Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Има ли начин да махна паролата при влизане в акаунта ми ? Смисъл да не ми иска парола, а веднага да си влиза :)  Windows 8.1

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

и тогава какъв е смисълът от парола? иначе, да, има начин

и тогава какъв е смисълът от парола? иначе, да, има начин

Човекът не иска при всяко включване на компютъра си да въвежда досадната парола. 

Има ли начин да махна паролата при влизане в акаунта ми ? Смисъл да не ми иска парола, а веднага да си влиза :)  Windows 8.1

Има начин, от настройките премини към локален акаунт и не задавай парола. Проблема обаче ще е ако искаш да изпозлваш после приложенията от маркета (няма да ти позволи). За друг начин не знам!

Инсталирах си на ся уиндоус 8.1 но нещо някакси интерфейса сякаш има някакви промени и изглежда гадно не говоря  за нововъведенията ами за това как е отчел монитора ми и как е направил настройките. Например тези иконки дето излизат отдясно не са центрирани и са по малки, също лентата ми се вижда малко по малка от одеве като бях със уин 8 и в старт менюто блокчетата сякаш са не знам и аз, малко по малки и имам повече пространство. Ето за какво говоря - http://store.picbg.net/pubpic/61/E6/d84ba63a224f61e6.jpg http://store.picbg.net/pubpic/F5/41/ab6173043252f541.jpg вижда се че нещо не е наред сякаш монитора ми бие на 4:3 леко вместо да си е точно 16:9. Странно е и не мога да го оправя :(

Инсталирах си на ся уиндоус 8.1 но нещо някакси интерфейса сякаш има някакви промени и изглежда гадно не говоря  за нововъведенията ами за това как е отчел монитора ми и как е направил настройките. Например тези иконки дето излизат отдясно не са центрирани и са по малки, също лентата ми се вижда малко по малка от одеве като бях със уин 8 и в старт менюто блокчетата сякаш са не знам и аз, малко по малки и имам повече пространство. Ето за какво говоря - http://store.picbg.net/pubpic/61/E6/d84ba63a224f61e6.jpg http://store.picbg.net/pubpic/F5/41/ab6173043252f541.jpg вижда се че нещо не е наред сякаш монитора ми бие на 4:3 леко вместо да си е точно 16:9. Странно е и не мога да го оправя :(

има ли активация за 8.1 и ако да как да си е направим,благодаря предварително :)

има ли активация за 8.1 и ако да как да си е направим,благодаря предварително :)

Има активация потърси в торент тракерите за KMSpico и следвай инструкциите, става доста бързо даже без рестартирване на компютъраСамо проблема ако на предишната страница ако успея да си реша ще спа спокойно

Редактирано от PhX (преглед на промените)

Колеги как да направя да ми се вижда Start менюто ? Като пусна мишката долу в лябо и ми се появява онова старт меню на win8 а аз искам другото стандартното което беше до win7. На другата ми машина е то ! Но на тая е на win8 и искам да го разкарам.

izabel1 с външно приложение - ползвайте googlePhX следващия път дали ще е възможно първо да четем правилата и после да отговаряме на питанките за кмс-и и т.н.? относно проблема ти: хостинг сайта казва че снимките ти са 1920х1080, което си е чисто 16:9 в HD, проблема е бил по-скоро в предишните драйвъри (и визуализация съответно)

Здравейте.От няколко дни съм с Windows 8 Enterprise и още съм новак.Повечето неща го знам понеже са, като във Windows 7 обаче едно не разбирам (за сега :D).В Start менюто (ако изобщо се казва така) има "Магазин (или Store сигурно е на англииски) в, който има много безплатни приложения.Това, което не мога да разбера е, като сваля и инсталирам нещо после как да го стартирам.Търсачката на Start менюто не намира таова нещо.Търсачката на магазина ми казва, че съм инсталирал съответният софтуер, но няма опция за стартиране.Не знам какво да правя

При Windows 8 при търсене - избирате дали да търсите за програми, инсталирани приложения, документи, музика и т.н... При Windows 8.1 се търси всичко!

Здравейте.От няколко дни съм с Windows 8 Enterprise и още съм новак.Повечето неща го знам понеже са, като във Windows 7 обаче едно не разбирам (за сега :D).В Start менюто (ако изобщо се казва така) има "Магазин (или Store сигурно е на англииски) в, който има много безплатни приложения.Това, което не мога да разбера е, като сваля и инсталирам нещо после как да го стартирам.Търсачката на Start менюто не намира таова нещо.Търсачката на магазина ми казва, че съм инсталирал съответният софтуер, но няма опция за стартиране.Не знам какво да правя

Точно с 8.1 съм.Влизам в Start менюто, цъкам на стрелкичката долу в ляво да покаже всичко и в следващият екран горе в дясно в търсачката пиша името на играта и казва "Няма приложения, които да отговарят на критериите ви за търсене"

а сигурен ли си че приложенията въобще са се инсталирали?и един съвет: има хиляди места в мрежата от които можете да вземете код за инсталация на 8.1 (повтарям: за инсталация!) - спрете да слагате enterprise

