Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Гледам публикациите по-горе и се чудя много на някои хора и искам да им задам въпросче.... защо си слагате 8-ца при положение, че добавяте някакви измишльотини за да го превърнете в 7 (старт бутон, махане на метро, аеро), защо просто не си сложите 7цата и да не пълните темата с проблеми "Как да махна метро, как да сложа старт бутон" ?

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми то

Гледам публикациите по-горе и се чудя много на някои хора и искам да им задам въпросче.... защо си слагате 8-ца при положение, че добавяте някакви измишльотини за да го превърнете в 7 (старт бутон, махане на метро, аеро), защо просто не си сложите 7цата и да не пълните темата с проблеми "Как да махна метро, как да сложа старт бутон" ?

Нормално. Сега Windows 8 е на мода, както беше с предишните. Някога се появи "старт" бутона и беше рев до небесата. Сега го махнаха и пак същото...

Каква мода, то няма продажби ти за мода ни говориш.

Съжалявам, но как да има като 90% тук са с пиратски, макар че продажбите на 8 почнаха от 30 лв и то Pro версията....

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Здравейте,

Наскоро си взех нов лаптоп с OEM -ска 8 -ца, и ще се радвам ако някой даде съвет как да махна тези квадрати в началото, т.е. директно да отивам на desktop -а, както и да прибавя start меню. Сиреч да придобие вид на 7 -ца. :)

По всяка вероятност този въпрос е транбован до безобразие и отговори има в темата, но за жалост тя е доста обемиста...

П.П. Сетих се и за друго: Има ли вариант да разглеждам снимки като при Windows Photo Viewer в Windows 7. Много ме дразни зуумването с тъч пада, както и затварянето на снимките...

Предварително благодаря!

Относно снимките - отвори Default Programs и си задай с какво да ти се отварят.

Здравейте, отново. Имам проблем с инсталацията на Windows 8 на настолен компютър. През HDMI картината по време на инсталация е размазана. А основния проблем е, че просто забива или по време на инсталация или след това като работи. Всичко замръзва. Случва се на различни етапи: по време на буутване, по време на работа и т.н.

Компютъра е със следните характеристики:

- CPU: AMD Athlon 64 processor 3500+ 2.2 GHz

- RAM 2 GB DDR2 (2 плочки са)

- Video: GIGABYTE GeForce 210 512 MB

- Audio: Realtek ALC 662 5.1 Channel

- HDD: Seagate ST3250310AS 320 GB (Master),

Seagate ST31500341AS 1.5 TB

До сега е бил със Уиндоус 7 и не е имал никакви проблеми.

Проблема ще да е от видео картата и/или драйвъри (залагам на второто), защото и с VGA кабел е същото.

Windows 8 е като цитирам (през гугъл преводач) „събрани е едно тостер и фризер“! :) Няма лошо да са в едно, но нека позвателя да има възможност да избира кое от двете да ползва и като го избере да си стои то, а не самопроизволно да се превключва на другото. Пак опираме до това, че е целесъобразно всички приложения и програми да могат да работят и в двете среди.

дръжка - лаптопа ми се ползва предимно от майка ми а тя не .....хммм пожела да свикне с метро, поради което се наложи да си поиграя - но винаги когато аз го ползвам, спирам старта и пускам метро..

Windows8 нямаше да получи толкова яростни критики и коментари, ако просто от Microsoft наред с новият графичен интерфейс по времето на инсталацията или някъде в настройките бяха оставили възможност да се превключи на класическият интерфейс със старт меню и т.н. п.п Дано не ме слагаш в категорията безмозъчен, който се води от общите тенденции.

Здравейте,

Наскоро си взех нов лаптоп с OEM -ска 8 -ца, и ще се радвам ако някой даде съвет как да махна тези квадрати в началото, т.е. директно да отивам на desktop -а, както и да прибавя start меню. Сиреч да придобие вид на 7 -ца. :)

По всяка вероятност този въпрос е транбован до безобразие и отговори има в темата, но за жалост тя е доста обемиста...

П.П. Сетих се и за друго: Има ли вариант да разглеждам снимки като при Windows Photo Viewer в Windows 7. Много ме дразни зуумването с тъч пада, както и затварянето на снимките...

Предварително благодаря!

Я си сложи една 7ца и не се занимавай с глупости!

Има си същата програма за снимки като на 7 просто трябва да я зададеш по подразбиране. За другите метро не е премахнато просто стартира в десктоп режим , Няма как да го премахна защото това е 8 а също така и позвам доста метро приложения и са доста удобни и лесни за ползване това че се добавят разни измишльотини не значи че вече е 7 и не вече няма да си сложа 7 защото 8 ми е доста по удобен за ползване. За ОЕМ-ската 8-ца за обща информация навярно човека няма как да сложи някоя друга Оп система на лаптопа защото може да върви само с 8 за това коментара ти е абсолютно излишен а и си стой с XP и не давай акъл кой с каква ОП.Система да е след като не са те питали.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Windows8 нямаше да получи толкова яростни критики и коментари, ако просто от Microsoft наред с новият графичен интерфейс по времето на инсталацията или някъде в настройките бяха оставили възможност да се превключи на класическият интерфейс със старт меню и т.н. п.п Дано не ме слагаш в категорията безмозъчен, който се води от общите тенденции.

