Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Здравейте! Имам следния проблем: появява ми се прозорец с някаква грешка свързана с dwm.exe, че въпросното нещо не работи. Нямам идея какво е, но ми се отварят почти постоянно много такива прозорци. Windows8.1.

Ако въпроса ми не е за тук, моля да ме извините!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щракни с десен бутон по Старт бутона и избер Command Prompt (Run as administrator) в черния прозорец напиши
sfc /scannow

и натисни Enter.

Като свърши сканирането, копирай текста на изходното съобщение. Публикувай го тук. Рестартирай компютъра!

Архивирай следните два файла:

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

и качи архива на http://dox.abv.bg/files/share

Дай линк към качения файл.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам Win 8.1 oригинален от Acer  комп...

Нещо детето му е върнало заводките настройки и сега е на английска весия и не мога да го направя на БГ.

Не е активен бутона за друг език...:(

Да не би да трябва да му сложа вички ъпдейти на ново и там да е езиковия пакет?

Здравейте! Купих на дъщеря си нов лаптоп - HP (не знам точно модела, защото е при нея в друг град). С инсталиран от Технополис уиндоус 8.1 е. До третия ден - добре! На третия ден се получи следния проблем - при опит да го включи сутринта излиза черен екран, кръгчето върти и има надпис "Изключване". Къде е проблемът? Надявам се, че някой ще ни помогне шибаната щайга да потегли, за да и се радва детето.

Благодаря на хората, които ще ни кажат какво да направим.

Любомир

Само с толкова информация, само врачките могат да помогнат. Постоянно ли така се държи? Т.е. при стартиране се самогаси?

А през тези 3 дни какво се е правело на лаптопа? Да не хванала някоя гадинка?

• 2 седмици по-късно...

А може и да си инсталира някакви ъпдейти.

• 2 седмици по-късно...

ДА, има вероятност да е инсталиран някой проблемен ъпдейт.

Скоро инсталирах осмицата и сега ми се появи един проблем. Вечерта го сложих да заспи и докато си легна около час никакви грижи, но като станах сутринта вентилаторът на процесора работеше, а мониторът беше изключен. Имате ли някакъв съвет, понеже менюто за повера в контролния панел е страшно омотано. На лан картата в девайс мениджър и в биоса съм и забранил да се буди. На усб устройствата също съм забранил да събуждат и сега като го пробвам, щом е заспал се буди само от големия бутон на кутията.

Редактирано от Последен Потребител (преглед на промените)

Здравейте!

При стартиране на Уиндоус 8.1 винаги ми иска да си пиша паролата - как мога да премахна тази опция?

Здравейте!

При стартиране на Уиндоус 8.1 винаги ми иска да си пиша паролата - как мога да премахна тази опция?

Ако акаунтът е обикновен/локален, тогава паролата може да се премахне, като преместиш курсора в горния или долния десен ъгъл -> Settings (Настройки) -> Change PC Settings (Настройки на компютъра) -> Accounts (Акаунти) -> Sign-in Options (Опции за влизане). Там кликни бутона за промяна на парола, въведи текущата парола, за нова парола остави полетата празни и потвърди.

Инструкции от Night_Raven

По-бързият вариант:

Щрак с десен бутон по бутона Start избира се Run написва се netplwiz и се щраква на OK

Като се  отвори прозореца, се маха отметката на "User must...". Ще се появи прозорец за въвеждане на паролата с потвърждение. След което се  щраква на ОК.

Някой преминал ми е към Windows 10?

Сега 8-цата предлага безплатно преминаване... Чудя се дали да upgrade-вам...  :shock11:

Някой преминал ми е към Windows 10?

Сега 8-цата предлага безплатно преминаване... Чудя се дали да upgrade-вам...  :shock11:

След месец и половина става. До тогава чудене.

Здравейте. Искам да си закупя ключ за windows 8.1 от g2a.com, някой да има впечатления ?

