Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Казх ти, погледни във форума на датата.  :mad:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кога ще излиза Windows 8.1 RTM ? Вече сме средата на август месец :) 

Вчера инсталирах космицата да го пробвам и като цял съм доволен от пърформанса му. Има 1-2 неща, които изискват още малко работа по оптимизирането им, но много други неща са променени и подобрени из основи.

А нещата, по които смятам, че трябва МС да поработят още малко са:

1. Като избираш файлова асоциация за дадена програма и цъкнеш на желаната програма незнайно защо таскбарът примигва заедно с всички икони по него.

2. Като цъкна поред две (или повече) икони по таскбара първата цъкната програма зацикля в нот респондинг режим и едва когато втората стартира, първата се оправя. В Уиндоус 7 нямаше такова нещо и можех да нацъкам всичките икони по таскбара без нито една програма да зацикли.

Малко ме дразни това, че настройките на лендгуидж бара са ги заврели в г*за на географията и за да си изкарам традиционна фонетична трябваше да питам по форуми и да цъкам като невидял по разни менюта. Но пък за сметка на това много са подобрили работата на ОС с РАМ паметта при стартиране. Уиндоус 7 циклеше яко при стартиране, докато космицата тръгва от раз с всички заредени програми и веднага е готова за работа.

Общо взето компютърът ми се прероди с Windows 8.

Абе то и аз бех доволен, но като видях, менюто в дясно( чаровния бар, разбираш ли) как се появява докато скролвам страницата.. :stop::angry: Заклех се, че това е най-тъпия джам излизал до момента. Напсувах ги. Изкарах 1-2 седмици и форматирах. Турих си 7-ка. Чиста работа. Дори Глистата беше по-нормална в това отношение. Старт менюто на блокчета също ме подразни, че се пуска него, вместо директно до десктоп среда. Са ше я видим тая 8.1 ко ше бъде. Ама там до колко разбрах, ще има некво старт бутонче, ама пак ше води до плочките. Искат да ни накарат да минем на ултрабуци, да ама нема да им се дадем. :mad:

Страничната лента се забранява много лесно. StartMenu8 има опция за забрана на тази лента. А ако не се лъжа май имаше и опция за забрана на старт менюто, благодарение на която те праща направо в десктопа и не минаваш през плочките.

Абе има ги, ама след време  нешо работата се прецаква от самосебе си. rado84, не можеш да сравняваш един сговнясал се Windows 7, с прясна инсталация. До някъде обаче има някакво малко подобрение, а именно заради липсата на аеро интерфейса, който натоварваше видеото. Но като цяло новата инсталация е логично да е по-бърз Windows-a.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Абе има ги, ама след време  нешо работата се прецаква от самосебе си. rado84, не можеш да сравняваш един сговнясал се Windows 7, с прясна инсталация. До някъде обаче има някакво малко подобрение, а именно заради липсата на аеро интерфейса, който натоварваше видеото. Но като цяло новата инсталация е логично да е по-бърз Windows-a.

Като говориш за сравняване на сговнясали ОС - какво имаш предвид? Същото, което имах инсталирано на Winboze 7 го имам и сега инсталирано на космицата едно към едно. 7-цата със същите програми веднага след прясна инсталация почва да бози. Е, не толкова фрапиращо колкото бозеше ХР, де, но пак си беше осезаемо бозенето.

Единственото, което още не съм тествал е как се държи системата, когато се инсталира някоя многогигабайтова игра, че при 7-цата това беше генерален проблем - пуснеш да инсталира и после седиш и мигаш на парцали, 'щото системата зацикля.

Като говориш за сравняване на сговнясали ОС - какво имаш предвид? Същото, което имах инсталирано на Winboze 7 го имам и сега инсталирано на космицата едно към едно. 7-цата със същите програми веднага след прясна инсталация почва да бози. Е, не толкова фрапиращо колкото бозеше ХР, де, но пак си беше осезаемо бозенето.

Единственото, което още не съм тествал е как се държи системата, когато се инсталира някоя многогигабайтова игра, че при 7-цата това беше генерален проблем - пуснеш да инсталира и после седиш и мигаш на парцали, 'щото системата зацикля.

Имам предвит, че с качването и махането на програми и игри, windows се сбозва, започва да бави, да цикли и т.н... а тук с 8-цата ти правиш, прясна инсталация, oще нищо не си качвал и е нормално да лети.

Моят уйндоус 8 е на 1 месец вече нито бави нито цикли и въпреки някой калпаво направени неща по интерфейса се държи много по добре от 7.

