Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Здравейте! 
Преди 2 дена си взех Toshiba Satellite C55-A-1RN и както може да се досетите почнах първо с win7. Оказа се че биоса е скапан и орязан на тези тошиби, но откъде мога да знам от магазина на J*r ми казаха, че може да се инсталне седмица.
След като ударих на камък, започнах да се рова. Прочетох всичко в една тема и стигнах до това - първо 8.1, след това 7 (седмица разбира се ако ъпдайтна биоса). Реших че няма да стане със седмица и се насочих към 8.1. "Купих" един от популярен бг торрент ( MICROSOFT.WINDOWS.8.1.ENTERPRISE.RTM.X64 .WITH.UPDATE.2014.BULGARIAN.DVD-MSDN - това е което тръпнах). Записах на диск както следва и започнах инсталирането. Стига до 20 % и дава грешка. Следва, викам си "може да е дефектен диска и релийза който свалих" , дърпам втори този път от един зеленчък (Microsoft Windows 8.1 Enterprise With Update (x64) DVD (Bulgarian) MSDN - тази версия пак същата мисля) . Свали се, започнах да записвам като гледам упътването от сайта(може да бъркам някъде де да знам Публикувано изображение), стана тръгна и пак тази мазна, долна грешка!!! Надявам се ,че ще помогнете Публикувано изображение Благодаря. (писах и в една друга темичка преди да видя,че има такава за Win8, но в другата беше засегнат точно този модел. Извинявам се ако има проблем) Ето снимка на грешката ....... Публикувано изображение

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

форматирахте ли при избирането на дял на който да инсталиратеи си свалете най-обикновенно core щото така или иначе няма да ползвате нищо от разширенията в enterpriseопитахте ли да стартирате инсталацията от флашкаи какво му е смотаното и орязаното на биос (освен ако не е uefi, което пък се оправя с минимум усилия)

здравейте имам един въпрос имам инсталирани windows 7 и windows 8 но при зареждане не ме пита кой да зареди бихте ли ми казали какво да направя да ме пита

ps оправих се

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Моето мнение за осмицата напълно съвпада с немското. http://www.zeit.de/digital/datenschutz/2013-08/trusted-computing-microsoft-windows-8-nsa

Разбрахме, че говориш немски, ама ние, които не го говорим, как да разберем какво точно за казали те, та да ни стане ясно какво е твоето мнение. :)

Здравейте! 

Преди 2 дена си взех Toshiba Satellite C55-A-1RN и както може да се досетите почнах първо с win7. Оказа се че биоса е скапан и орязан на тези тошиби, но откъде мога да знам от магазина на J*r ми казаха, че може да се инсталне седмица.

След като ударих на камък, започнах да се рова. Прочетох всичко в една тема и стигнах до това - първо 8.1, след това 7 (седмица разбира се ако ъпдайтна биоса). Реших че няма да стане със седмица и се насочих към 8.1. "Купих" един от популярен бг торрент ( MICROSOFT.WINDOWS.8.1.ENTERPRISE.RTM.X64 .WITH.UPDATE.2014.BULGARIAN.DVD-MSDN - това е което тръпнах). Записах на диск както следва и започнах инсталирането. Стига до 20 % и дава грешка. Следва, викам си "може да е дефектен диска и релийза който свалих" , дърпам втори този път от един зеленчък (Microsoft Windows 8.1 Enterprise With Update (x64) DVD (Bulgarian) MSDN - тази версия пак същата мисля) . Свали се, започнах да записвам като гледам упътването от сайта(може да бъркам някъде де да знам Публикувано изображение), стана тръгна и пак тази мазна, долна грешка!!! Надявам се ,че ще помогнете Публикувано изображение Благодаря. (писах и в една друга темичка преди да видя,че има такава за Win8, но в другата беше засегнат точно този модел. Извинявам се ако има проблем) Ето снимка на грешката ....... Публикувано изображение

Този проблем е от "закупеният файл".Прочети малко повече!!!!

Разбрахме, че говориш немски, ама ние, които не го говорим, как да разберем какво точно за казали те, та да ни стане ясно какво е твоето мнение. :)

Не колега, не, просто ползвам гугъл преводач. Говоря четири езика, но не и немски...

А като поствате тука на английски, защо не протестирате по същия начин!

то е очеизбождащо какво еиначе няма да пише тук (хинт: достатъчно ти е видиш думата risiken (да, точно тва означава) и ти става ясно)но пък и немците имат склонност към такива изказвания

А като поствате тука на английски, защо не протестирате по същия начин!

Аз лично не протестирам, защото с английски и руски горе-долу се оправям.

За другите не знам защо не протестират.

И протестирам срещу думата "поствам"(както и срещу "Благодаря, за което.") независимо кой я използва. :)

Google translate си е google translate и понякога не става за нищо. И след като не знам немски как да разбера, че превода, поне смислово, е точен.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем с инсталацията. Някаква идея от какво е? /Прилагам снимка/ Чета в чичо Гугъл, но засега не намирам точната причина или нещо, което да помогне. Инсталацията я правя от флашка.

post-287882-0-04718800-1399299923_thumb.

