Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Пред средностатистическия потребител със сигурност бозата е по-дуракоустойчива от линукса. От опит казвам. Не всички са хакери Росене.

Защо непременно трябва да си хакер за да ползваш линукс ?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Person, не говори глупости.

Росене, хакер не, ама това беше метафора. Трябват си знания над средното. Никой няма да убедиш в обратното, щото няма да е истина. Никой не иска да учи нещо ново и наново, като може да бодне бозичка. И да, бозичката е по-устойчива когато не знаеш какво правиш. А когато имаш нужните знания, дали уйндоус или линукс или мак или бсд, все тая.

И никъде не съм казал, че едната е по-добра от другата, да не си ги вадите от задниците тия твърдения..

Какво те притеснява в Windows 8.1? Щом имаш представа, дори и малка от Windows 7, не би трябвало да ти създаде проблем осмицата. Дори в някои отношения 8 е доста по-удобна на устройства с мазане(шегичка) по екрана.

Ако си имам представа от 7, то си нямам никаква представа от 8. Феноменален провал е Windows8 откъм интерфейс и поведение/взаимодействие с потребителя.

Person, не говори глупости.

Росене, хакер не, ама това беше метафора. Трябват си знания над средното. Никой няма да убедиш в обратното, щото няма да е истина. Никой не иска да учи нещо ново и наново, като може да бодне бозичка. И да, бозичката е по-устойчива когато не знаеш какво правиш. А когато имаш нужните знания, дали уйндоус или линукс или мак или бсд, все тая.

Това пък как го реши - може да си начинаещ потребител - и пак да се справяш с доста от дистрибуциите на Линукс.

Даже някой са си направени, средностатистическия Уиндоус симпъл юзър да мине съм линукс без стрес.

Това пък как го реши - може да си начинаещ потребител - и пак да се справяш с доста от дистрибуциите на Линукс.

Даже някой са си направени, средностатистическия Уиндоус симпъл юзър да мине съм линукс без стрес.

Че то в момента линукс е в пъти по-лесен за начинаещите от колкото уиндоус.

Но да не се отклоняваме от темата.

Въпроса бе че съм платил за оригинален уиндоус но не ми казаха че има и бонус оригинални проблеми към него.

Че то в момента линукс е в пъти по-лесен за начинаещите от колкото уиндоус.

Но да не се отклоняваме от темата.

Въпроса бе че съм платил за оригинален уиндоус но не ми казаха че има и бонус оригинални проблеми към него.

Пробвай само с F8 дали ще стане. Ако не с диска и поправка.

Пробвай само с F8 дали ще стане. Ако не с диска и поправка.

Добре ще пробвам по-късно, че сега имам друга работа. Не знам какво може да се е объркало. Преди месец купих SSD от Англия с оригинален уиндоус 8.1 диск инсталирах го пускал съм го има няма 5 пъти и то докато си флашвах телефона. И на вечерта просто отказа да зареди.

Добре ще пробвам по-късно, че сега имам друга работа. Не знам какво може да се е объркало. Преди месец купих SSD от Англия с оригинален уиндоус 8.1 диск инсталирах го пускал съм го има няма 5 пъти и то докато си флашвах телефона. И на вечерта просто отказа да зареди.

Случват се такива работи. Възможно е и някои ъпдейт да е скапал системата. Мисля, че на скоро имаше някакъв който правеше проблеми.

Слагай DVD диска с инсталатора, зареждай от него и ремонтирай.

USB ще е. Сега ще запиша едно УСБ и ще пробвам.

Кореция:

Слагай зареждащия носител с инсталатора, зареждай от него и ремонтирай.

(Лоша работа е човек без работа - писателствам :mark:  )

Весели празници!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Кореция:

Слагай зареждащия носител с инсталатора, зареждай от него и ремонтирай.

(Лоша работа е човек без работа - писателствам :mark:  )

Весели празници!

Малко закъснях но имах работа. Нищо не можах да направя със флашката. Единствения вариант който проработи беше от флашката и връщане към фабрично състояние. Всякакъв софтуер и настройки се изтриха. Но поне заработи и той.

Малко закъснях но имах работа. Нищо не можах да направя със флашката. Единствения вариант който проработи беше от флашката и връщане към фабрично състояние. Всякакъв софтуер и настройки се изтриха. Но поне заработи и той.

Мъка,мъка!Като знам,че даваш мнения почти навсякъде,а с един Windows не успяваш да се оправиш...Мъка,мъкаааа!

Limited wifi connection windows 8.1
Търсих в интернет и във форума различни решения на този проблем. Установих, че е масов бъг за Windows 8/ 8.1, но така и не успях да намеря фикс, който цялостно да реши проблема. Има поне 20-30 клипчета в тубата и още толкова статии във форуми, но кой фикс е най ефективен ? 

Първо пробвайте с актуализация на драйвъра с инсталатор от сайта на произбодителя на безж. адаптер.

И след това следвайте стъпите в дадения долу линк

http://www.fixedbyvonnie.com/2013/10/how-to-fix-limited-or-no-connectivity-wi-fi-issues-in-windows-8/

И другото, оето може да направите, е да изтриете безжичната точка за достъп.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Нещо странно се случва напоследък с Windows 8.1 съм и като си ползвам лаптопа например и настолният ми компютър както е спрян и се пуска сам без нищо да правя, например изключвам лаптопа компютъра се пуска или като е бил в sleep режим лаптопа например и като го включа настолният компютър се пуска отново без нищо да правя, понякога даже просто като си стоя на лаптопа и настолният отново се пуска без никва причина, възможно ли е да има нещо общо с MIcrosoft акаунта, уж да единият комп ми е локален, а на другия Microsoft-ски, но се чудя от какво става така-някви духове ли има в нас или не знам кво става-от както съм с 8,1 като ползвам лаптопа, независимо дали го изключвам, включвам или просто го ползвам, настолният комп се включва когато си поиска, въпреки, че съм го изключил ??? 

Един роман в едно изречение. Резултатът - нищо не се разбира.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, сънародници. Искам съвет... Като цяло си бях купил лаптоп Леново g510 с лицензиран Windows 8, след време 8.1 след ъпдейт, разбира се... Та въпросът ми е следния: "Струва ли си да го заменя с 7-ца?!" Посъветвайте ме, моля... Може би съм объркал мястото за подобна тема, но съжелявам... моля :)

Дали си струва да миниеш от 7 към Xp?

Защо не.. В смисъл... Гадното е че 7цата е пиратска, мога да я регистрирам и т.н...., но защо не ?!

Защо не.. В смисъл... Гадното е че 7цата е пиратска, мога да я регистрирам и т.н...., но защо не ?!

А защо трябва да минаваш? Какво не ти харесва в 8.1? Имай предвид, че с малко време и усилия, може да бъде докарана визуално много близо до 7-ицата.

Ако минеш на Windows7, на практика парите, които си дал за лицензирана ОС, ги изхвърляш на боклука.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.