Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Чак пък много да се лъжа.........

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се кахърете за това аеро. Stardock вече пуснах бета на WindowBlinds за Win8 с аеро и всякакви други настройки на облика на ОС-а. Струва само 10$, което си е около 16 лв(за по-пестеливите има и други лекарства).

За тези, които ще кажат - "Защо да слагаме друго приложение, за нещо, което трябва да си го има в ОС-а?" - ами защото това нещо не е задължително да го има в ОС-а. Та, затова.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Не се кахърете за това аеро. Stardock вече пуснах бета на WindowBlinds за Win8 с аеро и всякакви други настройки на облика на ОС-а. Струва само 10$, което си е около 16 лв(за по-пестеливите има и други лекарства).

За тези, които ще кажат - "Защо да слагаме друго приложение, за нещо, което трябва да си го има в ОС-а?" - ами защото това нещо не е задължително да го има в ОС-а. Та, затова.

Ами то нищо не е задължително, дори и ползването на ОС не е задължително, но съгласете се че е стъпка назад. По същество това аеро нищо не прави, не дава някакви нови възможности, просто както казах е една красива глезотия за окото. На времето когато излезе ХР беше много шик с новия си тогава интерфейс в сравнение с 2000. После във Виста и респективно в 7-та стана още по-добре. Сега без него е все едно се връщаме в ерата на доброто старо ХР.

По същество това аеро нищо не прави, не дава някакви нови възможности, просто както казах е една красива глезотия за окото.

Ето го разковничето - за теб е нужна глезотия, за мен е ненужна глезотия. Въпрос на личен вкус. :) Предполагам всички ще се съгласят, че най-доброто решение е МС да бяха предоставили възможност за избор - с аеро/без аеро, но... точно за това отнасят толкова критики. Мен лично повече ме дразни това, че не мога да сменям цвета на текста в titlebar-a на прозорците, но ако това не се оправи в 8.1, ще изчакам да излезе финалната версия на Windowblinds, ще я тествам и ако ми хареса какво предлага ще прежаля един билет за кино и ще си я купя. Докато бях с ХП също ползвах Windowblinds и бях много доволен от резултата.

Беше време да преинсталирам лаптопчо и реших да пробвам осмицата.

Работи добре, имам обаче един проблем, не иска да се изключва.

Надписа изключване седи по половин час и накрая ми писва и го гася от копчето, някакво решение на проблема :)

Беше време да преинсталирам лаптопчо и реших да пробвам осмицата.

Работи добре, имам обаче един проблем, не иска да се изключва.

Надписа изключване седи по половин час и накрая ми писва и го гася от копчето, някакво решение на проблема :)

Да уточним първо. 32бит или 64бит ползваш? Windows 8 RTM или 8.1 Preview?

Про 64 бита, уж чисто копие без добавки и без нищо да е рязано.

Windows 8 RTM или 8.1 Preview?

не знам кое от двете е!?

Може и от BIOS-a да е проблема.

Какво общо има биос с настройките на ОС?
В Биос нищо не е пипано и променяно.

Редактирано от trial version (преглед на промените)

Про 64 бита, уж чисто копие без добавки и без нищо да е рязано.

не знам кое от двете е!?

Най-лесно можеш да рабереш дали е 8 или 8.1 по старт бутона. Имаш ли старт бутон?

Имаше едно четирибуквено съкращение(не се сещам в момента), което се поддържа в определение биоси. Може да се бъркам,но май ставаше въпрос за дъната.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Май нямам, появява се като дам курсора на мишката в долния ляв ъгъл.

Значи е Windows 8 RTM, Слушай сега. Вкарваш диска отново и му даваш Repair, ако не помогне провери си драйверите. Дали всичко работи нормално.

Инсталирах 8.1, ама е супер тъпо, че търсачката е неизползваема... Тоест песен, която я имам на компютъра я търся по заглавие в старт менюто и ми излизат резултати, само че... online... 

Някакви идеи?

Благодаря!

според теб щях ли въобще да направя снимката ако това бяха САМО резултати от нета нали заблязваш че зад резултатите има така едно нещо наречено файлово разширение........................................

Добре де..., при мен на току-що инсталиран windows на чисто, защо не ми показва нищо различно от интернет резултати?

P.S. Това, че излиза разширение, НИЩО не значи! И при мен излиза, но не е песента на компютъра...

според теб щях ли въобще да направя снимката ако това бяха САМО резултати от нета нали заблязваш че зад резултатите има така едно нещо наречено файлово разширение........................................

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Добре де..., при мен на току-що инсталиран windows на чисто, защо не ми показва нищо различно от интернет резултати?

P.S. Това, че излиза разширение, НИЩО не значи! И при мен излиза, но не е песента на компютъра...

Ами всъщност при мен си излиза самата песен и ми я пуска!

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Добре, с какво твоя 8.1 е по-различен от моя, че не може при мен...? Някакви допълнителни настройки ли трябва...? Индексацията е включена. То на практика - търсачката през старт менюто е неизползваема!

P.S. Сега търсих една друга песен, и се появи, явно не е индексирал всичко...

Ами всъщност при мен си излиза самата песен и ми я пуска!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Не бях пробвал, но при мен изобщо не открива музика или видео търсачката, само програми. Трябва ли да е пуснато индексирането на всички дялове?

2. При затваряне на Метро приложенията, ако се отиде в TaskManager се вижда, че те работят и трябва да се спират от там. :ph34r:

Затварянето става по следния начин - дърпа се приложението надолу както обикновено и се задържа  докато се промени иконата.Това е.

2. При затваряне на Метро приложенията, ако се отиде в TaskManager се вижда, че те работят и трябва да се спират от там. :ph34r:

Затварянето става по следния начин - дърпа се приложението надолу както обикновено и се задържа  докато се промени иконата.Това е.

Аз ги издърпвам до долу, иконката става малка и я пускам.. Уж затворено, никъде не ми излиза вече, ама като се отвори таска и ги виждам при активните процеси!!!

Редактирано от Rock4eto0o (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.