Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Колеги как да дам ъпдейт към 8.1 ? Знам че по някое време сам ще ми го предложи но днес съм решил да го настроя и да не се занимавам повече.

Поздрави.

Ами така 

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-8/update-from-windows-8-tutorial

Ако си с тези няма ъпдейт

Някои издания на Windows 8 не поддържат актуализиране с Windows 8.1 от магазина. Тези издания включват:

[*]

Windows 8.1.

[*]

Windows 8. Ако вие сте администраторът, можете да намерите повече информация и връзки към ISO файлове на Windows 8.1 в Windows 8 Pro, ако е инсталирана от ISO файл на MSDN или TechNet и е активирана чрез ключове за многократно активиране. Възможно е да успеете да изтеглите ISO файл на Windows 8.1 от MSDN или TechNet.

[*]

Актуализиране на Windows 8.1 Preview с Windows 8.1.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

run > ms-windows-store:WindowsUpgrade, за да не се мотаете8.1 изисква наличието на KB2871389, така че ако го нямате ще се наложи да го инсталирате преди ъпдейта

run > ms-windows-store:WindowsUpgrade, за да не се мотаете8.1 изисква наличието на KB2871389, така че ако го нямате ще се наложи да го инсталирате преди ъпдейта

Това беше проблема ама като не знам му дадох всички ъпдейти да ги слага и след това се появи 8.1 !

Поздрави !

Бях с windows 8 , мнението ми е, че това е операционна система не толкова за ПЦ колкото за таблет. Все пак таблетите навлизат все повече и повече microsoft залагат на тях и в тях е бъдещето.

Нещо, на което попаднах случайно - OldNewExplorer

"Превръща" експлорер-а на Уин8/8.1 в познатия от уин7 експлорер.

Публикувано изображение

Тествах го на Уин8.1 Про и работи.

Лично аз ням да го ползвам, но на някой може да му бъде полезен.

Честита Нова Година! Здраве, щастие и късмет на всички!

Имам един проблем с Windows 8.1, от известно време не ми се зареждат метро приложенията, а за мен най-използваното такова е Windows Mail Client, без значение, което и приложение да отворя, ако ще и Windows Store, появява се стартовия екран на съответното приложение и след 2-3 секунди се затваря и дотам... Иначе Windows 8.1 си функционира нормално...

Някакви идеи, как да го оправя?

Благодаря!

Нищо подобно, явно си написал това на база Metro приложенията...

Бях с windows 8 , мнението ми е, че това е операционна система не толкова за ПЦ колкото за таблет. Все пак таблетите навлизат все повече и повече microsoft залагат на тях и в тях е бъдещето.

от колко време?кога си установил проблема?СчъупТимизатори ползвал ли си ?със System restore пробва ли да възстановиш до момент в който всичко е работилопремахване и нова чиста инсталация на приложението пробва ли?какво си правил непосредствено преди установяването на проблема?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

От около месец горе-долу не действат никакви метро приложения... Преди бях пуснал тема за вирус "coin-minner", който премахнах успешно, благодарение на колегите от форума тук.

Пробвах да направя "refresh" windows, но ми иска да поставя диска на Windows 8, аз съм с 8.1, съответно няма как да направя рефреш.... това " СчъупТимизатори" не знам какво трябва да е, съответно не съм го правил.

от колко време?кога си установил проблема?СчъупТимизатори ползвал ли си ?със System restore пробва ли да възстановиш до момент в който всичко е работилопремахване и нова чиста инсталация на приложението пробва ли?какво си правил непосредствено преди установяването на проблема?

толкова ли не можа да запишеш някое исо на 8.1? и без тва си пират, не те бърка лицензиранетоsfc scannnow пробвал ли си?счуптимизатор е всичко по-различно от CCleaner което бърника по системата (то и той бърника ако у кажеш де, ама е по- юзър френдли

Windows 8.1 е активиран напълно легално с ритейл ключове по телефона, тогава имаше уязвимост и ударих точния момент.;-)

P.S. не съм използвал...

