Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

А клавиатура има ли в Windows?

Има, но е PS/2, както има и мишка PS/2, само нещо, което е USB не работи, вкл. камера и флашки. До вчера преди рестартирането си е било добре.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом има и клав., и мишка, в devmgmt.msc където види текст от типа на USB Host ncontroller ->десен клик по него ->Uninstall->OK. Като свърши ->рестАарт

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

F8 -> Last known good configuration (advanced) -> Enter

Това не съм се сетил, но я карах да възстановява системата до две три предни дати и все завършва неуспешно. С това не съм сигурен дали тя ще се справи и май ще трябва да чака докато аз се върна.

Щом има и клав., и мишка, в dewmgmt.msc където види текст от типа на USB Host ncontroller ->десен клик по него ->Uninstall->OK. Като свърши ->рестАарт

С други думи да се деинсталира всико що има връзка с USB контролер? Аз също мислех за това. Утре ще и се обадя да опитаме.

Да. След рестарта системата ще си инсталира драйвърите.

Колеги някой има ли проблеми с най-новите драйвъри на Nvidia с GTA V , под windows 8.1 Ultimate 64 bit . Под проблеми разбирайте някакъв лаг . Докато бях на 7-ца Ultimate 64 , с GTA V driver нямах такъв лаг сигурен съм .

С драйвър 353.06 съм в момента . 31 май 2015 .

Също така имам проблеми с Firefox , дъпнат преди 2 дена , тоест последната му версия . Постоянно увисва , за по няколко секунди когато правя мултитаскинг в браузъра , също има проблеми с клипчета от youtube и vbox7 , при switch между fullscreen и нормален екран ми засича за кратко. При Chrome нямам такива проблеми . 

Надявам се да не съм само аз , а да е бъгав драйвъра и съответно последната версия на firefox  , в противен случай ще downgrade-вам към добрата стара 7-ца

И при мен лисицата увисва и имам точно този проблем с ютъп клипчета на цял екран. осмица 64 бита = пълен боклук се оказа. нямам търпение да излезе десятката след месец и половина.

Не мисля, че е от Windows-a. Пробвайте да изключите hardware acceleration на Лиско. Ако не помогне пробвайте следната добавка:

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/youtube-flash-video-player/

С нея можете да избирате дали клиповете в тубата да се плейват с Adobe Flash или с HTML5.

Като цяло след 37.0.2 в 38-те версии на Лиско има забавяне и дори те си го признават. Чак в 39 бета 6 проблема мисля, че го няма, но няма и да се върна на по-стара версия заради проблемите в сигурността, нито ще сменя браузъра. Колкото до 8.1 x64...за мен за 6-7 месеца ползване си е супер до момента.

Като цяло за лиско играе роля и бързината на диска...особено ако е SSD хвърчи (дори и кешовете да са пренасочени на друг дял с junction) и разбира се скоростта на нета...под 40 mbps просто е кофти. :)

Може да имаш мошно SSD но скоростта на нета от особенно значение защото ако ще сърфирваш и   гледа клипове на скорост 20 mbps няма да летят нещата ;)

Редактирано от adersa (преглед на промените)

гледа клипове на скорост 20 mbps няма да летят нещата ;)

Нали това съм казал и аз....че под 40 mbps няма как да няма лаг при гледане на клипове особено в 1080 на 60 кадъра в тубата.

Дали ще е 10-20(както си писал ти)-30 няма значение...всичко под 40 mbps е слаба ракия... Така че общо взето си ме повторил... ;)

Нали това съм казал и аз....че под 40 mbps няма как да няма лаг при гледане на клипове особено в 1080 на 60 кадъра в тубата.

