Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Търси в залива  Windows 8.1 AIO 24in1 with Update x86 en-US Jul2014 от murphy78

Сега видях че си писал, сори за пропуска, точно това си свалих и го инсталирах от раз.

Но - инсталацията беше на чисто и го оставих на триал - не съм и няма да го активирам. На виртуалка.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

имам малък проблем с windows 8. От месец съм с тази операционна система и напоследък започна да забива. Главният проблем идва от лентата със задачи. Понякога отказва да ми отвори настройките за звука, а при опит да отворя старт менюто - лентата със задачите забива и се оправя едва след рестарт. Въпросът ми е, това често срещан проблем ли е и как може да се оправи? 

Престраших се да си сложа отново Windows8 та даже 8.1 и свалих едно ISO ама нанай си...

дискът се оказа малък.

Има ли някакъв начин да го излъжа или си трябва по-гоуем диск?

Писачката ми е TSSTcorp CDDVDW SN-208BB ATA Device. Имам и някаква външна.

Редактирано от kydesibevesko (преглед на промените)

За сметка на "малките" DVD дискове, има големи флешки, които може да ползваш. Обикновено инсталационното ISO е под 4 Gb., ти какво си изтеглил?

Windows 8.1 AIO 48in1 with Update x86 x64 en-US Sep2014

Ще го плесна на флашка... :)

EDIT свалил съм само ISO-то с x86, но то е 4.73 :)

Редактирано от kydesibevesko (преглед на промените)

Проблем с ASUS k50in на windows 8.1 Pro 64bit. Disk Usage почти винаги ми е на 100%, а не се ползва почти нищо. Някой да има предложения, гледам и други хора имат същия проблем с windows 8.1

Windows 8.1 AIO 48in1 with Update x86 x64 en-US Sep2014

Ще го плесна на флашка... :)

EDIT свалил съм само ISO-то с x86, но то е 4.73 :)

То не е достатъчно само да го "плеснеш на флашка". Има си специален софтуер за направата на инсталационна флашка с Windows.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте , кажете някви хубави игри за windows 8 ? Жанр шутъри и въобще добри игри ?

Благодаря предварително !

Здравейте! Сложих си windows 8.1 и бях видял, че като цъкнеш долу на старта не излиза като на windows 8 (все едно си на таблет или на телефон), а самото старт меню е като на windows 7 имате ли идеи защо при мен не е така?

защото в 8/8.1 няма старт меню - гледали сте или 8/8.1 с външен софтуер или windows 10 technical preview

Как да оправя клавиатурния проблем с изписването на кльомбата (както му викат маймунското А :D )? Всичко друго си е на мястото, но кльомбата вместо на бутон "2" е на бутон "Ч". Не откривам решение с гугъл и за това питам тук в темата за 8-цата.

Как да оправя клавиатурния проблем с изписването на кльомбата (както му викат маймунското А :D )? Всичко друго си е на мястото, но кльомбата вместо на бутон "2" е на бутон "Ч". Не откривам решение с гугъл и за това питам тук в темата за 8-цата.

А каква клавиатурна подредба ползваш?

Да не би да ползваш лаптоп, на който самия символ @ да не е върху бутона "2"?

Настолен е компютъра. За първи път ми се случва подобно нещо и то на моя компютър. На всички други, на които съм инсталирал 8.1 не съм го срещал този проблем. Клавиатурната подредба си е тая по подразбиране (английската), и след инсталация на българския пакет от контрол панела има и БГ без фонетика. Дано да има начин да се оправи?

Здравейте! Желая да закупя таблет с Windows 8.1 и бих искал да получа мнението на притежатели на такъв. Притежател съм на Андроид таблет повече от година, но в раздел 'Таблети' участват съфорумци само с андроид таблети. Може би там сме се събрали по-бедната част от БГ население. Както казах от доста време с Андроид мисля, че научих основните неща, но андроид ОС като по-нова има повече проблеми от колкото Windows. За това искам да опитам с Windows, но пак таблет, който е държал таблет в ръцете си, знае какви са преимуществата пред лаптопа. Благодаря!

Редактирано от Person (преглед на промените)

Здравеите как да намаля яркоста на дисплея с уиндовс 8.1 съм пробвах от всякаде и нестава.

• 2 седмици по-късно...

наскоро минах на 8.1, сега вече и на втория лаптоп от виста- всичко е ок, бързо работи, екстри и тн. за ъпдейтите какво ще ме посъветвате- инсталиране на всичко наред? 

Каквото решите, все тая - няма най-правилно или грешно решение

Колкото сме потребителите в раздела, толкова и мнения ще чуете така че решението си е ваше

Здравейте ,от няколко месеца съм с windows 8.1  и немога да се оттърва от проблем с маркет приложенията .Включа ги излиза логото и след 2 секунди се минимизира ,като се опитам да го увелича -същата работа. 

Здравейте! Желая да закупя таблет с Windows 8.1 и бих искал да получа мнението на притежатели на такъв. Притежател съм на Андроид таблет повече от година, но в раздел 'Таблети' участват съфорумци само с андроид таблети. Може би там сме се събрали по-бедната част от БГ население. Както казах от доста време с Андроид мисля, че научих основните неща, но андроид ОС като по-нова има повече проблеми от колкото Windows. За това искам да опитам с Windows, но пак таблет, който е държал таблет в ръцете си, знае какви са преимуществата пред лаптопа. Благодаря!

Нямам такава джаджа и не мисля да имам ,но ако толкова не ти харесват лаптопите с touchscreen и win 8 ,ще е хубаво да имаш и компютър с 8-мак има някой благинки между свързване ,прехвърляне на файлове и други подобни....но нека и другите да си изкажат по-професионалното мнение  :beer11:

'Venci Velikov' никъде не съм писал, че не ми харесват лаптопите, но откакто държа таблет в ръцете си за мен лаптопа е безмислен. А тази тема за Windows 8 е малко остаряла тъй като Microsoft вече пусна Windows 10 за тестване.

'Venci Velikov' никъде не съм писал, че не ми харесват лаптопите, но откакто държа таблет в ръцете си за мен лаптопа е безмислен. А тази тема за Windows 8 е малко остаряла тъй като Microsoft вече пусна Windows 10 за тестване.

Всеки с мнението си ,за мен таблетите са безмислени,с не повече екстри и възможности от смартфоните но без възможноста да говориш...колкото до темата незнам какво намекваш ,но ако е че 8.1 е остарял си в огромна грешка.

Настолен е компютъра. За първи път ми се случва подобно нещо и то на моя компютър. На всички други, на които съм инсталирал 8.1 не съм го срещал този проблем. Клавиатурната подредба си е тая по подразбиране (английската), и след инсталация на българския пакет от контрол панела има и БГ без фонетика. Дано да има начин да се оправи?

Знам че пиша малко късничко ,но дано да ти е от помощ.Влез в регионалните настройки на windows в контролен панел и си избери .На всеки език има по няколко клавишни подредби и трябва да си го настроиш на тези които харесваш.

Таблетите ширпотреба са поредната трошлива и модерна джаджа след лаптопите, но не изкарват и колкото евтин лаптоп...

Сигурно за това Microsoft и те започнаха да правят таблети и обявиха, че дават безлицензно Windows на малките таблети (четено от пресата) ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.