следейки дискусията най-вероятно си прав но рано или късно (по-скоро рано) подобна опция щеше да изчезне с оглед унифицирането на средата и превръщането и в кросплатформена за сравнение ще използвам мобилната и пълната версия на форума - доскоро ползвах изключително пълната версия, но сега заради телефона съм принуден да ползвам мобилната версия и на телефона и на компютъра - звучи ли познато? мобилната е орязана не само, за да пести трафик - доста голяма част от графичния потребителски интерфейс е коренно различен от това с което бях свикнал и е правен с мисъл за тъч екрани (или поне известна част от мисълта де) и то така че да позволява комфортна работа без съществено (или въобще) да орязва важни функции (поне за мен) така че щът-не-щът светът преминава към екрани чувствителни на докосване и/или въздействие а MS преминават към еднородна среда за работа на различни устройства едно от най-готините неща е че ей тъй "out-of-the-box" (не се сещам подходящ смислов превод) можеш да правиш 80 до 90% от нещата на всички усройства без шмекерии и гимнастики .....тука вече са отплеснах доб.: п.п.: още не, ма не е нужно да са буташ.....а и никога не е късно, нали така (това в кръга на шегата) :D

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

следейки дискусията най-вероятно си прав

Има много години, докато сензорните екрани масово навлязат. В момента пазарът се доминира от лаптопи и компютри, които не са със сензорни екрани. Таблетите и телефоните са играчки, които все още сравнени с горните две са абсолютно немощни. И това ще продължи да е така, понеже не можеш да сложиш хардуера на лаптоп в таблет, който физически 10 пъти по-малък от лаптопа. За основно устройство за интерфейс все още ползвам мишка и клавиатура. В този смисъл Метро-то е от безполезно до затормозяващо. Както и за повечето потребители. Унифицирането се наруши именно с преминаване към нов неразбран интерфейс и обърканото преминаване наляво-надясно от десктоп към Metro интерфейс и приложения. Още повече има липсата на адекватен мултитаскинг с Метро приложенията превръща положението от затормозяващо в кошмарно. Мажорните програми като плеъри и професионален софтуер продължават да са десктоп, а не Метро приложения. От Метро приложенията всичко общо взето са някакви играчки, нищо особено сериозно. Поради всички тези причини на всички, които са ползвали и ползват старият десктоп интерфейс ще бъде добре просто да им бъде оставен старият интерфейс, а новият евентуално да се ползва на сензорни екрани. Ако нямаш сензорен екран - метрото просто е безсмислено и употребата му граничи с безумие/идиотизъм.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Има много години, докато сензорните екрани масово навлязат. В момента пазарът се доминира от лаптопи и компютри, които не са със сензорни екрани. Таблетите и телефоните са играчки, които все още сравнени с горните две са абсолютно немощни. И това ще продължи да е така, понеже не можеш да сложиш хардуера на лаптоп в таблет, който физически 10 пъти по-малък от лаптопа. За основно устройство за интерфейс все още ползвам мишка и клавиатура. В този смисъл Метро-то е от безполезно до затормозяващо. Както и за повечето потребители. Унифицирането се наруши именно с преминаване към нов неразбран интерфейс и обърканото преминаване наляво-надясно от десктоп към Metro интерфейс и приложения. Още повече има липсата на адекватен мултитаскинг с Метро приложенията превръща положението от затормозяващо в кошмарно. Мажорните програми като плеъри и професионален софтуер продължават да са десктоп, а не Метро приложения. От Метро приложенията всичко общо взето са някакви играчки, нищо особено сериозно. Поради всички тези причини на всички, които са ползвали и ползват старият десктоп интерфейс ще бъде добре просто да им бъде оставен старият интерфейс, а новият евентуално да се ползва на сензорни екрани. Ако нямаш сензорен екран - метрото просто е безсмислено и употребата му граничи с безумие/идиотизъм.

Както казаха MS, връщане назад няма, само напред... затова да се надяваме в Blue ще решат част от проблемите... Метри много си ме кефи, но има някои недосмислици, които трябва да се оправят, за да стане напълно фунцкионален, но не можете да искате всичко да става от днес за утре и с един ъпдейт да се оправят нещата... такава голяма промяна се прави много време...

Както казаха MS, връщане назад няма, само напред...

Microsoft сами определиха Windows8 като провал. И дори и мултинационална корпорация, тя е длъжна да се съобразява с желанията на потребителя или в един момент ще остане без потребители на нейните услуги и продукти, т.е фалит. Аз промяната не я искам, защото е неадекватна, особено за хората на десктопи и лаптопи без сензорни екрани, т.е мнозинството потребители.

