Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Кога да очакваме 8.1? Вече е 17.10.

Утре най-вероятно или по-късно днес, а след ден-два предполагам и на msdn.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой ъпдейтна ли вече?

Edit: Току що прочетох в kaldata.com, че Enterprice версията не може да се ъпдейтне през  Windows Store.  Кофти.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Мога ли да ъпдейтна до 8.1 по начин, който изключва Windows Store, тъй като Windows приложенията не ми работят, заради активацията (стартирам ги и излиза старт менюто, ако въобще има значение защо не работят)?

Тогва кво те бърка пущаш исо-то на 8.1 и качваш

Бърка ме, че трябва да преинсталирам, ако опитам по този начин. Така или ще си загубя всичките данни на С-то, или ще ми ги премести в папка Windows.old, което мене не ме устройва... Все пак ще пробвам по този начин, за да видя дали не може просто да си инсталирам обновлението без да губя нищо.

Честно казано малко съм разочарован и ме е яд че не си седях на чиста 8-ца, хем с преинстал го качих 8.1. В превюто имаше готин тапет по подрабиране а този жълтия е ужасен, в финалната версия го няма този за който говоря за превюто. Две антивирусни не искаха да ми тръгнат и ги чаках по един час да се ъпдейтнат, като не работеха коректно след това,само прословутия аваст новия се инстална от раз, но наскоро ми прави аваста проблем и не ми се щеше да го ползвам. Както и да е, ще го търпя за сега, но не знам до кога, а за какво ми е скайп по дефолт инсталиран, като и без това не го ползвам. Adblock Plus не работи коректно и в Internet Explorer 11...има си трески за дялане..

нали се сещаш че тва дето си го изплюл е точно копие на баснята за лисицата и гроздето тапета може да ти се изкара ако ти е толкова зор за точно 6 секунди от превюто не знам защо очаквате въобще софтуера да работи коректно на система на 1 ден - и не ми излизайте с приказки за тестове и алабализми, копия за разработчиците и т.н. поне можеше да споделиш кой са АВ-тата които не работят, интересувал ли си се защо, има ли решение на проблема - всички знаете да мрънкйете ама никой не си ползва главата за общото благо ето и при мен в превюто комодо не работеше първите три дни, докато не се намери причината и решението чрез заобикаляне на променлива в windows

FortyClient, 360 Internet Security. E айде сега под вол теле,примерно съм си купил нов лаптоп с 8.1 и съм индианец,каквто съм си, решавам да си сложа антивирусна, но понеже има проблем, ще търся някой да ми намери решение, чрез заобикаляне на променлива в Windows и това на нов комп и нова операционна система, вместо да си я ползвам с удоволствие и от раз ще ходя по мъките.. :)

още-по малко можеш да очакваш свободен софтуер като горния да работи от раз на чисто нова ОС

още-по малко можеш да очакваш свободен софтуер като горния да работи от раз на чисто нова ОС

А би трябвало, не е кой-знае каква философия. Освен ако не правен в час по трудово...

За качествата на този, горния софт оставям присъдата на hjt екипа но съм съгласен - софтуера трябва да върви ръка за ръка с развтието на една операционна система особено когато тя е .....е ако не най-популярната, то поне сред десетте най-използвани и разпространени но това са разбира се само леко утопичните виждания на един типичен водолей - действителността струва ми се е по-различна и нещата все по-често навлизат в сверата на "каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари"

Здравейте,

Не съм сигурен дали въпроса е за тук, но как може да се премахне папката Windows.old?

Благодаря Ви предварително!

Чрез вграденият инструмент за почистване на диска. Или като просто я изтриеш с делейт.

леко утопичните виждания на един типичен водолей

Колега!
  • 5 седмици по-късно...

Здравейте ! 

имам следният проблем : USB портовете ми ,УЖ не работят.тоест когато включа флашка или мишка те не работят.въпроса е ,че подложката за охлаждане работи и на двата порта.от това си правя изводи ,че проблема се софтуерен,как мога да го реша ?

извинявам се ,ако има такава тема или въпроса е бил повдиган ,трябва бързо да реша проблема и няма особено време да търся из форума.мерси предварително.

Имам следният въпрос ,като отворя windows explorer да видя целият компютър  дискове и файлове се отваря веднага прозореца,но като чукна да отворя някой диск или папка и запачво едно чакане да се отворят и като пъхна флашка пак бавно се появява прозореца какво да правя с нея.Като натисна и свойства на дадена папка пак се появява чак след 1-2 мин.Изобщо всичко бавно става.Къде може да е проблема.С windows 8.1*64 съм 4гб рам процесор Пентиум дуал коре 2.50Ghz.Антивирусната е NIS2013.Като го включа отначало има една хост услуга която товари потоянно около 30-40%.После изчезва натоварването,но това отваряне на папки е много бано.Да не е вирус не знам вече.Не съм навътре много с компютрите,извинявам се ако съм написал някоя глупост.На ниво съм да си преинсталирам сам компютъра и това е.

Оригинален ли е уина? Какви са мишката и флашката? С друга периферия пробвал ли си? Като вкараш почва ли да търси драйвъри?

Оригинален изтеглен от сайтовете ,знаете кои са, MSDN на български .Активиран и каквото сложа започва да търси драйвери и всичко работи.

@Aquaris

моят не е оригинален.въпроса е ,че до снощи работеше всичко ,днес включих машината и нищо не работи ,пробвах да включа колони ,който се захранват от USB и работят.

предполагам е софтуерно... 

п.с. не знаех въпроса ти към мен ли е насочен и реших да напиша и аз коментар : ) 

мой пропуск, не съм видял че има и друго мнение@mrawkata я пробвай като изключиш всички опции на NIS дали пак така товари - имам предвид сканиране в реално време, защитна стена, и т.н. сканирания и защитикоя е host услугата? сложи и една снимка на task manager с процесите подредени според процесорно натоварване и/или ram @теодор при теб е по-вероятно някой ъпдейт да е счупил нещо. върни със system restore до предната вечер (или до последната точка в момент когато е работело всичко). би трябвало наистина да е софтуерно, тъй като подложката и колоните ти черпят само токможеш да провериш и дали е имало ъпдейти предната вечер и само тях да махнеш (за да не връщаш със систем ресторе-то)

Днес съм на работа ,утре ще видя ккакво може да се направи.Със 7-мицата не беше така,пак бях със същата антивирусна.Може нещо да се е омазало при активирането.Утре ще направя тези работи.

Ето една снимка това е в началото след като го включвам ,около 10 мин е този процес.Антивирусната нищо не товари.http://prikachi.com/images/915/6774915G.png

WIndows defender включен ли ви е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.