Дали ще е 10-20(както си писал ти)-30 няма значение...всичко под 40 mbps е слаба ракия... Така че общо взето си ме повторил... ;)

Аз пък ви казвам ,че има как..аз съм на 15-16mbps нямам никакви проблеми и лаг при гледане на HD клипове нито в you tube нито в vbox.Вярно,че съм със ssd диск,но съм "слаба ракия" без проблеми :)

Аз пък на домашния WI FI никога съм нямал лаг , загуби на пакети  , проблеми с клиповете не гледам клипове само в тубата и от Daylimotion . twitch tv няма ядове ;)

Аз пък ви казвам ,че има как..аз съм на 15-16mbps нямам никакви проблеми и лаг при гледане на HD клипове нито в you tube нито в vbox.Вярно,че съм със ssd диск,но съм "слаба ракия" без проблеми :)

А дано, но надали. :)

По-принцип съм на 100 mbps тарифа, но бях забравил да си платя и бях преминал на ограничения план от 15 mbps и веднага се усети разликата. И аз съм с SSD между другото.

Нали се сещаш, че проблема няма как да е в ОС, нито във видеокартата, която дори да не е от топ клас, пак си е добра, че я ползвам и за видеомонтаж заради Cuda-та (GTX 650 Ti 1 GB GDDR5), не е от версията на драйверите (винаги слагам последните, но тъй като при драйверите, не винаги новото е по-добро, съм пробвал и с различни версии - говоря и за видео драйверите и за мрежовите такива + различните версии на firmware-a на рутера, макар него да го ползвам главно за разпръскване на сигнала, аз съм си на оптичен лан и рутера не учасва), пробвал съм и с добавката, която избира между Adobe Flash и HTML5 (не беше и от режимите)...оставаше да е от браузъра (то беше ясно, че след версия 38...доста понатежа...аз писах затова не веднъж и наистина се оказа, че има проблем в hardware acceleration-a им и засега дори те препоръчвам да се изключи) и последно остана да е в скоростта на нета...Ами като си минах на 50 mbps (че този месец, не ми се даваха пари за 100, че имах други разходи) и се усети разликата. Може да не забие ако даден клип се даде на пауза и се изчака да зареди напълно преди да се стартира пак, но е досадно. Като цяло определено това не е проблем на Windows 8 в никакъв случай заради, което се включих и в темата след пост 1957).

А дано, но надали. :)

По-принцип съм на 100 mbps тарифа, но бях забравил да си платя и бях преминал на ограничения план от 15 mbps и веднага се усети разликата. И аз съм с SSD между другото.

Нали се сещаш, че проблема няма как да е в ОС, нито във видеокартата, която дори да не е от топ клас, пак си е добра, че я ползвам и за видеомонтаж заради Cuda-та (GTX 650 Ti 1 GB GDDR5), не е от версията на драйверите (винаги слагам последните, но тъй като при драйверите, не винаги новото е по-добро, съм пробвал и с различни версии - говоря и за видео драйверите и за мрежовите такива + различните версии на firmware-a на рутера, макар него да го ползвам главно за разпръскване на сигнала, аз съм си на оптичен лан и рутера не учасва), пробвал съм и с добавката, която избира между Adobe Flash и HTML5 (не беше и от режимите)...оставаше да е от браузъра (то беше ясно, че след версия 38...доста понатежа...аз писах затова не веднъж и наистина се оказа, че има проблем в hardware acceleration-a им и засега дори те препоръчвам да се изключи) и последно остана да е в скоростта на нета...Ами като си минах на 50 mbps (че този месец, не ми се даваха пари за 100, че имах други разходи) и се усети разликата. Може да не забие ако даден клип се даде на пауза и се изчака да зареди напълно преди да се стартира пак, но е досадно. Като цяло определено това не е проблем на Windows 8 в никакъв случай заради, което се включих и в темата след пост 1957).

Дааааа,излезе топ разбирач,явно ти знаеш по-до0бре от мен как ми върви компа.Не ми се спори с теб,очевидно е губене на време.......а относно лисицата не я ползвам но виждам тук,че доста проблеми има с нея.Съветвам те да минеш на пакет 200 mbps за по-гладко гледане на клипчетата :) 

Славчо, нито съм казал, че съм разбирач, нито целта ми е да си мерим патките. Говорех от своя си личен опит и като цяло ще се потретя...всичките ми постове бяха насочени за да покажат, че проблема не е в Windows 8. Капиш? И няма как да е от него след като на потребителя проблема се е появил при Лиско, но не и при Chrome-a. А ти иначе продължавай да твърдиш, че скоростта на нета няма значение. И един мармот завива шоколада в станиол... Сигурно и теглиш с 10 mbit/s торенти...нищо продължавай да се утешаваш, пък гроздето е кисело. :)

