Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Днес се наложи да модна Windows 8 заради един приятел, който иска да има проклетия старт бутон. Имам въпрос към колегите, които използват Classic Shell. Има ли в контекстното меню опция за превключване, нещо такова (виж 8 Metro UI):

Да се включа и аз, макар че вече е късно :) . Деинстлирах ClassicShell преди 1 седмица. За месеците от както имам Уин8 и инсталиран ClassicShell съм го ползвал само за да му погледна настройките. Дори бутона го бях моднал, та да ми заема възможно най-малко място. Обаче, ClassicShell ти дава възможност да минаваш директно в Метро. При настройките на бутоните на мишката можеш да избираш с кой бутон какво да се прави. Аз например бях направил настройките така - ляв бутон показва стандартното старт меню, среден бутон зарежда Метро. Въобще, ClassicShell ме изненада с това колко настройки предлага. Просто трябва да се отдели известно време и да се обърне внимание на всяка една от тях и след това работата с програмата заспива. Но, както казах, съм го ползвал само за да разгледам настройките и затова реших да го махна. А и през цялото време докато го имах инсталиран влизах в Метро или с мишката(долен ляв ъгъл) или с Win бутона. Таскбара ми е в гората част на екрана, та да не се чудите защо не съм позлвал ClassicShell за да влизам в Метро :) .
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сложих на майка ми, на лаптопа една 8-ца, защото не може да се сложи 7. Както и да е. Ето и проблема: когато преместиш мишката в дясно, за да преместиш страницата по-надолу(скрол бар-а), се появява глупавия charm bar. Нали уж трябваше да се появява само като мръднеш мишката в горния десен ъгъл? :mad:  :mad: :mad: Накрая ще ми писне от изгъзиците на MS и прасна един линук.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

няма логика в това което казваш
може да се сложи 8, пък не може да се сложи 7
и спрете да местите мишката в долния ляв десен ъгъл и я преместете върху скролбар-а
и трета нелогичност - последните страници ревете през два поста за програми който спират всякакви метро елементи, а сега ей така случайно решавате да ги оставите
?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

8-цата я пробвах за около 4 месеца и се върнах на 7.

И аз,писна ми от лаг и бъгове и сини екрани.Инсталирал съм я и на още 2 лаптопа,същата работа.Най лошия прозорец.

И аз,писна ми от лаг и бъгове и сини екрани.Инсталирал съм я и на още 2 лаптопа,същата работа.Най лошия прозорец.

Moже ли да публикувате в тази тема запис от бъг или от син екран?

Moже ли да публикувате в тази тема запис от бъг или от син екран?

Ако знаех , че трябва да давам отчет,щях да си водя записки.Доколкото си спомням /искам да забравя по бързо/ бяха свързани с кернел.

Ако знаех , че трябва да давам отчет,щях да си водя записки.Доколкото си спомням /искам да забравя по бързо/ бяха свързани с кернел.

Aз инсталирах Windows 8 на 100 000 000 лаптопа. Нямаше сини екрани, бъгове и лагове. Естествено ще трябва да ми повярвате, щото нищо не беше свързано с кернел.

Това е нормалното "поведение" на Уиндоус :D

Като гледам колко теми в този под форум(да не говорим за цялото интернет пространство) има за всякакви проблеми, свързани с Уин7 се чудя как така я смятат за най-добрата ОС на МС. За ХР също има много теми, за Уин8 има и ще има теми. Въобще, която и да е ОС има проблеми къде свързани с хардуер, къде с ползващите я, къде и с двете. Безпроблемна ОС няма, затова спрете да хвърляте етикети на тази или онази ОС. Като не Ви харесва просто го кажете и ако имате желание избройте причините.

Аз мога да кажа, че Уин8 е най-добрата ОС на МС, защото за разлика от ХР, Виста и уин7 до сега не съм видял нито един син екран лаг, бъг или каквото и да било. Но никъде не съм казал, че ХР, Виста, 7 са скапани ОС.

Безпроблемна ОС няма, затова спрете да хвърляте етикети на тази или онази ОС. Като не Ви харесва просто го кажете и ако имате желание избройте причините.

Както виждаш, няма причини. В интерес на истината, има проблеми с хардуера.  

Аз мога да кажа, че Уин8 е най-добрата ОС на МС, защото за разлика от ХР, Виста и уин7 до сега не съм видял нито един син екран лаг, бъг или каквото и да било.

Мани ги сините екрани, лаговете или бъговете. Windows 8 не е най-добрата операционна система на Microsoft, за съжаление. Ще има 8.1, както знаеш. Просто е тъпо да съвместиш например Gnome плюс KDE в един потебителски интерфейс, защото функционалността ще се загуби.