Да сигурен съм, поне така ми изписва като намеря в "Магазин" съответната игра.Свалил съм инсталацията на уйндоуса от замундата, но не без да внимавам какво свалям.Знам, че има много уиндоуси с, които са си играли разни "хакери" и ги прецакват.Този работи добре и го активирах без проблем (с активатор, а не с код) така, че не виждам причина за безпокоиство.Няма как да е от уиндоуса според мен.По вероятно аз не знам как да си намеря играта, където е инсталирана

Прощавайте, търсел съм играта с погрешно написано име.Мислел съм, че се казва Marvel Avengers Alliance, а то е било само Avengers Alliance.Все пакк мерси за отделеното време.Понякога дори и само някой да ти обърне внимание е помощ :)

Между другото не разбрах защо да не слагам Enterprise?!Той е по добър от Proffessional

Редактирано от tyrboman (преглед на промените)

@Aquaris извинявам се за поста, бих го редактирал но ще изглежда доста аматьорско. Не знаех че има и такова правило, явно ми е убягнало а и не съм ги преглеждал години наред. И мерси за отговора погледнах и в ютюб едно ревю и видях че и там не е центрирана лентата отдясно и има леки промени за разлика от 1080р версията на Уиндоус 8

Имам следния проблем. Лаптопа ми е Acer и е с win 8. Проблема ми е следния internet explorer спря а работи в режим на 8-та. Не може да ми зареди нито един сайт, все едно нямам интернет, всички други приложения като поща, време и т.н. се зареждат. Върнах настройките в начално положение, махнах обновленията, но пак не стана.

а сигурен ли си че приложенията въобще са се инсталирали?и един съвет: има хиляди места в мрежата от които можете да вземете код за инсталация на 8.1 (повтарям: за инсталация!) - спрете да слагате enterprise

Що бе Лансе!!! :)  Нека си играйкат хората!!!Лошо няма!Апропо,колкото повече ровичкам в 8.1 на системно ниво де,толкова повече идиотщинии намирам!Почва да ми се струва,че времето в което бърникахме в 7-цата бе далеч по положително и образователно!Не че ще се връщаме назад де,но страшно недоизпипани неща почват да изникват и то баш в Enterprise-a!Ако с това ще бацат корпорациите,ще ми се скъса задника от support!!Бъди здрав и Весели Празници!!!

Не ми отваря магазина на уиндоус 8 , а всички други приложения от старта ми изчезнаха и сега не мога да ги ползвам нито да вляза в магазина . Когато кликна на магазин ми зарежда , после ме изхвърля и магазинът отива горе в ляво и не може да бъде отворен.  има ли някакъв начин за fix без преинсталиране?

Не ми отваря магазина на уиндоус 8 , а всички други приложения от старта ми изчезнаха и сега не мога да ги ползвам нито да вляза в магазина . Когато кликна на магазин ми зарежда , после ме изхвърля и магазинът отива горе в ляво и не може да бъде отворен.  има ли някакъв начин за fix без преинсталиране?

System Restore ?

Здравейте, имам следния проблем.Опитах да буутна сиди с дебиан нетинстал, обаче ми изписва следната грешка - https://plus.google.com/u/0/101355881779283374533/posts

Ползвам лаптоп acer aspire V3 - 772G. Как да  разблокирам устройството и да си инсталирам дебиана?

Имам проблем с инсталацията на Windows 8(или 8,1 не съм сигурен). Донесе ми позната лаптопа просто да довърша инсталацията и да кача софтуери и в момента седи на изображението с кулата и ако натисна нещо показва nadia locked и се вижда само курсора и това е цикълът ни напред ни назад. Даже когато рестартирам машината почва директно от инсталацията на Уиндолсът без да ми дава Press X to enter setup. Sony Vaio

Мерси!

Здравейте :) Сега съм със Google Chrome Metro и ми е браузър по подразбиране, което означава, че IE11 не може да се стартира в Metro режим. Как да стартирам IE11 в метро режим, защото Chrome вече не ми харесва как работи.

Здравейте, имам следния проблем.Опитах да буутна сиди с дебиан нетинстал, обаче ми изписва следната грешка - https://plus.google.com/u/0/101355881779283374533/posts

Ползвам лаптоп acer aspire V3 - 772G. Как да  разблокирам устройството и да си инсталирам дебиана?

какво казва BIOS по въпроса?

Имам проблем с инсталацията на Windows 8(или 8,1 не съм сигурен). Донесе ми позната лаптопа просто да довърша инсталацията и да кача софтуери и в момента седи на изображението с кулата и ако натисна нещо показва nadia locked и се вижда само курсора и това е цикълът ни напред ни назад. Даже когато рестартирам машината почва директно от инсталацията на Уиндолсът без да ми дава Press X to enter setup. Sony Vaio

Мерси!

кой модел, с каква ос е бил досега, как е стартирана инсталацията и т.н все важни въпроси които се нуждаят от отговор

Здравейте :) Сега съм със Google Chrome Metro и ми е браузър по подразбиране, което означава, че IE11 не може да се стартира в Metro режим. Как да стартирам IE11 в метро режим, защото Chrome вече не ми харесва как работи.

като направите отново IE браузър по подразбиране

Колеги как да дам ъпдейт към 8.1 ? Знам че по някое време сам ще ми го предложи но днес съм решил да го настроя и да не се занимавам повече.

Поздрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.