Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Благодаря, това оправи проблема. Не разбрах само тези актуализации трябва ли да ги инсталирам или не?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да кажем така - желателно е, но понякога някои актуализьации са опасно - недопипнати. И създават проблеми.

Windows 8.1 е направо страхотен и е с много удобен и хубав интерфейс . За мен Win 7 и Win 8.1 са най-добрите ОС (според мен) .

Преди няколко дни си купих лаптоп HP 250 и днес както си играя една игра токът спря след 1 час токът дойде пуснах лаптопа и ми изписва "Не успяхме да завършим актуализациите"

Отмяна на промените

Не изключвайте компютъра

Накрая чаках 2 часа и реших да го изключа с надежда та да се оправи но пак същото нещо.. Моля помогнете. Мерси предварително ! :)

Трябва да изчакаш Windows да приключи с актуализациите. За съжаление може да отнеме и повече от 2 часа. 

Преди няколко дни си купих лаптоп HP 250 и днес както си играя една игра токът спря след 1 час токът дойде пуснах лаптопа и ми изписва "Не успяхме да завършим актуализациите"

Отмяна на промените

Не изключвайте компютъра

Накрая чаках 2 часа и реших да го изключа с надежда та да се оправи но пак същото нещо.. Моля помогнете. Мерси предварително ! :)

1. Има цял раздел за Windows!

2. Има специална тема за тази версия!

Някой има ли идея защо като инсталирах win 8.1 втория дял на харда ми излезе E:, а D: е за флашките?

Можеш да оправиш бакиите от десен бутон на My Computer => Manage => Disk Management...само внимавай, че ако имаш нещо важно на D:\ после преките пътища няма да работят заради сменената буква. Ако е само за storage няма да имаш проблеми.

Една от причините да си харесвам WinNTSetup, че има опция да запази и възстанови в новата инсталация реда и буквите на дяловете от текущата.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Щракваш с десен бутон по Е и избираш Change Drive Letter and Paths... после бутон Change... ио от падащото меню избираш буква.

В disk management като цъкна на E: диска след това какво точно да му задам?

Нищо не му задавай, не можеш да правиш това което те съветват със системния дял. Тоест, можеш, но ще се счупи инсталацията.

А кой говори за системен дял?????????????

Що преди да спамите, не четете?!

А кой говори за системен дял?????????????

Що преди да спамите, не четете?!

По същата причина поради която и вие не му отговаряте на въпроса ами направо му казвате какво да прави - поради предубеждение :)

Някой има ли идея защо като инсталирах win 8.1 втория дял на харда ми излезе E:, а D: е за флашките?

Я покажи, моля, къде авторът е споменал системен дял!!! Как да му дам съвет за системния дял, като ИЗОБЩО не става дума за него! Аз казах моите причини.

Чукча - писатель! Чукча не читатель.

Не е глупост да се сгреши. Глупост е да се отстоява грешка.

И ако не си 100% сигурен в това, което съветваш, по-добре само чети, 'щот к'во прайм, ако от твой съвет се оцапа система? Ще се изнижеш, а човекът да скубе коси, нали?!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте,за пръв път пиша и се надявам да ми помогнете.Имам лаптоп от една година.Тогава ми качиха Windows 8.1 Pro(платих си 30 лв.),но сега всеки път ми излиза предупреждението:

Вашият лиценз за Windows ще изтече скоро

Трябва да активирате Windows в настройките на компютъра

до 19.07.2015 е

По този въпрос се обърнете към този, който го е инсталирал!

И прочетете https://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules защото за 30лв няма как този Windows да е легален.

OK,благодаря ти!

Мислех,че аз ще мога да направя нещо,понеже намерих някакви ключове в нета,но все не работят

OK,благодаря ти!

Мислех,че аз ще мога да направя нещо,понеже намерих някакви ключове в нета,но все не работят

Има активатори, но не съм ги пробвала на 8-ца, а само на 7-ца. Има доста неща писани по въпроса.

Някой може ли да помогне относно 2 проблема? Първо в "My Computer" ми показва някаква мрежа за "Media Player" под "Network Locations". Дадох disable na Windows Media Player Network Sharing Service, но мрежата все още стои, как да я махня окончателно? Ето как изглежда, само че при мен е само една. И втория проблем е ,че когато разглеждам снимки с вградения Photo viewer ми ги изкарва по-тъмни и като цяло с много по-различен контраст от каквито са по принцип. Като ги отварям с Paint ми ги изкарва нормално. Някакви мнения :(

Някой може ли да помогне относно 2 проблема? Първо в "My Computer" ми показва някаква мрежа за "Media Player" под "Network Locations". Дадох disable na Windows Media Player Network Sharing Service, но мрежата все още стои, как да я махня окончателно? Ето как изглежда, само че при мен е само една. И втория проблем е ,че когато разглеждам снимки с вградения Photo viewer ми ги изкарва по-тъмни и като цяло с много по-различен контраст от каквито са по принцип. Като ги отварям с Paint ми ги изкарва нормално. Някакви мнения :(

За снимки използвате други програми. Освен това никога не можете да сте сигурен(на) докато не калибрирате монитора си

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.