Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Мисля, че го махнаха, нека и колегите да кажат.

Махнаха го, ама четох някъде, че един пич е намерил начин да го върне, т.е. има решение на проблема.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Целия този индекс, беше безсмислен и въведен за първи път когато излезе Windows Vista, с цел да кара потребителите, виждайки слабите оценки - да купуват хардуер...

Колеги, къде се намира Windows Experience Index в 8.1, за да видя резултата на лаптопа?

• 3 седмици по-късно...

Някой знае ли какво е това чудо - MICROSOFT.WINDOWS.8.1.2014.UPDATE.X64.ONLY.MSU.9600.16610.WINBLU - и за какво служи? Няма го официално на Уиндоус ъпдейт, но се появи тук, там...

Конкретно това е или много ранен билд на 8.1, или фейк съдейки по номера, като залагам на второтоа и дори да е реален вече е старпоправка: да се чете windows 8.1 update 1

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Изскочи ми един проблем преди малко. Със уиндоус 8.1 съм реших да пусна една игра защото нямаше какво да правя докато ми се свали филма, и забелязах че няма звук нещо почна да пръщи и изчезна и си викам сигурно е от играта гледам всичко е окей, после сигурно от кабела защото щепсела е един стар и понякога ако го мръдна с крак може да изгуби контакт но не ми бяха краката там и вианги се оправя с леко побутване и бутам бутам не става и излезнах от играта мислих че ми е прецакала нещо, пускам музика не става, рестартирах го, влизам в опциите пускам теста и понякога се чува звук но пръщи, правих всичко възможно и не става и гледам после долу в таскбара как звука ми подскача нагоре надолу и си казах значи е от клавиатурата ми, нова е но може би копчето е заседнало нещо, изключих я но не се промени нищо пак си скача нагоре надолу, и полудях влизам пак в опциите и гледам как микрофона се включва изключва мърда в опциите за звука и се опитах да го изключа нацяло, и го направих но това продължи в опциите а нямам микрофон вкаран в компютъра от доста време, реших да го вкарам и нищо не се промени, накрая направих Систем Ристор като безнадежден случай и отново съм с този бъг! Не мога сега нито филм да пусна нито нещо да направя, цялата вечер ще ми отиде в загуба в тъпия бъг. Как да го оправя вие знаете ли? Не вярвам че е хардуерен проблем, изведнъж жака е решил да се прецака ли? И отново не би правило такива проблеми ако нещо не е наред то ще спре нацяло.

п.с. Може да звучи невероятно но тъкмо като постнах това и погледнах отново в гугъл реших да видя настройките отново и ся няма никакво шеване а микрофона си е избран по подразбиране, зелената иконка стои че всичко е наред и сега нямам никакви проблеми със звука, не знам какво стана нищо не съм му правил, само се оправи след 20 минути, единственото което направих е че след като постнах този коментар пуснах торента да си изтегля филма и се разрових в Гугъл. И все пак бих искал ако някой се разбира да ми обясни защо се появи този бъг и то на 8.1 дето уж я хвалят колко е добра, това и на ХР не се е случвало а камоли на 8-цата, но ето случи ми се нещо невиждано което и в учебниците не бях учил. Ако можете споделете мнение защото появи ли се веднъж ще се появи отново :)

Редактирано от PhX (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Хора първо Windows 8 не е много хубава... Аз бих си изтеглил 7 (лично мнение)

Причини:

1.Къде са Ctrl + V и Ctrl + C ???

2.Няма старт меню !

3.Създаден е за смартфони и таблети, тези квадратчета много ме дразнят !!!

Извинете ако съм ви засегнал с нещо ! ;)  :P  :ass:  :D 

Здравейте, имам следния проблем с windows 8 на лаптопа от подписа ми. Проблема е че ОС по принцип зарежда за около 3 секунди, но по някога (абсолютно случайно) зареждането просто „заспива“. Стига до някъде и започва да се бави без резултат дори след часове или просто вади черен екран. След няколко поредни включвания и изключвания с много зор и нерви успявам да си вляза в акаунта. На другия ден вече няма и следа от проблема. Така става вече няколко пъти. Интересува ме:

1. Хардуерен или софтуерен е проблема.

