Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

За това предпочетам Линукс за да не се занимавам с премахване на бацили. Но клиенти на които инсталирам Windows трябва да мога да ги поддържам. И както виждаш се сблъсках с проблем при мен и питах тущ. А вие първо почнахте да ми обяснявате колко съм тъп. Че не била вината в системата или даден софтуер, не казвам със сигурност каква е причината но нека си имаме уважението. Имам си сериозни познания за софтуер. И дори да не познавам системата мога да разбера че има проблем.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това го казвам относно нападката ти че аз съм виновен за де са ми продали преебан диск уж оригинален.

Такова нещо не съм казвал. Казах само, че подхождаш скептично. Извинявай ако си ме разбрал погрешно, но погледни отстрани колко дразнещо изглеждаха самите ти коментари относно Windows. Някак си снизходително. Просто имах чувството, че едва ли не само чакаше удобно момента и след това потриваш доволно ръчички.

Колкото до проблема...стига със спама...не казвам, че бих го решиш, но ми се щеше да мога да погледна физически машината, настройките и как са вързани кабелите. Искам да пробваш с Media Player Classic Come Cinema и да ми кажеш как се чува. Погледни и следните настройки:

12kgmR4.jpg

Нямах предвид минаване на метър, погледни от друг ъгъл... Що се отнася до вируси - тук две мнения няма - хабер си нямам.

Освен това има отворен софтуер, който не работи на Windows, за сведение.

Това за вирусите не бе към теб...колкото до open-source знам какво имаш предвид. За метъра се шегувах. Все пак и аз съм гледал Antitrust филмчето. :)

B-boy[styLe], при Росен Р. Александров така и не се изясни аудио конфигурацията 4.0 ли е или 4.1.

Сега пък свири само буфера

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ядосан бях за това че плащам и нещо не работи..

И може да съм бил малко остър, но съм далеч от мисълта че чакам момент да тролствам.. Аз да не съм Simtech?

Не отричам предимствата ни на Линукс ни на МАК ни на Уиндоус. Но когато има проблем с любимата ти система не бъди толкова пристрастен към нея...

И тя си има недостатъци като всичко правено от човек. Но когато плащаш се предполага че екипа е сериозен. При Линукс не плащаш но винаги има кой да ти помогне. И ние в Линукс общността винаги сме готови да помагаме. Въпреки че сега Линукс е много по-лесен от Уиндоус ние не тръгваме да обиждаме потребителите ако питат за нещо елементарно (Примера както вие мен обидихте от типа задклавиатурно устройство).

Не мисля че когато си питал в Линукс раздела някой се е отнасял така селски с теб, и съм сигурен че всеки се е отнесъл културно и е помогнал. Това е разликата. А тук като зададе човек въпрос веднага го погвате. Ами не ви е добър подхода.

B-boy[styLe], при Росен Р. Александров така и не се изясни аудио конфигурацията 4.0 ли е или 4.1.

4.0!!!

Имах в предвид друго но от телефона като пишех има корекция... И не винаги виждам на време за да я оправя.

Имах в предвид че свири само като буфер.. Такъв звук нискочестотен дрънчащ.

Ядосан бях за това че плащам и нещо не работи..

И може да съм бил малко остър, но съм далеч от мисълта че чакам момент да тролствам.. Аз да не съм Simtech?

Не отричам предимствата ни на Линукс ни на МАК ни на Уиндоус. Но когато има проблем с любимата ти система не бъди толкова пристрастен към нея...

И тя си има недостатъци като всичко правено от човек. Но когато плащаш се предполага че екипа е сериозен. При Линукс не плащаш но винаги има кой да ти помогне. И ние в Линукс общността винаги сме готови да помагаме. Въпреки че сега Линукс е много по-лесен от Уиндоус ние не тръгваме да обиждаме потребителите ако питат за нещо елементарно (Примера както вие мен обидихте от типа задклавиатурно устройство).

Не мисля че когато си питал в Линукс раздела някой се е отнасял така селски с теб, и съм сигурен че всеки се е отнесъл културно и е помогнал. Това е разликата. А тук като зададе човек въпрос веднага го погвате. Ами не ви е добър подхода.

Всеки има пристрастия, това е неизбежно. Особено, когато знае, че на черното се казва бяло. Лично аз се сдържах достатъчно време да не пиша в темата и да ти отговоря...няколко дни само четях, но в един момент и аз не се сдържах.