Славчо, нито съм казал, че съм разбирач, нито целта ми е да си мерим патките. Говорех от своя си личен опит и като цяло ще се потретя...всичките ми постове бяха насочени за да покажат, че проблема не е в Windows 8. Капиш? И няма как да е от него след като на потребителя проблема се е появил при Лиско, но не и при Chrome-a. А ти иначе продължавай да твърдиш, че скоростта на нета няма значение. И един мармот завива шоколада в станиол... Сигурно и теглиш с 10 mbit/s торенти...нищо продължавай да се утешаваш, пък гроздето е кисело. :)

А дано, но надали.Бойсчо това са твой думи по повод твърдението ми,че нямам проблеми с гледането на HDклипове с 15-16mbts net,което найстина е така но ти по-знаеш как ми върви компа.За windows нищо не съм казвал,даже аз съм с 8.1 и съм си доволен от нея.Никъде не съм твърдял,че скороста няма значение,казах че с моя нет си гледам спокойно HDклипове.Торенти тегля толко рядко,та ми е все тая дали ше го тегля 8-10 мин или 2-3.Иначе скоростта при торенти е същата като нета ми.

А дано, но надали.Бойсчо това са твой думи по повод твърдението ми,че нямам проблеми с гледането на HDклипове с 15-16mbts net,което найстина е така но ти по-знаеш как ми върви компа

Мои думи са и стоя зад тях. И може да не знам как ти върви компа. но това няма никакво значение, защото знам как се гледа и на 15-16 mbps, както вече споменах от личен опит. Та по-скоро не съм казвал, че не ти вярвам (е може би малко), а че поне при мен на 15-16 mbps не бе особено добре. И не вярвам разликите във хардуерните ни конфигурации да има нещо общо в случая (така че няма защо да се обиждаш на тема компютър)...при нета получаваш толкова за колкото си плащаш и никакви софтуерни tweak-ове няма да помогнат драстично. Но да речем, че ти вярвам (не че има някакво значение, защото всеки гледа от собствената си позиция).

Разбира се, че нищо не си казвал за 8.1, защото аз не говорех и на теб...а на Патриот и на Последен Потребител, а ти просто влезна в разговора. :) Но, както и да е. Явно е станало недоразумение. :)

Както и да е. Лека вечер! :)

ти по-знаеш как ми върви компа.

Бъди сигурен в това. Както и моя, и на много други хора.

И един ден, като се нафрашкаш с вируси, ще го разбереш :cool:

Бъди сигурен в това. Както и моя, и на много други хора.

И един ден, като се нафрашкаш с вируси, ще го разбереш :cool:

Нали уж го карате без антивирусни и никога не ловял?!

Нали уж го карате без антивирусни и никога не ловял?!

После що процъфтявал тролинга във форума....Достатъчен е един подобен жокер и сетне глей кво става...

Роска, пак се оплете :lol6: Вие на Linux сте така. Толкова е постен, горкият, че и вируси не виреят при него :cool:

Кой се е оплел? Да цитирам от моята тема какви сте ги говорили? Как нямало вируси как Windows бил супер ами ние сме били тъпи. Как вие без антивирусни сте нямали вируси. Дрън дрън дрън.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Да попитам ако може. :)

Тези ъпдейти "По-желание" които ми излизат в контрол панела на 8.1 х64 трябва ли да ги инсталирам или не? Ето снимка:

1d8d1eb9cf176b3b.jpg

И също така как мога да отстраня проблема с отварянето на папка "Изтеглени файлове"? Става дума за това, че в ляво в колонката на файловия експлорер не мога да отворя тази папка (дава ми грешката от снимката по-долу), а в дясно я отварям. Ето снимки:

73a408af1c940861.jpg

924027b40316c375.jpg

Пробвай с възстановяване на библиотеките по подразбиране - в левия панел на Explorer щракни с десен бутон по папката Библиотеки и избери Възстанови папки по подразбиране.

703d1379261494t-libraries-restore-defaul

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.