Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Върху 7-цата.

Липсата на адекватно старт меню. То може да се правят разни базици и да се нагласи, ама защо  трябва да е така. Ако бяха направили, при самата инсталация, да се прави избор, със обикновен десктоп интерфей или само с плочкаджийски, щеше да е много по-добре. А те направили каша. Сега духат супата.

Напълно поддържам това мнение, но все пак искам да отбележа, че аз самият имам доста скромен опит с 8-цата. Инсталирах служебна 8 на служебен лаптоп и си поиграх с тази ОС 2-3 дни. Накрая върнах отново 7-та. От този мой скромен опит ме раздразни наистина липсата на адекватен метод за превключване на двата режима на работа. Сега кой как преценява си е изключително субективен фактор, а там угодия на всички няма. Точно за това смятам, че трябваше да има адекватен начин за пълно превключване на двата режима на работа, а не някаква мешавица. Лично при мен имаше проблем с излизането на менюто за изключване, рестартиране и другите опции, които се извикват с мишката в дясната страна на екрана. Мене лично старт бутона не ме вълнува много, понеже аз почти не го ползвам. Само когато изключвам или рестартирам го ползвам. Всички програми и приложения си ги вадя с преки пътища на работния плот. Друг недостатък е невъзможността да ползвам моя клавиатурна подредба, правена с инструмента на Майкрософт. Инсталира се, вижда се, но не може да се избере понеже е неактивна. Разбира се към дадения момент, тогава имаше проблем и със съвместимостта на няколко програми, но това го имаше на времето и на 7-та.

Редактирано от еди (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

прощавай ама адекватен начин за превключване има от 1994-a.......

справка: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Natural_keyboard

един клик повече се налага ако ползвате апликация в метро, което нищожна част от Вас правят

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

един клик повече се налага ако ползвате апликация в метро, което нищожна част от Вас правят

И за какво е това метро, като 80% и повече са с обикновенни екрани, а не с такива чувствителни на допир,а?

Напълно поддържам това мнение, но все пак искам да отбележа, че аз самият имам доста скромен опит с 8-цата. Инсталирах служебна 8 на служебен лаптоп и си поиграх с тази ОС 2-3 дни. Накрая върнах отново 7-та. От този мой скромен опит ме раздразни наистина липсата на адекватен метод за превключване на двата режима на работа. Сега кой как преценява си е изключително субективен фактор, а там угодия на всички няма. Точно за това смятам, че трябваше да има адекватен начин за пълно превключване на двата режима на работа, а не някаква мешавица. Лично при мен имаше проблем с излизането на менюто за изключване, рестартиране и другите опции, които се извикват с мишката в дясната страна на екрана. Мене лично старт бутона не ме вълнува много, понеже аз почти не го ползвам. Само когато изключвам или рестартирам го ползвам. Всички програми и приложения си ги вадя с преки пътища на работния плот. Друг недостатък е невъзможността да ползвам моя клавиатурна подредба, правена с инструмента на Майкрософт. Инсталира се, вижда се, но не може да се избере понеже е неактивна. Разбира се към дадения момент, тогава имаше проблем и със съвместимостта на няколко програми, но това го имаше на времето и на 7-та.

Още един дразнител: така, знаем, че при мърдане  на мишката в горния десен ъгъл извиква тва странното меню. Та много често  цъкам на скрол бар-а, за да врътна страницата на долу и в 80% от случаите при мен, се появяваше това меню. Сори, ама недоклатена работа.

кой (аз със сигурност не съм) е твърдял че метро е предназначено единствено и само (подчертавам: единствено и само) за екрани чувствителни на допир ?

да, този интерфейс в момента максимално удовлетворява точно тези екрани (съответно "персонални компютри"), но не значи че само там работи

колеги, тоя номер не става само с пробване - иска се и желание (и едни други неща, ама някой ще вземе да ми се обиди ако ги напиша)

Хайде пак прочети моя пост и дай отново друг отговор, но този път да е адекватен.