Добре де аз на скоро си сложих win8 и имам чуството ,че постояно ми лагва, може ли да е така от лаптопа ми ?

Лаптопа ми е Dell inspiron M5030

Процесор:  AMD V140 2.30 GHz

RAM:  4 gb

Лаптопа ми е Dell inspiron M5030

Според мен проблемът е в Dell, които са решили да не поддържат Dell inspiron M5030 за Windows 8, справка. Виж по-точно кои модели се поддържат под надписа: Inspiron Laptop.

Според мен проблемът е в Dell, които са решили да не поддържат Dell inspiron M5030 за Windows 8, справка. Виж по-точно кои модели се поддържат под надписа: Inspiron Laptop.

Това не би трябвало да е проблем, докато има налични драйвери. Единственото, което не се поддържа ще бъде де факто техният custom software за управление. Не виждам причина лаптоп да не работи с него при наличие на необходимите хардуерни драйвери. Това говори само за лоши хардуерни драйвери или просто лоша работа на операционната система. Не виждам и смисъл да се ползва Windows8.

Това не би трябвало да е проблем, докато има налични драйвери. Единственото, което не се поддържа ще бъде де факто техният custom software за управление. Не виждам причина лаптоп да не работи с него при наличие на необходимите хардуерни драйвери. Това говори само за лоши хардуерни драйвери или просто лоша работа на операционната система. Не виждам и смисъл да се ползва Windows8.

Къде са наличните Windows 8 драйвери за този лаптоп? Писах по-горе, че устройството не се поддържа и дадох линк.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Което в случая значи че само на сайта на делл няма шофьори за железарията казвам го от личен опит въпросният лаптоп не би трябвало да сече, или поне моя не сечеше, но собственика му да не очаква чудеса от него

Което в случая значи че само на сайта на делл няма шофьори за железарията казвам го от личен опит въпросният лаптоп не би трябвало да сече, или поне моя не сечеше, но собственика му да не очаква чудеса от него

Хехе, едно време инсталирахме драйвери за Vista на Windows 7. Обаче сега е малко по-различно, особено за AMD платформи, които по незнайни причини се осират с драйверите...

Къде са наличните Windows 8 драйвери за този лаптоп? Писах по-горе, че устройството не се поддържа и дадох линк.

То и за IBM T30 нямаше поддръжка в сайта на IBM/Lenovo за Windows7, но същият тръгна и вървеше поносимо. Официалната поддръжка след определено време просто изчезва и те преориентират към купуването на нов лаптоп, който има "официална поддръжка" за WindowsXXXX

То и за IBM T30 нямаше поддръжка в сайта на IBM/Lenovo за Windows7, но същият тръгна и вървеше поносимо. Официалната поддръжка след определено време просто изчезва и те преориентират към купуването на нов лаптоп, който има "официална поддръжка" за WindowsXXXX

Май само ти не разбра, че Windows 8 е доста по-различен откъм драйвери, в сравнение с предишните версии. За лаптопа, който беше споменат по-горе няма драйвери за Windows 8. Е?

Май само ти не разбра, че Windows 8 е доста по-различен откъм драйвери, в сравнение с предишните версии. За лаптопа, който беше споменат по-горе няма драйвери за Windows 8. Е?

А ти май не разбра, че освен официалните драйвери в пакета драйвери на Windows често присъстват генерични такива, с които хардуерът би трябвало да функционира до някакво нормално ниво на използваемост и далеч не е гарантирано, че няма драйвери за даден хардуер за Windows8, а просто няма такива на сайта на Dell. Ако потърсим обаче на сайта на производителя на отделен хардуерен компонент - може и да има. А драйверите ще да са много различни, ще ти повярвам. Нищо, че ползват един и същи WDM модел.

А ти май не разбра, че освен официалните драйвери в пакета драйвери на Windows често присъстват генерични такива, с които хардуерът би трябвало да функционира до някакво нормално ниво на използваемост и далеч не е гарантирано, че няма драйвери за даден хардуер за Windows8, а просто няма такива на сайта на Dell. Ако потърсим обаче на сайта на производителя на отделен хардуерен компонент - може и да има. А драйверите ще да са много различни, ще ти повярвам. Нищо, че ползват един и същи WDM модел.

Няма такива драйвери за Windows 8. Още един път ли трябва да го напиша?

Няма такива драйвери за Windows 8. Още един път ли трябва да го напиша?

Колкото пъти да го повториш като мантра, няма да стане по-вярно. Ако ти не можеш да го подкараш с Windows8 - това е друг въпрос.

Колкото пъти да го повториш като мантра, няма да стане по-вярно. Ако ти не можеш да го подкараш с Windows8 - това е друг въпрос.

Ти четеш ли темата? Става дума за Dell inspiron M5030 и Windows 8, виж предишната страница. Ако обичаш не ме намесвай с подкарването.

P.S. Ще дадеш ли най-накрая линк за драйвери за Dell inspiron M5030 и Windows 8? Или ще продължиш да пишеш глупости?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.