Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Днес братовчеда си купи Lenovo G50-70 от Техномаркет, обаче вече всички са с инсталиран Уин 8.1 и братовчеда поиска да сложим 7.

Изключвахме UEFI влключихме Legasy boot mode, на secure boot дадохме disabled, AHCI mode го сложихме на Copmatible е неще и неще да тръгне инсталация на седмица.

Дава син екран и грешки, пишеше нещо за BIOS и ACPI и се отказахме..

Голям боклук е това UEFI и тоя Уин 8.

Щом идва с оригинален Уиндоус, защо го сменяте? Ако е оригинал де. :)  Новите хардуери, нямат драйвери за 7, или не работят коректно. Целта е, минаване на 8,1 и после на 10. Гадно, но....

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом идва с оригинален Уиндоус, защо го сменяте? Ако е оригинал де. :)  Новите хардуери, нямат драйвери за 7, или не работят коректно. Целта е, минаване на 8,1 и после на 10. Гадно, но....

Обясни му и че е по-защитена 8.1! :P

Днес братовчеда си купи Lenovo G50-70 от Техномаркет, обаче вече всички са с инсталиран Уин 8.1 и братовчеда поиска да сложим 7.

Изключвахме UEFI влключихме Legasy boot mode, на secure boot дадохме disabled, AHCI mode го сложихме на Copmatible е неще и неще да тръгне инсталация на седмица.

Дава син екран и грешки, пишеше нещо за BIOS и ACPI и се отказахме..

Голям боклук е това UEFI и тоя Уин 8.

Колев, смени в BIOS ACPI от version 5 на version 4 и ще тръгне

Драйвъри Win 7

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Колеги здравейте.. Имам леново g 510 както е ясно с оригинален уиндоус 8 следователно 8.1... Преди време се бях пробвал да му сложа 7-ца.. не стана... Не ми позволяваше да натисна некст след като си тръгне на буутва от дика... Днес опитах отново и пак същата история и реших да изтрия всички директории, но мислех,че това ще промени ситуацията.... Нищооо... Искам сега да върна системата не може да се върме поради липса ма системни директории, файлове и т.н. ... Дайте ми съвети как бих могъл да върна нещо системно о да си се върна на 8цата... Лаптопа е немски и започвам да си мисля, че е един вид заключен за потребителско преинсталирване... Моля ви дайте съвети. Благодаря ви от сега...

Колеги здравейте.. Имам леново g 510 както е ясно с оригинален уиндоус 8 следователно 8.1... Преди време се бях пробвал да му сложа 7-ца.. не стана... Не ми позволяваше да натисна некст след като си тръгне на буутва от дика... Днес опитах отново и пак същата история и реших да изтрия всички директории, но мислех,че това ще промени ситуацията.... Нищооо... Искам сега да върна системата не може да се върме поради липса ма системни директории, файлове и т.н. ... Дайте ми съвети как бих могъл да върна нещо системно о да си се върна на 8цата... Лаптопа е немски и започвам да си мисля, че е един вид заключен за потребителско преинсталирване... Моля ви дайте съвети. Благодаря ви от сега...

И аз днес видях доста зор с едно Леново, но утре отново ще опитам със съветите на belivakov да се сборя с него ;)

Може да погледнеш и това инфо http://doboman.blog.bg/technology/2014/08/28/instalaciia-na-windows-7-na-lenovo-g50-30.1292519

Възможността за промяна на USB 3.0->2.0 най-вероятно ще се появи след обновяване на BIOS.

Belivakov... Разбирам, че ги рзбираш нещатата... кажи ми защо когато искам да форматирам директориите след боотването на windowsa .. Не ми позволява да натисна next... Форматирал съм всички възможни директории, загубих доста неща.... Дай ми някакво решение... Не знам как да пусна снимки, ако не ме разбираш...

Като цъкна , да ми покаже детайлите защо не може да се инсталира в определена директория ми излиза прозорец, в който пише "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style."

И още един ред но друг стил..."Windows cannot be onstaled to this hard disk space. THE PARTITION IS AND EFI system partition (ESP)." Моля ви,помагайте...