Привет, така е Windows 8 не търпи други ОС и това е едно от многото  неща които ме отвръщават. За да инсталирате Windows7 ще се наложи да изтриете  дялът на  който е инсталиран Windows8 и да го създадете  отново по време на инсталацията. Ако виждате дял от 100 MB изтриите и него. Windows8 е малко по лек от Windows7, но пък е отвратителен в наглостта си да не приема друга ОС съществуваща на компютъра...

А, това за нетърпенето на друга операционна система и сложнотии, ако искаш да инсталираш някоя друга ОС освен или със Windows 8 e невероятна глупост, ако някой го твърди!!!

Здравейте,

Наскоро си взех нов лаптоп с OEM -ска 8 -ца, и ще се радвам ако някой даде съвет как да махна тези квадрати в началото, т.е. директно да отивам на desktop -а, както и да прибавя start меню. Сиреч да придобие вид на 7 -ца. :)

По всяка вероятност този въпрос е транбован до безобразие и отговори има в темата, но за жалост тя е доста обемиста...

П.П. Сетих се и за друго: Има ли вариант да разглеждам снимки като при Windows Photo Viewer в Windows 7. Много ме дразни зуумването с тъч пада, както и затварянето на снимките...

Предварително благодаря!

Здравейте,

Наскоро си взех нов лаптоп с OEM -ска 8 -ца, и ще се радвам ако някой даде съвет как да махна тези квадрати в началото, т.е. директно да отивам на desktop -а, както и да прибавя start меню. Сиреч да придобие вид на 7 -ца. :)

По всяка вероятност този въпрос е транбован до безобразие и отговори има в темата, но за жалост тя е доста обемиста...

П.П. Сетих се и за друго: Има ли вариант да разглеждам снимки като при Windows Photo Viewer в Windows 7. Много ме дразни зуумването с тъч пада, както и затварянето на снимките...

Предварително благодаря!

За първия въпрос - ClassicShell

Здравейте,

Предварително благодаря!

На предната страница е показано как да махнеш Метро без да ползваш допълнителен софтуер - цъкни тук.

За пускането директно до декстоп, с новия ъпдейт Windows Blue, това щяло да се направи. За прегледа на картинки: пусни онова подобие на старт меню, цъкаш на това за прегледа десен бутон върху него, долу се появява едно меню и му избери Uninstall. Можеш да разкараш и другите глупости, за музика, за филми и прочие( за времето, абе всичко). След това се опитай да отвориш някоя картинка, дай му browse и си избери стандартната програмка.

Благодаря ви, момчета!

Ще пробвам вариантите, като се прибера :)

Изникна ми и още един въпрос... Диска не е разделен, а си е цял. Има ли някакви тънкости при използването на вградения Windows -ки инструмент за разделяне? Визирам: разни компресии или други щуротии, които би могло да ме попита при стартиране на операцията. И ще е пречка ли ако имам филми около 100 GB? Така и така започнах с нелепи въпроси, нека да бъде още един :): На колко части е най-удачно да се сцепи диск 500 GB?

Поздрави,

Ми няма кой знае каква философия. Маркираш диска, от който искаш да вземеш място, даваш му десен бутон, избираш Shrink volume...После ти се предлага колко да бъде новия дял. Искаш 100 гигабайта? Умножаваш 100х1024=102400. Пишеш 102400 в полето и даваш Ок. Чакаш докато свърши процедура. После влизаш в My computer и ще трябва да форматираш дяла. Цъкаш на него десен бутон и избираш формат и избираш NTFS. Чакаш няколко минути( не му давай Quick format) и си готов. Въобще не ти трябват външни програми.

PS: Диска можеш да си го цепиш, на колкото си искаш дялове. Аз с два. 100 гб. за Windows и останалите 365 за филми, игри музика снимки... ти си решаваш.