2. Може ли да се дължи на вирус, т.к. имам такива подозрения

3. Предложете решение на проблема (по принцип перинсталацията помага, но ако може нещо по цивилизовано, че имам 200GB програми и игри)

Благодаря Ви предварително!

Поздрави!

по-скоро софтуерен с някой лош файл който не иска да се зареди или с бог знае какво - тук можем само да си гадаем, ако в event viewer-а няма нищо смислено което да подскаже причината

вирус, като причина се елиминира лесно с посещение на антивирусния раздел и помощ от колегите там

ако не друго, поне преинсталацията ще ви научи да разделяте твърдия диск  наличното дисково пространство на поне два дяла

Благодаря за бързия отговор.

Диска е нацепен на два дяла, за файлове и за ОС, но при ОС-то са и програмите. Съмненията са ми за вирус, защото аваста ми вади два непознати за мен файла като сканирам. Ще пусна тема в антивирусния раздел.

Искам да махна метро интерфейс и не мога някои ако знае да сподели благодаря :)

В настоящия вариант на ос Microsoft Windows 8/8.1/8.1 Update 1 нищо не Ви задължава да използвате новия интерфейсза всичко останало има инсталация на друга операционна система без този интерфейс......

Aquaris благодаря ще го дам на някои приятел които разбира повече :) аз ще го повредя сигурно :D

• 3 седмици по-късно...

Свалих от зам*** МСДН версията на уиндоус 8.1 и по-точно enterprise, core & pro.Активатор как да е ще им намеря .. обаче не мога да разбера едно нещо, коя от 3-ите да изпържа на диск ? Гледах та гледах сравнения на 3-те и ентърпрайз ми изглежда, като че ли има най-много функции.Та мисълта ми е, ако някоя от другите 2 е по-добра от ентърпрайз - защо ? И ентърпрайз нещо като ултимейт уин7 ли е или се бъркам и коя да изтегля, ако искам да е нещо като уин7 ултимейт ?

Pro, въпреки че и core ще сърши работа, щото ти допълнителните функции няма да ги ползваш

Добре а някакъв сигурен начин за активация има ли вече или все още не ? Благодаря за информацията !

Добре а някакъв сигурен начин за активация има ли вече или все още не ? Благодаря за информацията !

Разбира се, че има и той е на всеки известен!

Някакво решение за Catalyst driver-ите и зеленият екран в youtube както и прецакването на шрифта в Mozilla ? Освен изключване на хардуерното ускорение ? При XP нямаше никакъв проблем нито с видео нито с нищо, но от както минах през 7 и сега 8.1 все същият проблем с driver-ите на видето... (HD4600) Не знам само при AMD картите ли става или и при nVidia... Ако някой има решение на проблема моля да сподели :)

• 2 седмици по-късно...

След последния Update за Win 8.1 сега лаптопът не може да се изключва нормално....

Давам му shutdown, екранът става черен, диодите за wifi и hdd светят постоянно, а диодите за power on и battery премигват...

Дали е от update-a или нещо хардуерно?Става въпрос за Sony VAIO с легална ОС.

След последния Update за Win 8.1 сега лаптопът не може да се изключва нормално....

Давам му shutdown, екранът става черен, диодите за wifi и hdd светят постоянно, а диодите за power on и battery премигват...

Дали е от update-a или нещо хардуерно?Става въпрос за Sony VAIO с легална ОС.

Направи Restore преди последния ъпдейт и ще ти се изясни. Ако е от това, просто скрий този ъпдейт, за да не го теглиш пак...

Windows 8.1 е в пъти по-добре от всичко досегашно на Microsoft. Такива са личните ми впечатления, базирани на опита ми с Windows OS.

Новите потребители на 8-ма версия не разбират или не искат да проумеят следнити "истини".

След като не ви харесва метро стила, оставате си на ОС 7. Но нали трябва да сме модерни.... :)

Ако искате да се "насладите" на цялата красота и функционалност на OS 8.xx ви трябват Touch Screen дисплей. Затова ви е необходим и метро стилът на 8-та. Или обратното, все едно.

Следващото при това много важно нещо е, че НЕ можете да намерите кракнати програмите за метро. Това налага тяхното закупуване, а то е задължително тъй като онези от програмите предлагащи най-голяма функционалност като: управление на файлове, различните програми за филми, музика, интернет, четене на книги, слушанен на радио и пр., са платени. А безплатните или са твърде ограничени от към функционалност – с много малки изключения, разбира се – или са "пълни" с рекламни съобщения, които се показват в момента в който забравиш за тях. Не забравяйте, че все още искаме да използваме модерния метро стил!