толкова ли не можа да запишеш някое исо на 8.1? и без тва си пират, не те бърка лицензиранетоsfc scannnow пробвал ли си?счуптимизатор е всичко по-различно от CCleaner което бърника по системата (то и той бърника ако у кажеш де, ама е по- юзър френдли

C:WINDOWSsystem32>sfc/scannowBeginning system scan.  This process will take some time.Beginning verification phase of system scan.Verification 100% complete.Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix someof them. Details are included in the CBS.Log windirLogsCBSCBS.log. Forexample C:WindowsLogsCBSCBS.log. Note that logging is currently notsupported in offline servicing scenarios.C:WINDOWSsystem32> 

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Как мога да направя флашка с Windows 8.1 през linux(centos) ?

Windows 8.1 е активиран напълно легално с ритейл ключове по телефона, тогава имаше уязвимост и ударих точния момент.;-)P.S. не съм използвал...C:WINDOWSsystem32>sfc/scannowBeginning system scan. This process will take some time.Beginning verification phase of system scan.Verification 100% complete.Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix someof them. Details are included in the CBS.Log windirLogsCBSCBS.log. Forexample C:WindowsLogsCBSCBS.log. Note that logging is currently notsupported in offline servicing scenarios.C:WINDOWSsystem32>

рефреш значипри рефреша не се губи активацията

Ок, благодаря! Утре ще запиша диск с 8.1 и ще направя рефреш.

рефреш значипри рефреша не се губи активацията

Преинсталнах Windows-a!;-)

Браво. Медал искаш ли? Моето XP не е мръднало и SFC не се дъни. Май по-старата OS без плочките все пак е по-малко проблеми на главата.

Защо не се скриеш някъде? Пиша, че съм си решил проблема - комплексар такъв! Изобщо не ме интересува с Xp ли си, с Dos ли си, за теб сигурно Правец компютрите са най-велики!

Някой хора май все още не могат да си позволят "желязо" подходящо да подкара поне от Vista нагоре...

Браво. Медал искаш ли? Моето XP не е мръднало и SFC не се дъни. Май по-старата OS без плочките все пак е по-малко проблеми на главата.

Защо не се скриеш някъде? Пиша, че съм си решил проблема - комплексар такъв! Изобщо не ме интересува с Xp ли си, с Dos ли си, за теб сигурно Правец компютрите са най-велики!Някой хора май все още не могат да си позволят "желязо" подходящо да подкара поне от Vista нагоре...

На желязото съм подкарвал и 7. Ама нито Vista, нито 7 ми сгряват душата. Още по-малко 8. Ама тук само се оплаквате от проблеми с Windows8. Виж в темата за XP дали се оплакват толкова, па SFC им се дънил, па грешки, па не знам си що :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добър ден!

Случаят е следния: Изгасям компа и си лягам на другия ден го пускам и пс/2 клавиатурата отказва да работи като се има предвид ,че не съм плъгвал усб клавиатура (това се случва само при пуснат ОС, иначе в биос клавиатурата работи) пробвах там нещо в регистрите което бях чел в сайта на майкрософт и пак не работи даже не я отчита в контролния панел -  устройства и принтери . В момента пиша с старата ми счупена клавиатура (USB) на които не работят някои бутони което ме изнервя.

ОС Windows 8.1 x64

ползвам 8ца от септември и нямах никакви проблеми даже го преинсталирах преди седмица и половина работи си нормално и изведнъж стана това.

Редактирано от MasterTroller2014 (преглед на промените)

Виж дали под Save Mode ще работи

Виж дали под Save Mode ще работи

Да там проработи и след като рестартирах в нормален режим също започна да работи ;) мерси!