Здравейте колеги искам да попитам имате ли наблюдения колко рам ви заема windowsa когато сте на десктоп? Имам оригинален 8 и ми се струва че много заема а реално няма от какво спрял съм всички services които не ми трябват, start-up, изобщо уж съм го оптимизирал да не заема много и пак ми показва 1,6-1,7 заети имам 8 GB 1333mhz RAM.

Имам лаптоп на който със същите настройки от 4 GB 1600mhz ми заема 650 мегабайта. Чудя се просто дали да му направя чиста инсталация, че не ми се занимава да търся дали има проблем някъде, ако е нормално си го оставям така. Мерси предварително!

Нормално при повече налична памет, ос да заеме повече а и закъде я пазите?

а и закъде я пазите?

За приложни програмни продукти я пазим, а не за тлъстото туловище на OS, която е просто среда, подсигуряваща необходимите условия за изпълнение на първите. Повече програми ли да си пусна или една дебела OS да храня? Каква дилема!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За приложни програмни продукти я пазим, а не за тлъстото туловище на OS, която е просто среда, подсигуряваща необходимите условия за изпълнение на първите. Повече програми ли да си пусна или една дебела OS да храня? Каква дилема!

Ами какво да ти кажа, слагай XP-то и тия 300 мб рам дето заема да не те притесняват ;) Нормално е ОС-а да се разпростре, след като не я позлваш, защо да не се оптимизира и да хем да работи по-бързо и оптимално, хем и няма да ти седи рамта ей така незаета... По твойта логика, защо да слагам Chrome като яде 1-2 гб рам само при самото пускане ... не че го ползвам, но давам един елементарен пример...

Здравейте колеги искам да попитам имате ли наблюдения колко рам ви заема windowsa когато сте на десктоп? Имам оригинален 8 и ми се струва че много заема а реално няма от какво спрял съм всички services които не ми трябват, start-up, изобщо уж съм го оптимизирал да не заема много и пак ми показва 1,6-1,7 заети имам 8 GB 1333mhz RAM.

Имам лаптоп на който със същите настройки от 4 GB 1600mhz ми заема 650 мегабайта. Чудя се просто дали да му направя чиста инсталация, че не ми се занимава да търся дали има проблем някъде, ако е нормално си го оставям така. Мерси предварително!

Asus N56vz-DS71 8 GB рам, при пускането яде към 700 след това зависи как го ползвам... системата е динамична според това колкото имаш и не я ползваш, толкова повече се разпростира ОС-а ... След като ти се наложи да я ползваш отива в HDD-то като виртуална, но пък имаш повече оперативна :)

Поздрави

Понеже не намерих никъде из форума, както и в тази тема... ще питам :)

Някой сблъсквал ли се е с DPC Latency проблем в Windows 8 ?!

Ето какво се получава при мен

Публикувано изображение

Ето и конфигурацията - Laptop - Acer Aspire 5942G

Публикувано изображение

Редактирано от yOuRb0y (преглед на промените)

Програмата не работи коректно на Windows 8. Проверете ето тук. Цитирам:

Това и аз го четох, но проблема не е само при тест с това приложение, а и го тествах на 3 лаптопа, на двата Acer заковава на 1000, а на едно HP е под 300. Има някакъв мач, но не мога да схвана къде го играят :)

Това и аз го четох, но проблема не е само при тест с това приложение, а и го тествах на 3 лаптопа, на двата Acer заковава на 1000, а на едно HP е под 300. Има някакъв мач, но не мога да схвана къде го играят :)

Тествайте, но изчакайте нова версия на DPC Latency Checker за Windows 8. Хората са написали:

Thesycon is working on a new version of the DPC latency utility and will make it available on this site as soon as it is finished.

Не мога да разбера защо си губите времето...

Както вече написах...

проблема не е само при тест с това приложение

Ако някой се е сблъсквал и е успял да постигне положителен резултат, да сподели... Не ми давайте линкове, който вече съм прочел :)

Благодаря предварително.

Не съм сигурен, че  сте прочели внимателно информацията, който дадох по-горе. Алгоритъмът на програмата не позволява коректно измерване заради новия кернел на Windows 8 и дава грешки. Аз нямам никакво намерение да водя академичен спор с вас, когато има факти за несъвместимост на програмата с Windows 8, които са дадени от авторите. Приятна вечер!

Явно аз говоря на друг език :)

Ще обясня по-подробно.

Освен с тази програма е тествано и с LatencyMonitor, както и преди да тествам с каквото и да било приложения, забелязах дребни и дразнещи проблеми, при ползване на приложения който стриймват, както и Ableton Live и Traktor Pro имат проблем с латентността.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.