Тоест ако искате да правите "всичко" което сте правили до сега с предшественижите на Windows 8.xx ще се наложи да се поохарчите поне за няколко добри програми. Но предвид факта, че масовият потребител използва нелицензирани копия, инвестиция от порядъка на около 100 лева  би трябвало да е нищо.

Накрая, със сигурност има какво да се дооправи в следващата версия. Има и доста изненадващи моменти при това не особенно приятни. Един такъв представлява необходимоста (всъщност до известна степен е задължително) да се регистрираш мейл в live.com.

Най-популярният проблем се оказва Skype metro style. Или си ти или никой. Но веднъж впишеш ли се ..... край.

Предполагам, ще го променят в следващите версии.

Мисля, че това е най-основното касаещо около 70-80% от потребителите на Windows OS.

Направи Restore преди последния ъпдейт и ще ти се изясни. Ако е от това, просто скрий този ъпдейт, за да не го теглиш пак...

Pataran-e от някой драйвер е било... Пуснах VAIO Update и ми преинсталира всички драйвери. Сега си се спира нормално. :P

[...]Тоест ако искате да правите "всичко" което сте правили до сега с предшественижите на Windows 8.xx ще се наложи да се поохарчите поне за няколко добри програми. Един такъв представлява необходимоста (всъщност до известна степен е задължително) да се регистрираш мейл в live.com.Най-популярният проблем се оказва Skype metro style. Или си ти или никой. Но веднъж впишеш ли се ..... край.Предполагам, ще го променят в следващите версии.[...]

1. аз нямам тъч (разбираемо, предвид че ползвам настолен компютър) и въпреки това използвам 100% от функционалностите на 8.х - твърдението че се нуждаеш от програми за да извършваш елементарни действия с уин (не говоря да се отвори pdf или за друг специализиран софтуер/файлове) е меко казано несериозно - това което не мога да направя през новия интерфейс, мога да направя през класическия а абсолютно всичко може да се прави само през класическия, като потребителя може и да не разбере че има метро.....2. защо да променят политиката за скайп? болшинството от хората ползват подобен тип софтуер/услуги с един единствен акаунт (и под болшинство разбирай много) - ако се налага използването на друг акаунт за скайп просто се прави нов профил, най-малкото защото ще говорим за скайп на друг човек - само нищожен процент от хората имат повече от един акаунт за една услуга по белия свят (това разбира се не важи за нашите географски ширини, където имаме по 98798796876 скайп и фейсбук профили за абсолютно малоумни цели)3. ще се самоцитирам: в настоящата/ите версии на ОС Windows 8.х никой с нищо не Ви задължава да използвате майкрософт акаунт - не знам как го измисли тва че било (почти?) задължително

1. аз нямам тъч (разбираемо, предвид  ...........................

............................................................2. защо да променят политикат.......................................

...................................3. ще се самоцитирам: в настоящата/ите.........................

............................................................

Никой никого не задължава да ползва която и да е OS, да си купува конкретен хардуер, да ползва точно определни програми и т.н.

Не мога да се съглася с вас, относно политиката на Microsoft за конкретния случай, тъй като, забележете, никъде не споменавам "многохилядни" акаунти, мисълта ми беше съвсем друга, а и говорех за метро версията.

Относно акаунта мисля, че беше грешка да казвам почти, защото в действителност е задължителен с възклицание на края – в противен случай, цялата идея около осмицата се обезмисля. Няма да навлизам в подробности.

И накрая, докато аз описвам какво е необходимо, за да използват пълноценно новата OS_8, визиразйки метро стила, вие ме връщате на OS_7.

Забелязахте ли го, там ...... в контекста!  ;)

Всъщност добре известно е, че избора който всеки от нас прави са базирани на индивидуална преценка, предпочитания, разбиране.

Толкова е просто.

п.п.

Вече са налице достатъчни предпоставки за "задочен спор".

За всеки случай.... Аз съм до тук!  :no-no:  :whist:

поредния потребител които изказва твърдения и след това не иска да ги аргументира

банално

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.