Вчера най-после се реших и аз да провам този Windows 8 Pro. Досега бях с Xp и 7. Имам изтеглена версия от края на 2012 година.Инсталацията мина гладко и бързо - без никакви проблеми.Прескочих активацията и я оставих за по-късно. След инсталацията се наложи да кача няколко по-актуални драйвери - за видеото,аудиото,блутута....После ползвах активатор и я активирах и пуснах ъпдейтите. На първо сканиране ми изкара 78 ъпдейта с общ обем около 680мб. След като се ъпдейтна и ренстарта пак пуснах скан и ми откри още 31 ъпдейта с обем около 400мб. Инсталирах и тях без проблеми. Обаче по време на инсталацията се поразрових и открих че е излязъл SP1 - или Windows 8.1 В темите пишеше че трябва от Store-то да ми даде да премина към 8.1 или да дойде с ъпдейтите.обаче колкото и да сканирам не ми изкарва до 8.1. Версията си ми е 8, в магазина на уиндоус също не ми излиза да ъпдейтна до 8.1 Имам ги всичките ъпдейти. Видях че активацията ми е за 180 дни и с друг крак/пач/кейген я направих безкрайна. Обаче това нищо непромени. Как да ъпгрейдна/ъпдейтна до 8.1? Търсих само този Sp - но го има интегриран - готов Windows 8.1 а нета ми е ужасен и не ми се занимава да тегля отново и да преинсталирам. Няма ли начин отнякъде дда го изтегля само актуализацията без да се налага да тегля целия уиндоус? Или ако трябва да махна някой от ъпдейтите.... или да ползвам някакъв туулс и да премахна активацията????

Искам да го пробвам за майтапа, но не намирам никакви драйвъри за Win 8 в сайта на Acer.Става въпрос за Acer Aspire 5742G, помагайте!

Публикувано изображение

luckyboy, на 11 Яну 2014 - 5:43 PM, написа:

Искам да го пробвам за майтапа, но не намирам никакви драйвъри за Win 8 в сайта на Acer.Става въпрос за Acer Aspire 5742G, помагайте!

Публикувано изображение

Аз съм с лаптоп HP Pavilion на 5 години и половина вече - 8-та си хваща всички драйвери. Някой може и да са по стари - като видетото и аудиото - но всичко работи н6. Ако ти трябват най-актуалните влизаш по сайтовете на съответните производители-( интел за чипсет, амд и навидия за видео, реалтец за аудио, броадком/риалтек за лан и т.н.) не би трябвало нещо да не ти върви освен ако не е рядко (аз имам четец за пръстови отпецатъци към лаптопа - но си изтеглих от производителя драйвера) пък и драйверите за 7 и 8 са сходни и се припокриват

Вчера най-после се реших и аз да провам този Windows 8 Pro. Досега бях с Xp и 7. Имам изтеглена версия от края на 2012 година.Инсталацията мина гладко и бързо - без никакви проблеми.Прескочих активацията и я оставих за по-късно. След инсталацията се наложи да кача няколко по-актуални драйвери - за видеото,аудиото,блутута....После ползвах активатор и я активирах и пуснах ъпдейтите. На първо сканиране ми изкара 78 ъпдейта с общ обем около 680мб. След като се ъпдейтна и ренстарта пак пуснах скан и ми откри още 31 ъпдейта с обем около 400мб. Инсталирах и тях без проблеми. Обаче по време на инсталацията се поразрових и открих че е излязъл SP1 - или Windows 8.1 В темите пишеше че трябва от Store-то да ми даде да премина към 8.1 или да дойде с ъпдейтите.обаче колкото и да сканирам не ми изкарва до 8.1. Версията си ми е 8, в магазина на уиндоус също не ми излиза да ъпдейтна до 8.1 Имам ги всичките ъпдейти. Видях че активацията ми е за 180 дни и с друг крак/пач/кейген я направих безкрайна. Обаче това нищо непромени. Как да ъпгрейдна/ъпдейтна до 8.1? Търсих само този Sp - но го има интегриран - готов Windows 8.1 а нета ми е ужасен и не ми се занимава да тегля отново и да преинсталирам. Няма ли начин отнякъде дда го изтегля само актуализацията без да се налага да тегля целия уиндоус? Или ако трябва да махна някой от ъпдейтите.... или да ползвам някакъв туулс и да премахна активацията????

А по каква причина инсталирахте 1 тон ъпдейти ????? Защото така сте чули че се прави или сте наблюдавал някакво подобрение на работата на системата . ? Просто Ви питам от интерес защо го правите това с ъпдейтите на кило , то при Вас са цял тон .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.