Кои директории искаш да форматираш? Директории не се форматират! Форматират се дискове/дялове. И кой Windows искаш да инсталираш?

Belivakov... Разбирам, че ги рзбираш нещатата... кажи ми защо когато искам да форматирам директориите след боотването на windowsa .. Не ми позволява да натисна next... Форматирал съм всички възможни директории, загубих доста неща.... Дай ми някакво решение... Не знам как да пусна снимки, ако не ме разбираш...

Като цъкна , да ми покаже детайлите защо не може да се инсталира в определена директория ми излиза прозорец, в който пише "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style."

И още един ред но друг стил..."Windows cannot be onstaled to this hard disk space. THE PARTITION IS AND EFI system partition (ESP)." Моля ви,помагайте...

Изтриваш ВСИЧКИ дялове, дори и системния /резервиран/ дял, създаваш ги отново и вече няма да са в GPT а в MBR така инсталацията ще продължи нормално.

да де..точно това направих снощи получи се,но имах под ръка понкъсно на вечерта уин 10 .. И инсталирах него и днес вече 7-цата, всичко е наред... Но пък хромът ми нещо се прецаква сега, което е жалко... Но фаирфокса що годе става пак...

Belivakov.. Имам друг проблем с един acer v3 571G ... Брат ми беше инсталирал помощни програми за айфона си и предполагам е уцелил някакъв доста коварен вирус... Сякаш някой е влзъл не в компа, а в биоса. Буквално си мига целия комп докато стартира, прескача логото когато преинсталирва уиндоуса... Имам предчувствието, че е от хардуера.. Предполагам рам паметта нещо да се е прецала , предимно слотовете де или пък тъчпада дава на късо, отваря като цяло каквото си иска, чуват се звуци като отвармето на папка, ерор като има звуците... Тотално прави каквото си иска... Сякаш е контролиран от друг потребител, изключва се сам и т.н. Надявам се да ме разбираш и който чете.... Доста мистериозна рябота... Моля за помощ, съяети и т.н.

Belivakov.. Имам друг проблем с един acer v3 571G ...

Изпълняват се инструкциите от линка, пуска се тема там. И се чака за указания от член на HJT екипа.

https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер-hijackthis-логове/

==========================

Има ли оправяне?

Ctrl+Scrolldown (zoom out)

Все едно нищо не си направил!!! Ти прочете ли внимателно темата, за която ти пратих линк? Пускаш си отделна тема с логове от сканирането!

При използването на магазина за теглене на приложения в  windows 8.1 има ли значение региона който трябва да се отбележи при попълването на настройките? (България или САЩ)

Редактирано от 7ygvbhu8 (преглед на промените)

да, приложения които ги няма тук ги има там, като важи и обратното

но така или иначе региона се сменя с 1 рестарт тъй че каквото и да сложиш, после се сменя

да, приложения които ги няма тук ги има там, като важи и обратното

но така или иначе региона се сменя с 1 рестарт тъй че каквото и да сложиш, после се сменя

От 4 дни съм с windows 8.1 и не мога да изтегля нищо каквото и да пусна да се тегли седи на 0% (чакащо) и така със дни,от какво може да е проблема

От 4 дни съм с windows 8.1 и не мога да изтегля нищо каквото и да пусна да се тегли седи на 0% (чакащо) и така със дни,от какво може да е проблема

Какво теглиш? Как го теглиш, тоест с въже, програма? :)  Интернета има ли проблеми? Драйвери за лан? Дай повече инфо, за да ти помогант колегите.

Какво теглиш? Как го теглиш, тоест с въже, програма? :)  Интернета има ли проблеми? Драйвери за лан? Дай повече инфо, за да ти помогант колегите.

Да с въже тегля си viber от магазина на windows,а относно как тегля ....за да ме питаш сигурно си с XP.

Да с въже тегля си viber от магазина на windows,а относно как тегля ....за да ме питаш сигурно си с XP.

Да беше дал отговор, вместо да се правиш на засегнат. Е чакай помощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.