Здеавейте,имам въпрос относно Windows 8.1 и Windows  8 Enterprice,ако някой може да ми отговори. По-конкретно когато официално излезе 8.1 ползващите Enterprice версия на 8-цата ще могат ли да я получат като ъпдейт, или ще трябва да прeинсталират на чисто?

Здеавейте,имам въпрос относно Windows 8.1 и Windows 8 Enterprice,ако някой може да ми отговори. По-конкретно когато официално излезе 8.1 ползващите Enterprice версия на 8-цата ще могат ли да я получат като ъпдейт, или ще трябва да прeинсталират на чисто?

1. Ъпдейт до 8.1 2. Чист инсталл при покупка на 8.1, независимо дали физическо или цифрово копие и разбира се фабрично 8.1 за ОЕМ лаптопи това ще са вариантите

Питам, защото когато излезе превюто на 8.1, за ползващите версия Еnterprice,трябваше да се свали като исо файл и да се инсталира директно  от исо-то. Направих го,но след това имах папка Windows old,малко омазана работа, иначе си вървеше.

Здравейте със уиндоус 8 съм и искам да направя снимка докато съм в игра но като дам win+PrtSc ми снима десктопа а не играта.На уин 7 ставаше с paint но тук ми снима десктопа моля за помощ.

Здравейте със уиндоус 8 съм и искам да направя снимка докато съм в игра но като дам win+PrtSc ми снима десктопа а не играта.На уин 7 ставаше с paint но тук ми снима десктопа моля за помощ.

Нямам инсталирани игри, но WIn+PrtScr прави снимка и я запазва в папка. Пробвай само с PrtScr и след това виж в Paint какво ще се получи.

Нямам инсталирани игри, но WIn+PrtScr прави снимка и я запазва в папка. Пробвай само с PrtScr и след това виж в Paint какво ще се получи.

това се получава като вляза в paint едно сиво поле. http://img5.imageshack.us/img5/7931/i94h.png а само с PrtScr прави снимка на десктопа не и на играта.

Редактирано от blade1980 (преглед на промените)

използвайте външна програма или собствените възможности на играта все трябва да има бутон за снимка в самата игра WinKey+PrtScr е нова комбинация от 8 и снима десктопа както сте разбрали

За всяка игра е различно. При някои става с F12, при други с printscreen. Някои даже имат опция в контролите, кое копче да прави снимка. При някои игри като натиснеш F12, сами си правят скрийншот, който се запазва в папката със сейфовете.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

За всяка игра е различно. При някои става с F12, при други с printscreen. Някои даже имат опция в контролите, кое копче да прави снимка. При някои игри като натиснеш F12, сами си правят скрийншот, който се запазва в папката със сейфовете.

А при някои единственият начин е с Фрапс или друга външна програма. Примерно при Driver San Francisco само PrintScreen не става - прави черен екран вместо снимка и само Фрапс оправя работата. Дали това е некадърно написана игра или някаква програмистка простотия - не знам.

Принципно си ползвам през 95% от времето перфектната система (Линукс), но понякога засядам и на уинбозата, смених отново 7 със 8.

Не знам дали е случайно но за пример като пусна игрите Flatout 2 Flatout Ultimate Carnage и F1 2012 кадрите в секунда са почти двойно повече.

F1 2012 Windows 7 - 25 - 35 fps / Windows 8 35 - 50 fps

Flatout 2 Windows 7 - 85 fps / Windows 8 155 fps

Flatout Ultimate Carnage Windows 7 - 50 fps / Windows 8 110 fps

Снимки -> 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

:lol6: Че то и в момента 7-цата ми буутва за 10сек. от натискане на бутон до десктоп (SSD Intel 40GB)...

еми осмицата буутва без ссд за 7-8 сек от натискане на копчето  а с ссд за около 3-4-5 мах :tongue2: :tongue2:

Привет на всички,

За 5-6 дена (без видими причини) ми се случва на три пъти Windows -a да ми дава някаква грешка и едно намръщено :) човече ми казва, че трябва да се рестартира... без кой знае каква друга информация. След това, при зареждане на системата ми изважда прозорец с някаква грешка Driver XXX XXX... и някакви абривиатури, които така и все недочитам, а и препратката към Windows съпорта - упорито мълчи :)

Дайте някакъв съвет как мога да му направя пълен скан за грешки или нещо подобно, като съответно ги поправи. Нямам диск, за recovery, така че може и с външен софтуер... стига да има такъв...

Предварително благодаря!

Аре да вземете най-накрая да го прочетете - все пак съобщенията след син екран не ги плюе ей така за да пъллни лог-а

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.