На предната страница е показано как да махнеш Метро без да ползваш допълнителен софтуер - цъкни тук.

Пробвал съм го тоя метод под Enterprise - нищо. С външни програми пробвах, карат известно време и пак се скапва. За това си чакаме Windows Blue.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Пробвал съм го тоя метод под Enterprise - нищо. С външни програми пробвах, карат известно време и пак се скапва. За това си чакаме Windows Blue.

И аз с ClassicShell прескачам метрото(не че ми пречи да се зарежда в Метро директно), но до сега не се е скапала. :)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Няма нужда да чакате каквото и да е било от доста време вече ползвам 3 пача за 8-цата за да изглежда и стартира като 7 в десктоп режим.

Това са

1 - Меню ( StartIsBack ) - с него директно се влиза в десктоп режим освен ако не искате метро което става само с един клик в настройките на менюто

2 - Aero Glass for Win8 - това се подразбира че е прозрачноста в момента е още на RC1 версия но скоро ще стане

3 - Shell32_Patch_Setup_v1.3 - Това е и Рибон да изглежда като експлоъра на 7 .Всичко друго е  тема за 8

П.п. Всичко може да се намери в Гугъл без проблем ето и снимка как изглежда

Публикувано изображение

а сега дайте и една основателна причина поради която използвате windows 8

А сега ти дай една причина поради която да не го ползвам.

Xp е стар , 7 е тромава , Виста въобще не я споменах поради причини и причини. За 8 бърза е стабилна е а и вид има какво повече да искаш ,ако не ти харесва твой проблем това че няма читав активатор за нея не означава че не може да се активира и то активация от майкрософт за 5 мин през скайп . А и за твое сведение по се кефя на линукса ама защо да нямам и 8 след като имам възможност да я сложа.

Щото е ново! Reason enough for many...

А сега ти дай една причина поради която да не го ползвам. Xp е стар , 7 е тромава , Виста въобще не я споменах поради причини и причини. За 8 бърза е стабилна е а и вид има какво повече да искаш ,ако не ти харесва твой проблем това че няма читав активатор за нея не означава че не може да се активира и то активация от майкрософт за 5 мин през скайп . А и за твое сведение по се кефя на линукса ама защо да нямам и 8 след като имам възможност да я сложа.

Алоо, Майкрософт обявиха Windows8 и новият интерфейс като провал. Ако беше толкова хубаво, нямаше всеки в темата да се втурва и бута да променя интерфейса и да вкарва какви ли не пачове, които компрометират стабилността на системата, нещо което ти обсъждаш - стабилност. XP все още работи, а Win7 не е кой знае колко тромав. Ще ми пишеш за пачове на системни файлове и ще ми говориш за СТАБИЛНОСТ - каква смешка! Ти можеш ли да предвидиш кога даденият пач ще доведе до фатална грешка в изпълнението на някой код, който разчита на дадената подправена част от файла?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти ако не можеш да се задържиш с една инсталация на дадена Оп система някой хора го правят от началото на февруари съм инсталирал 8 слагал съм какво ли не махал съм също и още не съм я скапал. Дадените пачове се обсъждат във форум като този и ако има бъг се съобщава веднага. Да не мислиш че ще предложа нещо което не съм пробвал дали работи както трябва, а и преди да сложа нещо на компа чета по форуми за какво иде реч, че Уин не е Лин тук скапе ли се преинсталл върви да го оправяш в конзола :)

А сега ти дай една причина поради която да не го ползвам.

Xp е стар , 7 е тромава , Виста въобще не я споменах поради причини и причини. За 8 бърза е стабилна е а и вид има какво повече да искаш ,ако не ти харесва твой проблем това че няма читав активатор за нея не означава че не може да се активира и то активация от майкрософт за 5 мин през скайп . А и за твое сведение по се кефя на линукса ама защо да нямам и 8 след като имам възможност да я сложа.

