптоп с клавиатура и мишка Windows предназначен за сензорни екрани, каквито не са разпространени масово всред компютрите още.

Не разбирам какво се опитваш да намекнеш

Не се опитвам да намекна нещо, а просто го казвам. Ти се опитваш да намекваш.

Намерих един драйвер. Искаш останалите - размърдай се сам.

Объркал си адреса. Аз не искам нищо, пак не видя кой има проблем...

P.S. Както забелязах, ти се опитваш да спориш с мен, а не да помогнеш. Няма лошо, не ти е за пръв път и няма да е за последен. Но за съжаление нямаш никакви аргументи в този спор. Аз спирам дотук, защото разбрах какво целиш. Приятна вечер!

Не се опитвам да кажа или да намекна нещо, а просто го казвам. Ти се опитваш да намекваш.Объркал си адреса. Аз не искам нищо, пак не видя... P.S. Както забелязах, ти се опитваш да спориш с мен, а не да помогнеш. Няма лошо, не ти е за пръв път и няма да е за последен. Но за съжаление нямаш никакви аргументи в този спор. Аз спирам дотук, защото разбрах какво целиш. Приятна вечер!

Какъв аргумент повече от това, че по-новата версия на Windows може да тръгне на хардуер, който официално не е поддържан от производителя за тази версия на Windows? Мисля, че дадох скрийншот, където го има драйвера на картата и поддържаните операционни системи. Да, много съм зает изглежда да споря с хора, които ми твърдят, че щом нещо го нямало на официалният сайт на производителя - значи не може да стане никога. Да, ти искаш нещо - не поиска ли ти списък с драйверите за модела? Или освен всичко и на ударени ще се правим вече?

Благодаря ви за изчерпателните отговори.

Но  аз лично от никаде не съм си слагал драйвери те си бяха в пакета на win8.

Дори и не знаех ,че в сайта на dell  ги няма.

И лаптопчето си ми върви добре просто е по-бавен от преди като бях с win7

Какъв аргумент повече от това, че по-новата версия на Windows може да тръгне на хардуер, който официално не е поддържан от производителя за тази версия на Windows?

Не съм искал аргумент, че Windows 8 ще тръгне на лаптопа на Станчев, той просто върви. Но лагаво и бавно. Виж какво пише човека и прелисти една страница назад в темата. Ти наистина ли не четеш това, което си написал? Във форума има сума ти подобни теми с лагове за тази операционна система и AMD.

Здравейте,реших да инсталирам по-стара версия на utorrent на Windows 8 Enterprice ,но имам проблем с превода, по-конкретно не мога да намеря директорията %AppData%uTorrent където да поставя ing файла, ще може ли помощ?

Здравейте,реших да инсталирам по-стара версия на utorrent на Windows 8 Enterprice ,но имам проблем с превода, по-конкретно не мога да намеря директорията %AppData%uTorrent където да поставя ing файла, ще може ли помощ?

Направи видими скритите папки с Change folder and search optionsFolder Options махни отметката на Hide protected operating system files (съгласи се с Yes, OK и пр.).  После с Copy/ Paste постави следното (Win+R→Run) в Run:

%SYSTEMDRIVE%USERS%USERNAME%

Следва Еnter/ OK. Би трябвало да видиш %AppData%. След това може да скриеш папката.

ами напишете %appdata% в адресното поле на explorer и навигирайте от там и превод не се ли избираше от менюто и после да си се сваля автоматично? кому са нужни подобни гимнастики

ами напишете %appdata% в адресното поле на explorer и навигирайте от там и превод не се ли избираше от менюто и после да си се сваля автоматично? кому са нужни подобни гимнастики

Няма лошо от малко тренинг, гимнастиката помага за поддържане на добра форма. :)

Какво се променя в новата версия на Windows 8

По-късно тази година Microsoft ще пусне обновление на операционната система Windows 8. В неофициалните информации ъпдейтът беше известен с името Windows Blue, но наскоро софтуерният гигант съобщи, че обновлението ще се нарича Windows 8.1 и ще се доставя безплатно на всички лицензирани потребители, информира kaldata.com.

Далеч по-интересният въпрос обаче е какви подобрения ще предложи Windows 8.1.

Според информациите към момента, голяма част от нововъведенията и допълненията ще се базират на отзиви от потребителите на оригиналната „осмица". Windows 8.1 идва с нови API функции, които поддържат перспективни технологии на ниво ядро на операционната система, разкрива Джъстин Ейнджъл, бивш програмист от Nokia и един от създателите на Silverlight. Става въпрос за характеристики като поддръжка на 4K екрани (Ultra-HD), видео-позвънявания по Skype на ниво ОС, работа със снимки в широк динамичен диапазон (HDR), подобрено многоекранно форматиране на видео и др.

Разработчикът твърди, че Windows 8.1 идва със значително усъвършенствана подсистема за видео и монитори. Така например, системата ще поддържа устройства с плътност на пикселите до 300 dpi (в сравнение с 240 dpi при оригиналната Windows 8), за което косвено свидетелства и поддръжката на 4К видео. За обезпечаване на подобна плътност, операционната система ще се нуждае от мощен хардуер, т.е. 4К няма да е постижима на таблет.

Windows 8.1 ще предложи по-широки възможности за работа с фотографии, цветни корекции и HDR, като в това отношение ще конкурира Mac OS X.

Друга интересна възможност е работата със Skype, поддръжката на която ще бъде заложена дълбоко в ядрото на операционната система. Така например, Windows 8.1 ще може да приема позвънявания през Skype дори тогава, когато компютърът се намира в режим на престой и мониторът е изключен.

Новата ОС ще поддържа и по-широк списък от хардуерни устройства, вкл. екзотични - скенери на очи, професионална периферия и др. Предвидена е нова функционалност за управление на скенерите - операционната система ще може сама да настройва параметрите на сканираните документи, таблици и снимки, избавяйки потребителя от използване на редактори и OCR програми.

За потребителите на x86 таблети Windows 8.1 ще предложи функции като Geofencing, която позволява пускане на приложения в зависимост от местоположението, например картографска услуга при пътуване из града. Нова възможност е работата с календара чрез обновената подсистема Appointments Provider. Добавена е и функция за разпознаване на глас.

Windows 8.1 идва с поддръжка на Bluetooth 4.0 за маломощни устройства, протокол RfComm и профил GATT Bluetooth. Предварителна версия на системата се очаква на 26 юни.

Автор: Money.bg

Тук вече говорим за много сериозни подобрения и може да се замисля да си закупя 8-мицата.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

И кой ще тия ползва тая 4k резолюция. Първо трябва да има кой да я излъчва. Телевизори има, но няма сигнал. Кел файда от тая добавка Скайпа ще го внедрят още повече. Общо взето, нищо съществено.

Skype е новият MSN Messenger

Като се сетя какви гадини пълзят из и благодарение на Скайп, такава дълбока интеграция с ядрото на ОС-а никак не ми се нрави. Дано да си свършат работата както трябва.

Като се сетя какви гадини пълзят из и благодарение на Скайп, такава дълбока интеграция с ядрото на ОС-а никак не ми се нрави. Дано да си свършат работата както трябва.

Гадините пълзят, но ако не кликваш на линковете, няма страшно. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.