Здравейте! Имам проблем с една актуализация. Всички други (20 на брой) се инсталираха, само тази не иска и стои на 0%. А същевременно, Windows Module Installer Worker не спира да товари компютъра - HDD-то не пада под 75%, а RAM-а стои 60%. Сама по себе си,  Windows Module Installer Worker използва 200 Mb. И затова като пусна компютъра едвам работи, а актуализацията не тръгва и аз нищо не мога да направя.

Hi all,

I'm posting this as it may be of some help to others having high CPU usage with the Windows Modules Installer Worker. 

My problem started with a clean Win 8.1 install and after all the Windows updates were applied.

Follow the steps given below (From Microsoft support engineer PranavMishra5582)

• Press and hold the “Windows” button and the “W” button on the keyboard.
  • In the search box situated in the upper right corner we need to write “Troubleshooting”
  • Click(left click) on the “Troubleshooting” icon.
  • On the upper left corner of the Troubleshooting window we need to click(left click) on “View All
  • Click (left click) on “WINDOWS UPDATE
  • ParanavMishra5582 suggests performing the “System Maintenance” troubleshoot as well.
  • Click (left click) on “Next” and follow the steps presented on the screen.
I rebooted my notebook and the problem appears to be solved.

Good luck!

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-performance/windows-modules-installer-worker-high-cpu-usage/bf3dc73e-0b05-4935-920c-22409323f258

Колеги някой има ли проблеми с най-новите драйвъри на Nvidia с GTA V , под windows 8.1 Ultimate 64 bit . Под проблеми разбирайте някакъв лаг . Докато бях на 7-ца Ultimate 64 , с GTA V driver нямах такъв лаг сигурен съм .

С драйвър 353.06 съм в момента . 31 май 2015 .

Също така имам проблеми с Firefox , дъпнат преди 2 дена , тоест последната му версия . Постоянно увисва , за по няколко секунди когато правя мултитаскинг в браузъра , също има проблеми с клипчета от youtube и vbox7 , при switch между fullscreen и нормален екран ми засича за кратко. При Chrome нямам такива проблеми . 

Надявам се да не съм само аз , а да е бъгав драйвъра и съответно последната версия на firefox  , в противен случай ще downgrade-вам към добрата стара 7-ца

Колеги някой има ли проблеми с най-новите драйвъри на Nvidia с GTA V , под windows 8.1 Ultimate 64 bit . Под проблеми разбирайте някакъв лаг . Докато бях на 7-ца Ultimate 64 , с GTA V driver нямах такъв лаг сигурен съм .

С драйвър 353.06 съм в момента . 31 май 2015 .

Също така имам проблеми с Firefox , дъпнат преди 2 дена , тоест последната му версия . Постоянно увисва , за по няколко секунди когато правя мултитаскинг в браузъра , също има проблеми с клипчета от youtube и vbox7 , при switch между fullscreen и нормален екран ми засича за кратко. При Chrome нямам такива проблеми . 

Надявам се да не съм само аз , а да е бъгав драйвъра и съответно последната версия на firefox  , в противен случай ще downgrade-вам към добрата стара 7-ца

За GTA 5 го оправих проблема с Алт+таб и отново в играта. Не бях много доволен от 8.1 зарад това че след 3 минути харда стържеше на 100%.Като имаш проблеми с firefox минавай на chrome все пак комповете трябва да служат на нас, а не ние на тях. :D 

Windows 8.1- след неправилно рестартиране са спрели USB-тата. Мисля, че нищо, което е на USB не се разпознава (не съм си вкъщи и това е информацията от дъщеря ми). В BIOS обаче мишката работи- т.е. портовете явно са здрави. Какво мога да я посъветвам да направи?

Windows 8.1- след неправилно рестартиране са спрели USB-тата. Мисля, че нищо, което е на USB не се разпознава (не съм си вкъщи и това е информацията от дъщеря ми). В BIOS обаче мишката работи- т.е. портовете явно са здрави. Какво мога да я посъветвам да направи?

F8 -> Last known good configuration (advanced) -> Enter

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.