Кво й е бързото- само буутването и толкова. Разлика при игрите никаква. Минималните са същите, не ми я хвали. Много си е добра 7-цата.

Преди време бях принуден да използвам Windows 8 Enterprise по ред причини, една от които е политиката на компанията, за която работя. За съжаление се наложи да мина към Windows 8, без да ми подменят хардуера. Затова се сдърпахме с IT спецовете и аз извоювах Windows 7/8 dual boot. След като се сдобия със сензорен дисплей, Windows 7 ще поеме към вечните ловни полета...

Както и да е, имам още причини да използвам Windows 8 от време на време. Това е едно устройство, които притежавам отскоро. Имам предвид смартфон с Windows Phone 8. Синхронизацията във Windows 8 среда е на степен по-добра, в сравнение с по-старите Windows версии, интерфейсът е изключително лек и интуитивен, опростен максимално и т.н. С две думи имам почти един и същ изглед в екосистема, която работи доста добре и стабилно. Харесвам това, че MIcrosoft тръгнаха към опростяване, но не не ми допадат ограниченията, които направиха след Preview версиите.

За мен има практическа полза от Windows To Go, но за съжаление тази функция е ограничена само за Enterprise версиите на Windows 8.

P.S. Написах цял роман, баси. След време, като се сдобия със сензорен екран и излезе WIndows 8.1 Blue, ще напиша нов. :)

...

3 - Shell32_Patch_Setup_v1.3 - Това е и Рибон да изглежда като експлоъра на 7 .Всичко друго е  тема за 8

П.п. Всичко може да се намери в Гугъл без проблем ето и снимка как изглежда

Колега, за въпросния рибон не трябват никакви пачове, а и той е полезно нововъведение. Със стрелката под знака за затваряне на прозореца може да се скрива и извиква обратно. 

Публикувано изображение

Колега, за въпросния рибон не трябват никакви пачове, а и той е полезно нововъведение. Със стрелката под знака за затваряне на прозореца може да се скрива и извиква обратно. 

Публикувано изображение

Колегата не се е изразил правилно. Имал е предвид, че с въпросния пач си "връща" статус бара на уин7(онази големичка лента долу на прозореца).

да обясня - колкото и да съм черноглед, не сте толкова тъпи че да не разберете каква ОС ползвам (и да, залагам на телефон със същата ОС) но искам всички които прескачате метро, връщате старт бутони и т.н. маймунджулъци, да ми дадете основателна причина (различна от тази посочена от simtech, макар и да е най-адекватна за повечето от вас) поради която използвате точно windows 8 а не си стоите на 7 - дайте ако щете една едничка функция поради която за вас 8 е по-добър от 7 та се налага да го правите да изглежда така прескачане на метро и връщане на старт съм правил само на лаптопа, който ползвах/м от дъжд на вятър основно за поддръжка - лаптопа ми се ползва предимно от майка ми а тя не .....хммм пожела да свикне с метро, поради което се наложи да си поиграя - но винаги когато аз го ползвам, спирам старта и пускам метро а колкото до мнението на nologo - той самия има достатъчно от "малките сиви клетки", че да може и сам да направи своя, правилен за него, избор (в смисъл: уважавам мнението ти, но не твоето исках да чуя) но доста от вас не са - и не ми се цупете: така е

Не знам как хората не разбират че 8 е просто операционна система,като  XP, 7 и много други. За да я ползва човек, не му е необходима никаква кой знае каква основателна причина освен тази, че му се налага да ползва операционна система, защото има компютър,който от своя страна работи с такава( операционна система) и т.н.

Но това да махаш Метро, да връщаш старт бутон,който си го има в 8 само,че не е долу в ляво,а долу в дясно като изкараш лентата, е не е 1 към 1 както сме свикнали,но ...та това ми се струва абсолютна глупост. На стар лаптоп 8 работи отлично и това ми се струва съвсем основателна причина да я слагам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.