кристалната топка на форума каза, че причината е, че тока е спрялмалоумните въпроси заслужават малоумни отговориа сега дайте подробности

кристалната топка на форума каза, че причината е, че тока е спрялмалоумните въпроси заслужават малоумни отговориа сега дайте подробности

Инсталирам Win 8 от флашка, като записах образа с Windows 8 USB Installer Maker v1.0.23.12. След като избера дял и трябва да започне самата  инсталация се появява горекачения error message. Смених флашката, но пак имам същия проблем, т. е. софтуерно е. Имам и Xubuntu на друг дял.

Редактирано от ACCESS DENIED (преглед на промените)

Здравейте, Туко що си преинсталирах PC-то, като му бях сложил 70гб за ":C" дяла, сега свободни са 40гб, като не съм инсталирал нищо голямо, ..Имаше един софтуер който показваше карта на харда и къде с точност големина на файловете... Имате ли на идея коя е тя?

Мхм, :Д и аз така знам по принцип.. пп: Спрял съм page file понеже на компютъра на който е инсталиран е с 16гб рам ... :ДНо все пак ако някой знае името на програмата нека го сподели

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

имам лаптоп с windows8. Харда има само 1 дял.

Как да си направя втори?

Знам за вграденият инструмент или partition magic или други подобни и бих

могъл да ги използвам, но бях гледал преди доста теми на хора с прецакани windows.

Имало май някакъв проблеми с uefi (или нещо друго беше по смътни спомени) и като се разделя харда и стават проблеми и windows-a се скапва.

Дали е оправено това (имам последните актуализации)? Коя програма да използвам

за разделянето?

Най-добре е това да става при самата инсталация. Защо е само един дял? Уиндоус оригинален ли е? Има ли скрит recovery дял?програми за целта с лопата да ги ринеш, но всичко заяиси от потребителя и доколко той е способен да работи с тях - най страшното е загуба на данни, особено ако говорим за конфигурация с оригинална ОС

Ами така е купен (от виваком мисля).

Дойде си с windows и програми (+модем за нет).

И никой не го е разделил.

Би трябвало да е легален, след като те са си позволили да го сложат.

Знам, че може при инсталацията, но вече е изпуснат този момент :(

вижте в disk management каквo е положението с дяловете, но спокойно можете да използвате и вградените възможности на win 8. имайте предвид все пак, че той има ограничени възможности (най-вече по отношение размера на новия дял който можете да заделите)

Здравейте,

имам лаптоп с windows8. Харда има само 1 дял.

Как да си направя втори?

Знам за вграденият инструмент или partition magic или други подобни и бих

могъл да ги използвам, но бях гледал преди доста теми на хора с прецакани windows.

Имало май някакъв проблеми с uefi (или нещо друго беше по смътни спомени) и като се разделя харда и стават проблеми и windows-a се скапва.

Дали е оправено това (имам последните актуализации)? Коя програма да използвам

за разделянето?

Аз използвам напоследък само Gparted . Дистрибуцията е Линукс базирана и е безплатна. Досега не съм се разочаровал, но ако съвсем лаик, ползвай помощта на приятел.

Мхм, :Д и аз така знам по принцип.. пп: Спрял съм page file понеже на компютъра на който е инсталиран е с 16гб рам ... :ДНо все пак ако някой знае името на програмата нека го сподели

Аз ползвам https://windirstat.info/ като не я инсталирам а със7зип извличам само изпълнимия файл и си го слагам в %windir%system32ShellExt директорията. Направил съм си няколко ключа в рега, за да мога да пускам програмата от контекста на дяловете и на папките:

Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellWinDirStatcommand]@="C:WindowsSystem32SHELLEXTwindirstat.exe "%1""[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellWinDirStatcommand]@="C:WindowsSystem32SHELLEXTwindirstat.exe "%1""

Копираш си горното в notepad и записваш като windirstat.reg с иибрано от падащото меню All file types. Щракваш на новосъздадения файл да се добави в регистрите на системата.Честито - имаш винаги достъп до програмат в контекста на дяловете/папките - при десен клик по тях ще имаш ред WinDirStat, от който да си палиж приложението, като то ще прави аналиц на дървовидната структура от там надолу.И всичко това поради единият мързел. :)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Привет

Искам да попитам, защо windows 8 не идва с MS Word ?Имам си пейнт но се опитвам се да отворя едни .doc файлове. Предложения с какво да ги отворя или как евентуално да си сложа MS Word?

Привет

Искам да попитам, защо windows 8 не идва с MS Word ?Имам си пейнт но се опитвам се да отворя едни .doc файлове. Предложения с какво да ги отворя или как евентуално да си сложа MS Word?

За Word или за Wordpad  става дума все пак.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.