Извинявай, но подхода на помагащите бе точно както и твоето отношение. Просто както остро попита така и остро ти се отговори. Какво очакваш? Досега всички винаги са/сме помагали отзивчиво и безкористно на всички, които са имали нужда от помощ и наистина са желаели да получат такава по отношение на Windows въпросите. Колкото до заплащането...пак ще се повторя, когато имаш с даден продукт и си търсиш правата, това се прави на официалния форум на дадения продукт. Един приятел си взе външна звукова карта на Asus Xonar U7 и имаше проблеми с последната версия на бета драйвера и им писа за проблема и те му го решиха. Всички, които имат проблеми с Malwarebytes да речем си отварят билет и самата поддръжка на компанията ги поема. Ние тук, сме както вас Линукс общността...общност от доброволци... :)

Да бе виновен е този който е купил диска и този диск който са му дали е преебан. Айде стига.

Айде,стига!Диска ти с 8 - с преебан инсталатор,диска ти със 7 - и той с преебан инсталатор!Провери си диска с XP - сигурно и там са ти пробутали такъв с прецакан инсталатор.Започва да мирише на световна конспирация срещу един скромен Линукс потребител,вероятно и срещу цялата Линукс общност!

Вземете да обновявате "оригиналните" си дискове в тия сервизи. Дет се вика - в замунда и един лев не ти искат!

И накрая - да се насереш не е толкова лошо и срамно - на всеки се е случвало и всеки би те разбрал.Неприятно става,когато започнеш да го прикриваш и размазваш - петното става по-голямо и се вижда отдалеч.Нагло е обаче,когато започнеш да твърдиш,че някой ти е срал в гащите - просто будиш смях в околните!

Апропо - не бих се хвалил,че съм техник в компютърен сервиз,защото там нивото е....Айде,това е друга тема.

Пожелавам ти хубава и успешна седмица!

Айде,стига!Диска ти с 8 - с преебан инсталатор,диска ти със 7 - и той с преебан инсталатор!Провери си диска с XP - сигурно и там са ти пробутали такъв с прецакан инсталатор.Започва да мирише на световна конспирация срещу един скромен Линукс потребител,вероятно и срещу цялата Линукс общност!

Вземете да обновявате "оригиналните" си дискове в тия сервизи. Дет се вика - в замунда и един лев не ти искат!

И накрая - да се насереш не е толкова лошо и срамно - на всеки се е случвало и всеки би те разбрал.Неприятно става,когато започнеш да го прикриваш и размазваш - петното става по-голямо и се вижда отдалеч.Нагло е обаче,когато започнеш да твърдиш,че някой ти е срал в гащите - просто будиш смях в околните!

Апропо - не бих се хвалил,че съм техник в компютърен сервиз,защото там нивото е....Айде,това е друга тема.

Пожелавам ти хубава и успешна седмица!

Спри да тролстваш по мен! Намери си друго занимание. Не помня да съм ти искал мнението!

За това моля... Освободи ме от тролското си присъствие. И вземи прочети и в форумите че това не е единичен проблем с оригинални дискове. 

А да забравих да спомена, добре дошъл в игнор листа.

То  пазарния дял на Джама е нормално да в повече .............там ,за да инсталираш нещо само кликаш next.....next  и после Помоооооооооощ в някой антивирусен отдел :) щото докато си инсталирал една програма са се наблъскали една камара приложения .

Спри да тролстваш по мен! Намери си друго занимание. Не помня да съм ти искал мнението!

За това моля... Освободи ме от тролското си присъствие. И вземи прочети и в форумите че това не е единичен проблем с оригинални дискове. 

А да забравих да спомена, добре дошъл в игнор листа.

Да обвиниш точно мене в тролстване е меко казано - нагло.Погледни датата на регистрацията ми в този форум и броя мнения,а сега погледни твоите....

Мнение не си ми искал,но щом си търсил помощ в тази тема,значи си поискал мнение от всички четящи я,вкл. и от мене.И ако прочетеш внимателно първият ми отговор - ще видиш,че още тогава съм ти дал/вежливо и възпитано/ отговора.Това,че ти се правиш на по-разбиращ от тия в Майкрософт,си е лично твой проблем,а не ми е работа да се боря с твоите лични проблеми.

Честно казано - изключително много дразни,когато някой има самомнение за голям професионалист и раздава "компетентни" мнения наляво и надясно в разни теми,а в същото време демонстрира знания по-ниски от тези на кварталното "хакерче".

Проблеми с оригинални дискове може и да има,ама как така на теб "продадоха" няколко, и то различни!На този въпрос така и не отговори....

Пука ми на шлифера/нали е модерен сега този израз/ в какви листи ме слагаш.Аз пък няма да те слагам никъде,защото ми е любопитно до къде се простират висините на един "професионалист".

...за да инсталираш нещо само кликаш next.....next  и после Помоооооооооощ...

Абе, и GPS навигаторът ти казва завий, ама първо мислиш, преди да завиеш. Та и с инсталирането на безплатния софтуер е така! Трее да се мисли и ДА СЕ ЧЕТЕ, като се прави, каквото и да било.

Да ама масовия потребител не ЧЕТЕ ,а само клика с мишката :) и после вият на умряло

Правилната дума е да се чете. Но защо никой не обича да чете ако е Линукс? А вместо това налага стереотипа Линукс е труден и е само конзола...

Линукс може да ползваш и без да отвориш конзолата изобщо................ма те така са наплашили потребителите ,че върви доказвай ,че нямаш сестра и не е уличница.

Е за това говоря. 90% от дистрибуциите нямат нужда от пипане по конзолата. Освен потребители като мен които по навик я ползват.

Ми то си има дистрибуции от типа "Всичко за всеки" пример инсталираш един Netruner /Debian,Ubuntu / базиран и си имаш всичко нужно за един домашен компютър.И това става за 20 минутки максимум инсталация от флашка.Тва говно 8 само като го погледнах и формат Ц и в коша.То XP-то работи по-добре

Ами, той и Windows е с дублирана функционалност - кеф ти графично, кеф ти конзолно изпълнение. И аз за доста неща по инерция паля конзола, за да свърша нещо. Например проверка на дял - има графичен еквивалент, ама никога не съм го ползвал.

Дял се проверява под DOS  ........щото под ОС диска се ползва и теста няма да е меродавен

:)  :ph34r:

Де го тоз DOS дет поддържа NTFS?

То  пазарния дял на Джама е нормално да в повече .............там ,за да инсталираш нещо само кликаш next.....next  и после Помоооооооооощ в някой антивирусен отдел :) щото докато си инсталирал една програма са се наблъскали една камара приложения .

При Windows също си има пакетно инсталиране на програми... Ninite, Zero Install, Windows Post-Install Wizard или Ketarin и куп други и си решаваш проблема...Дори с тези мениджъри можеш да програмираш и актуализациите.

Да не говорим, че Unchecky върши добра работа с опазването на отметките размаркирани.

Това че някой цъка без да гледа си е негов проблем. За глупостта няма антивирусна програма...

Ако направиш допитване сред потребителите на Уиндоус колко от тях знаят за съществуването на подобен софтуер ще останеш изненадан от резултата :),Те завалийките 99% не знаят как да си изчистят хронологията 

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Ако направиш допитване сред потребителите на Уиндоус колко от тях знаят за съществуването на подобен софтуер ще останеш изненадан от резултата :),Те завалийките 99% не знаят как да си изчистят хронологията 

Е то вярно, че MS ги разглезиха с удобния GUI, но то разглезени има навсякъде, дори и при ябълката. :) Всеки, който иска обаче да се развива и самоусъвършенства за лично самочувствие ще намери начин и време да го направи.

Потребители ако започнат да четат ще минат на Линукс :) ,аз за сефте инсталирах дуал боот Линукс със Уиндоус  след 5 минути гледане на клипче у нета !Преди това не бях чувал нищо за тази ОС,стана ми интересно и се научих :) до толкова колкото да си инсталирам и ползвам машината .

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Потребители ако започнат да четат ще минат на Линукс :) ,аз за сефте инсталирах дуал боот Линукс със Уиндоус  след 5 минути гледане на клипче у нета !Преди това не бях чувал нищо за тази ОС,стана ми интересно и се научих :) до толкова колкото да си инсталирам и ползвам машината .

Те ако почнат да четат няма да имат проблеми с НИТО една ОС. Ти да не мислиш, че Windows е толкова елементарна. За ползване да, но ако искаш да използваш пълните и възможности или да си решиш даден проблем трябва яко четене на сериозна документация и литература..И ето, аз чета, но нещо не съм мигрирал на Линукс, нито имам мерак да го сторя в близко бъдеще. Пак опираме до личния избор и въпрос на гледна точка. По-скоро бих разцъкал MAC. Иначе ще видим как ще се развият ОС на Мозила, на Касперски или дори Андроида за десктопа занапред. Засега Win-a покрива всичките ми нужди.

Пак свеждаш нещата до теб или хора които се занимават активно със тази тематика.Аз ти говоря за обикновен потребител който ползва компютъра си за да си цъка у фейса или да зяпа филми.И тук не е въпроса как е конструирана една ОС ,а това да е надеждна щото ако тря сме обективни .............кликаш в калдата на раздела "Уиндоус" и всяка тема започва със заглавието Проблем с еди какво си :) ............изводите ги оставям на теб .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.